SACRAMENTO, CALIFORNIEN

SCIENTOLOGY KIRKEN INDVIER NY KIRKE I CALIFORNIENS HOVEDSTAD

DEN 28. JANUAR 2012

Californiens hovedstad kunne lørdag den 28. januar fejre åbningen af Scientology Kirken Sacramento. Indvielsesceremonien blev overværet af mere end 2.500 scientologer, gæster samt lokale, statslige og nationale embedsmænd.

David Miscavige, Bestyrelsesformanden for Religious Technology Center og den kirkelige leder af Scientology religionen, forestod indvielsen af Scientology Kirken Sacramento.

Kirkens nye hjem ligger kun et par gader fra regeringsbygningen og er et af byens mest prominente arkitektoniske bygningsværker. Det blev oprindeligt åbnet i 1930 som Ramona Hotel, designet af Californiens første statsarkitekt, og bygningen er Sacramentos fineste eksempel på den spanske kolonial-renæssance stil. Kirken har omhyggeligt bevaret bygningens struktur og restaureret de mange detaljer til deres oprindelige stand, herunder den karakteristiske stuk, de ornamenterede, glaserede mursten og terra cotta fliserne samt de dekorative jern detajler og bygningens oprindelige udvendige skilt. Al restaurering blev planlagt og udført med henblik på minimal miljøbelastning og maksimal bæredygtighed og levede dermed op til guld certificeringsstandarderne for den amerikanske Grøn Bygningsrådslederskab i Energi og Miljø Design (LEED).

Det kastede lys over arrangementet, at David Miscavige, bestyrelsesformand for Religious Technology Center og Scientology religionens kirkelige leder forestod indvielsen af den nye kirke.

I sin tilkendegivelse af betydningen af denne nye kirke, sagde David Miscavige: "Indvielsen af den nye kirke betegner et højtideligt løfte. Det er et løfte om at benytte det fulde potentiale af, hvad der ligger inden for disse mure til fordel for denne by. Det er et løfte om at lave en verden, som vi kan være stolte af. En civilisation uden vanvid, uden kriminelle og uden krig, hvor duelige mennesker kan trives, og hæderlige mennesker kan have rettigheder, og hvor alle har frihed til at hæve sig til større højder. Det er vores ansvar som scientologer. Og, ja, et ansvar vi gerne påtager os."

Blandt dem, der var mødt frem for at markere dette øjeblik var Sacramentos borgmester Kevin Johnson; medlem af Californiens State Assembly Mike Gatto; præsidenten for Greater Sacramento Urban League David DeLuz; præsidenten for det Interreligiøse Råd for Greater Sacrameno Jon Fisk og præsident og grundlægger af International Faith-Based Coalition biskop Ron Allen.

I sin velkomsttale, anerkendte borgmester Kevin Johnson kirken for at demonstrere sit engagement i byen: "Sacramento er den mest mangfoldige by i landet, og jeres kirke, og hvad I gør, er mangfoldigt. Denne bygning er ikke bare en bygning for jer - det er en bygning for lokalsamfundet.  Det er en bygning, som vil hjælpe os med at skabe nyt liv i bymidten. Scientology Kirken henvendte sig til os og sagde: 'Hør, vi vil gerne hjælpe. Vi vil gerne finde en historisk bygning og bevare og restaurere den og gøre den til et kunstværk i bymidten.' Vi ønskede virkelig at gøre Sacramento til det grønneste område i landet og et samlingssted for ren teknologi, og I hjælper med at gøre dette til virkelighed. I har gjort jeres del."

Medlem af Californiens State Assembly Mike Gatto roste det arbejde, som Scientology Kirken Sacramento og Medborgernes Menneskerettighedskommission gør for at beskytte børn mod medicinering med psykofarmaka: "Disse børn får måske aldrig en chance for at finde sig selv, før de bliver ordineret et lægemiddel.  De kommer måske aldrig til at opleve, hvad det betyder at føle sine egne, rene følelser i sit hjerte og have sine egne tanker i sindet. I kan roligt regne med, at jeg vil fortsætte med at gøre alt, hvad jeg kan, for at hver eneste medlem af den lovgivende forsamling og hver eneste forældre hører jeres stemme, og derved får deres egen motivation til at handle til gavn for alle børn i Californien."

Præsidenten for det Interreligiøse Råd for Greater Sacramento Jon Fish anerkendte kirkens effektive bidrag til samfundet, herunder dens humanitære program med brugen af L. Ron Hubbards bog, Vejen til Lykke : "Jeg kan dårligt nok udtrykke, hvor opløftende det er at vide, at der er folk derude hver dag - scientologerne - som tackler moralske dyder i samfundet, og som virkelig ved, hvad de laver. Derfor og af så mange andre grunde, byder vi medlemmer af Scientology Kirken velkommen. Vi ved, at dette altid vil være et hjem af venskab for os og andre. Der vil altid være en åben invitation og en udstrakt hånd."

Idet han fremhævede kirkens arbejde for undervisning i menneskerettigheder udtalte David Deluz, præsidenten for Greater Sacramento Urban League: "I uddanner mennesker i deres rettigheder og opbygger derved den kommende generation, som vi er afhængige af til at beskytte disse rettigheder for alle, uanset deres race, hudfarve, etnicitet eller religion. Her i Californiens hovedstad kommer vi fra alle steder... Det skal vi værne om, og det er præcist, hvad I gør. Fordi dette er en kirke, som ikke bare er åben for alle, I deler også frit ud til alle af de mange redskaber, I har. Det er derfor, denne kirke er lige så meget en gave til Sacramento, som til jeres medlemmer."

Omkring kirkens verdensomspændende Sandheden om Stoffer uddannelseskampagne sagde grundlægger og præsident af International Faith-Based Coalition biskop Ron Allen: "Jeg har altid sagt 'Den vej Californien går, den vej går nationen. At rydde op i hovedstaden og sprede Sandheden om Stoffer informationsmaterialerne ud overalt vil skabe en effekt, der er så stor, at den vil give genlyd over hele Amerika. Denne kampagne er modsvaret til den globale epidemi.  Jeg vil have gjort det obligatorisk for skolebørn i hele Amerika at gennemgå Sandheden om Stoffer undervisningsprogrammet."

_________________

Den nye ideelle Scientology kirke i Sacramento er syv etager høj og er over 5.000 kvadratmeter stor. Ud over det centrale kirkerum til brug for alle kirkelige forsamlinger, søndagssamlinger og religiøse ceremonier, indeholder kirken flere seminarrum og kursuslokaler, foruden dusinvis af rum til Scientology auditering (åndelig vejledning).

Hele stueetagen er blevet reserveret til introducerende servicer, der byder besøgende og andre velkommen og opfordrer dem til selv at finde ud af, hvad Scientology er. Det omfatter også et omfattende informationscenter, som giver en komplet introduktion til Scientology religionens tro og praksis samt Scientology grundlæggeren L. Ron Hubbards liv og arbejde. Informationscenteret giver også en fuld oversigt over de mange kirkesponsorerede humanitære programmer, derunder et verdensomspændende menneskerettighedsinitiativ; et ligeså vidtrækkende narkouddannelses- og afvænningsprogram; et globalt netværk af læsehjælps- og indlæringscentre; samt Frivillige Scientology Hjælper programmet, der nu udgør den største uafhængige nødhjælpsgruppe på Jorden. På de opstillede displays kan man se omkring 500 informations- og dokumentarfilm blot ved at trykke på en knap. Informationscenteret, der er åbent fra morgen til aften, opfordrer de besøgende at gå rundt på egen hånd og komme tilbage så ofte, de har lyst.

_________________

Scientology Kirken Sacramento er den anden ideelle kirke, som åbner i 2012 efter Scientology Kirken Hamborg, som åbnede den 21. januar i Tyskland.

De ideelle kirker opfylder grundlæggeren L. Ron Hubbards vision for religionen.  De stiller ikke kun de ideelle faciliteter til rådighed for at servicere scientologerne i deres fremgang mod højere niveauer af åndelig frihed, men de er også indrettet til at tjene som hjem for hele deres lokalområde og som et mødested for den samlede indsats for at forbedre vilkårene for borgere af alle trosretninger.

Andre nye kirker, der er blevet indviet i de senere år, er Washington DC i New York, Los Angeles, Pasadena og Inglewood i Californien, Seattle i Washington, Tampa i Florida, Minneapolis-St. Paul i Minnesota, samt Quebec City i Canada, Mexico City i Mexico og Melbourne i Australien.

Mere end 15 nye ideelle kirker er planlagt til at åbne i 2012.

For at få en komplet liste over nye Scientology kirker kan man besøge Scientology.dk.

_________________

Scientology religionen blev grundlagt af forfatteren og filosoffen L. Ron Hubbard. Den første Scientology kirke blev grundlagt i USA i 1954, og religionen er nu ekspanderet til mere end 10.000 kirker, missioner og tilknyttede grupper med millioner af medlemmer i 167 lande.

  • For at få mere information om grundlæggeren af Dianetics & Scientology L. Ron Hubbard kan man besøge L. Ron Hubbard.dk.
  • For mere information om David Miscavige bestyrelsesformanden for Religious Technology Center og kirkelig leder af Scientology religionen, besøg Scientology.dk/David Miscavige