BASEL, SCHWEIZ

DØRENE ÅBNES TIL EN NY IDEEL ORG MED EN KARAKTERISTISK SCHWEIZISK KARAKTER

25. APRIL 2015

Schweiz er en nation, der længe har været kendt for dens fortræffelige kunsthåndværk af alt fra ure til lommeknive og kulinariske delikatesser, som altid vil være genstand for misundelse fra resten af verden.

Og i overensstemmelse med denne kompromisløse vægt på kvalitet åbnede den første Ideelle Scientology organisation i denne nations strålende historie dørene for et taknemmeligt publikum om lørdagen i en historisk indvielsesceremoni fyldt med dignitarer i den naturskønne, schweiziske by, Basel.

”Nu har vi nået et længe ventet vendepunkt i europæisk historie. Et øjeblik hvor dørene åbnes til en ny Ideel Org og således signalerer en ny tidsalder med tolerance, broderskab, medfølelse og åndelig kraft. Et åndeløst øjeblik, som aldrig vil blive glemt, så længe solen skinner, og planeten drejer rundt.” – David Miscavige, bestyrelsesformanden for Religious Technology Center

Den nyeste Ideelle Scientology Kirke ligger, hvor floden Rhinen slår et knæk i sit løb og danner grænse mellem Frankrig, Tyskland og Schweiz. Til indvielsesfesten den 25. april mødtes scientologer fra kantoner over hele landet med scientologer fra Frankrig, Tyskland og Italien.

For korrekt at markere øjeblikkets vigtighed opsummerede David Miscavige, bestyrelsesformanden for Religious Technology Center, betydningen af Basels indvielse i sin henvendelse til publikum – idet han fremhævede, at det nye center giver vendingen ”fremstillet i Schweiz” en ”helt ny definition”.

David Miscavige fortsatte: ”Nu kommer vi til et længe ventet vendepunkt i europæisk historie. Et øjeblik hvor dørene åbnes til en ny Ideel Org og således signalerer en ny tidsalder med tolerance, broderskab, medfølelse og åndelig kraft. Et åndeløst øjeblik som aldrig vil blive glemt, så længe Solen skinner og planeten drejer rundt.”

Basels nye Ideelle Org befinder sig på byens Burgfelderstrasse kun få bygningskomplekser fra den schweizisk-franske grænse i Basels vestlige distrikt. Den 4.500 m² store bygning er i en typisk moderne schweizer-stil. Bare få minutter fra byens centrum vil orgen stille Scientology service til rådighed og være et mødested for mange mennesker i skæringspunktet mellem Tyskland, Frankrig og Schweiz.

Åbningen tjener til at fremme det momentum, der er skabt af religionens internationale vækst med udbredelsen af ideelle kirker på alle kontinenter, der fører an i den enorme ekspansion, som er foregået i det sidste årti.

Berømtheder, der repræsenterede alle niveauer af det schweiziske kulturelle landskab, mødtes med ledende skikkelser og medlemmer fra Scientology kirken. De omfattede Robert Mesey, en pensioneret schweizisk forbundsdommer; professor Johann Bauer fra Ludwig Maximillian Üniversität; Ayhan Seker, vicepræsident for Basels muslimske samfund.

Robert Mesey opsummerede atmosfæren ved denne event, da han sagde: ”Som jeres grundlægger L. Ron Hubbard engang spåede: ’Den dag, vi fuldt ud kan stole på hinanden, vil der blive fred på Jorden.’ For folk i Basel er Burgfelderstrasse i dag blevet indbegrebet af jeres grundlæggers storartede hæfte: ’Vejen til lykke’.”

Ayhan Seker lagde vægt på, at denne nye Ideelle Org er placeret midt i byens mangfoldighed, og han bemærkede, at ”Basel i den grad er en multikulturel by. Vores mange religiøse samfund udøver deres trosretninger helt ugeneret, og de samarbejder rigtigt godt. Det er derfor, jeg kan lide at bo her i dette center for tolerance. Faktisk sætter I pris på ukrænkeligheden af religiøs tolerance og fremmer den ved jeres eksempel. Og ved at gøre det hjælper I med at holde liv i den religiøse respekts flamme i vores by.”

Den vidtrækkende humanitære ansvarlighed, der blev markeret med indvielsen af den Ideelle Org, var ikke spildt på professor Bauer, som pointerede: ”Denne Ideelle Org er højborg for alle jeres sociale programmer. Med åbningen af denne Ideelle Org bærer I ansvaret for at skabe en permanent bastion, der virker i det godes tjeneste. Og jeg har troen på, at I vil gøre det.”

___________________

Den nye Ideelle Org i Basel giver alle besøgende en introduktion til Dianetics og Scientology, og det begynder med et informationscenter. Dets udstilling med mere end 500 film viser Dianetics’ og Scientologys grundlæggende anskuelser og udøvelser og fortæller om L. Ron Hubbards liv og levned.

Informationscenteret giver også et detaljeret overblik over de mange humanitære programmer, som Kirken sponserer. Herunder et verdensomspændende menneskerettighedsinitiativ; et ligeså vidtrækkende narkouddannelses-, forebyggelses- og afvænningsprogram; et globalt netværk med læse- og indlæringscentre samt programmet med Scientologys Frivillige Hjælpere, der nu udgør den største, uafhængige nødhjælpsgruppe på Jorden.

Centeret er åbent fra morgen til aften for besøgende, som kan gå rundt på egen hånd og komme tilbage, så tit de vil.

Basels Ideelle Org har også en kirkesal, der vil blive brugt til alle former for Scientology forsamlinger inklusive søndagssamlinger, bryllupper og navngivningsceremonier samt en masse arrangementer på tværs af lokalsamfundet for medlemmer af enhver trosretning. Kirken indeholder desuden adskillige seminarlokaler og klasselokaler samt en hel etage, der er beregnet til Scientology auditering (åndelig vejledning).