JOHANNESBURG, SYDAFRIKA

EN NY KIRKE I CIVILISATIONENS VUGGE

1. NOVEMBER 2003

Da han indviede den første ideelle Scientology kirke på det afrikanske kontinent, henvendte David Miscavige, Bestyrelsesformanden for Religious Technology Center og Scientology religionens kirkelige leder, sig til sydafrikanske scientologer og ærede gæster ved indvielsen af den nye Scientology kirke i Johannesburg, den 1. november 2003.

”Hvor samles vi alle denne aften, hvor Scientology verdenens øjne hviler på os? Ikke i USA, ikke England eller Danmark. De hviler på Afrika. For det, I har skabt, er den fineste klasse V-kirke i Scientology. I aften står Johannesburg som nummer et.”

Sydafrikas minister for kunst, kultur, videnskab og teknologi, Dr. Ben Ngubane, deltog sammen med David Miscavige i indvielsen af kirken, der består af fire bygninger på 3.300 m². Andre, der også bød kirken velkommen, var Johannesburgs byrådsmedlem Carol Milner, Johannesburgs politichef Oswald Reddy og redaktør og forlægger for Tribute tidsskriftet, Pearl Mashabela.

David Miscavige kommenterede på de mange resultater, sydafrikanske scientologer havde haft i menighedens 45-årige historie, herunder eksponeringen af psykiatriske arbejdslejre med sorte borgere og utrættelige anstrengelser for at genoprette menneskerettigheder under apartheidstyret; forsyningen af de næste generationer med programmer, der giver dem læse- og skrivefærdigheder; samt beroligelse af omgivelserne under optøjer med bred distribution af hæftet Vejen til lykke, en moralkodeks som hele Sydafrika kunne tilslutte sig.

Med et citat fra Scientologys grundlægger L. Ron Hubbards forudsigelse om, at ”den næste store civilisation på denne planet vil komme fra Sydafrika,” sagde David Miscavige til de forsamlede scientologer:

”I repræsenterer ikke kun et kontinents forhåbninger og drømme, I repræsenterer en hel civilisations forhåbninger og drømme. Og hvis Sydafrika drømmer om en regnbuenation, så er jeres kirke her, Afrika – en kirke hvor I er velkomne uanset farve, uanset tro, uanset social status.

For vi er ikke hvide. Vi er ikke sorte. Vi er alle, hver og en, menneskehedens brødre.”