SAN DIEGO, CALIFORNIEN

”CALIFORNIA DREAMING” BLIVER TIL VIRKELIGHED IDET SAN DIEGO ÅBNER NY SCIENTOLOGY KIRKE

19. NOVEMBER, 2016

Indvielsen af Ideel kirke blev hyldet som et øjeblik for den amerikanske drøm, i byen som Scientologys grundlægger L. Ron Hubbard kaldte sit hjem.

Følg Stillehavskystens motorvej ned gennem det sydlige Californiens snoende kystlinje, langs en 112 km lang strækning af sandstrande badet i det mest perfekte vejr – hvor som helst – og du vil ankomme til byen San Diego. Det var i disse storslåede omgivelser på en solrig lørdag eftermiddag midt i San Diegos downtown skyline, at byens nye Scientology kirke blev fejret.

David Miscavige, Bestyrelsesformanden for Religious Technology Center, forestod indvielsen af Scientology Kirken i San Diego, lørdag den 19. november.

”Hvis der nogensinde var en dag, hvor ’California Dreaming’ antog en helt ny mening, er det nu med indvielsen af denne Ideelle Scientology kirke,” sagde David Miscavige, den kirkelige leder af Scientology religionen. ”Og hvis der nogen sinde fandtes et sted forudbestemt for dette øjeblik, så er det jeres San Diego. Så idet vi indvier denne Ideelle Org, gør vi det i vores grundlæggers navn og for at ære denne by, hvor han engang boede. Og således giver vi vores løfte om at forpligte os til at anvende hans teknologi for hele livet – bredt, overstrømmende og uden forskelsbehandling for denne ’fineste by i Amerika!’”

San Diegos indvielse understreger en eksplosiv æra med ekspansion for Kirken og markerer den 55. Ideelle Kirkeorganisation (Ideelle Org), som åbner sine døre. Ideelle Orger står nu i byer over hele verden – fra Los Angeles til London, Melbourne til Milano og fra Tel Aviv til Tokyo. ”Ideel” er den standard, der blev sat af Scientologys grundlægger L. Ron Hubbard, således at hver kirke kunne være et perfekt udtryk for religionens principper og praksis.

Således skete det, at lørdag den 19. november var der omkring 3.500 scientologer og deres gæster til stede for at overvære San Diegos historiske indvielse. Og fra de første lyde fra et mariachi-band blandet med de opløftende toner fra Beach Boys’ ”Surfin’ USA”, til dignitarer der repræsenterede hvert eneste politiske og sociale spektrum af San Diegos by og amt – denne indvielsen var et sandt udtryk for byens rige kultur.

Ceremonien hyldede også den enestående plads, San Diego havde i L. Ron Hubbards (LRH) liv. For det er en by, hvor han ikke blot boede i løbet af sin ungdom, men hvorfra han senere lancerede en legendarisk forfatterkarriere, der spændte over et halvt århundrede og placerede ham blandt de mest varige og læste forfattere nogensinde.

”Selv efter 40 år genkaldte LRH sig varmt minder om dette ’eventyrland’, hvor han skrev sine første pulp-historier i en hytte oppe på klinten,” sagde David Miscavige. ”Det var også herfra, at han først drog til Asien ombord på et af flådens transportskibe med et slidt sæt tøj, en let overfrakke og to cent på lommen. Og efter et besøg på Waikiki, skriver han om at importere et surfbræt fra Honolulu, og han var således den første surfer ved Encinitas. Så ja, dette er korsvejen for jeres historie med LRH – og jeres fremtid med hans arv.”

Den nye kirke i San Diego ligger ved den centrale korridor Fourth Avenue, nogle få blokke fra rådhuset. Den 4.500 m² store bygning er beliggende i det blomstrende bycentrum og byder velkommen til alle fra San Diego og omegn.

”Per definition er en Ideel Organisation en del af dets samfund,” fortsatte David Miscavige. ”Så denne Scientology kirke står for læsefærdighed i skoler, for gader uden kriminalitet og stoffer, for fremgang på arbejdspladsen og menneskerettigheder alle andre steder.”

Og for at give en ide om hvad den humanitære forpligtelse omfatter, var dignitarer fra San Diego til stede for at byde velkommen til Kirken: John Redman, direktøren for High Intensity Drug Trafficking Areas-programmet (HIDTA), Beatriz Villarreal, uddannelsesrådgiver til San Diego County, Estela De Los Rios, medlem af Den nationale komité mod menneskehandel, og fhv. oberst Bart Billings, Nationalgardens lægedirektorat.

John Redman talte om regionens krise med stofmisbrug, og hvordan Stiftelsen for en Stoffri Verden, der er støttet af Scientology, arbejder på at imødegå den: ”Denne grænsestrækning er et af de største smuglerområder i landet og et af de mest skræmmende. Men så er der Stoffri Verden og det samarbejde, som det betyder. Sammen med stiftelsen skabte vi et samarbejde mellem lærere, embedsmænd fra sundhedsvæsenet og administratorer, der mødes her i grænseregionen. Efter det engagement er mere end 100.000 børn blevet givet muligheden for at leve stoffrie liv.”

Oberst Bart Billings observerede at: ”Hver dag tager 22 veteraner livet af sig. Og mange af de selvmord er direkte forbundet med psykiatrisk medicin. Så vi må udvide Citizens Commission on Human Rights’ allerede globale fodfæste – både herhjemme og i udlandet. Jo flere kontaktpunkter, der øger bevidstheden om psykiatriske overgreb, des bedre er det for vores folk. Med denne Ideelle Org skaber I et brohoved i San Diego. Et der kan og vil bringe hjælp og støtte til vores tropper. Og det ærer jeg jer for.”

Vigtigheden af Kirkens engagement inden for området menneskerettigheder blev omtalt af Estela De Los Rios: ”Med alle de nyhedsoverskrifter og al den kaos i verden har vi brug for al den hjælp, vi kan få. Og jeg takker jer for at holde menneskerettighederne i live i folkets sind og sjæl. For kun hvis vi elsker, inkluderer og viser respekt for hinanden – ikke bare os selv, men for hele menneskeheden – kan vi få menneskerettigheder overalt. For mig er de ægte helte folk som jer, der er her i dag– Scientology Kirken.”

”I må indse, at vores forældre uden jeres materialer ikke ville have en chance,” sagde Beatriz Villarreal. ”På grund af Vejen til lykke er jeg en bedre forælder, en bedre lærer, en bedre samfundsleder, og mit job er så meget lettere. Vi har ganske enkelt ikke sådanne programmer. Det har ingen. Så ja, i dag er en dag for den amerikanske drøm. Og med disse døre der nu står åbne, lad os fejre muligheden for at opfylde den drøm for hvert eneste barn i San Diego.”


Den nye kirke i San Diego tilbyder alle besøgende en introduktion til Dianetics og Scientology, og det begynder med et informationscenter for publikum. Dets udstilling med over 500 film præsenterer anskuelserne og udøvelserne i Scientology religionen samt fortæller om grundlæggeren L. Ron Hubbards liv og arv.

Informationscenteret giver også et detaljeret overblik over de mange humanitære programmer, som Scientology sponserer. Herunder et verdensomspændende initiativ for uddannelse i menneskerettighederne, et vidtrækkende narkouddannelses-, forebyggelses- og afvænningsprogram, et globalt netværk med læse- og indlæringscentre og programmet Scientologys Frivillige Hjælpere, der nu udgør den største uafhængige nødhjælpsgruppe på Jorden.

San Diegos Ideelle Organisation har også en kirkesal til Scientology forsamlinger, herunder søndagssamlinger, bryllupper og navngivningsceremonier, samt en masse arrangementer for hele samfundet, der er åbne for medlemmer af enhver trosretning. Bygningen indeholder desuden adskillige seminarlokaler og klasselokaler samt en hel etage, der er beregnet til Scientology auditering (åndelig vejledning).


San Diego åbningen afslutter et år med ekspansion for Kirken. De seneste åbninger af kirker har fundet sted i Sydney i Australien; Harlem i New York; Budapest i Ungarn; Atlanta i Georgia; Milano i Italien; Tokyo i Japan; Bogotá i Colombia samt Basel i Schweiz. Kirken indviede også denne sommer Scientology Media Productions, et 2 hektar stort studie i Hollywood, Californien, som er på forkant med den teknologiske udvikling, og dermed vil religionens budskab blive forkyndt via tv- og radioudsendelser, internet og sociale medier samt alle andre medier.

Og der er mere på vej med planlagte åbninger af Ideelle Organisationer i 2017 i globale byer og kulturelle hovedstæder i Nordamerika, Sydamerika, Europa, Afrika og Australasien.