STUTTGART, TYSKLAND

FRIHED HERSKER, IDET SCIENTOLOGY KIRKEN I STUTTGART SÆTTER MOTOREN I GANG

9. SEPTEMBER, 2018

En ny Scientology kirke driver muligheden for samfundsforbedring og åndelig udvikling, i hjemmet for bilen og ved centrummet af Tysklands industri-kerneland.

Det ligger mellem Schwarzwald mod vest og det Schwäbiske Alb mod syd, Stuttgart står overskrævs Neckar-floden, der løber gennem byens dal kendt som ”Heksekedlen”. Bølgende bakker og naturskønne vinmarker stiplede med mammuttræer omkranser denne tyske kraftcenter-by, der er berømt for at være vært for kulturelle og kulinariske festivaler, udover at producere verdensberømte luksusbiler.

Søndag den 9. september markerede en forening af moderne energi og klassisk historie, da mere end 2.500 scientologer og gæster samledes for at fejre indvielsen af en ny Scientology kirke for Stuttgart.

David Miscavige står for fejringen af den topmoderne nye Scientology Kirke i Stuttgart.

I lyset af dette historiske øjeblik sagde David Miscavige, den kirkelige leder af Scientology religionen: ”I dag indvier vi Tysklands største Scientology kirke og et hjem, der er passende for denne centrale nation. Den står for den kendsgerning, at intet er større end forfølgelsen af visdom ... Og intet er mere vedvarende end værdighed og frihed. I det henseende omfatter denne kirke selve Scientologys mål: ’En civilisation uden vanvid, uden kriminelle og uden krig, hvor duelige mennesker kan trives, og hæderlige mennesker kan have rettigheder, og hvor mennesket har frihed til at hæve sig til større højder’ ... Og med det, åbner vi vores døre.”

Med nøjagtigt den lidenskab, blev indvielsen sparket i gang med en traditionel sang og dans – en hyldest til Stuttgarts kulturarv og dets stolthed som en national leder inden for udøvende kunst. Musikken skiftede derefter til en rock og pop-rytme, idet inspirerende sang fyldte luften: ”Her er til os – til nu og for evigt.” Den ånd af håb og forventning blev ført igennem til udtalelserne fra lokale dignitarer, der talte om den indvirkning, dette nye center vil have, når det hjælper Stuttgart med at konfrontere en skare af problemer.

Faktisk, mens byens befolkning blomstrer, fortsætter stoffer, kriminalitet og andre sociale faldgruber med at være dybtliggende bekymringer, og kirken har været på frontlinjen af samfundsforbedrende og humanitære kampagner for at imødegå deres fremgang.

Blot i de sidste par år, har kirken i Stuttgart støttet ”Sig Nej til Stoffer – Sig Ja til Livet”-initiativet, uddannet folk i farerne ved stoffer ved at uddele Sandheden om stoffer-hæfter, været vært for åbent hus-arrangementer for narkoforebyggelse, udsendt informationsvideoer og produceret film, der opfordrer børn og unge til at underskrive et stoffrit løfte. I alt har Stoffri Verden Stuttgart nået mere end 250.000 med Sandheden om stoffer-budskabet.

Kirken har også oplyst mere end 70.000 beboere fra delstaten Baden-Württemberg om farerne ved misbrug af psykofarmaka gennem arbejdet fra Citizens Commission on Human Rights, en almennyttig vagthund grundlagt af Scientology Kirken. I følge med det er der det kirke-sponserede program United for Menneskerettigheder, som fremmer menneskerettigheder for alle mennesker, og Vejen til lykke, en vejledning til et bedre liv baseret på sund fornuft, der også i samme takt er aktiv i hele regionen.

Sådan sker det, at hver af disse aktiviteter demonstrerer den dedikering og det ivrige engagement fra scientologer for at hjælpe med at frembringe i Stuttgart og dens borgere en større bevidsthed og et humanitært fremstød.

Som sådan er byens nye Scientology kirke eksklusivt designet og helliget til at fungere som et center til at forbinde sig med samfundspartnere, såvel som at give service til det voksende antal af scientologer. Den imponerende 7.200 m² store kirke er en enestående facilitet, der ligger på en af byens hovedstrøg, Heilbronner Strasse.

En vifte af betydningsfulde samfunds- og religiøse ledere var til stede for at byde scientologer velkommen til deres nye hjem. De omfattede: hr. Samir El Midani, rådgiver for Stuttgarts Interreligiøse Center; fr. Jirina Hlasivcova, narkoforebyggende ungdomsvejleder, Center for Forebyggelse af Misbrug og Terapi; dr. Elke Preusser-Franke, forkvinde for Jødiske Kvinders Forening i Tyskland; og menneskerettighedsadvokat, hr. Alexander Petz.

Hr. El Midani fortalte, hvordan det at indgå partnerskab med lokale scientologer har været afgørende i at fremme religiøs tolerance og fred mellem forskellige trosretninger: ”Min menighed blev ikke accepteret for deres tro, men i stedet blev de udelukket af vores samfund. Men mens mange ignorerede røgen, flygtede I ikke fra ilden – I løb imod den. I hjalp os øjeblikkeligt med at skabe en informationskampagne for at ’fylde vakuummet’ på, hvem vi er som en religion, og hvad vi tror på. Og takket være jeres handlinger, indbefatter vores samfund os ikke kun, men vi er blevet noget, de er stolte af,” sagde han. ”Når folk beder mig om at beskrive, hvad scientologer er, siger jeg til dem: ’Forestil jer en yderst intelligent person ... der tilbyder venskab og tager fat på livet med en umiskendelig sans for idealisme’.”

Karin Hlasivcova sagde, at plagen fra stofmisbrug har taget hårdt på Stuttgarts skoler og påvirket mange tyske familier, herunder hendes egen: ”Vores generation lever i en glemsel designet og skabt af stoffer. Allerede i mit liv, på grund af stoffer, har jeg elsket og mistet. Med hver dosis af stoffer min onkel tog, drev han bort fra os ind i det kolde, og en nær ven led under et hjerteanfald. Så min smerte drev en dyb lidenskab inden i mig til at bekæmpe stoffer .... Og jeg har nu været dedikeret til at skabe en stoffri verden med jer i 8 år. Sammen har vi taget på Sandheden om stoffer-turnéer fra Nürnberg til Leipzig og uddelt mere end 50.000 hæfter på blot 10 dage. Så ja, vi vækker en generation med Oplysning om Stoffer 2.0.”

Dr. Preusser-Franke, formand for Jødiske Kvinders Forening, talte om, hvordan hendes liv er blevet påvirket af den ikke-religiøse moralkodeks, Vejen til lykke, skrevet af L. Ron Hubbard: ”Jeg har været så priviligeret at lære, hvordan Vejen til Lykke leveregler udspiller sig i livet, fordi jeg har oplevet dem gennem jer og med jer .... ’Sæt et godt eksempel’ idet vi gav utallige forbipasserende deres Vejen til lykke på gaderne i Dresden, ’Bestræb dig på at leve i sandhed’ idet vi holdte udstillinger for at oplyse om Holocaust inde i jeres kirker, og ’At behandle andre, som de ønsker at blive behandlet’ idet I forsvarede vores rettigheder ved en rundbordskonference for bymedlemmer, når andre afviste at høre, hvad vi havde at sige. Så idet I gør leveregel efter leveregel til virkelighed, underviser I tusinder i, hvordan de skal opføre sig med medmenneskelighed. Og således fra de nordlige kyster i Hamburg til de sydlige områder i München – vi vil aldrig glemme den gyldne vej fra L. Ron Hubbards Vejen til lykke.”

Mens som en hyldest til den intense lidenskab, der understregede ceremonien, anerkendte menneskerettighedsadvokat, Alexander Petz, den store betydning af dagen, i lyset af de banebrydende sejre, der hjalp med at sikre den: ”Sammen har vi skabt historie, ikke kun for Scientology, men for samfundet som helhed. Vi etablerede rettighederne for, at enhver kirke eller religiøs forening kan operere frit og uden indblanding fra regeringen, ifølge forfatningen. Vores tillid til det juridiske system var berettiget, fordi vi beskyttede religionsfrihed for alle scientologer, for jer. Og satte præcedens for at sikre rettighederne for alle og religiøs frihed for enhver trosretning i Tyskland. Så lad denne nye Scientology kirke stå som et symbol for frihed, for alle folk her i denne by, denne region og i hele Tyskland!”


Idet besøgende træder ind i Stuttgarts nye Scientology kirke bliver de ramt af en blanding af stålblå, krom og grå farver, der afspejler byens højteknologiske identitet. Facilitetens lyse højdepunkter blandet med mahogni kombineres for at give et roligt, indbydende aspekt til Informationscenteret for publikum, hvor en introduktion til Dianetics og Scientology præsenteres. Dets udstilling med mere end 500 film på 17 sprog viser Scientology religionens anskuelser og udøvelser og fortæller om grundlægger L. Ron Hubbards liv og arv.

Informationscenteret præsenterer også de mange humanitære initiativer, Scientology støtter, herunder deres verdensomspændende oplysningskampagne om menneskerettigheder; vidtrækkende narkouddannelses-, forebyggelses- og rehabiliteringsprogrammer; et globalt netværk med læse- og indlæringscentre; samt Scientologys Frivillig Hjælper-korps, der nu er verdens største uafhængige nødhjælpsgruppe.

Stuttgarts kirkesal vil blive brugt til alle former for Scientology forsamlinger, inklusive søndagssamlinger, bryllupper, navngivningsceremonier samt en masse arrangementer gennem lokalsamfundet, såsom banketter, seminarer og workshops, åbent for medlemmer af enhver trosretning.

Caféen udgør et mødested for dem, der deltager i arrangementer, såvel som for medlemmer i pauser under deres Scientology servicer.

Den nye kirke muliggør levering af alle introduktionsservicer. Disse omfatter Dianetics og Scientology seminarer eftermiddag, aften og weekend, som giver et overblik over grundlæggende principper og deres anvendelse i tilværelsen, såvel som en bred vifte af Scientology Kurser i at forbedre tilværelsen for at hjælpe på ethvert aspekt af ens liv.

Stuttgart kirken indeholder desuden dusinvis af specialudstyrede lokaler, der tilbyder den perfekte ramme for Scientology auditering (åndelig vejledning). Adskillige kursuslokaler er også tilsidesat til uddannelse af auditorer (åndelige vejledere), for scientologer der studerer auditeringsteknologien for at hjælpe andre med at opnå åndelig frihed. Det nye center byder velkommen til både scientologer og dem, der er interesseret i at lære mere om Scientology Kirken.


Åbningen af den nye Scientology Kirke i Stuttgart fortsætter en periode med ustoppelig ekspansion for religionen med næsten 70 nye Scientology kirker fra Los Angeles til Tampa, London til Milano, Tel Aviv til Tokyo og Kaohsiung til Bogotá.

I løbet af det sidste år har der været indvielser af nye Scientology kirker i Dublin i Irland; Birmingham i England; Amsterdam i Holland; Johannesburg North i Sydafrika; Salt Lake City i Utah; Silicon Valley i Californien; Perth i Australien og Orlando i Florida.

Der er planlagt flere kirkeåbninger i de fremtidige måneder i globale byer i Europa, Latinamerika, Nordamerika og Afrika.