HAMBORG, TYSKLAND

HAMBORG INDVIER EN NY IDEEL SCIENTOLOGY KIRKE I TYSKLAND

21. JANUAR 2012

Lørdag d. 21. januar åbnede Scientology Kirken Hamborg sine døre til byen ved et åbningsarrangement med deltagelse af 1.500 scientologer og gæster. Åbningen markerede afslutningen på en gennemgribende ombygning af den syv etager høje bygning, så den nu er en ideel Scientology kirke, hvor man bedre kan imødekomme de behov, som både Hamborgs voksende kreds af scientologer samt det omgivende samfund har.

Den 21. januar 2012 fejrede Scientology Kirken Hamborg åbningen af den gennem-renoverede ejendom på Domstrasse 9 i Altstadt, midt i Hamborgs historiske bydel.

Den daglige leder for Scientology Kirken Hamborg, Pia Michel, sagde i sin tale: "Der er ca. 300 kirker, moskeer og templer i Hamborg. I over 40 år har Scientology Kirken været en vigtig stemme i dette religiøse fællesskab. Men åbningen af denne nye kirke markerer et vendepunkt, for flammen for religiøs frihed brænder stærkt i dag for alle, og det vil den gøre for evigt.  

For at markere dagen gav bestyrelsesformanden for Religious Technology Center og kirkelig leder af Scientology religionen, Mr. David Miscavige denne udtalelse: "Denne ideelle organisation markerer en ny æra for Scientology i Tyskland for på en meget direkte måde, så  er  denne kirke Scientology i sig selv. Den er udtænkt til at afspejle Scientology organiseringstavlen og indeholder derfor hver eneste funktion, som vores grundlægger har fremlagt i sine policies. Den er blevet omhyggeligt planlagt, så den kan levere alle Scientology servicer helt i overensstemmelse med vores grundlæggers teknologi - lige fra enhver introducerende service til toppen af vores Bro. Og den er blevet designet til at levendegøre ånden i Scientology og giver derfor en introduktion, hvor alle og enhver kan finde ud af for dem selv, hvem vi er, og hvad vi laver. Så tillad mig at byde velkommen til alle. Fra i dag er vores døre åbne, og vores hjælp er jeres."

Som en faktisk repræsentation af dette løfte - om at arbejde sammen i en fælles indsats for at hjælpe hver og en - var en stribe samfundsledere og religiøse ledere fra Hamborg til stede ved indvielsen. Blandt dem var en fortaler for menneskerettighederne gennem mange år, grundlæggeren af en førende ungdomsorganisation til forebyggelse af narkomisbrug, en leder fra den Græsk Ortodokse kirke, der arbejder for religionsfrihed og en rådgiver for Tysklands kommende Minde- og Dokumentationscenter om Nationalsocialisme.

________________

En vigtig del af den nye Hamborg Ideelle Kirke er et omfattende informationscenter, der gør det muligt for alle besøgende at få et svar på det vigtige spørgsmål: “Hvad er Scientology?” Det optager hele stueetagen og omfatter et galleri af multimedie displays, der både præsenterer tro og praksis indenfor Scientology religionen, og grundlæggeren L. Ron Hubbards liv og arbejde. Informationscenteret giver også en fuld oversigt over de mange kirkesponsorerede humanitære initiativer, derunder et verdensomspændende menneskerettighedsinitiativ, et ligeså vidtrækkende narkouddannelses- og afvænningsprogram; et globalt netværk af læsehjælps- og indlæringscentre; samt Frivillige Scientology Hjælper programmet, der nu udgør den største uafhængige nødhjælpsgruppe på Jorden. På de opstillede displays kan man se omkring 500 informations- og dokumentarfilm blot ved at trykke på en knap. Informationscenteret, der er åbent fra morgen til aften, tilbyder de besøgende at gå rundt på egen hånd og at komme tilbage så ofte, som de ønsker. I kombination med den tilstødende cafe er informationscenteret også sat op til at huse hundrede af gæster til ugentlige åbent hus arrangementer.

Yderligere er kirken sat op til at tjene som et samlingspunkt for hele lokalområdet. Kirkesalen, hvor alle de kirkelige tjenester og ceremonier finder sted, kan også sættes op som en sal for eventer og andre arrangementer, hvor de humanitære initiativer til gavn for Hamborg og alle byens indbyggere kan blive koordineret. Salen er fuld udstyret med top moderne video- og lydudstyr til særlige filmfremvisninger og seminarer. Kirkesalen indeholder også faciliteter, så den kan bruges til receptioner og banquets.

Den nye Hamborg ideelle kirke indeholder nu også omfattende faciliteter, som stiller introducerende servicer til rådighed for dem, som er nye i religionen, herunder regelmæssige Dianetics og Scientology Personlig Effektivitetsseminarer og en hel række af Kurser i at Forbedre Tilværelsen. 

________________

Scientology Kirken Hamborg er den nyeste af dusinvis af ideelle kirker, der er åbnet over de seneste fem år.

De ideelle kirker opfylder grundlæggeren L. Ron Hubbards vision for religionen. De stiller ikke kun de ideelle faciliteter til rådighed for at servicere scientologerne i deres fremgang mod højere niveauer af åndelig frihed, men de er også indrettet til at tjene som hjem for hele deres område og som et mødested for den samlede indsats for at forbedre vilkårene for borgere af alle trosretninger.

Scientology Kirken Hamborg er den første kirke, der er åbnet i 2012, og den slutter sig dermed til en række af ideelle kirker, der allerede er åbnet i kulturelle centre over hele Europa, herunder Berlin, Moskva, Bruxelles, London og Rom.

Andre nye kirker, der er blevet indviet i de senere år inkluderer Washington DC i New York, Los Angeles, Pasadena og Inglewood i Californien, Seattle i Washington, Tampa i Florida, Minneapolis-St. Paul i Minnesota, samt Quebec City i Canada, Mexico City i Mexico og Melbourne i Australien.

Over 15 nye ideelle kirker er planlagt til at åbne i 2012. 

_________________

Scientology religionen blev grundlagt af L. Ron Hubbard. Den første Scientology kirke blev grundlagt i USA i 1954 og religionen er nu ekspanderet til mere end 10,000 kirker, missioner og tilknyttede grupper med millioner af medlemmer i 167 lande.