SALT LAKE CITY, UTAH

SALT LAKE CITY BYDER I DENS HISTORISKE PIONERERS ÅND UTAHS FØRSTE IDEELLE SCIENTOLOGY KIRKE VELKOMMEN

17. FEBRUAR 2018

Rocky Mountains centrum på den ikoniske South Temple Street åbner Scientology Kirken Salt Lake City sine døre for alle.

I en by, hvis navn i sig selv antyder religiøs tro og engagement for alle amerikanere, blev Scientology Kirken Salt Lake City i dag, den 17. februar, lagt til en stadigt voksende menighed af kirker over hele verden.

På en behageligt mild lørdag under en strålende sol – ualmindeligt midt på vinteren i denne maleriske bjergby – blev Kirken budt velkommen af samfundsledere og religiøse ledere, der sluttede sig til lokale og regionale medlemmer for officielt at åbne dens nye hjem i Utah, bare et par kilometer fra Salt Lakes centrum.

Mens vejret i Salt Lake i februar typisk forbliver under frysepunktet, var varmen fra velkomsten ved denne indvielse typisk for efterkommere af byens pionerer, hvis tro på respekt for individets friheder bliver ved med at løbe som en understrøm inden for lokalsamfundet.

David Miscavige indviede officielt Scientology Kirken Salt Lake City i følgeskab af de menighedsmedlemmer, der førte an for at gøre Utahs første Ideelle Scientology Kirke til en realitet.

Da Scientology Kirken Salt Lake City indtog sin plads på denne historiske gade under det storslåede Wasatch Range bød David Miscavige, den kirkelige leder af Scientology religionen, folkemængden velkommen.

”Før båndet falder, og hvert omgivende bjerg hæver sig to eller tre hundrede meter,” sagde han, ”kommer vi til, hvad L. Ron Hubbard ville have, at man skulle huske, før man begav sig videre på tværs af denne dal. Ikke ’held og lykke’, ej heller ’god tur’, men bare ganske enkelt: ’Lav ikke om på noget menneskes religion, lav ikke om på noget menneskes politiske overbevisning. Lær i stedet mennesket at bruge, hvad det har, og hvad det ved, til inden for ethvert politisk system at skabe den første virkelige civilisation på Jorden.’ Derfor kommer der frihed fra uvidenhed og så måske et himmerige på Jorden.”

Mere end tusinde scientologer og deres gæster samledes under byens rungende bjergtoppe for at indvie delstatens første Ideelle Scientology Kirke. Åbningsmelodien – ”We Will Rock You” – udgjorde baggrunden, da byens og delstatens repræsentanter tog den humanitære ånd, der gennemsyrede ceremonien, til sig.

Salt Lake, der er kendt for venlighed og samfundsånd, har allerede oplevet fordelene ved kirkens sociale programmer, der udføres af lokale scientologer og frivillige. Resultaterne har ofte været dramatiske: lovgivning for at beskytte familien mod tvungen medicinering af børn; et detox-program baseret på L. Ron Hubbards banebrydende teknologi, der hjalp med at redde 100 politibetjentes liv i Utah, som var blevet udsat for methamfetamin-giftstoffer; og et korps af Scientology Kirkens Frivillige Hjælpere fra Salt Lake, der bidrog med 30.000 katastrofeberedskabstimer bare i løbet af det sidste år.

Kirkens elegante nye store facilitet på 4.000 kvadratmeter nær byens centrum udgør en forpligtelse fra Salt Lakes Scientology samfund om social forbedring i Utah. Til vidne om det kom repræsentanter fra hele delstaten for at ønske velkommen og anerkende det engagement. De mest fremstående blandt dem var: Utahs delstatssenator Margaret Dayton; den pensionerede betjent fra Utahs enhed for større forbrydelser, sergent Brandon Burgon, lederen af Operation Underground Railroad, Taryn Dipo, og delstaten Utahs kontakt for frivillige, Ken Kraudy.

Senator Dayton roste lokale menighedsmedlemmer, som har slået sig sammen med hende i regeringsbygningen for at slås for familierettigheder og religionsfrihed. ”Vi har sammen fået lovgivning vedtaget, der beskytter familier imod at blive splittet, bare fordi forældre ikke ville give deres børn farlige psykofarmaka,” sagde hun. ”Og da det lovforslag blev vedtaget, havde vi sammen sikret den vigtigste ret for familier i Utah: Retten til at være en familie.”

Brandon Burgon, pensioneret sergent i Utahs enhed for større forbrydelser, huskede hvordan hans liv blev forvandlet takket være Salt Lakes scientologers arbejde. ”Når jeg ser scientologer og det arbejde, I gør,” sagde han, ”ser jeg et skilt, der siger: ’Vi er her for at hjælpe.’ I så politibetjente, der var ved at drukne på grund af gift fra disse meth-laboratorier. I rakte ud til os, da ingen andre vidste, hvad de skulle gøre, og sagde: ’Vi vil hjælpe jer.’ Og på grund af det, kan I regne med, at vi aldrig glemmer L. Ron Hubbard og Scientology Kirken.”

Taryn Dipo fra Operation Underground Railroad, der arbejder på at hjælpe ofre for menneskehandel rundt om i verden, understregede kirkens medlemmers engagement i forhold til menneskehedens grundlæggende rettigheder. ”Vi mødte første gang medlemmer af jeres kirke, da de afgav vidneudsagn på Capitol Hill,” sagde hun. ”Vi samarbejdede umiddelbart om at oplyse for at frigøre mænd, kvinder og børn fra moderne slaveri. Men som om det ikke er engagement nok, har I endog risikeret jeres eget liv, når I flankerer vores ekstraktionsoperationer for at afsløre det virkelige livs slavehandlere. Ja, I oplyser, I giver styrke, og I befrier helt sikkert i frihedens navn.”

Ken Kraudy talte om sin beundring for Scientologys Frivillige Hjælpere. ”I er villige til at blive sendt hvor som helst for at stå ansigt til ansigt med hvad som helst ... I var faktisk overalt i løbet af denne årstid, hvor katastroferne satte rekord. Så, for alle scientologer derude, I bør være stolte, fordi I gør en kolossal forskel,” sagde han. ”Det er, både hvad angår, hvad I har gjort, og hvad I bliver ved med at gøre. Jeg ville gerne sige, at vi og jer er ’to alen af et stykke’. Og vi synes, det er noget af en kompliment til os. Fordi I ikke bare er accepterede, men roses for jeres arbejde under katastrofer i Utah og over hele verden.”


Den nye kirke i Salt Lake City tilbyder alle besøgende en introduktion til Dianetics og Scientology, og det begynder med et informationscenter. Dets udstilling med mere end 500 film viser Dianetics’ og Scientologys grundlæggende anskuelser og udøvelser, og de fortæller om L. Ron Hubbards liv, og det han har efterladt sig.

Informationscenteret har også et væld af data om de mange humanitære programmer, som Scientology støtter. Disse omfatter en verdensomspændende kampagne for menneskerettigheder; vidtrækkende narkouddannelses-, forebyggelses- og rehabiliteringsprogrammer; et globalt netværk med læse- og indlæringscentre; samt programmet med Scientologys Frivillige Hjælpere, der nu er verdens største uafhængige nødhjælpsgruppe.

Salt Lake Citys kirkesal vil blive brugt til alle former for Scientology forsamlinger, inklusive søndagssamlinger, bryllupper, navngivningsceremonier samt en masse arrangementer på tværs af lokalsamfundet, da det vil være åbent for medlemmer af enhver trosretning.

Peaks Caféen udgør et mødested for dem, der deltager i arrangementer, såvel som for medlemmer i pauser under deres Scientology servicer.

Den nye kirke muliggør levering af alle introduktionsservicer. Disse omfatter Dianetics og Scientology seminarer eftermiddag, aften og weekend, som giver et overblik over grundlæggende principper og deres anvendelse for at leve, såvel som en bred vifte af Scientology kurser i at forbedre tilværelsen for at hjælpe på ethvert aspekt af ens liv.

Salt Lake City Kirken indeholder desuden dusinvis af specialudstyrede auditeringslokaler, der danner den perfekte ramme for Scientology auditering (åndelig vejledning). Forskellige kursuslokaler bruges også til uddannelse af auditorer (åndelige vejledere), for scientologer der studerer auditeringsteknologien for at hjælpe andre med at opnå åndelig frihed.


Åbningen af den nye Scientology Kirke Salt Lake City sker i en periode med massiv ekspansion for religionen med 60 nye Scientology kirker fra Los Angeles til Tampa, London til Milano, Tel Aviv til Tokyo og Kaohsiung til Bogotá, herunder 18 bare i det vestlige USA. ”Ideel” var den standard, der blev fastlagt af L. Ron Hubbard, sådan at hver kirke er et perfekt udtryk for religionens principper og praksis inklusive dets mange aktiviteter for at nå ud i samfundet samt humanitære programmer.

I løbet af det sidste år har indvielser af nye Scientology Kirker fundet sted i Auckland i New Zealand; San Fernando Valley i Californien; Miami i Florida; København i Danmark; Dublin i Irland; Birmingham i Storbritannien; Amsterdam i Holland; og Johannesburg North i Sydafrika.

Der er planlagt flere kirkeåbninger i 2018 i store byer i Europa, Latinamerika, Nordamerika, Afrika og Australien.