SEATTLE, WASHINGTON

BÅNDENE KLIPPES FOR EN NY SCIENTOLOGY KIRKE I DET NORDVESTLIGE USA

24. JULI 2010

Den 24. juli 2010 fyldte over seksten hundrede scientologer og deres gæster gaden foran 300 West Harrison i Seattle til åbningen af den nye Scientology kirke i Washington, en milepæl for menigheden, der blev dannet for 54 år siden.

Duwamish-stammens formand Cecile Hansen, en efterkommer af høvding Seattle, som byen er opkaldt efter, startede begivenheden med en århundredgammel ceremoni, der bød kirken velkommen til dens nye hjem.

David Miscavige, den kirkelige leder af Scientology religionen og Bestyrelsesformand for Religious Technology Center, indviede den nye Scientology kirke i staten Washington.

David Miscavige, Bestyrelsesformanden for Religious Technology Center og Scientology religionens kirkelige leder, forrettede ceremonien og anerkendte de scientologer, der stod i spidsen for bestræbelserne for at bygge den nye kirke.

For at understrege begivenhedens betydning, sagde David Miscavige: ”Alene i år har vi åbnet seks nye ideelle kirker på tre kontinenter. Og i de kommende måneder vil I se båndene falde så langt væk som Tel Aviv, Melbourne og Moskva, og så tæt på som Twin Cities, Sacramento og Portland – bare for at nævne et par af de mere end 60 nye kirker, der snart tegner sig i horisonten.

Så ja, I er en del af en bevægelse, der kan betegnes som ’historie i støbeskeen’. Desuden er det en bevægelse, der er altomfattende, åben for alle og som drejer sig om at sikre, at ingen bliver ladt tilbage. For når I har en teknologi, der kan genoprette den uendelige godhed i ethvert menneske, så bliver ethvert liv umådeligt kostbart.”

Blandt de folk, der anerkendte kirken for dens mange bidrag til samfundet, var staten Washingtons højesteretsdommer Richard Sanders, repræsentant for staten Washington Maralyn Chase, formanden for Queen Annes handelskammer Dave Peterson, koordinator for Seattles beboerforeninger Christa Dumpys, og forbindelsesofficer for FEMAs frivillige Jo Ann Oram.

Dommer Sanders talte om at arbejde med kirken inden for menneskerettigheder, et partnerskab der strakte sig over næsten 35 år. ”Der er intet mere vigtigt i livet end at være tro mod dig selv,” sagde han, ”og holde fast ved det, man tror på. Det er frihed, og det er det, der gør livet værd at leve. Og det er for mig, hvad I repræsenterer ... Scientology kirken er i sandhed en leder, når det gælder om at kæmpe for de borgerlige rettigheder, der udsættes for misbrug fra de såkaldte love om mental sundhed og dem, der håndhæver dem. Og jeg respekterer jeres kamp for at afskaffe tvang inden for mental sundhed og genoprette menneskelig værdighed og frihed for alle. Jeg er stolt over, hvad vi har opnået i løbet af årene, og jeg er specielt stolt over jeres betydningsfulde bedrifter ved åbningen af denne smukke nye kirke.”

Formanden for Queen Anne og omegns handelskammer, Dave Peterson, udtalte disse ord i anerkendelse af kirkens tradition for at tjene samfundet: ”Jeres Scientology kirke har aldrig undladt at stå frem ... Sammen har vi en stolt tradition i Seattle, for hvilken Scientology kirken med rette kan kræve sin fortjente belønning ... Jeg er også stolt over at kunne sige, at handelskammeret og kirken sammen har støttet mange projekter til gavn for samfundet som helhed. Og i hvert tilfælde stod I aldrig bare og så til og tænkte på forbedringer. I udførte dem. Vi i handelskammeret ved, at vi altid kan henvende os til Scientology kirken – og I vil aldrig svigte os.”

Efter snoren var klippet over strømmede både scientologer og gæster ind i den 3.170 kvadratmeter store murstens- og glasbygning på 300 West Harrison for at blive vist rundt i den nye Scientology kirke i Washington ved Queen Anne.
Scientologer og gæster bliver vist rundt i den nye kirkes informationscenter med dets multimedia-displays, der illustrerer Scientologys tro og grundlæggeren L. Ron Hubbards liv.

For lang tids aktivitet som frivillige i lokalsamfundets forbedringsinitiativer modtog lokale scientologer Queen Annes handelskammers belønning for samfundstjeneste i april 2010. Scientologer i Seattle-området gør tjeneste i Washingtons frivillige organisationer, der er aktive under katastrofer (VOAD) og som associerede partnere i Seattles politiafdelings program for frivillige hjælpere. Scientologys miljømæssige arbejdsgruppe, som er partnere med Seattles park- og fritidsforvaltning, forvaltningen for nabolag og Seattles offentlige faciliteter med henblik på at holde Seattle smuk, sponserer det ældste ”adoptér-en-gade”-program i byen. Scientologer har også meldt sig frivilligt til Food Lifeline siden 2002, og siden 1993 har kirkens informationsprogram om stoffer hjulpet tusindvis af Seattles unge mennesker med at holde sig væk fra stofmisbrug.

Staten Washington har en betydelig plads i Scientologys grundlægger, L. Ron Hubbards, liv. I 1923 blev han medlem af Tacoma Troop 31 Black Eagle Patrol, og det følgende år blev han 13 år gammel den yngste Eagle Scout i Amerika. I 1926 tilbragte han sit andet år som studerende på Seattles Queen Anne High School i Galer Street, før han begav sig ud på den første af adskillige rejser til et dengang sjældent besøgt Asien.

I 1930’erne skrev L. Ron Hubbard fra sit tilholdssted som forfatter i Port Orchard – med udsigt over Puget Sound – adskillige anmelderroste historier og romaner for det, der i dag huskes som den store amerikanske Pulp Fiction-bevægelse. Det var også i Port Orchard, at han skrev Warner Brothers-klassikeren Dive Bomber.

Og det var også fra Seattle, at L. Ron Hubbard sejlede ud på den berømte ekspedition til Alaska for at udføre radioeksperimenter og teste et på daværende tidspunkt nyt system, på hvilket al fremtidig radionavigation blev baseret.

Vigtigst af alt er, at det var i omegnen af Port Orchard, at L. Ron Hubbard i 1938 skrev det værk, der er blevet husket som det filosofiske fundament for Dianetics og Scientology. I et nu legendarisk værk med titlen ”Excalibur” var her den første undersøgelse af centrale, universelle principper, der er fælles for alle livsformer, og som ligger til grund for al adfærd.

Den nye Scientology kirke i Washington er beliggende blot få gader fra Seattles centrum og Space Needle. Stueetagen er udstyret med et omfattende offentligt informationscenter med multimedie-displays, der præsenterer og illustrerer Scientologys tro, L. Ron Hubbards liv og arv og hele rækken af sociale og opsøgende programmer. Disse interaktive displays giver et kortfattet, men panoramisk syn på religionen for besøgende, studerende og andre, som ønsker at lære mere om Scientology.

For endnu bedre at betjene samfundet har kirken yderligere etableret et Scientology livsforbedringscenter, som støder op til det århundredgamle historiske Pike Place Market-distrikt, ”Seattles sjæl”. Dette center leverer introduktionskurser i Scientology.

Scientology kirken i staten Washington er den syvende nye Scientology kirke, der er blevet åbnet i 2010, mens fem nye kirker er planlagt til at være færdige inden udgangen af året.