DUBLIN, IRLAND

SCIENTOLOGY CENTER FOR SAMSPIL OG PARTNERSKAB ÅBNER I DET SYDLIGE DUBLIN

14. OKTOBER 2017

En ny Scientology kirke og et medborgercenter, beliggende på flere hektar land, åbner sine døre til Dublins mange samfund.

Irland har længe været et land med en udsigt, der vækker gammel skønhed og evige historier, som, genfortalt igen og igen, siges at holde Jorden drejende rundt om sin egen akse. Den tradition præger dagens verden med skønhed, lidenskab og stolthed, der gør Den smaragdgrønne ø til et sted, som for evigt venter på ens tilbagevenden.

Således skete det, på en rig oktober eftermiddag nøjagtig 12 måneder efter den dag, hvor indvielsen af det nationale kontor ved Dublins ikoniske Merrion Square fandt sted, at Scientology Kirken klippede båndet på en ny kirke og et medborgercenter. Ejendommen er helliget til at tilbyde Scientology sponserede programmer og til at være et centrum for lokale aktiviteter og arrangementer med det mål at styrke lokalsamfund udover Dublin og hele Irland.

David Miscaviges tilstedeværelse i Irlands hovedstad markerer betydningen af dagen, idet han indvier Dublins nye Scientology kirke og medborgercenter.

”I dag opfylder vi et løfte om at ære et land vores grundlægger, L. Ron Hubbard, elskede højt, og et folk, som han beskrev som dejlig varme, selvom vejret lejlighedsvist ikke er det,” fortalte mr. David Miscavige, den kirkelige leder af Scientology religionen, til den forsamlede menneskemængde. ”Og hvis det ikke siger det, så tillad mig at citere fra jeres egen Yeats: ’Mennesket lever og dør mange gange mellem sine to evigheder ... Og gamle Irland vidste det hele.’”

David Miscavige bemærkede, at gaverne, i form af den viden, blev givet til verden med en elskværdighed, der afspejles i ånden af samarbejde og samfundstjeneste, som det nye center repræsenterer.

”Så til det evige Irland, til det grænseoverskridende Irland: Du holdte litteratur i live i 500 år. Du byggede Amerika – og opdagede det muligvis endda. Du lærte menneskeheden om lighed, og hvordan man lever med værdighed i mangel heraf. Og du lærte os, at der er ingen vare så dyrebar som skønhed, som er hvad du står for. Hvilket alt sammen er grunden til, at vi er stolte over at stå ved din side, idet vi åbner denne nye Scientology kirke og medborgercenteret i Dublin.”

Faktisk har byen en speciel plads i Scientologys historie, for i 1956 boede Scientologys grundlægger, L. Ron Hubbard, i Dublin og arbejdede ved Merrion Square, hvor han udviklede Kursus i personlig effektivitet, et program, der er designet til at gøre alle i stand til at fungere mere effektivt i livet.

Den 15. oktober 2016 åbnede Kontoret for nationale anliggender ved Merrion Square. Det blussede op i den tradition igen og tilbød nu Scientology programmer til hele Irland. I de sidste 12 måneder har kontoret nået hundreder af tusinder af studerende, lærer og almindelige borgere med initiativer i samfundet, som omfatter forebyggelse af stofmisbrug, læse- og skrivefærdigheder, oplysning om menneskerettigheder og ungdomsaktiviteter. Medarbejderne på nationalkontoret har også været vært for universiteters tværreligiøse klasser, gallafester for prisuddelinger, hvor aktivister mod stoffer bliver hyldet, og åbent hus-arrangementer for at fremme Verdenserklæringen om Menneskerettigheder.

Den nye Scientology kirke og medborgercenteret, der fortsætter i den selv samme ånd, på en 2,7 hektar stor ejendom i hjertet af South Dublin, er udelukkende beregnet til at fungere som et hjem for hele samfundet og et mødested for samvirkende bestræbelser. Indenfor ligger det topmoderne auditorium med 1.050 siddepladser, fuldt udstyret til at huse alle slags lokale arrangementer: fra velgørenhedsarrangementer, koncerter, litterære aftener og sammenkomster for nabolaget; til uddannelsesseminarer, konferencer og samfundsaktiviteter. Centrets sportsbane er lige så veludstyret og er passende til gælisk fodbold, hurling, rugby og fodbold. Faktisk er faciliteterne, herunder mødelokaler og en café med fuld service, til rådighed for samfunds- og velgørenhedsorganisationer inklusive lokale klubber, skoler og ungdomsorganisationer.

Dignitarer fra lokalsamfundet og byen hyldede fællesskabet og ånden af denne begivenhed og understregede mulighederne, der er blevet skabt gennem forvandlingen af en forladt ejendom til et genoplivet center for samfundet. De omfattede: Nicola Keating, koordinator for Tallaght Drug Task Force, Amina Mustafa Keogh, programdirektør for Sports Against Racisme, og Phillip Cummings, prisbelønnet digter og oversætter.

Med 20 års erfaring på frontlinjerne for at tackle problemerne med afhængighed og stofmisbrug, ser Nicola Keating Kirkens sponsorede Sandheden om stoffer-kampagne som en absolut nødvendighed: ”Irland er et smukt land,” sagde hun. ”Men vi lider uheldigvis af en narkoepidemi. 54 % af vores befolkning misbruger stoffer, og dem, der er afhængige, vandre rundt i Dublins gader og rendesten som glemte sjæle. Men jeres program fra Stoffri Verden siger det direkte og til alle. Og jeg har allerede set det vokse i brug – både her i Dublin og hele vejen ned til Cork. I har rakt jeres hånd ud til narkomaner, hjemløse, udsatte unge, immigrantfamilier og irere af enhver baggrund. Faktisk er der intet mere at sige, idet I allerede har givet over 500.000 mennesker i Irland Sandheden om Stoffer.”

Amina Mustafa Keogh beskrev yderligere en landsdækkende menneskerettighedsbevægelse, der blev skabt i de sidste 12 måneder under banneret United for Menneskerettigheder: ”Hver dreng og pige i vores ’Count Us In’-undervisningsprogram modtager deres eget eksemplar af jeres hæfter om menneskerettigheder, i kombination med vores antimobning-workshop. Faktisk bruger 48 af vores frivillige programmet, fra Cork til Limerick og Galway til Dublin. Med undervisningspakker under deres arme, leverer de seminarer og foredrag og efterlader frø af menneskerettigheder bag sig, hvor end de tager hen. Og med næsten 3.000 studerende, der har afsluttet programmet, skaber vi en blomstrende menneskerettighedshær.”

Philip Cummings, irsk forfatter, digter og lingvist, talte om Kirkens beslutsomhed med hensyn til at bringe L. Ron Hubbards filosofier og indsigt til Irland – oversat til dets eget sprog – og hvordan det allerede har vist respekt for landets kultur og historie: ”I gør så meget for selve det irske sprog, og på praktiske måder, med jeres dedikering til dette projekt og den mulighed I gav til et helt hold af oversættere for at arbejde på materialer, der faktisk vil blive læst, og med det fremmer og opfordrer I til brugen af det irske sprog.

Pádraig Pearse, en af vores vigtigste politiske ledere og digtere, opfandt denne vending: Tír gan teanga, tír gan anam. ’Et land uden et sprog er et land uden en sjæl.’ Så selvom I måske ikke er klar over det, og selvom det måske ikke har været jeres eneste hensigt, det, I har opnået i dag, er, faktisk og praktisk, med til at holde Irlands sjæl i live.”


Den nye kirke og medborgercenteret er åben for alle besøgende og tilbyder en introduktion til Dianetics og Scientology, og det begynder med et informationscenter for publikum. Dets udstilling med over 500 film præsenterer anskuelserne og udøvelserne i Scientology religionen samt fortæller om grundlæggeren L. Ron Hubbards liv og arv.

Informationscenteret omfatter også udstillinger om de mange Scientology sponserede humanitære initiativer og samfundsprogrammer, herunder: et globalt netværk med læse- og indlæringscentre, et globalt narkouddannelses-, forebyggelses- og afvænningsprogram, et vidtrækkende menneskerettighedsinitiativ og Scientology Frivillig Hjælper-programmet.

Udover kirketjenester, bryllupper og andre religiøse ceremonier, kan kirkesalen også bruges af velgørende organisationer og grupper i lokalsamfundet til en bred vifte af sammenkomster, såsom konferencer og workshops. Bygningen rummer desuden adskillige seminar- og kursuslokaler samt en hel fløj, der er afsat til Scientology auditering (åndelige vejledning).


Åbningen af den nye kirke og medborgercenteret skete under en periode med hastig ekspansion for religionen – med 60 nye Scientology kirker fra Los Angeles til Tampa, London til Milano, Johannesburg til Tokyo og Tel Aviv til Kaohsiung. Sådanne åbninger har i det sidste årti drevet en verdensomspændende ekspansion for religionen op i en hastighed, der overgår de forudgående 50 år tilsammen.

I 2017 har indvielser af nye Scientology kirker fundet sted i Auckland i New Zealand, San Fernando Valley i Californien, Miami i Florida og København i Danmark.

Flere kirkeåbninger er planlagt i løbet af de næste 12 måneder i kulturelle epicentre i Europa, Latinamerika Nordamerika og Afrika.