TOKYO, JAPAN

EN STORSLÅET SOMMER FOR SCIENTOLOGY FORTSÆTTER MED INDVIELSEN AF TOKYOS IDEELLE ORG

8. AUGUST 2015

En glorværdig ny æra sætter i gang i den opgående sols land med klipningen af snoren, som lover godt for det majestætiske nye åndelige center for en religion, der er midt i en ekspansion, der ændrer hele spillet.

Som tilføjelsen af endnu en flamme af håb og frihed i et år med ekstraordinære bedrifter, bød Scientology Kirken velkommen til dens nye Ideelle Organisation i den travle storby Tokyo i Japan, lørdag den 8. august, foran et opslugt publikum på mere end tusinde deltagere – Kirkens seneste ambitiøse gennembrud i løbet af en periode med en hidtil uset innovation og revolutionerende vækst.

Denne nye Ideelle Org ligger i Shinjuku City kun få minutter fra verdens største jernbanestation og fra Shibuya, Tokyos Times Square. Den moderne otteetagers bygning står som et åndeligt forbillede for mere end 5 mio. mennesker, som dagligt strømmer gennem den omkringliggende bydel, ikke at forglemme de yderligere millioner, der kalder Tokyo deres hjem.

Dette er det næste kapitel om jeres storslåede rejse og fuldkommen episke fremtid. Lad det blive en fremtid, hvor hjælp er dens kendemærke. Og lad denne hjælp berøre ens familie, ens venner, ens land og ultimativt hele menneskeheden. Med denne indvielse er vi ankommet til vores skæbne – hvor vi tilbyder vores teknologi med uforbeholdent engagement og beslutsomhed. Så dette land til gengæld kan styrke hver eneste menneskesjæl.” – David Miscavige, bestyrelsesformand for Religious Technology Center

Der var en festlig stemning over den store begivenhed, der blev ledet af David Miscavige, bestyrelsesformand for Religious Technology Center, der til de forsamlede bemærkede: ”Dette er det næste kapitel i jeres storslåede rejse og fuldkommen episke fremtid. Lad det blive en fremtid, hvor hjælp er dens kendemærke. Og lad denne hjælp berøre ens familie, ens venner, ens land og ultimativt hele menneskeheden. Med denne indvielse er vi ankommet til vores skæbne – hvor vi tilbyder vores teknologi med uforbeholdent engagement og beslutsomhed. På sin side kan dette land derefter styrke hver eneste menneskesjæl.”

Faktisk var åbningen samtidig en opfyldelse af et mål længe efterstræbt af Scientologys grundlægger L. Ron Hubbard, der flere årtier før skrev et brev til en kollega i Japan. I uddrag lyder det: ”Jeg har stor respekt for det japanske folk. Jeg har altid betragtet Japan som Asiens håb.”

I anerkendelse af Tokyos langvarige engagement i arbejdet med kirkens humanitære programmer og dens arv samt i anledning af den historiske betydning af Scientology i denne asiatiske nation, mødte dignitarer op fra landets øer for personligt at byde den Ideelle Org velkommen.

Medlemmer fra Scientology kirken og kirkens ledere var sammen med Masami Saito, parlamentsmedlem for Miyagi; Tomoo Furubo, medlem af Toshimas byråd i Tokyo; Takayuki Shirota, direktør for Instituttet for undervisningsstøtte; og Tomoki Hirabayashi, generalsekretær for den almennyttige organisation Challenge Again i Tokyo.

Masami Saito roste kirken som en ”sand humanitær organisation”, mens han tilføjede: ”Jeres samfundsprogrammer, som Scientologys Frivillige Hjælpere og Vejen til lykke, er helt fantastiske set ud fra et synspunkt af internationale humanitære mål.”

Personligt tilføjede Saito: ”Scientologer bringer hjælp til millionerne. Men jeg kan også fortælle jer, hvordan scientologer bragte hjælp til én: mig. For efter det store jordskælv i det østlige Japan og den efterfølgende tsunami, der skyllede min by væk … jeres medlemmer, de Frivillige Hjælpere, var der og ryddede op i ruinerne fra vores sammenstyrtede hus i håbet om, at vores familie var der. Vi blev dybt påvirket af deres oprigtige indstilling. De udviste stor dygtighed og disciplin. Jeres humanitære holdning var meget rørende. I skaffede endda cykler til folk gennem byen påsat denne lille besked, som betød så meget for os: ’Giv ikke op, Japan!’”

Som oplysning om scientologers ekstraordinære anstrengelser for at bekrige stofmisbrug, genkaldte Furubo, hvordan tilsyneladende lovligt narkotika, kendt som ”lovlige urter”, i 2012 kom ud af kontrol i Japan og førte til overdoser, vold og dødsfald.

”Jeres information gav mig den solide forretningsgang, jeg havde brug for”, sagde Furubo. ”Vores forsamling valgte officielt et samarbejde med jeres organisation. Gå nu frem til i dag, og der er ingen butikker i Japan, der sælger ’lovlige urter’ i Japan – takket være scientologerne!” Han tilføjede: ”Jeg vil gerne af hele mit hjerte fortælle jer, at jeres bidrag til vores samfund er storslået. Jeg beundrer den følelse af forpligtelse, I udviser ved at lede enkeltpersoner, familier og verden på en bedre kurs. ’Wa’ er loven om respekt og gensidigt samarbejde, der strømmer gennem vores kultur. Og denne Ideelle Org, og det, den giver løfte om, er indbegrebet af dette ’Wa’.”

Shirota bemærkede, at han havde haft det ”meget store held” at erfare, hvordan Hubbards studieteknologi ”tilfører styrken til at leve i en ny generation. Hubbard er en gigantisk stjerne inden for praktisk uddannelse. Og med hans teknologi oplever vi daggryet for en renæssance inden for indlæring!” Han tilføjede, at med åbningen af den nye Ideelle Org, ”har vi et hjem for studieteknologien til at undervise hver eneste studerende i Tokyo. Studieteknologien vil altid skinne som menneskehedens lyse håb. Så lad os informere alle uddannelsesinstitutioner i verden om den for at forbedre vores børns fremtid.”

Da den fremtid brød frem for alle mennesker i Japan i løbet af weekenden, blev virkningen af den Ideelle Org for landet dybtfølt af Hirabayashi. Han bekendtgjorde under åbningseventen: ”Med Scientology ser jeg en ny slags religion. En religion med det synspunkt at samfundet skal håndteres proaktivt og praktisk.”

Hirabayashi anførte også som et eksempel den af kirken sponsorerede vagthund Citizens Commission on Human Rights (CCHR) (dansk: Medborgernes Menneskerettighedskommission, MMK). Han sagde: ”Vi må gøre en ende på psykiaternes overmedicinering af vores befolkning, før de stopper fremgangen for vores nation. Jeg tror, Japans fremtid er lagt på vores børns skuldre. Mit formål er at skabe en kultur, hvor børn kan vokse op sunde og kan bære landets fremtid på deres skuldre og være til nytte for hele verden. Og med flere som jer, der gør noget for at stoppe disse overgreb mod rettigheder, vil vi beskytte fremtiden!”

Den nye Ideelle Org i Tokyo giver alle besøgende en introduktion til Dianetics og Scientology, og det begynder med informationscenteret for publikum. Dets udstilling med mere end 500 film viser Dianetics og Scientologys grundlæggende anskuelser og udøvelser og fortæller om L. Ron Hubbards liv og levned.

Informationscenteret giver også et detaljeret overblik over de mange humanitære programmer, Kirken sponserer. De omfatter et verdensomspændende initiativ til uddannelse i menneskerettigheder, et vidtrækkende narkouddannelses-, forebyggelses- og afvænningsprogram; et globalt netværk af indlæringscentre samt programmet med Scientologys Frivillige Hjælpere, der nyder den største respekt hos japanerne, der modtog dets hjælp efter tsunamien i 2011, og som nu er verdens største uafhængige nødhjælpsgruppe.

Den Ideelle Org i Tokyo rummer også en kirkesal, der vil blive brugt til alle former for Scientology forsamlinger, herunder søndagssamlinger, bryllupper og navngivningsceremonier, samt en masse arrangementer på tværs af lokalsamfundet for medlemmer af enhver trosretning. Den nye Ideelle Org indeholder desuden adskillige seminarlokaler og klasselokaler, samt en hel etage der er beregnet til Scientology auditering (åndelig vejledning).

_________________

Scientology har set større ekspansion i løbet af de sidste ti år end i de tidligere 50 år tilsammen. Den første halvdel af 2015 understøtter dette, kendetegnet af yderligere historiske bedrifter og monumentale åbninger for religionen.

Disse omfatter indvielsen den 18. juli af det nye Ideelle Kontinentale Forbindelseskontor i East Grinstead, Storbritannien, åbningen den 11. juli af Scientology informationscenteret ved Kirkens åndelige hovedkvarter i Clearwater, Florida, samt seks nye centre, der gør de humanitære programmer, som kirken støtter, tilgængelige for lokalsamfundet i Clearwater, indvielsen af den storslåede Ideelle Scientology kirke i Bogotá, Colombia, den 5. juli og indvielsen i april af endnu en Ideel Scientology kirke, hvor Frankrig, Tyskland og Schweiz mødes: i Basel, Schweiz.

Kirken driver nu mere end 40 Ideelle Organisationer på seks kontinenter. Der er planlagt flere indvielser i kulturelle knudepunkter i Australien, Afrika, Europa og Nordamerika i det kommende år.