KAOHSIUNG, TAIWAN

DEN IDEELLE ORG VED INDGANGEN
TIL DEN KINESISKTALENDE VERDEN

7. DECEMBER 2013

Det var et øjeblik, som taiwanske scientologer havde arbejdet hen imod i årevis.

En 13-etager høj bygning i Kaohsiungs centrum ...

Den er på over 10.000 m² ...

Og den er ikke blot symbol på løftet om, men er selve vejen til åndelig frihed.

Den 7. december 2013, midt i en eksplosion af konfetti og under en sky af balloner, lød bifaldet fra en folkemængde på over 4.000, da båndet blev klippet over den første Scientology kirke i Taiwan og den første Ideelle Org i Asien.

Lørdag den 7. december, midt i en eksplosion af konfetti og under en sky af balloner, blev den nye Scientology kirke, den Ideelle Organisation i Kaohsiung, åbnet i Taiwan. Mere end 4.000 scientologer og gæster fra hele Asien og Oceanien forsamledes med dignitarer fra byen og fra hele landet til indvielsen.

Den nye Kaohsiung Ideelle Org ligger ved indgangen til den kinesisktalende verden og er en gave til ”Den smukke ø” fra medlemmerne af Den Internationale Forening af Scientologer i Taiwan og mere end 100 nationer rundt om i verden.

Indvielsen af Kaohsiungs Ideelle Org er særlig betydningsfuld, fordi den fulgte umiddelbart efter den monumentale udgivelse af Teknologiens Guldalder fase II.

Som del af forberedelse til indvielsen var der et hold taiwanske tekniske medarbejdere som færdiggjorde deres uddannelse i Teknologiens Guldalder fase II på Flag. Denne nye slags leveringshold sammen med Scientology materialer, der aldrig før har eksisteret på kinesisk, gør det muligt at uddanne auditorer (Scientologys åndelige vejledere – red.) i Taiwan for første gang. Indtil nu måtte taiwanske scientologer rejse til kirkens organisationer i udlandet for at opnå et certifikat som auditor. Den Ideelle Org i Kaohsiung er rede til at uddanne alle scientologer til auditor, herunder dem der bemander Taiwans voksende netværk af Scientology missioner, som lige nu består af 16 missioner og strækker sig fra Taiwan til Taipei.

Indvielsen har en endnu dybere betydning, da L. Ron Hubbard som ung mand rejste gennem Asien i sin stræben efter svar på grundlæggende spørgsmål om menneskets oprindelse og den ultimative kilde til livet. Han udforskede fjerne kulturer og mystisk visdom, under hvilket han også fik adgang til forbudte buddhistklostre i Kinas vestlige bjerge. Det var disse mange personlige oplevelser med de østlige religioners traditioner, som ansporede hans efterfølgende forskning i det menneskelige sind og i ånden, hvilket ultimativt førte til grundlæggelsen af Scientology religionen.

Højdepunktet ved kirkens indvielse i Kaohsiung var mr. David Miscavige, Bestyrelsesformanden for Religious Technology Center, der for første gang besøgte landet. Mr. Miscavige førte an i indvielsesceremonien og henvendte sig til forsamlingen af scientologer: ”Det er mig en stor ære at være med jer på denne dag, hvor så mange drømme bliver virkeliggjort: jeres vedvarende drøm om det der nu står foran os; den blivende drøm blandt alle scientologer om at bringe L. Ron Hubbards arv til den kinesisktalende verden; og opfyldelsen af L. Ron Hubbards drøm om i ånden at vende tilbage til Asien og give dem den visdom, han så et glimt af gennem en lang tidstunnel. Alle disse drømme vil nu ske, for dette er dagen hvor – som i et kinesisk epigram – et bånd daler ned som silke i vinden mens vi præsenterer Scientology til Asien med den første Ideelle Org i Taiwan.”

Stiftende taiwansk scientolog og ceremonimester Oliver Hseuh bød velkommen til folkemængden med dette: ”På vegne af alle scientologer i Taiwan udtrykker vi en oprigtig tak til vores partnere og venner i samfundet, der har arbejdet sammen med os i så mange år – især departementet for civile anliggender i Kaohsiung for deres venlige støtte og sponsering af begivenheden her i dag. Med denne indvielse, udtrykker vi ikke kun vores taknemmelighed, men rækker vores vedvarende hjælp ud til alle Kaohsiungs hjørner. Hvad enten det er gennem menneskerettigheder, oplysning om narkotika, kriminalreformer – uanset hvad behovet er, er vores døre åbne og vores hjælp er jeres.”

Dignitarer fra landet og byen var også til stede for at byde den nye kirke velkommen. Blandt dem var der den nationalpolitiske rådgiver til Taiwans præsident, Liang-Chi Tan, som anerkendte kirkens årelange frivillige samfundstjeneste: ”Jeres kirke har fortsat en tradition for at yde hjælp i vores land i mere end tyve år. Som enhver kan huske, var det en katastrofe af enorm størrelsesorden, da det store jordskælv ramte Taiwan. Scientology kirken sendte med det samme frivillige til at hjælpe med at klare katastrofen. Så det kom ikke som nogen overraskelse for mig at I blev præsenteret med ’Gode borgere, gode gerninger’-prisen af Taiwans præsident for jeres arbejde efter det jordskælv.”

Cheng-Hsiung Huang fra indenrigsministeriet anerkendte det betydningsfulde bidrag fra Scientologys frivillige til alle samfundslag i Taiwan, og sagde: ”I årevis har I givet jeres tid og liv til arbejdet mod stoffer og til at udbrede kendskabet til menneskerettigheder. Så jeg taler til jer i dag på ministeriets vegne for at erklære, at Scientology kirken nu har vundet den nationale pris for at være den mest fremragende religiøse gruppe i 10 år i træk.”

Grundlægger og præsident for Jinghua Society Cultural Foundation, mester Ching-Yao, hædrede værkerne af Scientologys grundlægger L. Ron Hubbard da han sagde: ”Mr. Hubbard bekymrede sig meget om menneskets skæbne. Vi deler det samme mål – en bedre verden. Man må sige, at denne kirke er bygget til at praktisere alt, hvad han havde forstillet sig for mennesket. Så I har mine mest hjertelige ønsker om, at I gennem jeres indsats vil skabe en mere vidunderlig verden og bringe lykke til menneskeheden.”

I sin velkomsttale sagde generaldirektøren for Kaohsiungs departement for civile anliggender, Tzu-Wen Tseng: ”På Kaohsiungs borgmesters og byrådets vegne vil jeg gerne udtrykke vores påskønnelse og byde varmt velkommen til alle scientologer fra Taiwan og fra udlandet. Det er vores ønske, at Scientology kirkens ekspansion vil styrke byen Kaohsiung til at blomstre og have fremgang. Lad os arbejde sammen for at skabe en bedre verden.”

Kaohsiung byrådsmedlem, Po-Lin Huang, fremhævede kirkens menneskerettighedsprogram: ”Jeg er især stolt over at have været partnere med jer om menneskerettighederne i de sidste fem år. Det har været mig en ære at støtte mange af jeres arrangementer i byen, som alle resulterede i tusinder, der blev oplyst om deres rettigheder. I har en stor virkning, fordi jeres program ikke kun dækker byen, men hele landet, og det betyder et bedre og lysere Taiwan for os alle.”

Lung-Hui Chung, formand for den internationale stiftelse for fredelig eliminering af opiumsdyrkning, talte om sit succesrige partnerskab med det Scientology-sponserede program mod stoffer: ”Jeg er veteran indenfor stofforebyggelse i Asien og jeres Sandheden om stoffer-materialer har givet mig styrke og tillid. Og vigtigst af alt har I givet mig håb om, at selv en enkelt person kan tage kæmpeskridt med de værktøjer, jeres kirke giver os.”

_________________

Den nye kirke i Kaohsiung giver alle besøgende en introduktion til Dianetics og Scientology, og det begynder med et informationscenter. Videodisplays med mere end 500 film viser Dianetics’ og Scientologys grundlæggende anskuelser og udøvelser samt fortæller om L. Ron Hubbards liv og levned. Informationscenteret giver også en fuld oversigt over de mange kirkesponsorerede humanitære programmer, herunder et verdensomspændende menneskerettighedsinitiativ; et ligeså vidtrækkende narkouddannelses- og afvænningsprogram; et globalt netværk af læsehjælp- og indlæringscentre samt programmet for Scientologys Frivillige Hjælpere, der nu udgør den største uafhængige nødhjælpsgruppe på Jorden.

Kirkesalen vil blive brugt til alle slags Scientology forsamlinger inklusive søndagssamlinger, bryllupper, navngivningsceremonier – og samfundsarrangementer for medlemmer af enhver trosretning.

Den nye kirke har mangfoldige seminar- og kursuslokaler udover dusinvis af auditeringslokaler.

Kirken indbefatter en permanent oversættelsesenhed, der vil se til flere oversatte Scientology materialer, samt et lydstudie til produktion af præsentationer på kinesisk.