BIRMINGHAM, STORBRITANNIEN

EN ÅNDELIG REVOLUTION BLANDT JORDENS SALT I STORBRITANNIEN: BIRMINGHAM

21. OKTOBER 2017

Byen med de tusind fag byder velkommen til en nye Scientology kirke i hjertet af Birmingham ved en glædelig åbningsceremoni, der blev afholdt lørdag den 21. oktober, 2017.

Rundt om i verden har selv folk, der ikke umiddelbart kender Birmingham, forelsket sig i så meget af det, der udsprang fra denne storby i hjertet af Storbritannien. Fra kunstnere til industri, flyvemaskiner til Shakespeare og endda gadelamper – Birmingham har vist vejen både industrielt og kulturelt i hundredvis af år.

I denne by, der er yderst stolt af sin fortid – og som stadig bliver ved med at vokse, at genopfinde og at have fremgang – blev en storslået indvielse afholdt i den samarbejdende ånd om en fremgangsrig fremtid. Eller det var snarere en dag, der repræsenterede essensen af ”Brums” dristige motto: Fremad.

Og det var i ånden af den dag at David Miscavige, den kirkelige leder af Scientology religionen, erklærede: ”Når det indvielsesbånd falder, så går tæppet op ... og det bliver således enhver scientologs ansvar at opløfte jordens salt i England og derved omdanne en industriel revolution til en åndelig revolution.”

David Miscaviges tilstedeværelse i hjertet af ”Byen med de tusind fag”, den 21. oktober, kendetegner dagens vigtighed, idet han indvier den nye Scientology Kirke Birmingham.

Birmingham bliver ved med at være førende inden for fabrikering og industri, og indvielsen fejrede Birminghams innovationsgejst, alt sammen til rytmen fra byens elektriske puls. Til at begynde med var der en ode til Birminghams ikoniske metalrødder, der blev bakket op af dignitarer, som talte om værdsatte vartegn, der blev givet tilbage til samfundet, og drømme der blev virkeliggjort takket være L. Ron Hubbards redskaber til livet.

I overensstemmelse med den ånd af samarbejde, og som følge af de mange byer, der har åbnet dørene til nye Scientology kirker, er åbningen af Birmingham langt fra noget, der skete fra den ene dag til den anden. Faktisk har Kirken arbejdet hånd i hånd med samfundsgrupper og frivillige i området i mere end to årtier og har samarbejdet med individer og grupper om læse- og skriveprogrammer, initiativer til forebyggelse af misbrug, oplysning om menneskerettigheder og uddannelse i moral.

Faktisk har lokale frivillige og medlemmer af Kirken hjulpet med at uddele tusinder af Sandheden om Stoffer-hæfter i de sidste 12 måneder, hvilket i alt betød mere end 140.000 personer nået siden Kirken først begyndte at arbejde i området. Yderligere tusinder har modtaget uddannelse i universelle moralbegreber gennem distribution af L. Ron Hubbards Vejen til lykke, såvel som eksemplarer af FN’s Verdenserklæring om Menneskerettighederne. Derfor vil indvielsen af Kirkens nye center kun tjene til at udvide det vidtrækkende humanitære arbejde.

Den nye Scientology Kirke Birmingham blev bygget i 1930 og ligger på en 2,4 hektar stor ejendom i det kosmopolitiske bydistrikt Moseley. Historic England anerkendte ejendommen som en værdifuld kulturarv, og den er nu fuldt restaureret til dens oprindelige glans, hvilket inkluderede Birminghams traditionelle røde mursten, facaden af Portland-sten, døre af egetræ og udsøgt britisk marmor. Alt i alt står den 4180 kvadratmeter store ejendom nu klar til at tjene lokalsamfund i hele Midlands.

Og til at bringe det engagement frem i lyset mødte prominente dignitarer op og sluttede sig til scientologer og gæster for at byde velkommen til det nye center. De omfattede: Yann Lovelock BEM, overordnet rådgiver for Birmingham Council of Faiths, Dr. Paul Baiden-Adams, leder af Multikulturel støtteforening i Storbritannien, Diana Coad, repræsentant fra National Drug Prevention Alliance, og Decima Francis MBE, grundlægger af From Boyhood to Manhood Foundation.

Yann Lovelock, overordnet rådgiver for Birmingham Council of Faiths, talte om, hvad dagen varslede som et omen på et forbedret livet for indbyggerne i sin by: ”Hvad vi alle byder velkommen til i dag er indvielsen af en ressource, som er til fordel for Birmingham, som bidrager til bedre bevidsthed om, hvem vi er individuelt, og hvad vi kan tilføje til den generelle velfærd. Dette center er en stor forpligtelse fra jeres side, og idet jeg byder jer velkommen som åndelige partnere, ser jeg for det første frem til jeres indsats for ikke bare at gøre vores by, men verden til et bedre sted.”

Dr. Paul Baiden-Adams, den dynamiske leder af Multikulturel støtteforening i Storbritannien, fremhævede sin succes med at hjælpe udsatte unge til at overvinde barrierer, der står i vejen for deres succes: ”Når man prøver at tale til de unge, skal man sige til dem: ’Hej, jeg er anderledes – jeg kommer med noget, der er anderledes,’ og så må man hellere levere det. Tag en ung mand, hvis drøm var at blive pilot – men som ikke kunne studere. Der stod han på kanten af afgrunden, hans drøm var på den anden side, og intet andet end håb lå ind imellem. Så jeg underviste ham i studieteknologi og ’gradienter’, og han anvendte det, og han begyndte at lære om: højde, vindretning, landingshastighed. Nu kan den dreng flyve, fordi med L. Ron Hubbards studieteknologi kan dine drømme gå i opfyldelse.”

Diana Coad, repræsentant for National Drug Prevention Alliance, har oplevet de livsreddende resultater fra Narconon, en rehabiliteringsteknologi udviklet af L. Ron Hubbard: ”Når I hjælper nogen med succesfuldt at overvinde stoffer, redder I ikke bare en person, fordi deres forældre, brødre, søstre og børns liv er også blevet ødelagt. Faktisk, for hver person I redder, hjælper I hundredvis af andre, og jeg kan ikke fordrage længere at se regeringer, hospitaler og læger, der svigter dem selv, svigter misbrugere og svigter deres familier. Så I bryder murene ned mellem fortid og nutid, mellem fiasko og succes, og giver derved britiske familier en fremtid.”

Decima Francis, grundlægger af den dynamiske almennyttig stiftelse From Boyhood to Manhood, talte om skønheden ved at hjælpe ens medmennesker: ”Scientology Kirken og L. Ron Hubbards lære minder mig om Shakespeares sonetter, hvilket vil sige: ’Det, der er smukt skabt – løfter den menneskelige ånd.’ Og Hubbard havde den intellekt, det hjerte og den sjæl. Han vidste, at han var nødt til at hjælpe andre, se ud over den fysiske form, de sidder i, til hvem de virkelig er. Hvilken gave det er at tage sådanne komplicerede ting og gøre dem så enkle. Tja, sandheden er, at L. Ron Hubbard styrker ethvert menneske – så de kan løfte deres sjæl til nye højder.”


Den nye kirke tilbyder alle besøgende en introduktion til Dianetics og Scientology, og det begynder med et informationscenter for publikum. Dets udstilling, der indeholder over 500 film, viser Scientology religionens anskuelser og udøvelser og fortæller om L. Ron Hubbards liv og arv.

Informationscentret omfatter også et væld af data om de mange humanitære programmer, som Scientology støtter. Disse inkluderer et verdensomspændende initiativ for uddannelse i menneskerettighederne; et vidtrækkende narkouddannelses-, forebyggelses- og afvænningsprogram; et globalt netværk med læse- og indlæringscentre samt programmet med Scientologys Frivillige Hjælpere, der nu er den største uafhængige nødhjælpsgruppe på Jorden.

Birminghams kirkesal er stedet, hvor Scientologys menighedsforsamlinger foregår – blandt andet søndagssamlinger, bryllupper og navngivningsceremonier. Den vil også være vært for samfundsrelaterede arrangementer, hvor folk fra alle trosretninger er velkomne. Bygningen rummer desuden adskillige seminar- og kursuslokaler samt en hel fløj, der er afsat til Scientology auditering (åndelige vejledning).


Åbningen af den nye Scientology Kirke Birmingham kommer under en periode med hurtig ekspansion for religionen med 60 nye Scientology kirker fra Los Angeles til Tampa, London til Milano, Johannesburg til Tokyo og Tel Aviv til Kaohsiung. Sådanne åbninger har i det sidste årti drevet en verdensomspændende ekspansion for religionen op i en hastighed, der overgår de forudgående 50 år tilsammen.

I 2017 har indvielser af nye Scientology kirker fundet sted i Auckland i New Zealand, San Fernando Valley i Californien, Miami i Florida, København i Danmark og bare i sidste uge i Dublin i Irland.

Flere kirkeåbninger er planlagt i løbet af de næste 12 måneder i kulturelle epicentre i Europa, Latinamerika, Nordamerika og Afrika.