PERTH, WESTERN AUSTRALIA

DOWN UNDERS ”LYSENES BY” BYDER VELKOMMEN TIL DEN NYESTE SCIENTOLOGY KIRKE

5. MAJ 2018

Perth ligger måske lang væk, men byens ”alt-er-muligt” iværksætterånd passer perfekt til verdens hurtigst voksende, og fedeste, nye religion.

Tag den fjerneste større by i verden, klemt inde mellem stort set tomme udsigter af oceaner og ørkener, tilføj bølge efter bølge med hårdførte og hjertelige pionerer fra England, Skotland, Italien, Kina, Vietnam, Grækenland og en snes andre etniske hjemlande, bland alt det sammen med gung-ho, ”alt-er-muligt”-ånden Down Under, tilføj så bataljoner af guldgravere og diamant minearbejdere, syng et par linjer fra Waltzing Matilda, tilføj en kangaroo eller to, og så har du rammen for planetens nyeste Scientology kirke: Perth, hovedstaden og den største by i Western Australia.

Det nye lys i denne ”Lysenes by” er blot en gade fra Great Eastern Highway, blot femten minutter fra Perths bycentrum og beliggende ved den berømte Swan River, der er hjem til den majestætiske sorte fugle, som floden er navngivet efter. Det er her mere end 1.000 scientologer og deres gæster – nogle krydsede tusinder af kilometer for at rejse til Perth – samledes lørdag den 5. maj 2018 for at fejre indvielsen af en ny Scientology kirke.

David Miscavige, bestyrelsesformanden for Religious Technology Center, leder den store fejring af den nyeste Scientology kirke i verdens fjerneste større by.

David Miscavige, den kirkelige leder af Scientology, rejste 14.500 km for at nå Perth. Han fortalte festdeltagerene ved indvielsen, at han snart ville gå i lag med en snorklipnings-turne langs yderligere 32.000 kilometer. Men for Perth bekendtgjorde David Miscavige: ”Dette er det NU, som I har ventet på.”

Idet han ledte indvielsesceremonien, talte David Miscavige om Scientologys nye fremtid i Western Australia. ”Og med det træder vi ud af drømmetiden for at virkeliggøre den sidste drøm, før båndet falder ... Hvilket vil sige, det er nu tid til at give vores hjælp helhjertet og uden forskelsbehandling. For kun på denne måde tjener denne nye Scientology kirke og bliver denne kirke Perth.”

David Miscavige har stået i spidsen for en periode med en hidtil uset vækst, med åbningen af 65 nye kirker i de seneste år.  Perth markerer nummer 66. Disse kirker sætter en standard beskrevet af Hubbard og realiseret af David Miscavige, som præsenterer alle kirker som et perfekt udtryk for religionens principper og praksisser, herunder dens mange aktiviteter i samfundet og humanitære programmer.

I det sydvestlige hjørne af Australien ligger Perth isoleret og svært tilgængeligt – det er hurtigere at flyve dertil fra Bali end fra Sydney. Den nærmeste australske by til Perth er Adelaide, der ligger mere end 2000 km væk ved kontinentets sydkyst.

Perths isolering har gjort det til en formidabel by, hvor mottoet er ”Floreat”, latin for ”blomstre” eller ”have fremgang”. Det er ikke gået tabt i scientologer. Efter alt, var en af Hubbards berømte opfordringer, at hver og en skal sørge for at ”blomstre og have fremgang”.

I den selv samme ånd, blev kirkens åbning indviet med den traditionelle australske nationalsang, ”Advance Australia Fair”, efterfulgt af en opløftende version af en lokal sejrssang, som opsummerede den dristige og initiativrige ånd fra Perths scientologer.

Selvom Perths befolkning er velstående, så på samme måde som med enhver anden by, er dens stoffer, kriminalitet og andre sociale faldgruber nærværende faktorer. Byens Scientology kirke – der blev etableret for mere end 60 år siden – har stået i spidsen for sociale og humanitære kampagner.

Scientologer har uddelt titusinder af eksemplarer af de kirke-sponserede Sandheden om stoffer-hæfter. Citizens Commission on Human Rights, der også er sponseret af Scientology Kirken, førte en succesfuld kampagne i de seneste år for at stoppe barbariske psykiatriske praksisser, herunder sterilisering af mennesker, der blev anset for at være ”psykisk syge”.

Andre kirke-sponserede programmer – Vejen til lykke, en vejledning til en bedre tilværelse baseret på sund fornuft og United for Menneskerettigheder, som fremmer disse rettigheder for alle mennesker – er også yderst aktive i Perth og Western Australia.

Alle disse aktiviteter afspejler scientologers hårde og entusiastiske arbejde for at hjælpe med at opbygge en fantastisk by og kultur i Perth. Og byens borgere har bemærket det.

Specialvalgte talere og festdeltagere repræsenterede Perths borgerlige og kulturelle samfund samt undervisnings-, politi- og forretningssamfund. Talerne omfattede Steve Hansen, medlem af Forretningsrådet i Western Australia; dr. Bernard Doherty, professor i Nye religiøse bevægelser, School of Theology på Charles Sturt University; dr. Jaya Krishnan, der er læge og medlem af Australiens naturmedicinske lægeforening og Paul Shiel, grundlægger af et velgørenheds partnerskab, Medal Missionaries Community.

I en by, hvor succes og bedrifter er slagord, fortalte Steve Hansen om sin succes med at forøge sit firma fra fem til 42 steder – alt sammen på grund af L. Ron Hubbards administrative teknologi. ”Hvis nogen andre spørger: ’Hvorfor skulle jeg bruge admintech?’ Vil jeg fortælle dem: ’Fordi det giver en de rigtige svar.’ Pointen er, at teknologien virker 110 % af gangene. Jeg mener, at det kan gavne enhver forretning, hvem som helst, hvor som helst. Jeg mener, at mulighederne for denne kirke er fantastiske, og jeg er yderst heldig for at være blandt nogle fantastiske og veluddannede mennesker. Her kan enhver borger opdage, hvad de har brug for, for at designe og opfylde deres egne personlige drømme. Og det betyder en kæmpe indflydelse ud igennem Western Australia.”

Dr. Doherty fortalte om pionerarbejdet fra kirke-sponserede Citizens Commission on Human Rights i kampen mod psykiatriske overgreb. ”Lige her i Western Australia har der været store problemer,” sagde professoren. ”Værst blandt dem, er det, at de lokale børn bliver givet receptpligtig medicin mod deres vilje, og endnu værre, truet med ECT [elektrochok] i en alder så ung som 11 år gammel. Dette er ikke bare en forbrydelse, det er moralsk urimeligt.” Men dr. Doherty talte også om kirke-sponserede løsninger til at bekæmpe kriminaliteten: ”I igangsatte en informationskampagne, der er bevisbaseret, og I mødtes med West Australian parlementsmedlemmer for at afsløre den chokerende sandhed. Og i sidste ende skabte I et permanent forbud mod elektrochok på mindreårige og bevarede derved de mest sårbare borgere!”

Dr. Krishnan talte om, hvordan Scientology lægger vægt på det åndelige aspekt af folk, noget der mangler i moderne medicinsk videnskab. ”Jeg mener, at Scientology Kirken er løsningen på at give menneskeheden svarene, så de kan håndtere livet og forbedre sig selv,” sagde dr. Krishnan. ”Jeg har set jeres engagement, jeres lidenskab for at opløfte andre og jeres værdier for at beskytte alle borgere i Perth. Det giver mig håb, og jeg er meget beæret over, at jeg har en kirke, hvor jeg kan sende folk til og vide, at de vil blive en bedre person med de svar, de har søgt efter,” understregede dr. Krishnan. ”Og så, med denne indvielsesceremoni, lad os vække den menneskelige ånd og skabe en stor forandring for Perth og hele Western Australia!”

Hr. Shiel, fra Medal Missionaries Community, talte om behovet for velgørende arbejde, endda i en blomstrende by såsom Perth. Hans organisation arbejder sammen med Scientology Kirken for at finde løsninger for dem, der er fanget af stoffer, alkoholisme og fattigdom. ”Jeg indså straks den enorme kapacitet Kirken havde til at give tilbage,” kommenterede hr. Shiel. ”Uanset problemet: stoffer, menneskerettigheder, moral – angriber i det med en lidenskab, der er uforlignelig. Jeg har arbejdet med humanitære grupper fra Nullarbor til Kimberleys og toppen af Darwin, og jeg har aldrig set noget som jeres kampagner ... Det er Hjælp med et stort H,” sagde han. ”Ja, det er Scientology Kirken – en humanitær organisation hele vejen igennem!”


Alle der nærmer sig vores nye Scientology Kirke i Perth er budt velkommen af dens fantastisk facade. Idet medlemmer træder ind i det store rum, bydes de velkommen i receptionen til Informationscenteret. Rummet er åbent med højt til loftet og belysning i en industriel stil. Rene linjer og formørkede metalaccenter med varmt rustik træ giver en moderne industrifølelse ud igennem hele rummet.

Besøgende bliver tilbudt en introduktion til Dianetics og Scientology, og det begynder med Informationscenteret for publikum. Dets udstilling med mere end 500 film på 17 sprog viser Dianetics’ og Scientologys grundlæggende anskuelser og udøvelser, og de fortæller om grundlægger L. Ron Hubbards liv og arv.

Informationscentret omfatter også et væld af data om de mange humanitære programmer, som Scientology støtter. Disse omfatter en verdensomspændende kampagne for menneskerettigheder; vidtrækkende narkouddannelses-, forebyggelses- og rehabiliteringsprogrammer; et globalt netværk med læse- og indlæringscentre; samt programmet med Scientologys Frivillige Hjælpere, der nu er verdens største uafhængige nødhjælpsgruppe.

Perths kirkesal er et storslået, to-etagers rum med belysning langs væggene af rummet, som skaber en illusion af et flydende loft ovenover. Kirkesalen vil blive brugt til alle former for Scientology forsamlinger, inklusive søndagssamlinger, bryllupper, navngivningsceremonier samt en masse arrangementer gennem lokalsamfundet, såsom banketter, seminarer og workshops, da det vil være åbent for medlemmer af enhver trosretning.

Caféen udgør et mødested for dem, der deltager i arrangementer, såvel som for medlemmer i pauser under deres Scientology servicer.

Den nye kirke muliggør levering af alle introduktionsservicer. Disse omfatter Dianetics og Scientology seminarer eftermiddag, aften og weekend, som giver et overblik over grundlæggende principper og deres anvendelse for at leve, såvel som en bred vifte af Scientology Kurser i at forbedre tilværelsen for at hjælpe på ethvert aspekt af ens liv.

Kirken omfatter desuden dusinvis af specialudstyrede lokaler, der giver den perfekte ramme for Scientology auditering (åndelig vejledning). Forskellige kursuslokaler bruges også til uddannelse af auditorer (åndelige vejledere), for scientologer der studerer auditeringsteknologien for at hjælpe andre med at opnå åndelig frihed.


Åbningen af den nye Scientology Kirke i Perth sker under en periode med stor ekspansion for religionen med 65 nye kirker fra Los Angeles til Tampa, London til Milano, Tel Aviv til Tokyo og Kaohsiung til Bogotá.

Blot i løbet af det sidste år har der været indvielser af nye Scientology kirker i San Fernando Valley i Californien; Miami i Florida; København i Danmark; Dublin i Irland; Birmingham i Storbritannien og Amsterdam i Holland; Johannesburg North i Sydafrika; Salt Lake City i Utah og Silicon Valley i Californien.

Der er planlagt flere kirkeåbninger i 2018 i byer i Europa, Latinamerika, Nordamerika, Afrika og Australien.