ATLANTA, GEORGIA

ATLANTAS FRIHEDSÅND SKINNER KLART,
MENS GEORGIAS FØRSTE IDEELLE SCIENTOLOGY KIRKE ÅBNER

2. APRIL 2016

Kirkens åndelige teknologi engageres i at bekæmpe stoffer, kriminalitet og overtrædelse af menneskerettighederne, hvilket hilses velkommen med sydstaternes gæstfrihed.

Som Fugl Føniks, der genopstod af bålet, er Atlanta en by med fantastiske triumfer – og den seneste budbringer, for byens ”vi kan gøre det”, er åbningen af den ideelle Scientology kirke den 2. april 2016.

”Dette er Scientology for et nyt amerikansk sydstatsområde,” sagde David Miscavige, den kirkelige leder af Scientology og bestyrelsesformand for Religious Technology Center. ”Når snoren bliver klippet for Atlanta, og byen genopstår, så skulle nogen spørge, hvad den genopstår til, så kan I sandfærdigt sige: Den genopstår til evigheden!”

Med David Miscaviges fremsyn og lederskab har Scientology Kirken slået dørene op til mere end 50 nye ideelle kirker – fra Los Angeles til Tampa, London til Milano, Johannesburg til Tokyo, Moskva til Kaohsiung. Disse åbninger har været det, der satte fart i den verdensomspændende ekspansion for religionen – som er større i løbet af de sidste 10 år end i de foregående 50 år.

”I dag ærer vi en fortælling om skabelsen af en Ideel Org, der står som et eksempel på ånden i en Ideel Org. Det er så meget desto mere inspirerende, fordi jeres by er en by med bestandig inspiration, en by med ynde og magi, en by hvor selv egetræer og magnolier har sjæl; og en by fuld af minder der også forudsiger fremtiden.” – David Miscavige, bestyrelsesformand for Religious Technology Center

”I dag ærer vi en fortælling om skabelsen af Ideelle Orger, der står som et eksempel på ånden i en Ideel Org,” sagde David Miscavige, lige før han klippede den store snor over og dermed officielt åbnede organisationen – den ideelle Scientology kirke Atlanta.

”Det er så meget desto mere inspirerende,” sagde han, ”fordi jeres by er en by med bestandig inspiration, en by med ynde og magi, en by hvor selv egetræer og magnolier har sjæl; og en by fuld af minder der også forudsiger fremtiden.”

David Miscaviges tale fremhævede Georgias lange historie, en stat plettet af blodsudgydelse fra krig og had, men også ligeså rost for et stærkt engagement for frigørelse af menneskelige legemer, sind og sjæle. Atlanta, Georgias hovedstad, er virkelig det kommercielle centrum for det nye Syden, den genopstod som Føniks, rekonstruerede sig selv på ny mange gange og gjorde det bedre og bedre, hvor den samtidig gjorde det bedre for sine borgere.

I løbet af de seneste årtier var den fødested for et korstog for menneskerettigheder, som forvandlede Amerika og forbløffede verden. Her skabtes Atlantas motto: ”Genopståen”, betegnelsen for en by der rejser sig stolt, stærk og fri, uanfægtet af modgang. Og her blev et populært ordsprog om Atlantas borgere skabt: Det er en by, der har alt for travlt til at beskæftige sig med had.

Og nu i 2016 kommer endnu et bevis på de rettigheder, der er alle kvinders og mænds: Den Ideelle Scientology Kirke i Atlanta. ”Ideel” var den standard, der blev fastsat af Scientologys grundlægger L. Ron Hubbard, således at hver kirke kunne være et perfekt udtryk for religionens principper og praksis.

Kirkens nye hjem ligger inden for storbyen Atlanta og byen Sandy Springs, på toppen af en bakke med udsigt over den travle Roswell Road. Palæet i Williamsburg-stil på 4.200 kvadratmeter udtrykker ”Sydstaternes charme” og byder alle fra Atlanta og længere væk velkommen.

1.500 medlemmer af kirken mødte op til åbningsceremonien, plus dem fra det østlige kystområde. Åbningsceremonien havde også deltagere, der er af førende stemmer fra Atlantas lokalsamfund, som bød kirken velkommen til dens nye hjem: Pamela Perkins Carn, daglig leder af den Interreligiøse Bevægelse for Børn i Atlanta; Orlando Johnson, direktør for Agape Lokalsamfundets Uddannelses- og Ressourcecenter; pastor dr. James Milner, grundlægger og ansvarshavende direktør for Community Concerns Inc.; og senator for staten Georgia Donzella James.

Pastor Milner mindede tilhørerne om, at han ”har haft den glæde at marchere med dr. Martin Luther King lige her på gaderne i Atlanta. Vi bekæmpede undertrykkelse. … Stoffer er den almægtige undertrykker i dag. De får mennesker til at miste deres menneskelighed.” Idet han henviste til det Scientology støttede initiativ til uddannelse om stoffer, sagde pastoren: ”Vi bruger materialet, vores vejledere bruger dem, og med programmet Stoffri Verden i brug, er stofmisbruget faldet.

Jeres bidrag med at anbringe denne kirke her er helt sikkert en god investering for et stabilt samfund,” fremhævede pastor Milner.

Orlando Johnson fra Agape Centeret talte om L. Ron Hubbards Vejen til lykke, en ikke-religiøs vejledning til etik og moral. ”Vi arbejder med narkomaner, vi arbejder med kriminelle og dem, der ønsker at starte et nyt liv. Det er en rå flok, men efter en person gennemgår en klasse i Vejen til lykke på vores center, kan jeg se, at de tager budskabet til sig.

Det, vi koncentrerer os om i dag, er et større formål, en opgave med at omdanne morgendagen til det bedre,” sagde Orlando Johnson. ”Så lad os følges på vejen til sand frihed. Og lad os takke L. Ron Hubbard for hans plan for det at leve.”

Pamela Carn fra den Interreligiøse Bevægelse for Børn havde en appel om at redde den næste generation fra kriminalitet og stoffer. ”Jeg har altid haft en vision i mit arbejde om at kunne sidde ned ved et bord sammen med mine medsøstre og brødre, der deler en passion for menneskelighed,” sagde hun. ”Og det er det unikke ved Scientology – man er ikke ’adskilt fra’. Nej, i forholdet mellem jeres rådgivningsarbejde og kirkens grundlæggende trossætninger, handler det hele om at opbygge.”

Og senator James talte om tabet af sin søster i hænderne på psykiatrien. ”Der var ingen på vores side … indtil I trådte ind i salene i vores stats hovedstad med Medborgernes Menneskerettighedskommission og Psykiatri: Skade og død-udstillingen.

Siden dengang,” sagde senator James, ”har vi indgået et partnerskab for at få disse oplysninger ud. … Vi har indført lovgivning til at angribe problemets rod, og denne nye kirke er et sted, fra hvor vi kan række ud og således udsprede budskabet.”

Afslutningsvis sagde senator James: ”Når man taler om betydningen af denne dag, må man sige et ord om dette menneske blandt mennesker – L. Ron Hubbard. Han var forud for sin tid, på hans egen tid, og er stadig yderst relevant i denne tid. Så i hans navn, og med denne flotte åbning i dag, må vores Georgia aldrig blive den samme.”


Den nye Ideelle Org i Atlanta giver alle besøgende en introduktion til Dianetics og Scientology, og det begynder med informationscenteret for publikum. Dets udstilling med over 500 film præsenterer de grundlæggende anskuelser og udøvelser i Scientology religionen samt fortæller om L. Ron Hubbards liv og arven efter ham.

Informationscenteret giver også et detaljeret overblik over de mange humanitære programmer, som Scientology støtter. Herunder et verdensomspændende initiativ for uddannelse i menneskerettighederne; et vidtrækkende narkouddannelses-, forebyggelses- og rehabiliteringsprogram; et globalt netværk med læse- og indlæringscentre; og programmet Scientologys Frivillige Hjælpere der nu udgør verdens største, uafhængige nødhjælpsgruppe.

Atlantas Ideelle Org har også en kirkesal til alle former for forsamlinger i Scientologys menighed, herunder søndagssamlinger, bryllupper og navngivningsceremonier, samt mangfoldige events i lokalsamfundet, der er åbne for medlemmer af enhver trosretning. Den Ideelle Org indeholder desuden adskillige seminarlokaler og klasselokaler udover en hel etage, der er beregnet til Scientology auditering (åndelig vejledning).


Åbningen af Atlanta er en fortsættelse af en eksplosiv vækstperiode for kirken i løbet af de sidste 12 måneder. Og der er mere på vej med planlagte åbninger i det kommende år i kulturelle epicentre i Australien, New Zealand, Europa og Nordamerika.