COLUMBUS, CENTRALE OHIO

O-H-I-O: NY SCIENTOLOGY KIRKE GAV BOLDEN OP I COLUMBUS

9. NOVEMBER 2019

Ledere fra byen og delstaten byder den nye Kirke velkommen langs Route 33 i centrum af Ohio.

Kald det USA’s hjerte. Kald det et land, hvor folk er så ægte som æbletærte og sodavand. Dette er det centrale Ohio, og lige ved dets højdepunkt ligger Columbus, delstatens hovedstad og en af de hurtigst voksende byer i hele landet.

Som den yngste af Ohios tre C’er (sammen med Cleveland og Cincinnati) vrimler Columbus med iværksætternes energi og en konstant forvandlet bymæssig profil, så den har med rette fortjent tilnavnet: Den største lille by i Amerika. Men selvfølgelig er det, der virkelig definerer denne skive af Midtvesten, dens evige lidenskab for Ohio State Buckeyes fodboldholdet – otte gang nationale mestre og flerårig deltager i Big Ten.

Minutter fra deres berømte ”Horseshoe”-stadion på denne friske efterårseftermiddag lørdag den 9. november er Scientologister og gæster samlet til et andet slags spil: indvielsen der er en start på en ny Scientology Kirke for det centrale Ohio.

På en frisk eftermiddag i Ohio fik David Miscavige følgeskab af en jublende tilhørerskare til fejring af deres bemærkelsesværdige bedrift.

David Miscavige, den kirkelige leder af Scientology religionen, henvendte sig til alle tilhørerne, inklusive de menighedsmedlemmer der hjalp med at skabe denne nye Kirke: ”Mange tak og hvilken ære det er at stå i Columbus på den dag, hvor I sætter prikken over i’et i Ohio! Som følge deraf, og det er unødvendigt at sige, er dette også en dag til at svulme med stolthed i jeres Midtvest-brystkasser. For selvom Columbus måske har opdaget Amerika, så takket være jeres udholdenhed, vedholdenhed og rene og skære dristighed, har I lige givet Amerika en ny Scientology kirke med hvilken, det nu kan opdage sig selv.”

Åbningsfestlighederne inkluderede et 20-mands marchorkester – der mindede om det bedste band i landet (Ohio State University marchorkester) – der spillede det glade refræn fra ”Hang on Sloopy”. Ohios officielle rocksang, dette klassiske nummer, viste sig at inspirere til optakten til et kor af repræsentanter, der hyldede, hvad der nu var gjort til virkelighed – en ledestjerne for samarbejde i lokalsamfundet og forandringer gennem hele det centrale Ohio.

I kontrast til dets naturlige skønhed har delstatens landlige og bymæssige områder været ramt af samfundsmæssige omvæltninger. Ingen krise kommer hurtigere op i hukommelsen end stof-epidemien næret af opioider, der var ansvarlig for 4.000 dødsfald i Ohio per år og var øverst på den nationale liste. Som følge deraf kører Kirken et Sandheden om stoffer-undervisningsprogram, som allerede har oplyst mere end 200.000 elever. I den samme ånd sponserer Kirken et menneskerettighedsprogram, der udgør pensum i lokale ungdomslejre og et oplysningsprogram om moral baseret på bogen Vejen til lykke, der nu styrker udsatte børn med sund fornuft og livsvejledende principper.

Som et centrum for opsøgende socialt arbejde vil byens nye Scientology Kirke være forbindelsen mellem det centrale Ohio og dets borgeres lidenskab for at hjælpe deres medmennesker. Fra Kirkens prominente beliggenhed på US Highway 33, hvor op imod 70.000 pendlere kører forbi hver dag, vil den nye 4.650 kvadratmeter store bygning tjene hele regionen fra Columbus’ centrum ud til Dayton og Mansfield.

Repræsentanter og civile berømtheder talte som bevis på det gode arbejde, der allerede er blevet udført, og de bød velkommen til Scientologisterne i deres nye hjem, inklusive Adam Miller, delstatsrepræsentant for Ohios 17th House District; Albert Long Jr., administrerende direktør for Ohio School Boards Association Black Caucus; Dr. John Howard, medstifter af Greater Columbus Basketball Legend Association; og Willie Burton, tidligere NBA-stjerne og formand for Educated Stars of Tomorrow – Excel U-programmet.

Ohios delstatsrepræsentant Adam Miller hyldede Kirken og dens inderlige hengivenhed til handlinger i lokalsamfundet: ”I har involveret skoleforstandere, skoleledere og embedsmænd inden for sundhedssektoren til at tackle stofbekæmpelsen. I har inkluderet vores City Block Watch-program for at beskytte vores gader mod kriminalitet og overgreb på rettigheder. I har påtaget jer lederroller i civile råd for at kæmpe for renere, bæredygtige lokalsamfund. Og det hele er blevet virkelig godt modtaget. Så ja, vi værdsætter jeres ’gammeldags’ midtvestlige tilgang til venskab i nabolaget, nabolag-ansvar og nabolag-engagement.”

Albert Long Jr., administrerende direktør for Ohio School Boards Association Black Caucus, understregede det arbejde, som Scientologister udfører i den sociale forandrings navn med Vejen til lykke: ”Mange af vores unge har brug for en GPS til livet. Og vi har set, at levereglerne tager fat i unge mænd og kvinder og ikke bare viser dem vejen, men også vejens kanter. Disse gyldne regler har ændret på, hvordan de har det med livet. Hvor de engang ville nægte at gå i skole, vender de om og færdiggør den. Hvor de har begået forbrydelser, har de i dag god samvittighed. Og hvor de ønskede at være bandemedlemmer, ønsker de nu at være del af deres lokalsamfund. Lad mig sige jer, det er at skabe soldater for forandring, der aldrig nogensinde vil vende tilbage til mørket.”

Dr. John Howard, medstifter af Greater Columbus Basketball Legend Association, understregede indvirkningen af Scientologys grundlægger, L. Ron Hubbards, studiefilosofi: ”Måske er jeg forudindtaget, men jeg tror, at Studieteknologi er Hubbards vigtigste opdagelse. Når man ser på hans arbejde, kan man se den omhyggelige tænkning, han lagde i det. Man ser, hvordan han undersøgte, hvad han så, og kom frem med de virkelige løsninger. Han var et geni så langt forud for sin tid. Og vi vil se hans humanitære arv rulle ned gennem tiderne. Så her med dette center for hans lære, denne nye Scientology Kirke i Midtvestens sjæl i Amerika, kan vi fortsætte med at forundres over hans tanker, hans opfindelser og hans metoder, der genoplyser den menneskelige ånd.”

Og til sidst Willie Burton, tidligere NBA-stjerne og formand for Educated Stars of Tomorrow – Excel U-programmet, talte om Stoffri Verdens vindende formel: ”Sammen hjælper vi børnene i Ohio til at spille det rigtige spil. Fra nu af forstår disse børn, at når de stirrer ned ad vejen til misbrug, er det er en blindgyde. Og med jeres nye Kirke vil vi se mange flere Ohio-studerende, der ændrer sig, før de kommer ind i den blindgyde. Hvilket betyder, at i dag fejrer vi en hel masse godt her i denne by. Så helt sikkert kan folk måske spørge mig: ’Hvordan var det at score 50 point i en enkelt kamp?’ Men nu vil jeg tage muligheden for at spørge jer: ’Hvordan var det at bygge denne Kirke som et center for forandring her i Columbus?’ Fordi det er helt sikkert en all-star bedrift, hvis jeg nogensinde har set en. Og nu er det er tid for jer at overtage rampelyset. Tillykke!”


Den nye bygning byder velkommen til både Scientologister og dem, der er interesserede i at lære mere om Scientology Kirken.

Når de går ind i den nye Scientology Kirke i det centrale Ohio, bliver de besøgende budt velkommen af et Informationscenter, der præsenterer en introduktion til Dianetics og Scientology. Dets udstilling, med mere end 500 film på 17 sprog, viser Scientology religionens anskuelser og udøvelser og fortæller om grundlæggeren L. Ron Hubbards liv og arv.

Informationscenteret præsenterer også de mange humanitære initiativer, som Scientology støtter, herunder deres verdensomspændende oplysningskampagne om menneskerettigheder; vidtrækkende narkouddannelses-, forebyggelses- og rehabiliteringsprogrammer; et globalt netværk med læse- og indlæringscentre; samt Scientologys Frivillig Hjælper-korps, der nu er en af verdens største uafhængige nødhjælpsgrupper.

Centrale Ohios Kirkesal er stedet, hvor alle Scientologys menighedsforsamlinger foregår, hvilke inkluderer søndagssamlinger, bryllupper og navngivningsceremonier. Desuden er Kirkesalen åben for hele lokalsamfundet og enhver trosretning til en bred vifte af events. Fra banketter og seminarer til workshops og foredrag er det hele til for at genoprette lokalsamfund over hele det centrale Ohio.

Caféen tilbyder et sted til at mødes med andre, om det er for besøgende i Kirken, de der deltager i dens mange skemalagte events, eller om det er menighedsmedlemmer under pauser i deres Scientology servicer.

Den nye kirke giver mulighed for at levere alle introducerende seminarer og kurser, der giver et overblik over de fundamentale principper i Dianetics og Scientology og deres anvendelse for at leve. Blandt de mest populære er Seminar om personlig effektivitet, Succes gennem kommunikation-kursus og en bred vifte af Kurser i at forbedre tilværelsen, som alle er udformet til at hjælpe med at forbedre et specifikt aspekt af ens liv.

Ud over Introducerende Servicer har Kirken en hel fløj med specielt indrettede lokaler til at levere Scientology auditering (personlig åndelig vejledning). De, der uddanner sig til auditorer (Scientology rådgivere), vil nu blive i stand til at studere i en fløj med mange kursuslokaler, hver af dem er specielt beregnet på et specifikt aspekt af uddannelsen.


Denne åbning af den nye Scientology Kirke i det centrale Ohio fortsætter den igangværende periode med eksplosiv ekspansion for religionen med over 70 nye Scientology Kirker i globale byer – fra Orlando til Perth, Dublin til Detroit og Kansas City til Johannesburg.

Flere sådanne kirkeåbninger er planlagt i løbet af de kommende 12 måneder i byer hen over Nordamerika, Australien, Europa og Storbritannien.