KANSAS CITY, MISSOURI

ET NYT HJEM I HØJBORGEN:
SCIENTOLOGY KIRKEN KLIPPER SNOREN TIL KANSAS CITY VARTEGN

2. NOVEMBER 2019

Kansas City tager imod en ny kirke i Crossroads Arts-distriktet i centrums bykerne.

Følg to bugtende floder gennem en blanding af landbrugsjord, der rækker ud til horisonten, og du vil komme til en stor by fyldt til randen med fornemmelsen af en lille by, lige i midten af det amerikanske kontinent.

Nogle borgere vil fortælle dig, hvis du hører nøje efter, at man stadig kan høre de dødtrætte cowboys, der driver de udmattede heste gennem byen. Andre siger, at gaderne er for evigt præget af toner fra Count Basies spinnende klaver og Charlie Parkers højtlydende saxofon, de er bare et par af de musikalske ikoner, der trådte deres barnesko i amerikansk jazz, der engang blev kaldt ”Paris of the Plains” (præriens Paris).

Halvtreds år efter og Kansas City pulserer stadig med kunstnere i det 21. århundrede, der definerer dette amerikanske midtpunkt i nervecentret for landets landbrug. Der er ingen steder, hvor den bevægelse er mere levende end i Crossroads Arts-distriktet, hvor det lørdag den 2. november var stedet, hvor noget ekstraordinært fandt sted.

På en efterårsdag med en baggrund af sollys samledes en flok på mere end tusind ved 18th og Grand for at byde velkommen til en bemærkelsesværdig ny Scientology Kirke, der åbnede sine døre.

David Miscavige, Bestyrelsesformanden for Religious Technology Center, gik på scenen til en støjende velkomst, da han foretog indvielsesceremonien af Kansas Citys Scientology Kirke.

David Miscavige, Scientology religionens kirkelige leder, forestod indvielsesceremonien. I sin åbningstale understregede David Miscavige dagens joviale ånd til ære for kirkens nye hjem i Midtvesten: ”Kansas City, hvor, som de siger, folk taler det reneste ’amerikanske’ i alle 50 stater, og barbecuen er lige så god, som den kan blive noget sted i den gastronomiske galakse. Dette er også en by, hvor ’arbejdsetikken’ stadig er, hvad den var, før ordet ’etik’ mistede sin betydning. Så ja, Kansas City, så kører vi!”

Kanalisér energien fra et begejstret publikum, og kombinér det med den hårde svingende rytme, der hjalp med at give den improviserede jazz-form ”bebop” sit gennembrud, så jivede ceremonien af sted lige fra den første akkord. En opførelse til åbningen af blues-standarden ”Lester leaps in” smeltede sammen med et funkomkvæd af ”Kansas City – here I come,” mens festlighederne nåede sit højdepunkt med sociale ledere og embedsmænd, der indvarslede Kirkens historiske nye hjem.

Den pragtfuldt restaurerede bygning, opført i 1926, er et vartegn for byen og registreret som kulturarv af national betydning. Med amerikansk Beaux Arts-design hele vejen igennem er dets storslåede symmetriske ydre en typisk grundpille for de tidlige 1900-tals bygninger, der stadig definerer amerikanske byer i dag. Det centrale element er uden tvivl lobbyen i stueetagen, hvor loftet går to etager op, og som er udsmykket med fem unikke typer marmor, et bjælkeloft håndmalet i azteker-inspireret design og lysekroner af imponerende dimensioner, smedet i messing og smedejern – det er en imponerende velkomst til en kirke, der helt er helliget at opløfte sit lokalsamfund.

Og mens Midtvesten er berømt for traditionelle værdier, har den også en farverig historie med gangstere, hasardspil, hjemmelavet whisky og korruption. Selvfølgelig kan noget af det farverige være del af Hollywoods folklore, men Kansas Citys voldelige kriminalitet er stadig blandt landets top ti byer. De statistikker modarbejdes af handlinger fra hele byen, og det flankeres med en fremdrift med menneskerettigheder og sociale forbedrings-kampagner, der sponseres af Kirken og allerede fungerer for at skabe et bedre og mere sikkert Kansas City. For eksempel har det lokale politi taget programmer såsom Sandheden om stoffer til sig for levering til udsatte unge, der undervises i lektioner i Vejen til lykke til personlighedsudvikling til lokale kristne menigheder, og Scientology Frivillige Hjælpere er kommet for at give støtte til ofre for naturkatastrofer. Uanset omstændighederne eller behovet er Kirkens svar altid det samme: ”Vores hjælp er din.”

Myndighedsrepræsentanter, der hædrede disse forpligtelser og til gengæld gratulerede, omfattede Scott Wagner, tidligere borgmester i Kansas City fra 2015 til juli 2019; Jeff Owens, viceformand for Crossroads Arts-distriktet; Cleo McLaughlin, rådgiver for den nationale forening af afhængighedsrådgivere; og pastor Melvin Merritt, grundlægger af Kansas Citys Ground Level Ministries.

Scott Wagner, Kansas Citys tidligere borgmester (2015-2019), bød varmt velkommen til den nye Kirke og dens medlemmer: ”Trods alt handler det hele om partnerskab. Der er intet enkelt organ, der kan gøre alt. Det, der binder de af os, der bor og arbejder sammen, er, at vi ved, at Kansas City er storslået og har potentialet til at blive endnu mere storslået. At placere jeres nye Kirke her fortæller andre: ’Hej, der foregår noget i Kansas City – måske skulle vi også blive del af det.’ Tak for at investere i vores fremtid, og tak for at lægge jeres hjerte ind i fremtiden for denne amerikanske højborg. Velkommen til nabolaget.”

Jeff Owens, viceformand for Crossroads Arts-distriktet, hædrede Kirkens arbejde for at restaurere deres nye hjem i centrum: ”Det er rigtigt, jeres hjem ligger lige i centrum af Crossroads Arts-distriktet. Men I tog ikke den betydning for givet – I skred til handling. Da I kom og restaurerede dette værdsatte vartegn, erklærede I: ’Der er ingen grænselinje for kunst – vi vil skabe et mesterværk lige her på dette sted.’ Tja, jeg var simpelthen forbløffet, da jeg gik ind i jeres store forhal og bare kiggede på, hvad I havde lavet. Det er en smuk bevarelse af Kansas City Americana. Hvilket vil sige, at jeres hjem afspejler vores hjems personlighed som et samfund.”

Cleo McLaughlin, rådgiver for den nationale forening af afhængighedsrådgivere, reflekterede over at opdage teknologien til rehabilitering af stofmisbrugere på Narconon: ”Jeg deltog i en graduation og hørte de desperate historier fra de, der havde kæmpet sig igennem og vandt mod stofferne. Det var emotionelt, det var uforglemmeligt. Disse dyrebare mennesker, hver og en af dem, var bukket under for noget, som ikke var at give liv, men at tage det. Men nu, med Narconon, var de vendt tilbage til det at leve. Jeg blev tilhænger for livet. Og det har været en fornøjelse at arbejde sammen med jer, at genoplive menneskeliv fra Arkansas til Oklahoma og fra lige her i Missouri.”

Pastor Melvin Merritt, grundlægger af Kansas Citys Ground Level Ministries, talte om de muligheder, der nu er åbnet for hver beboer i hans by: ”Samtalen i dag handler for meget om forskellige religioner og forskellige kirker og hvor forskellige og adskilte, vi alle er. Hvis vi bare kom sammen, se på, hvor meget kraft det kunne skabe. Og der starter mine bånd med Scientology Kirken. Vi har allerede arbejdet side om side med jeres Frivillige Hjælpere ved vores samarbejde på events i lokalsamfundet.... Ja, jeg er begejstret. Verden må indse, at vi alle er Frivillige Hjælpere. Og her i Kansas City, fælles om sagen, vil vi sammen gøre noget ved det!”


Da de gik ind i den nye Scientology Kirke Kansas City, blev de besøgende budt velkommen af et Informationscenter, der præsenterer en introduktion til Dianetics og Scientology. Dets udstilling, med mere end 500 film på 17 sprog, viser Scientology religionens anskuelser og udøvelser og fortæller om grundlægger L. Ron Hubbards liv og arv.

Informationscenteret præsenterer også de mange humanitære initiativer, som Scientology støtter, herunder deres verdensomspændende oplysningskampagne om menneskerettigheder; vidtrækkende narkouddannelses-, forebyggelses- og rehabiliteringsprogrammer; et globalt netværk med læse- og indlæringscentre; samt Scientologys Frivillig Hjælper-korps, der nu er en af verdens største uafhængige nødhjælpsgrupper.

Kansas Citys Kirkesal er stedet, hvor alle Scientologys menighedsforsamlinger foregår, hvilke inkluderer søndagssamlinger, bryllupper og navngivningsceremonier. Desuden er Kirkesalen åben for hele lokalsamfundet og enhver trosretning til en bred vifte af events. Fra banketter og seminarer til workshops og foredrag er det hele til for at opløfte Kansas City til større højder.

Caféen tilbyder et sted til at mødes med andre, om det er for besøgende i Kirken, de der deltager i dens mange skemalagte events, eller om det er menighedsmedlemmer under pauser i deres Scientology servicer.

Den nye Kirke muliggør levering af alle introduktionsseminarer og -kurser. Disse afholdes om eftermiddagen, aftenen og i weekenden, og de bibringer en oversigt over fundamentale principper i Dianetics og Scientology og deres anvendelse for det at leve. Blandt de mest populære er en bred vifte af Kurser i at forbedre tilværelsen, som alle er udformet til at hjælpe med at forbedre et specifikt aspekt af ens liv.

Udover Introducerende Servicer har Kirken 20 specielt indrettede lokaler til at levere Scientology auditering (personlig åndelig vejledning). De, der ønsker at lære auditeringsteknologien, vil nu være i stand til at uddanne sig i adskillige kursuslokaler, der optager en hel etage af denne historiske bygning. Når disse nye auditorer (åndelige vejledere) er færdige med uddannelsen, kan de hjælpe andre til at opnå åndelig frihed. Den nye bygning byder velkommen til både Scientologister og dem, der er interesserede i at lære mere om Scientology Kirken.


Åbningen af denne nye Kansas City Scientology Kirke fortsætter den igangværende periode med ekspansion for religionen, med over 70 nye Scientology Kirker i globale byer – fra Los Angeles til London, Bogotá til Berlin og Tel Aviv til Tokyo.

Flere sådanne kirkeåbninger er planlagt i løbet af de kommende 12 måneder i byer hen over Nordamerika, Australien, Europa og Storbritannien.