PARIS, FRANKRIG

FANTASTISK NY SCIENTOLOGY IDEEL ORG SKINNER KLART I PARIS, LYSETS BY

6. APRIL, 2024

Scientology Kirken åbnede en spektakulær ny Ideel Organisation ved en begivenhed og et sted som intet andet, der tilbyder sand åndelig frihed i den globale kulturhovedstad, idet den markerede det sidste forbløffende kapitel i religionens ekspansion med en Indvielse, der virkelig var storartet.

Eiffeltårnet. Triumfbuen. Louvre. Seinen. Olympiaden denne sommer.

Nu til listen over ting folk skal se i Paris, skal du tilføje det fantastiske seksetagers imponerende arkitekt- og åndelige mesterstykke af glas og træ, der er den Ideelle Kirke i Scientology og Celebrity Centre i Storparis.

En pragtfuld lørdag eftermiddag, som var blevet forberedt i flere år, rystede vægge og gulv i det topmoderne auditorium med glæde og jubel idet berømtheder fra International Association of Scientologists (IAS), der havde rejst fra hele verden til at forsamles til denne enestående event. De sluttede sig til de franske Humanitære og legioner af de fremtrædende parisere, hvis bestræbelser resulterede i denne fantastiske bedrift, nu en skat til alle.

Tilhørerne klappede igen og igen, først for den levende musik, der satte gang i festlighederne, og så for talerne fra ledere i samfundet, der taknemmeligt og elskværdigt tog imod åbningen af Kirken.

Det afspejler den betydningsfulde begivenhed, som David Miscavige dirigerede over den historiske ceremoni til ære for den pragtfulde nye Scientology Kirke og Celebrity Centre Storparis.

Men de højeste hyldelser, såvel indenfor som på grunden – hvor tusindvis af andre iagttog begivenheden på kæmpeskærme, der var sat op i marquee-telte for ekstra publikum – var for David Miscavige, Bestyrelsesformand for Religious Technology Center, idet han dedikerede dette bemærkelsesværdige nye center.

”Nej, jeg ville aldrig have undgået at være her med jer for noget”, sagde han til et begejstret og imødekommende publikum. ”Mens vi har åbnet Ideelle Orger i andre kulturelle epicentre, megabyer af betydning for hele vores verdensomspændende bevægelse, ja, så kroner dette dem alle.”

”Når alt kommer til alt, er I i Jordens Kulturhovedstad og øverst på hver eneste ‘Bedste’ liste. Bedste kunst. Bedste mad. Bedste ... tårn,” sagde Miscavige. ”Og nu kan denne by også gøre krav på: Bedste Ideelle Org-bygning på Jorden.”

Midt i den sprudlende fête talte Miscavige også om byens arv at være hjemmet for dem, der kæmpede for frihed.

”Der er en fødselsret i dette land, som ikke kan glemmes. Det kan spores tilbage til de stærke stemmer fra fortidens Oplysningstid,” sagde Miscavige. ”Med det mener jeg dem, som først forfægtede menneskets rettigheder, menneskets værdighed, og som fødte en vending, der næsten er ensbetydende med denne dags ånd: Frihed, Lighed og Broderskab.

”Jeg siger, at der ikke er noget bedre, der repræsenterer disse idealer – og faktisk den doingness der kræves for at opnå disse idealer – end jeres nye Ideelle Organisation i Paris.”

Miscavige mindede menneskemængden om, at Paris var hjemsted for den allerførste Scientology Kirke på europæisk grund, etableret i 1959, og tilføjede så: ”Det er sådan, at I er ved at skabe jeres egen fremtidige legende.”

Den bemærkelsesværdige nye 25.000 kvadratmeter store Scientology Storparis, bidrager til at kaste lys over Kirkens eksplosive vækst verden over – og det betyder den fjerde Store Åbning i løbet af de sidste seks uger. Denne seksetagers, glasindkapslet kraftpræstationsrejse står forrest og midt i hele Paris – og har udsigt over A1, Frankrigs mest befærdede motorvej, og den vil således blive set af mere end en kvart million mennesker hver dag.

Kirken ligger i kvarteret Saint-Denis i Storparis og kun få skridt væk fra Stadium de France, det Nationale Stadium, der vil være vært for adskillige konkurrencer om Sommer-OL 2024 i Paris, samt afslutningsceremonien. Saint-Denis vil yderligere fungere som hjemsted for den Olympiske Atletlandsby.

Ud over det skinnende ydre og den moderne geometriske træ-portal, har facilitetens tårnhøje atrium spejle indeni, der viser tilstedeværelsen af et fortryllende sequoia-træ. ”Vækstringe” indlægger sig individuelt i terrazzogulvet, og en rund balustrade, der er dækket med et bladmønster, der strækker sequoia-motivet ud, mens gæsterne ender i det 15 meter høje rum, der er badet i naturligt lys fra det massive ovenlys.

Det fantastiske nye hjem for den ældste Scientology menighed i Frankrig er specielt indrettet til at betjene de 20 distrikter (samfund) i Paris, for ikke at tale om alle distrikter over hele Île-de-France (region i Frankrig med Paris og forstæder). Til det formål imødekommer bygningen Kirkens mange tiltag til at række ud, og mangesidig alliance er med et elegant flair. Det akustiske upåklagelige Kapel er indrettet til alle mulige events, inklusive religiøse forummer, uddannelsesmesser om stoffer og menneskerettighedshøjtideligheder, og det fungerer også som et auditorium for forestillinger af enhver art – udstillet med den levende musik der startede dagen i Kirken.

Blandt de sange, der bragte mængden op på benene, var det oprindelige nummer ”For Liberty We Stand” (Vi Står for Frihed). Alle deltagerne klappede og sluttede sig til som optrædende:

Frihed er i dine hænder

Sig ja, vi kan

Vive la France, dette er vores chance

Vi står for frihed!

Dernæst talte adskillige lokale personer og Kirkefæller ved denne højtidelige indsættelse, inklusive dr. Mouslim Fidahoussen, Religiøs Lærd og Interreligiøs Ekspert fra Frankrig, der henvendte sig til Kirkens rolle med at tilvejebringe håb, hvor der til tider er mangel på håb, og især gennem L. Ron Hubbards ikke-religiøse moralkodeks, Vejen til lykke.

”Når det drejer sig om alle mennesker,” sagde dr. Fidahoussen, ”uanset deres race eller tro, kan vi alle blive enige om disse hovedmålsætninger i livet: at være lykkelige og at have sandheden. Man giver dem en mulighed for selv at finde vej til lykke.

”Selv lige her i distrikt 93 går jeres arv forud for jer. Jeres teams har leveret Vejen til lykke til steder, hvor lykke sandsynligvis blev betragtet som bare et eventyr,” sagde dr. Fidahoussen. ”Dør til dør-omdeling i de barskeste kvarterer og levering fra hånd-til-hånd til forretningskvarterer, hvor I nåede bagerier, slagtere og caféer – alt sammen gav I mirakuløst 40.000 personlige eksemplarer, og derved har I fået disse gader til at smile.”

Jean Maher, International Menneskerettighedsekspert og Regeringsrådgiver, der har tjent som rådgiver i spørgsmål om rettigheder for både europæiske og amerikanske nationale regeringer, blev først bevidst om Kirkens interesse for emnet for over et årti siden. Siden da har han indgået et samarbejde for at fremme indførelsen af menneskerettigheder i Frankrig og i andre dele af verden. ”Det er en ære at tale til jer i dette utrolige øjeblik,” sagde Maher under sin tale.

”Som borger i Frankrig betragter jeg det bestemt som en pligt og ære at videreføre denne arv af menneskerettigheder. Og jeres tradition for service omfatter, at I leverer ikke mindre end 400.000 Menneskerettighedshæfter til pladserne i byen, til togstationerne og til alle steder i Frankrig. Gennem jeres handlinger i vores samfund, hjælper I til at skabe et samfund, der ikke er egoistisk, men snarere et hvor folk respekterer hinanden.”

David Guyon, Advokat i Forfatningsret og Universitets Foredragsholder, der har kæmpet imod psykiatriske tvangsindlæggelser, arbejder sammen med Borger Kommissionen for Menneskerettigheder (CCHR). ”Jeg taler til jer i dag fra vores fælles partnerskab, der søger at kaste sandhedens lys over uretfærdighed. Frihedsrestriktionerne skal systematisk udfordres og bekæmpes hårdt.

”Tvangsindlæggelse på hospitaler er blevet fordoblet i de seneste år i dette land. Og med 80.000 hospitalsindlæggelser om året er virkelighedens scene grusom. Men med CCHR var jeg i stand til at skubbe døre åbne, hvor jeg ikke kunne det før, for at modvirke dette tiltagende misbrug,” sagde Guyon. ”Det er jer, der bryder psykiatriens kvælertag og giver tusinder deres liv tilbage!”

Dr. Petar Gramatikov, Repræsentant for De Forenede Religioners Initiativ for Europa og Medlem af De Forenede Nationers Komité om Religionsfrihed eller Tro. Dr. Gramatikov roste Kirkens arbejde med at fremme dialogen med andre religioner. ”Det internationale fællesreligiøse samfund er grundlagt på at frembringe et roligere, bedre samfund for alle religioner.

”Hvis I gerne vil vide, hvem der taler for fremgang mellem trosretninger, er det jer – Scientology Kirken! I har udvist et ubetinget engagement i tværreligiøs enhed,” fortsatte dr. Gramatikov. ”Ved at gøre det fremmer I fremtidig fred, fremtidig partnerskab og fremtidig velstand. Det siger sig selv, at I er blandt lederne i dagens religiøse bevægelser.”

Den sidste gæst, fr. Elodie Maumont, Borgerlig Frihedsrettigheds Advokat, der specialiserer sig i at forsvare borgerrettigheder og religionsfrihed. ”I dag er legemliggørelsen af jeres vedholdenhed i fuldt dagslys.

”Dette øjeblik er virkeliggjort af jer. Det blev drevet af jeres udholdenhed og jeres passion. Hvis vi bare kunne putte en lille smule liv af det liv, I tager med, på flaske, ville denne verden være anderledes, lysere og fredeligere. Vi placerer igen Kirken midt i landsbyen.

”Så, til ære for jeres Grundlægger og hans vision, denne nye Ideelle Org står som repræsentant for den uendelige frihed for hele Paris og hele Frankrig!”

Nu hvor ceremonien nærmer sig sin afslutning, henvendte Miscavige sig til menneskemængden. ”Og med det forbereder vi os på at byde Paris velkommen i sin helhed. Således vil jeres nye arv begynde, idet I opfordrer verden til at opdage Scientology, som aldrig før i historien. Men lige nu, i dag, fejrer vi denne fremragende Ideelle Org i Lysets By.”

På det tidspunkt strømmede de tusindvis af entusiastiske menighedsmedlemmer og nysgerrige gæster ivrigt til Kirkens store dør. Så da det gigantiske blå bånd på toppen af den blændende bygning faldt, røg fyrværkeriet op i luften, vimpler fyldte luften, blev dørene kastet vidt og bredt, og folkemængden gik over tærsklen for at turnere rundt i dette nye åndelige hjem, den udsøgte Ideelle Kirke Scientology og Celebrity Centre Storparis, nu er det hele helt åbent.

Ikke bare for denne dag, og ikke bare for disse gæster – men for hele Paris, for evigt. Vive la France! Vive Scientology!


Den nye Scientology Kirke og Celebrity Centre Storparis giver byen en introduktion til Dianetics og Scientology og alle Kirkens støttende humanitære programmer, der begyndte med Informationscentret for Publikum. Dets udstilling med mere end 500 film på 17 sprog viser Dianetics’ og Scientologys grundlæggende anskuelser og udøvelser, og de fortæller om L. Ron Hubbards liv, og det han har efterladt sig. Informationscenteret giver også et detaljeret overblik over de mange Kirke-sponserede humanitære initiativer – herunder deres verdensomspændende oplysningskampagne om menneskerettigheder; vidtrækkende narkouddannelses-, forebyggelses- og rehabiliteringsprogrammer; et globalt netværk med læse- og indlæringscentre; samt Scientologys Frivillig Hjælper-program, der nu er en af verdens største uafhængige nødhjælpsgrupper. Centeret er åbent for besøgende til at gå rundt og returnere så tit, som de vil.

Udover samfundsbegivenheder under navnet samfundssamarbejde sørger Kirkens Kapel for menighedsforsamlinger for Scientology, herunder Søndags tjenester, bryllupper og dåb. Den nye Kirke indeholder desuden adskillige seminarlokaler og klasselokaler ud over dusinvis af lokaler til Scientology auditering (åndelig vejledning).


Ideelle Kirke Organisationer (Ideelle Orger) realiserer opfyldelsen af Grundlæggeren L. Ron Hubbards vision for religionen. De har ikke kun de ideelle faciliteter til at servicere Scientologister på deres vej op til højere niveauer af åndelig bevidsthed og frihed, men de er også beregnet på at tjene som et hjemsted for hele lokalsamfundet og et mødested, hvor der samarbejdes om at opløfte folk af alle trosretninger.

Den Store Åbning af Den Ideelle Kirke i Scientology og Celebrity Centre Storparis er et skelsættende øjeblik i en allerede omfattende 2024-periode. Blandt de Ideelle Orger, der blev tilegnet dette år, er Chicagos Scientology Kirke, der blev åbnet søndag den 3. marts i hjertet af byens centrum på den historiske Printer’s Row; Scientology Kirken Del Valle, der blev åbnet fredag den 1. marts i Mexico City, som rejser sig 12 etager over byens enklave; og Scientology Kirken Austin, der blev åbnet lørdag den 24. februar, lige overfor University of Texas område på den travle centralgang kendt som The Drag – alle tre Ideelle Orger tilegnet i et historisk forløb på ni dage.

Alt iberegnet har Kirken åbnet nye Ideelle Organisationer i store byer over hele verden, heriblandt London, Birmingham og Dublin på de Britiske Øer; på tværs af Europa i Bruxelles, Rom, Milano, Padova, Madrid, Berlin, Hamborg, Stuttgart, København, Malmø, Amsterdam, Basel og Budapest; i Mellemøsten i Tel Aviv; langs Stillehavsområdet i Tokyo, Kaohsiung, Auckland, Sydney, Melbourne og Perth; i Sydafrika i Johannesburg og Pretoria; flere i Canada i Quebec og Cambridge; og i Latinamerikanske hovedstæder i Mexico City og Bogotá.

Den uhørte ekspansion for Scientology religionen er videre præsenteret ved åbningen af nye Ideelle Kirke Organisationer overalt i USA, herunder New York City, Harlem, Buffalo, Washington, D.C., Atlanta, Tampa, Orlando, Miami, Nashville, Cincinnati, Columbus, Detroit, Twin Cities, Kansas City, Dallas, Denver, Salt Lake City, Phoenix, Las Vegas, Portland og Seattle. Og alene i Californien, i Sacramento, San Francisco, Los Gatos, San Jose, Silicon Valley, Ventura, San Fernando Valley, Pasadena, Los Angeles, Inglewood, Orange County og San Diego.

For at se en komplet liste over nye Ideelle Scientology Kirker, besøg Scientology.dk/IdealChurches.


For at disseminere Scientologys budskab endnu mere og besvare den overvældende interesse for religionen, har Kirken lanceret sin egen satellit-tv kanal, Scientology Network, på DIRECTV Kanal 320, som også streamer live på da.scientology.tv, såvel som på flere platforme på 17 sprog i 24 tidszoner.