HARLEM, NEW YORK

EN NY ROSE BLOMSTRER: IDEEL ORG OG MEDBORGERCENTER ÅBNER I HARLEM

31. JULI 2016

Harlems nye Ideelle Scientology kirke og medborgercenter blev kaldt et ”centrum af håb på 125th Street” i den betagende indvielsesceremoni, der blev afholdt søndag den 31. juli 2016

Den er omgivet af vand. Floderne East, Harlem og Hudson udgør dens grænser, men Harlem går ud over grænserne. I mange generationer har dette nabolag været det åndelige centrum for afroamerikansk og caribisk liv i USA. Trends inden for musik, dans, poesi og malerkunst dukker regelmæssigt op fra dette sted lige nord for Central Park i New York City. Dens kulturhistoriske betydning rækker langt ud over dens fysiske grænser: Harlem går dybt ind i hjertet af Amerika.

”Der findes intet sted som Harlem,” sagde David Miscavige, bestyrelsesformand for Religious Technology Center og den kirkelige leder af Scientology religionen. ”Jeres renæssancedigtere, jeres dramatikere, jeres malere, jeres forfattere og musikere, ja, bare det at sige navnene gør én ydmyg: Duke Ellington, Cab Calloway, Billie Holiday, Claude McKay og Louis Armstrong. Hvad andet kan man sige end: Tag Harlem ud af amerikansk historie, og alt andet bliver bare lunkent.”

En lind strøm af regn holdt op – som på et stikord – få øjeblikke før ceremonien begyndte. ”Der findes intet sted som Harlem,” sagde David Miscavige, bestyrelsesformand for Religious Technology Center og den kirkelige leder af Scientology religionen. ”Jeres renæssancedigtere, jeres dramatikere, jeres malere, jeres forfattere og musikere, ja, bare det at sige navnene gør én ydmyg: Duke Ellington, Cab Calloway, Billie Holiday, Claude McKay og Louis Armstrong. Hvad andet kan man sige end: Tag Harlem ud af amerikansk historie, og alt andet bliver bare lunkent.”

Søndag den 31. juli åbnede Scientology Kirken en ny Ideel kirke og et medborgercenter på Manhattans berømte 125th Street. Begivenheden markerede en fejring i netop Harlems ånd, hvilken har gennemsyret kulturlandskabet i amerikansk historie. Lige fra live underholdning med jazz, afrikansk-latinske danse og hiphop, til dignitarer, der spænder over hele det politiske, kulturelle og åndelige spektrum i Harlem og New York Citys opbakning i befolkningen, så blev den nye Scientology kirke og medborgercenteret indviet med en ceremoni, der fremkaldte den livsbekræftende lidenskab som Harlem er berømt for.

”Vi er her for at fejre Harlems hjerteslag, hvilket også er menneskehedens hjerteslag,” sagde David Miscavige i sin indvielsestale. ”Alt, hvad man skal gøre, er at lægge øret til jorden, og høre den giver genlyd, igen og igen: Harlem. Harlem. Harlem. Og hvis nogen skulle spørge: Hvad skete der lige? Så kan man sige helt ærligt: Harlem er blevet genfødt.”

Under David Miscaviges ledelse har Scientology Kirken slået dørene op til mere end 50 nye Ideelle kirker: fra Los Angeles til Tampa, London til Milano, Johannesburg til Tokyo, Budapest til Kaohsiung. Sådanne åbninger har i det sidste årti drevet en verdensomspændende ekspansion for religionen op i en hastighed, der overgår de forudgående 50 år tilsammen.

Harlem har skabt et årtier langt forhold til Kirken, ligesom så mange af de byer som nu kalder en Ideel Org ”deres egen”, hvor de arbejder tæt sammen med enkeltpersoner og grupper på samfundsbaserede programmer, initiativer der forebygger stofmisbrug, bevidstgørelse om menneskerettigheder og uddannelse i moral. Harlem medborgercenter er nu til det formål blevet et permanent hjem for levering af vigtige græsrodsprogrammer som Sandheden om Stoffer, United for Menneskerettigheder og Vejen til lykke.

Den nye Scientology kirke og det nye medborgercenter ligger blot to huse fra hinanden på 125th Street, Harlems hovedgade, og det er kun en husblok fra Triborough Bridge. De to bygninger er tilsammen på i alt 6.000 m2, og de står som et lysende symbol for samfundsengagementet i East Harlem.

”Dette nye medborgercenter er ikke bare et tilbud om at hjælpe, men snarere vores forpligtelse og retten til at hjælpe. For uanset hvad det er, der gør hver af os til individer, så repræsenterer vi alle menneskets broderskab. Derfor kan man ikke ignorere den kendsgerning, at enhvers lidelse også er vores lidelse. Og at ingen af os er frie, medmindre vi alle er frie. Når man følger det helt tilbage, bliver det ikke mindre end vores ubrødelige pligt at introducere menneskelighed til hver eneste levende sjæl. Og dermed være tro mod menneskeheden,” sagde David Miscavige.

De tusindvis af scientologer og gæster fik i det budskabs ånd følgeskab i at byde de nye lokaler velkommen af byens og delstatens dignitarer: New York States kongresmedlem Robert Rodriguez; og pastor Johnny Ray Youngblood, landskendt præst og senior præst i Mt. Pisgah baptistkirken; pastor Joseph Jones, menneskerettighedsambassadør og gejstligt byrådsmedlem i det 70. politidistrikt i New York City; og Raphael Benavides, formand for East Harlems erhvervssammenslutning.

”I kunne have valgt hvor som helst til at oprette jeres nye, topmoderne lokaler,” sagde kongresmedlem Rodriguez i sin velkomsttale. ”Jeg er især taknemmelig for, at I ud af alle steder i hele New York City og verden, netop valgte dette lokalsamfund. Og vi har frugtbar jord her. Når Harlem rør på sig ryster hele verden … og jeg tror, at ved ganske enkelt at åbne dørene, der giver I dette samfund en chance, en chance for udvikling og fremskridt. Og når man så tilføjer potentialet for enkeltundervisning, der kan styrke vores unge, foredrag og workshops om færdigheder i livet, kurser om det grundlæggende i livet eller bare et venligt råd, så kan dette center blive et center for håb på 125th Street.”

Pastor Johnny Ray Youngblood tilføjede: ”Vores byer og lokalsamfund er fyldt med ’udstillingskirker’. Så ved denne lejlighed med virkeliggørelsen af en drøm, denne Ideelle Scientology kirke og medborgercenteret, er der i dag rejst et lysende fyrtårn i vor tids fortumlede farvande. I dag kommer jeg til at tænke på lignelsen om frøet. For når man vander det og sætter det i den rigtige jord, se så hvad det bliver til. Så se på denne Ideelle Org, der er blomstret op foran os. Må dette blive et mægtigt fyrtårn for alle i Harlem, og mennesker i hver eneste del af vores dejlige by.”

Raphael Benavides, formand for den lokale erhvervssammenslutning, sagde, mens han funderede over, hvordan denne indvielse bragte nyt håb til East Harlem: ”Inde i dette center findes redskaber til at få samfundet til at trives. Det særlige hæfte Vejen til lykke har haft en utrolig indvirkning på vores samfund. Og med dets fortsatte uddeling og dette center har Harlem nu en kraftfuld katalysator til at sikre, at vores nabolag fortsætter med at gå den rigtige vej – at trives. Så hele samfundet lige fra politiet til virksomheder og organisationer tilslutter sig nu dette lille hæfte.”

Den indvirkning, som Scientology har på kampen for menneskerettigheder, var tydelig i pastor Joseph Jones kommentarer: ”Vi er her for at markere et krav i dag om at designe vores egen morgendag. Og det er en morgendag, der er indgraveret med betegnelsen: ’Menneskerettigheder!’ Jeres program for menneskerettigheder har fået sit helt eget liv. Det er et, der ikke kan standses, som suser frem mod frihed og retfærdighed. Jeres arbejde for en persons rettigheder er jo netop affødt af inspiration fra et præsteembede ledet af den visionære L. Ron Hubbard. Derfor står det i erkendelse af, at den menneskelige ånd stadig er vores største ressource – forenet i en sag, er der intet, der kan besejre den.

Så i lyset af det vi fejrer i dag, lad Harlem og hele New York City samles for at opnå vores dyrebareste mål i at forsvare vores menneskelige rettigheder – i denne den bedste by på Jorden.”

Derefter trak David Miscavige sammen med en skare af dignitarer i rebet, som fik snoren til at falde og dermed officielt åbnede den nye Ideelle Org og det nye medborgercenter, mens tilskuerskaren i kor råbte: ”Harlem, Harlem, Harlem.”


Den nye Ideelle Org i Harlem giver alle besøgende en introduktion til Dianetics og Scientology, og det begynder med informationscenteret. Dets udstilling med mere end 500 film viser Dianetics’ og Scientologys grundlæggende anskuelser og udøvelser, og de fortæller om L. Ron Hubbards liv og levned.

Informationscenteret giver også et detaljeret overblik over de mange humanitære programmer, som Scientology sponsorerer. Herunder et verdensomspændende initiativ for uddannelse i menneskerettighederne, et vidtrækkende narkouddannelses-, forebyggelses- og afvænningsprogram, et globalt netværk med læse- og indlæringscentre og programmet Scientologys Frivillige Hjælpere, der nu udgør verdens største, uafhængige nødhjælpsgruppe.

Harlems Ideelle Org har også en kirkesal, der vil blive brugt til alle former for Scientology forsamlinger inklusive søndagssamlinger, bryllupper og navngivningsceremonier samt en masse arrangementer på tværs af lokalsamfundet for medlemmer af enhver trosretning. Kirken har desuden adskillige seminarlokaler og klasselokaler samt en hel etage, der er beregnet til Scientology auditering (åndelig vejledning).


Åbningen af Harlem er en fortsættelse af en eksplosiv vækstperiode for kirken i de sidste 12 måneder. Nylige Ideelle Scientology kirkeåbninger har fundet sted i Budapest i Ungarn; Atlanta i Georgia, USA; Milano i Italien; Tokyo i Japan; Bogotá i Colombia; og Basel i Schweiz. Kirken har også for nyligt åbnet Scientology Media Productions, et stort, teknologisk avanceret studie på to hektar i Hollywood, Californien, hvorigennem religionens budskab bliver forkyndt via tv- og radioudsendelser, internet og sociale medier og alle andre former for medieplatforme.

Og der er mere på vej med planlagte åbninger i det kommende år i kulturelle centre i Australien, New Zealand, Europa og Nordamerika.