ORLANDO, FLORIDA

EN STJERNE BRYDER FREM I ”THE CITY BEAUTIFUL”, IDET BÅNDET FALDER PÅ DEN NYE SCIENTOLOGY KIRKE

12. MAJ 2018

Orlando, den mest besøgte by i landet, ser en drøm gå i opfyldelse, idet den nye Scientology Kirke i Orlando åbner dørene for alle.

Et ”magisk rige” i et storbyområde, hvor trylleri er rutine, det surrealistiske er virkeligt, og hvor der laves stjerneskudsønsker – ”Hovedstaden for verdens forlystelsesparker” er helt enestående. Orlandos kæmpe legeplads tiltrækker livsglade turister i alle aldre fra hele verden, der leder efter spænding, og er hjem til eventyrland såsom Walt Disney World, SeaWorld Orlando, Universal Studios og Harry Potters troldmandsverden samt mange flere.

Men kun få minutter fra Orlandos forlystelsespark-motorvej, International Drive, vil man kunne se den nyeste ”skinnende stjerne”, der allerede blinker i Kirkens voksende intergalaktisk galakse. Den kæmpe ejendom ligger på næsten 1,6 hektar midt i Floridas største indlandsby, langs kysterne af Lake Ellenor. På dette charmerede sted, hvor latter og fantasi er tidløst, samledes en skare på 2.000 scientologer og venner under det centrale Floridas middagssol, lørdag den 12. maj, for at fejre indvielsen af en ny Scientology kirke.

I følgeskab med scientologer, der stod i spidsen for at bringe denne nye kirke til live, indvier David Miscavige Scientology Kirken i Orlando.

I anerkendelse af denne specielle begivenhed fortalte David Miscavige, den kirkelige leder af Scientology religionen, at: ”Ud over alt andet, som jeres by er kendt for, er der endnu en måde at fortælle denne historie på, og det følger fra en anderledes slags magi. Fordi når det indvielsesbånd falder, rejser en ny Scientology kirke sig og med det et rige af åndelig frihed, hvor hver borger hersker.”

På denne forårseftermiddag spillede orkesteret i livligt tempo et soundtrack, der var sat sammen til moderne hiphop af ideer fra områdets forlystelsespark-menu. Dignitarerne, der var til stede, repræsenterede den samme stemning, og støttede op om kirken i Orlandos arv og opfordrede medlemmer til at bringe ”magi” til deres lokalsamfund.

Et væld af kulturer eksisterer i den formidable skygge af ”Musen” (Mickey Mouse) og frembyder en overflod af spørgsmål og problemer – specielt i forbindelse med menneskerettigheder og stofmisbrug blandt beboere og besøgende. Den nye kirke, med humanitære og samfundsforbedrende programmer, der spænder over hele spektret af sociale problemer, står klar til at levere svarene.

Brugen af illegale stoffer er et primært problem i det større Orlando-område, på samme måde som det er i alle samfund, små eller store, i Florida, hvor 85 % af nationens oxycodone-piller bliver lavet. Gennem det kirke-støttede internationale oplysningsinitiativ ”Sandheden om stoffer” har scientologer været på frontlinjerne og oplyst over en halv million unge og voksne i Orlando om farerne ved stofmisbrug.

Ud over medicinskabene og rutschebanerne ligger der dog to andre samfund – et næsten omgivet af flere kilometer med kvæg og landbrug – det andet skjult helt åbenlyst midt i den daglige travlhed af millioner af turister. Myldrende med migrantarbejdere, problematiske teenagere og plejebørn er det centrale Florida tredjestørst blandt landets værste områder menneskearbejde og sex-handel. For at forhindre overtrædelser af disse rettigheder sponserer Kirken United for Menneskerettigheder-programmet, den største ikke-statslige informations og oplysningskampagne af sin slags. Resultatet har været en imponerende opløftning af talrige grupper og enkeltpersoner, der er blevet inspireret af Kirken til at forblive i kampen mod sådanne usete onder.

Floridas berømte Scientology Frivillige Hjælpere legemliggør deres velkendte slogan: ”Der kan gøres noget ved det”, og er et velkendt syn i det centrale Florida i deres karakteristiske gule t-shirts, specielt om sommeren under orkan-sæsonen. De har hjulpet med at reparere hjem, der er blevet fejet ned ad orkaner og ødelagte liv. Frivillige Hjælpere er kendt verden over for deres arbejde ved angrebet på World Trade Center den 11. september, ved oversvømmelser, jordskælv og alle typer af andre naturlige og menneskeskabte katastrofer.

Yderligere kirke-sponserede kampagner omfatter Citizens Commission on Human Rights, en vagthund, der undersøger og afslører psykiatriske overtrædelser af menneskerettighederne og er kendt i Florida for at afsløre misbrug af Baker-loven – og Vejen til lykke, en vejledning baseret på sund fornuft, som tilbyder et ikke-religiøst moralsk kompas, som alle kan leve efter.

Disse programmer afspejler fliden og det urokkelige engagement fra Orlandos scientologer for at bidrage til at skabe en mere uddannet, medfølende og pulserende by. Og de har inspireret partnerskaber med lokalsamfundet ud over den større del af Orlando.

Til stede for at fejre denne specielle dag var der ledere og allierede fra det større samfund i Orlando, hvoraf mange rejste sig for at byde Kirken velkommen, herunder: Susan Valdes fra Florida School Boards Association; Edward Herman, underviser af udsatte unge, Orlando; Justin Drach, løjtnant fra USA’s væbnede styrker; og pastor Joel Lewis fra Out of Our Heart Ministries.

Karin Valdes bød Kirken velkommen og dens støtte af Unge for Menneskerettigheder, som hjælper med at holde flammen for frihed i Florida i live. ”Familier kommer konstant op til mig og fortæller, hvordan begreber og oplysninger fra Unge for Menneskerettigheder er den vigtigste uddannelse, der findes derude. I bringer jeres materialer, og I uddanner folk i deres menneskerettigheder – retten til uddannelse, retten til ansvar og retten til liv … gennem jeres budskab om menneskerettigheder har vi nu uddannet mere end 25.000 familier i Florida.”

Drach fortalte de tilstedeværende om aktiviteterne med at forsvare rettigheder med CCHR på vegne af de uskyldige: ”Som flådepilot har jeg fløjet fly for at forsvare vores forfatning og vores friheder. Det var, og er stadig, min pligt at tjene de, der nægtes deres frihed. Der er faktisk et ordsprog i flåden, der lyder: ’Forsvarer altid, holder altid vagt’, og det er et motto, jeg ser at I opfylder. Fordi der er kun en gruppe af mennesker, som er kilden og autoriteten, man tager til, med hensyn til Baker-loven i denne stat – og det er CCHR og Scientology Kirken!”

Herman sagde, at Scientologys grundlægger L. Ron Hubbards Vejen til lykke-hæfte kan vække en kæmpende generation: ”Se, faktisk er mine klasselokaler udklækningsapparater for fuldblods-bandemedlemmer. Men så snart jeg gik i gang, leveregel efter leveregel, begyndte jeg at se forbindelsen med Vejen til lykke-filosofien. Studerende, som normalt ville være tavse, begyndte lige pludselig at sige deres mening. Andre, som ikke ville se en i øjnene, begyndte nu at tale om deres personlige liv. Og jeg vil aldrig glemme en ung dreng, som flere år senere opsøgte mig og fortalte mig: ’Du ved, de 21 leveregler – de forandrede mit liv’.”

Og til sidst, som ramte lige plet, og opsummerede ånden og formålet med den nye kirke, erklærede pastor Lewis: ”Hvis du spørger mig, så inspirerer de Frivillige Hjælpere og Scientology Kirken til nyt håb. Og her foran os står, hvad jeg gerne ville kalde et ’åndeligt bibliotek’ for at inspirere det håb i alle mennesker. Nu har folk ikke længere en undskyldning for at være uvidende. Fordi Hubbard kompilerede al den visdom i bøger, der er for enhver person. Så med denne nye Ideelle Org, giver I enkeltpersoner valgfrihed og retten til at stræbe efter større frihed.”


Det første kendetegn som besøgende og medlemmer ser, når de nærmer sig vores nye fire-etagers Scientology Kirke I Orlando er dens facade fra midten af dette århundrede. Ved ankomsten træder besøgende ind i et lyst og moderne rum, der er præget af de solfyldte omgivelser i Florida. Lyse turkise, sandfarvede og grå toner bringer en afklaret følelse til Informationscenteret for publikum, hvor en introduktion til Dianetics og Scientology præsenteres. Dets udstilling med mere end 500 film på 17 sprog viser Dianetics’ og Scientologys grundlæggende anskuelser og udøvelser, og de fortæller om grundlægger L. Ron Hubbards liv og arv.

Informationscenteret har også et væld af data om de mange humanitære programmer, som Scientology støtter. Disse omfatter en verdensomspændende kampagne for menneskerettigheder; vidtrækkende narkouddannelses-, forebyggelses- og rehabiliteringsprogrammer; et globalt netværk med læse- og indlæringscentre; samt programmet med Scientologys Frivillige Hjælpere, der nu er verdens største uafhængige nødhjælpsgruppe.

Orlandos kirkesal er stedet, hvor Scientologys menighedsforsamlinger foregår, som blandt andet inkluderer søndagssamlinger, bryllupper og navngivningsceremonier. Den vil også være vært for samfundsrelaterede arrangementer, såsom banketter, seminarer og workshops, hvor folk fra alle trosretninger er velkomne.

Den elegante Lakes Café – med både indendørs og udendørs siddepladser – tilbyder et mødested for dem, der deltager i events, såvel som for menighedsmedlemmer under pauser i deres Scientology servicer.

Den nye kirke muliggør levering af alle introduktionsservicer. Som et eksempel omfatter disse Dianetics og Scientology seminarer eftermiddag, aften og weekend, som giver et overblik over grundlæggende principper og deres anvendelse for at leve, såvel som en bred vifte af Scientology Kurser i at forbedre tilværelsen for at hjælpe på ethvert aspekt af ens liv.

Orlando kirken indeholder desuden dusinvis af specialudstyrede lokaler, der tilbyder den perfekte ramme for Scientology auditering (åndelig vejledning). Forskellige kursuslokaler bruges også til uddannelse af auditorer (åndelige vejledere), for scientologer der studerer auditeringsteknologien for at hjælpe andre med at opnå åndelig frihed.


Åbningen af den nye Scientology Kirke i Orlando sker under en periode med stor ekspansion for religionen med over 65 nye Scientology kirker fra Los Angeles til Tampa, London til Milano, Tel Aviv til Tokyo og Kaohsiung til Bogotá, herunder 28 alene i USA.

Blot i løbet af det sidste år har der været indvielser af nye Scientology kirker i San Fernando Valley i Californien; Miami i Florida; København i Danmark; Dublin i Irland; Birmingham i Storbritannien; Amsterdam i Holland; Johannesburg North i Sydafrika; Salt Lake City i Utah; Silicon Valley i Californien og Perth i Australien.

Der er planlagt flere kirkeåbninger i 2018 i globale byer i Europa, Nordamerika og Afrika.