SILICON VALLEY, CALIFORNIEN

HVOR ÅNDELIGHED MØDER MENNESKELIG INTELLIGENS: DEN NYE SCIENTOLOGY KIRKE ÅBNER I SILICON VALLEY

18. FEBRUAR 2018

Verdens højteknologiske hovedstad, som er kendt for den digitale revolution, byder L. Ron Hubbards nyskabende religiøse teknologi velkommen.

Der er så specielle steder, at bare deres navne fremkalder stærke billeder og ord – Gettysburg, Stonehenge, Parthenon, bare for at nævne nogle få. Steder hvor fabler, store bedrifter og historier blev født og nedfældet for eftertiden.

Her er endnu et historisk sted: Silicon Valley, der er stukket ind mellem San Francisco Bay og Santa Cruz Mountains. Det var her, den digitale tidsalder slog rod og blomstrede, hvor næsten alt i menneskehedens civilisation blev forvandlet af computerchips og internettet, hvor fremtidens sprog blev skrevet med ettaller og nuller.

David Miscavige, bestyrelsesformand for Religious Technology Center, ledte indvielsesceremonien søndag den 18. februar i Silicon Valleys centrum.

Og på en klar sen vinterdag, den 18. februar 2018, blev endnu et kapitel tilføjet til Silicon Valleys legende. På et specielt sted hvor glansen af intellekt blev højt respekteret, samledes 2.000 mennesker for at fejre den anden definerende dimension af menneskeheden: ånden.

Eventen var åbningen af Scientology Kirken Silicon Valley. Kirken, som fanger stilen og kulturen i den digitale verden, er en moderne, funklende, toetagers bygning på 4.600 kvadratmeter, der ligger få minutter fra byen Mountain Views centrum i hjertet af Silicon Valley. I nærheden ligger de udbredte områder og kontorkomplekser, der huser Googles hovedkvarter Googleplex, Microsoft, Apple, Intel, Tesla, Netflix og eBay.

”Her er i virkeligheden, hvor revolutionen med ’digital teknologi’ kan omdannes til en udvikling med ’åndelig teknologi’ – og alt sammen i den menneskelige opfindsomheds, begavelses og personlige friheds navn,” sagde David Miscavige, den kirkelige leder af Scientology, da han indviede Kirken i Silicon Valley, den 65. af sådanne faciliteter på tværs af hele kloden. Disse kirker manifesterer to forhåbninger hos Scientologys grundlægger L. Ron Hubbard – de optimale placeringer, hvor religionens medlemmer kan gøre fremskridt på den åndelige sti kaldet Broen til Fuldkommen Frihed, og hvor lokalsamfundet kan opildnes i en kampagne for at bekæmpe stoffer, gøre noget ved sociale stridigheder og psykiatriske overgreb, reklamere for etik og moral, støtte menneskerettigheder og reagere på katastrofer.

Kirkerne er et knudepunkt for lokalsamfundet – og dertil kommer et sted, hvor mødet mellem sind, krop og ånd er en håndgribelig realitet. Som David Miscavige forklarede for forsamlingen af scientologer og lykønskende med indvielsen af den nye Scientology Kirke Silicon Valley, kommer der en ny forbindelse: Evnen til at frigøre hele potentialet i dette nye årtusinde, åndens styrke.

Silicon Valleys indvielse havde en unik status. En anden ny Scientology kirke, denne i Salt Lake City, var også blevet indviet af David Miscavige i løbet af den samme weekend. Det er første gang, at Scientology har åbnet to nye kirker lige efter hinanden – et vidnesbyrd om den stigende hastighed af kirkeindvielser, og religionens voksende verdensomspændende ekspansion.

Sammen med Silicon Valley er der kommet scientologer, som i årevis har været aktive i Bay Area i de nærliggende byer San Francisco, San Jose og Los Gatos. Lokale menighedsmedlemmers og frivilliges arbejde har bragt den kirkesponserede United for Menneskerettigheder-kampagne til mere end 10.000 indbyggere, så de kender deres menneskerettigheder. Stoffri Verden-programmet har vist sig at være yderst effektivt med mere end 300.000 Sandheden om stoffer-hæfter uddelt, hvilket har bidraget til et fald i narkorelateret kriminalitet i områder med høj risiko – det første fald i over et årti. Og for nylig har lokale Scientology Frivillige Hjælpere hjulpet redningshold i kølvandet på brandene i Sonoma County i 2017.

Mange af Silicon Valleys velkendte samfundsledere sluttede sig til den store indvielsesfest: James Sweeney, en advokat der er aktiv i den sorte amerikanske politiske forening for Californien, løjtnant Glenn Walsh fra Californiens narkotikabetjentes forening og Californiens program mod høj intensitet af narkohandel; Anu Peshawaria, rådgiver for byen Fremont, og pastor Alice Baber-Banks fra Christian Fellowship Ministry og konsulent for Californiens Children Medical Services.

Mr. Sweeney roste kirken og dens støtte til Citizens Commission on Human Rights (CCHR), som bekæmper overmedicinering af plejebørn i Californien. ”Scientology Kirken har et vedvarende engagement til menneskeheden,” sagde han. ”Det er det, jeg gerne vil kalde en ’bulldog-stædighed’ på den gode fyrs vegne. Og jeg har været privilegeret nok til at få et kig på den fra ringsiden. Jeg er faktisk trådt ind i ringen. Vi har kæmpet, og vi har opnået permanent forandring for at begrænse medicinering af vores børn og har fået det indskrevet i vores lands love.”

Løjtnant Walsh talte om sin omfattende baggrund med det kirkesponserede Stoffri Verden-program: ”Jeg har set, hvordan stoffer hærger et individ. Stoffer er ligeglade med din religion, din økonomi, dit køn, eller hvor mange venner du har på Facebook,” sagde han. ”Tja, det holder op her, det holder op nu, og det holder op med Stoffri Verden og Scientology Kirken. I har bygget en bevægelse, der faktisk kan holde tendensen med stofmisbrug tilbage.”

Anu Peshawaria fortalte publikum: ”Jeg tror, at Scientology Kirken kan udvikle helbredelsesforløbet for hver borger i Silicon Valley. Det giver mig et stort håb at se jeres programmer bane vejen til et bedre liv lige her.” I et område, der er kendt for sin nyskabende tankegang, tilføjede hun: ”I dag fejrer vi et helt nyt paradigme af muligheder. For dette er trods alt det 21. århundredes religion – Scientology Kirken!”

Og pastor Baber-Banks fortalte om sit partnerskab med scientologer, der kæmpede for forenede lokalsamfund gennem tværreligiøst samarbejde. ”Jeg hørte om Scientology Kirken i den tværreligiøse forening, da jeg blev medlem af den for ti år siden,” sagde hun. ”Det var så spændende at se ti religiøse ledere rundt om bordet, alle så forskellige ud, opførte sig forskelligt, tænkte forskelligt. Men når vi blev færdige med at bede med og for hinanden, var vi et ... Den måde, vi behandler hinanden, det er, som om vi er forenede. Ja, det er det Amerika, vi alle ønsker, som kommer til live lige foran øjnene af os i Scientology Kirken.

Lad os i det evige broder- og søsterskabs navn,” tilføjede hun, ”stige op og fejre denne fantastiske dag og strålende indvielse. Og lad os stå sammen for at skabe et bedre land og en bedre verden!”


Besøgende ankommer til den nye Scientology Kirke i Silicon Valley ved at krydse en rummelig gårdsplads omgivet af palmer. De kommer ind i et informationscenter, der tilbyder dem en introduktion til Dianetics og Scientology. Dets udstilling, der indeholder mere end 500 film på 17 sprog, viser Scientology religionens grundlæggende anskuelser og udøvelser, og de fortæller om grundlæggeren L. Ron Hubbards liv og det, han har efterladt sig.

Informationscenteret omfatter også et væld af data om de mange humanitære programmer, Scientology støtter. Disse inkluderer en verdensomspændende kampagne for menneskerettigheder; vidtrækkende narkouddannelses-, forebyggelses- og rehabiliteringsprogrammer; et globalt netværk med læse- og indlæringscentre; samt programmet med Scientologys Frivillige Hjælpere, der nu er verdens største uafhængige nødhjælpsgruppe.

Kirkesalen i byens nye Scientology Kirke giver mulighed for Scientology forsamlinger, der omfatter søndagssamlinger, bryllupper, såvel som en stor mængde arrangementer for lokalsamfundet såsom banketter, seminarer og workshops, der er åbne for alle trosretninger.

Den stilfulde Bayshore Café – med både indendørs og udendørs siddepladser – frembyder et mødested for dem, der deltager i events, såvel som for menighedsmedlemmer under pauser i deres Scientology servicer.

Den nye kirke giver mulighed for levering af alle introduktionsservicer. Besøgende deltager ofte i eftermiddags-, aftens- og weekend-seminarer, som giver et overblik over grundlæggende principper og deres anvendelse i livet, såvel som en bred vifte af Scientology kurser i at forbedre tilværelsen for at hjælpe på ethvert aspekt af ens liv.

Silicon Valley kirken indeholder desuden dusinvis af specialudstyrede auditeringslokaler, der giver den perfekte ramme for Scientology auditering (åndelig vejledning). Forskellige kursuslokaler bruges også til uddannelse af auditorer (åndelige vejledere), for scientologer der studerer auditeringsteknologien for at hjælpe andre med at opnå åndelig frihed.


Åbningen af den nye Scientology Kirke Silicon Valley sker under en periode med stor ekspansion for religionen med 65 nye Scientology kirker fra Los Angeles til Tampa, London til Milano, Tel Aviv til Tokyo og Kaohsiung til Bogotá, herunder 19 alene i det vestlige USA.

Bare i løbet af det sidste år har der været indvielser af nye Scientology Kirker i Auckland i New Zealand; San Fernando Valley i Californien; Miami i Florida; København i Danmark; Dublin i Irland; Birmingham i Storbritannien og Amsterdam i Holland; Johannesburg North i Sydafrika; og Salt Lake City i Utah.

Der er planlagt flere kirkeåbninger i 2018 i store byer i Europa, Latinamerika, Nordamerika, Afrika og Australien.