CHICAGO, ILLINOIS

STORE NYHEDER I BYEN MED DE BREDE SKULDRE, DA SCIENTOLOGY KIRKEN ÅBNER PÅ PRINTER’S ROW

3. MARTS, 2024

Tusinder fejrer Indvielsen af et genoplivet og genfødt South Loop-landemærke, der tilbyder håb og hjælp til alle.

På en sæsonbetonet mild dag i marts i Chicago, kun få blokke fra Lake Michigan og fire blokke fra byens centrum, bød en skare på tusinder, inklusive lokale dignitarer, en jublende velkomst til den nyeste juvel i Chicagos sagnomspundne Printer’s Row, den glorværdigt restaurerede syvetagers bygning, der nu er den nye Ideelle Scientology Kirke Chicago.

Chicago er Midtvestens mest befolkede metropol, og det er også et sportsmekka, der er hjem for Bulls, Cubs og White Sox, Blackhawks og selvfølgelig Da Bears. Måske mere end nogen anden by elsker Chicago sine sportshold. De, der deltog i åbningseventen, jublede ligeså larmende som de havde gjort for deres mesterskabshold. Når det drejer sig om Scientology, på åbningsdagen, proklamerede Byen med store drømme, så er Spillet i gang!

Stor dag for Byen med de brede skuldre, idet hr. David Miscavige, Bestyrelsesformanden for Religious Technology Center, byder velkommen til de tilstedeværende ved indvielsesceremonien.

Bestyrelsesformanden for Religious Technology Center, hr. David Miscavige, bød velkommen til den begejstrede menneskemængde, før båndet faldt. ”I dag er denne Anden by virkelig uovertruffen,” sagde hr. Miscavige. ”Før båndet i Windy City falder ned, som i en kaskade, er dette også tidspunktet til at erkende, hvad I allerede ved: Hvordan præcis som Chicago engang blev genfødt, så i dag er der plads til en ny begyndelse. Og således er der plads til at give enkeltpersoner evnen til at leve et bedre liv tilbage – efter deres egen vurdering, sammen med deres medmennesker og til at spille et bedre spil.”

Chicago defineres også af dens rige mangfoldighed af forskellige kulturer, etniske grupper og religioner, der spænder over omkring 77 dynamiske kvarterer. I den ånd samarbejder samfunds- og borgerledere med Kirken for at bringe nabolag sammen under banneret for at bygge et bedre Chicago.

Blandt gæstetalerne var der advokat og rådgiver til byen hr. Rob Fioretti. ”Chicago står stolt – en dristig en, der står hårdt med en af verdens mest genkendelige horisonter,” fortalte han menneskemængden. ”De designs, der skabes her, definerer Amerikas horisont og, bestemt, verdens horisont. Og det, der er fantastisk ved Scientology Kirken, er, at I forstår det. I forstår denne bys karakter på så mange niveauer.

”Som byrådsmedlem kæmpede jeg sammen med jer for at sikre denne kulturarv. Og gennem vores med-indsats så jeg, at Kirken restaurerede dette vartegn til sin pragt fra 1915. Mere end 25.000 timer blev investeret – femogtyve tusind timer. Og lad mig sige til jer: Hvert sekund, minut og time er bevis på, at I er en værdsat og betroet vogter af denne by!”

Dr. Gwen Appleberry, der er Borgerådgiver for Chicagos Politiafdeling og Uddannelsesnævn, talte om religionens Grundlæggers visdom: ”Jeg ved faktisk en smule om potentialet inden for disse døre. Ser I, for 47 år siden lagde jeg først øjnene på Dianetics,” den monumentale bog af Scientologys Grundlægger L. Ron Hubbard.

”Det gav genklang hos mig, før jeg tog den ned fra hylden. Og den dag i dag har jeg hans værker på hylden, så jeg altid kan få hans visdom hos mig,” sagde dr. Appleberry. ”Det er det, jeg kalder et boostershot for livet. Boostershot for livet!” gentog hun. Tilskuerskaren brølede deres billigelse og gik på fødderne, da hun gentog den to gange mere.

”Lad mig fortælle jer, at I er præcis det, Downtown har brug for,” sagde dr. Appleberry. ”I vil lyse South Loop op!”

Hr. Kweli Kwaza, Ansvarshavende Direktør for Club 21-initiativet, en sammenslutning af naboskabsklubber, der fremmer enhed, understregede vigtigheden af partnerskab og empowerment til samfundet. Han voksede op på Chicagos West Side og sagde: ”Jeg gik i gang med at få nabolag til ikke bare at overleve, men at blomstre.” Og da Scientology Kirken begyndte at støtte nabolagets arrangementer, tilføjede han: ”I kom tilbage igen og igen og igen. Så ja, I er partnere i samfundet.

”Med denne nye Kirke og de forvandlende programmer, I vil tilføre til vores samfund, har vi en plan til at bygge en by blok for blok, som vi er stolte af. Og den vil nu stå på vores folks ubrydelige grundlag, vores organisationers og på centre for forandring som denne nye Scientology Kirke!”

Den sidste gæstetaler, hr. Norman White, arbejder på byens Commission on Human Relations. ”I ved, jeg tror, at Chicago er indbegrebet af det globale samfund. Hvert flag og hver kultur er repræsenteret i Chicago, uanset om det er polsk, irsk, italiensk, spansk, arabisk eller afrikansk,” sagde han til eventens deltagere. ”På den anden side kan man sige, at dette også kan forårsage splittelse. Men uanset om – det er sorte, hvide, latinoer eller asiater – så er vi en menneskefamilie, som jeg ser det.”

Hr. White huskede, da Kirkens Frivillige Hjælpere reagerede på pandemien. ”Jeg var så imponeret. I var ovenpå. Faktisk, hvis det var en superheltefilm, så mens resten af os stadig var i seng og rakte ud efter vores masker, havde I allerede suset i jeres tøj, taget jeres gule jakker på og var derude for at ’gøre noget ved det’!” Det hele er jer!” sagde hr. White.

”I har holdt Chicago sikker. I har udvist en iboende villighed til at hjælpe – uden forskelsbehandling. Ser I, der er stadig masser af behov derude. Og at have jer til at besvare kaldet er præcis, hvad denne by har brug for,” sagde hr. White. ”Her står en kronjuvel, som repræsenterer en venligere, mere støttende og mere åben by. Hvad mere kan man ønske sig? Så lad os i dag indse, hvad der står lige for øjnene af os – et hjem for alle beboere, hvor vi kan forenes og således blive bedre, sammen. Og lad os få mest muligt ud af i dag for at skabe en endnu større morgendag i denne by Chicago!”


Den nye Chicago Ideelle Org giver byen en introduktion til Dianetics og Scientology, og det begynder med Informationscenteret for publikum. Dets udstilling med over 500 film præsenterer anskuelserne og udøvelserne i Scientology religionen samt fortæller om Grundlæggeren L. Ron Hubbards liv og arv. Informationscenteret giver også et detaljeret overblik over de mange Kirke-sponserede humanitære initiativer – herunder deres verdensomspændende oplysningskampagne om menneskerettigheder; vidtrækkende narkouddannelses-, forebyggelses- og rehabiliteringsprogrammer; et globalt netværk med læse- og indlæringscentre; samt Scientologys Frivillig Hjælper-program, der nu er en af verdens største uafhængige nødhjælpsgrupper. Centeret, som også har en Four Star Café mod gaden, er åbent fra morgen til aften, hvor besøgende på egen hånd kan gå rundt og komme tilbage, så tit de vil.

Kirkesalen bruges til Scientologys menighedsforsamlinger, inklusive Søndagssamlinger, Bryllupper og Navngivningsceremonier – samt en masse arrangementer der er åbne til medlemmer af alle lokalsamfund på vegne af samarbejdet i samfundet. Den nye Kirke indeholder desuden adskillige seminarlokaler og klasselokaler ud over dusinvis af lokaler til Scientology auditering (åndelig vejledning).


Ideelle Kirke Organisationer (Ideelle Orger) realiserer opfyldelsen af Grundlæggeren L. Ron Hubbards vision for religionen. De når ikke kun de ideelle faciliteter til at servicere Scientologister på deres vej op til højere niveauer af åndelig bevidsthed og frihed, men de er også beregnet på at tjene som et hjemsted for hele lokalsamfundet og et mødested, hvor der samarbejdes om at opløfte folk af alle trosretninger.

Marts Indvielsen af den Ideelle Scientology Kirke Chicago er et af højdepunkterne i en allerede omfattende 2024. Blandt de andre Ideelle Orger, der blev indviet i begyndelsen af året: Scientology Kirken Del Valle, der blev åbnet for blot to dage siden i Mexico City, den rejser sig 12 etager over byens ikoniske enklave; og Scientology Kirken Austin, der blev åbnet i sidste weekend lige over for University of Texas campus på den travle centrale korridor kendt som The Drag.

I alt i de seneste år har Kirken åbnet nye Ideelle Organisationer i større byer over hele verden, heriblandt i alle latinamerikanske byer i Bogotá; London, Birmingham og Dublin på de Britiske øer; på tværs af Europa i Bruxelles, Rom, Milano, Padova, Madrid, Berlin, Hamborg, Stuttgart, København, Malmø, Amsterdam, Basel og Budapest; i Mellemøsten i Tel Aviv; langs Stillehavsområdet i Tokyo, Kaohsiung, Auckland, Sydney, Melbourne og Perth; i Sydafrika i Johannesburg og Pretoria; og flere i Canada i Quebec og Cambridge.

Den uhørte ekspansion for Scientology religionen er videre repræsenteret ved åbningen af nye Ideelle Kirkeorganisationer overalt i USA, herunder New York City, Harlem, Buffalo, Washington, D.C., Atlanta, Tampa, Orlando, Miami, Nashville, Cincinnati, Columbus, Detroit, Twin Cities, Kansas City, Dallas, Denver, Salt Lake City, Phoenix, Las Vegas, Portland og Seattle. Og alene i Californien, i Sacramento, San Francisco, Los Gatos, San Jose, Silicon Valley, Ventura, San Fernando Valley, Pasadena, Los Angeles, Inglewood, Orange County og San Diego.

For at se en komplet liste over nye Ideelle Scientology Kirker, besøg Scientology.dk/IdealChurches.


For at disseminere Scientologys budskab endnu mere og besvare den overvældende interesse for religionen, har Kirken lanceret sin egen satellit-tv kanal, Scientology Network, på DIRECTV Kanal 320, som også streamer live på da.scientology.tv, såvel som på flere platforme på 17 sprog i 24 tidszoner.