DETROIT, MICHIGAN

LAVET I DETROIT: NY SCIENTOLOGY KIRKE STÅR NU VED HJØRNESTENEN FOR MOTOR CITY, USA

14. OKTOBER, 2018

Kommer sig fra hårde tider, Midtvestens storby er på vej tilbage og byder nu stolt velkommen til åndelig teknologi i en ny kirke i downtowns centrum.

Detroit – USA’s kærlighed for biler blev født her; Motown, lyden af dens musik blev dannet her; og verdensmesteren i boksning Joe Louis, en af dens første afroamerikanske sportshelte, var herfra.

Detroit, der engang var landets fjerde mest befolkede by, hjem til den mest succesfulde industri i landet og stedet for nogle af de største fredelige borgerrettighedsdemonstrationer i landets historie, ført an af pastor Martin Luther King Jr., har også oplevet problemfyldte tider.

Men ligesom den indfødte søn og sværvægtsmester i boksning Louis, var Detroit nede, men ikke ude. Se, det er ”Amerikas Comeback City”, idet snesevis af lokale og troende fra alle vegne viser deres tillid til Motor City, fast besluttet på at anbringe magien tilbage ind i Motown.

Mr. Miscavige henvender sig til masserne i hjertet af downtown Detroit søndag den 14. oktober.

I dag er motivationen til at ”tage Detroit tilbage” blevet styrket af en stærk smitsom stolthed, og Scientology Kirken er en livlig del af motoren der driver den bestræbelse. Den har haft en tilstedeværelse i byen siden 1963, og det var på en skinnende efterårssøndag midt i oktober at en flok på mere end 2.000 samledes ved Jefferson Avenue og Griswold Street i downtown for at fejre en strålende ny kirke komme til live.

Mr. David Miscavige, Scientology religionens kirkelige leder, forestod indvielsesceremonien for officielt at åbne dens døre. I sin åbningstale talte mr. Miscavige om omfanget af øjeblikket og nøjagtigt hvad denne nye Scientology kirke symboliserede. Nemlig, ”ikke et oprør, ikke et ønske om at forandre noget menneskes religion, men det håb at Mennesket kan finde sit fodfæste i denne yderst forvirrede og mekanistiske verden. Og hvis det kan gøre det, så kan det måske også genvinde den lykke, oprigtighed, kærlighed og venlighed som det blev skabt med.”

”You Can’t Hurry Love” (Man Kan Ikke Skynde Kærlighed) som sangen lyder, men for alle deltagerne tilstede var der ”Dancing in the Streets” (Dansende i Gaderne). Indvielsen satte i bevægelse med de ikoniske lyde af Motown og gik hurtigt over til en bred vifte af borger- og samfundsledere der gav deres lykønskninger.

Baggrunden for den storslåede fejring var den otte etager høje Scientology kirke lige øst for 150 West Jefferson-skyskraberen og direkte over for Detroits Hart Plaza. Stedet er en sand hjørnesten – stedet for den første bygning i Fort Pontchartrain – der senere ville blive til byen Detroit. For at tilføje yderligere betydning til den historie, var den første bygning også byens første kirke, der blev opført i 1701.

I dag stammer det storslåede 5.100 kvadratmeter store vartegn, der optager nr.1 Griswold Street, fra 1927. Kirken arbejdede med lokale håndværkere og restaurerede omhyggeligt hver eneste af varetegnets detaljer – fra dens loftvægmalerier og messingdetaljer der pryder dens nyklassicistiske indvendige, til den ydre kalksten og jerndetaljerne designet af Corrado Parducci – en mand der praktisk talt har defineret ansigtet på downtown Detroit – for ikke at nævne bygningens hjørneur, der har været et velkendt ansigt for indbyggere i over 50 år. Som Scientology Kirken Detroit står faciliteten nu parat til at fortsætte religionens historie med tjeneste til USA’s hovedstad for mod og karakter.

Faktisk har Kirkens og Kirkens sponserede organisationers arbejde i lang tid været etableret her, fra distributionen af tusindvis af Sandheden om stoffer-hæfter, til en Vejen til lykke-bevægelse der dækker gaderne med tusindvis af eksemplarer af L. Ron Hubbards vejledning til et bedre liv baseret på sund fornuft, i tillæg til scientologer der har indgået partnerskab med lokale lovgivere der støtter religionsfrihed.

Blandt områdets ledere om søndagen, der bød Kirken velkommen til dens nye facilitet, var der Steven Spreitzer, Præsidenten for Michigan Roundtable for Diversity and Inclusion; Hubert Roberts, Mentor-koordinator for det ungdomsstyrkende projekt InvolvedDad; Borgerrettighedsadvokat Allison Folmar og Artina Hardman, Michigan Statsrepræsentant for Distrikt 3 (fhv.) og nuværende Ansvarshavende Direktør for by-uddannelsescenteret Mack Alive. Alle talte om deres vedvarende oplevelser med at arbejde med medlemmer af Scientology Kirken.

Hr. Spreitzer, Præsident for Michigan Roundtable for Diversity and Inclusion, talte om fremdriften den nyligt indviede facilitet tilføjer til byens fornyelse: ”Vores forhold startede for 15 år siden da vi dannede Washtenaw County Interfaith Forum. Og lige siden har I været en perle. Fordi I kom med ydmyghed og en inspirerende overbevisning for at høre hvad samfundet har at sige. I har gjort det gennem de indre byer i USA, og nu er tiden kommet til downtown Detroit ... Så ja, I inspirerer allerede håb lige her på hjørnestenen af denne by.”

Hr. Roberts, Mentor-koordinator for det ungdomsstyrkende projekt InvolvedDad, reflekterede på hvordan Stoffri Verden-programmet har haft indflydelse på hans arbejde med lokale unge: ”Jeg begyndte at holde foredrag i skoler og overgangsboliger til mænd der vendte hjem fra fængsel. Det var efter jeg mødte en af jer at jeg begyndte med Sandheden om stoffer. Nu når disse unge folk ser virkelige historier fra andre folk, tja, det er kombinationskoden til at frigøre deres usikkerheder. De bliver mere behageligt tilpas, og de begynder at tænke: ’Jeg kan identificere, og jeg kæmper med stoffer.’ Du ser klikket i deres sind, og de lader dig ind ... Ja, vi opildner, vi engagerer, og vi emanciperer ungdommen i Detroit.”

Fr. Allison Folmar, en borgerrettighedsadvokat der er aktiv i at beskytte forældres rettigheder, talte om den indvirkning som CCHR har på at bremse psykiatrisk mishandling ud igennem hendes by og stat: ”Jeg tænker på CCHR som en redningsaktionsoperation. Jeg har sagt det før, og jeg vil blive ved med at sige det, det er CCHR der kommer til redning. De er den psykiatriske industris vagthunde, og det er ikke min mening, det er den ægte sandhed. De har kendsgerningerne for at imødegå løgnene, og de har udstyret os med disse kendsgerninger. Siden begyndelsen har CCHR sagt: ’Vi har din ryg.’ Og gennem enhver sag hvor jeg har kæmpet for at frigøre et barn fra psykiatrisk indespærring, har vi vundet deres frihed.”

Og til sidst var der fr. Artina Hardman, Michigan Statsrepræsentant for Distrikt 3 (fhv.), der talte om styrken fra Vejen til lykke kombineret med ånden i Detroit og sagde: ”Hver borger i dette land bør have et eksemplar af Vejen til lykke. Jeg siger jer, den er bare så god. Den er en ledestjerne at leve efter. Ja, mr. Hubbard delte sin visdom med os. Og denne storslåede Scientology kirke står nu som et fristed for at dele den visdom igen og igen. Så, idet vi alle kommer sammen ved denne storslåede åbning i dag, fejrer vi en lys ny genoplivning for Detroit – Mirakelbyen!”


Ved ankomsten til den nye Scientology Kirke i Detroit, bydes besøgende velkommen af et Informationscenter for Publikum der præsenterer en introduktion til Dianetics og Scientology. Dets udstilling, med mere end 500 film på 17 sprog, viser Scientology religionens anskuelser og udøvelser og fortæller om Grundlægger L. Ron Hubbards liv og arv.

Informationscenteret præsenterer også de mange humanitære initiativer Scientology støtter, herunder deres verdensomspændende oplysningskampagne om menneskerettigheder; vidtrækkende narkouddannelses-, forebyggelses- og rehabiliteringsprogrammer; et globalt netværk med læse- og indlæringscentre; samt Scientologys Frivillig Hjælper-korps, der nu er verdens største uafhængige nødhjælpsgruppe.

Detroits Kirkesal vil blive brugt til alle former for Scientology forsamlinger for medlemmer, inklusive SøndagssamlingerBryllupper, Navngivningsceremonier samt en masse arrangementer for hele lokalsamfundet, såsom banketter, seminarer og workshops, åben for medlemmer af enhver trosretning.

Caféen udgør et mødested for dem der deltager i arrangementer, såvel som for medlemmer i pauser under deres Scientology servicer.

Den nye kirke muliggør levering af alle Introduktionsservicer. Disse omfatter Dianetics og Scientology seminarer eftermiddag, aften og weekend, som giver et overblik over grundlæggende principper og deres anvendelse i tilværelsen, såvel som en bred vifte af Scientology Kurser i at forbedre tilværelsen for at hjælpe på ethvert aspekt af ens liv.

Den byder også på godt over et dusin specifikt indrettede lokaler der tilbyder den ideelle ramme for Scientology auditering (åndelig vejledning). Adskillige kursuslokaler er også tilsidesat til uddannelse af auditorer (åndelige vejledere) og for scientologer der studerer auditeringsteknologien – og alt sammen for at hjælpe andre med at opnå åndelig frihed. Den nye facilitet byder velkommen til både scientologer og dem der er interesserede i at lære mere om Scientology Kirken.


Åbningen af den nye Scientology Kirke i Detroit accelerer en periode med ekspansion for religionen, med næsten 70 nye Scientology kirker i globale byer – fra Los Angeles til London, Bogotá til Berlin og Tel Aviv til Tokyo.

Blot i det sidste år er nye Scientology kirker åbnet i Dublin, Irland; Birmingham, England; Amsterdam, Holland; Johannesburg North, Sydafrika; Salt Lake City, Utah; Silicon Valley, Californien; Perth, Australien og Orlando, Florida og Stuttgart, Tyskland.

Flere sådanne kirkeåbninger er planlagt i de kommende måneder i byer i Europa, Nordamerika, Latinamerika og Afrika.