SYDNEY, AUSTRALIEN

SCIENTOLOGY KRONER REKORDSTOR VÆKST MED DET HELT NYE ÅNDELIGE HOVEDKVARTER FOR ASIEN/STILLEHAVS-REGIONEN

4. SEPTEMBER 2016

En storslået ceremoni bebudede en imponerende ny Ideel Avanceret Organisation, der tilbyder kolossal ekspansion af åndelig fremgang for scientologer i Australien, New Zealand og Asien.

Blot ti minutter fra Sydneys centrum, og dog i en anden verden midt i 364 hektar skov i Lane Cove National Park, blev det imponerende nye åndelige hjem for Scientology Kirken indviet foran tusinder af mennesker søndag den 4. september.

”I dag markerer vi endnu en monumental færdiggørelse med en indvielse, der er helt uden sidestykke,” sagde David Miscavige, bestyrelsesformanden for Religious Technology Center og den kirkelige leder af Scientology religionen. ”For hvor ellers kan man indvie en ny Avanceret Scientology Organisation, der er så betagende som denne? Eller for den sags skyld hvor ellers kan man tilbyde evighedens tidløse frihed til det mest befolkede område på Jorden? Tja, det er nøjagtigt, hvad vi indvier i dag, når vi klipper snoren til jeres nye ideelle Avancerede Organisation for Australasien!”

David Miscavige, bestyrelsesformanden for Religious Technology Center, bød velkommen til de mere end 2.500 scientologer fra hele regionen, som var til stede for at fejre indvielsen af den nye Ideelle Avancerede Organisation for Australien, New Zealand og Asien.

Kirkens nyeste og største åndelige center uden for USA er bestemt til at blive et lysende symbol for frihed i regionen Asien og Stillehavet. Som et arkitektonisk mesterværk med store vinduer der åbner ud til en udsigt over nationalparken, hvor latterfugle giver lyd ved daggry og i skumringen, er den kolossale og mesterligt restaurerede 13.500 m² store bygning et fysisk mirakel, der er et udtryk for selve ånden i Scientology.

David Miscavige fortalte, hvordan han ”første gang betragtede dette træomkransede palads, der lå ved udkanten af et eukalyptus-eventyrland,” og at han ”nærmest ville beskrive det som værende ’helt perfekt’. Og dette gælder også for timingen af indvielsen.”

Den historiske begivenhed kommer i kølvandet på en ny Guldalder for højere tilstande af åndelig bevidsthed i Scientology. Det er en Guldalder, der udgør endnu en monumental bedrift, der gør Scientology teknologi tilgængelig. Det omfatter Scientologys grundlægger L. Ron Hubbards oprindelige filmede foredrag til de avancerede kurser, som nu er fuldstændigt restaurerede – samt de avancerede materialer til de øvre dele af Broen til Fuldkommen Frihed, som nu foreligger på 17 sprog, herunder kinesisk og japansk. Som følge heraf kommer der nu syv gange så mange scientologer op ad Broen som tidligere.

Den nye Ideelle Avancerede Scientology Organisation er udstyret med et Hubbard Vejledningscenter, der har 60 auditeringslokaler (auditering: åndelig vejledning), kursuslokaler til uddannelse og vejledning af solo-auditering (medlemmer der auditerer sig selv gennem tilstanden clear og de avancerede niveauer) og kursuslokaler til uddannelse af auditorer, der vil tjene i Scientology organisationer over hele Asien og Stillehavsområdet.

Den omfattende organisation huser også et nyt Ideelt Kontinentalt Forbindelseskontor til den kirkelige ledelse af alle Scientology sektorer i regionen. Dette omfatter Scientology kirker, missioner og tilknyttede grupper såvel som etablering og ekspansion af humanitære og sociale programmer, der bliver støttet af kirken.

Den ultramoderne bygning er opført i en minimalistisk stil med glas, der strækker sig over flere etager og passer ind i et markant betonlandskab. Udenfor snor Blue Gum Creek sig vej gennem 3,5 hektar eukalyptusskov, en virtuel Edens Have i hjertet af Sydneys storbyområde.

Denne enestående lokalitet var stedet, hvor over 2.500 scientologer og deres gæster samledes søndag for at fejre denne bemærkelsesværdige bedrift. Sammen med dem var der fremtrædende personer fra landet og byen, som tog del i begivenheden.

Le Lam, borgmester emeritus og formand for den Asiatiske Kulturelle Forening for Sydneys Storbyområde, sagde i sin åbningstale: ”Dette center, der fungerer som jeres nye kontinentale hjem, er noget ganske særligt. Som I kan se, har selve bygningen mange enestående træk – såvel dens størrelse som designet er imponerende for at sige det mildt. Faktisk er den blevet officielt nomineret som en vigtig bygning, der bidrager til denne bys arv. Og ved at etablere dette nye sted som jeres åndelige centrum, har I givet dette storslåede center et formål, der rækker langt ud over dets fysiske skønhed.”

Dr. Amin Hady, en tidligere religiøs rådgiver for den australske premierminister, anerkendte også stedets vigtige rolle for Asien og Stillehavsområdet: ”Scientology har så mange ressourcer, og jeg er meget optimistisk omkring, at disse ressourcer vil tilbyde ikke blot håb, men også praktiske løsninger til folk, der desperat har brug for en livline. Ansvaret for forandring ligger ikke kun hos myndighederne, men hos os alle, hos dig og mig – hver eneste borger. Kun ved at inspirere enkelt­personer til at forvandle sig fra tilskuere til deltagere, kan vi opnå det samfund, vi ønsker. Og mit ønske er et stoffrit Indonesien og et stoffrit Asien. Med Scientologys hjælp og dens programmer tror jeg, vi kan opnå det.”

Karin Gracelyn Smallwood, international menneskerettighedsaktivist, modtager af medaljen Order of Australia og professor ved James Cook University, bemærkede, at ”Scientologys Frivillige Hjælpere har reageret på mere end 40 katastrofer i Australasien, herunder skovbrande i Victoria, Japans Fukushima-jordskælv og den sydasiatiske tsunami. Og med jeres Goodwill-turnéer, der rejser på kryds og tværs gennem disse lande, har de Frivillige Hjælpere spredt deres teknikker på græsrodsniveau og uddannet 100.000 lokale beboere i Scientologys praktiske og holistiske metode. Man efterlader en landsby, der er i stand til at hjælpe og helbrede sig selv. Så ja, når jeg ser disse gule telte, ser jeg håb.”

Dr. Keith Thompson, tilknyttet dekan, University of Notre Dame, opsummerede disse følelser. ”Det er blevet sagt, at ’ved deres frugt skal du kende dem’. Og i dag, med jeres nye åndelige center for Asien og Stillehavsområdet og jeres fortsatte engagement i at tjene andre, kan vi fortælle om jeres frugt,” sagde han. ”Gennem dette center er jeg sikker på, at I vil skabe en udveksling og en dialog for at fremme et stærkt interreligiøst samfund, et samfund der bygger på respekt. Så jeg ønsker jer held og lykke med jeres noble, åndelige bestræbelser. Efterhånden som I fortsætter og stræber efter at hjælpe andre med at erkende den storhed, der findes inden i dem, vil I stræbe mod evigheden og evig storhed for jer selv.”

Dr. David Bennett, der er kongelig advokat og tidligere statsadvokat for Australien, og som førte og vandt den sag i Højesteret, der omdefinerede religion og etablerede religiøs anerkendelse af Scientology i Australien, sagde: ”Af alle de sager, som jeg har været involveret i, regner jeg jeres sejr med bekræftelsen af, at Scientology er en religion, som den, der gør mig mest stolt, for siden da har domstole rundt om i verden taget udgangspunkt i den australske definition. Og ved at være her og fejre sammen med jer alle ser jeg bare, hvad en dramatisk og revolutionerende retslig sejr for religiøs frihed kan medføre. Og det gør mig endnu mere stolt over at vide, at det, der begyndte som en kamp for hvad, der er fair, førte til en beslutning, der har spredt sig ud over hele verden for at garantere rettighederne for folk af alle trosretninger.”

Da han forberedte sig på at klippe snoren til en ny fremtid for Scientology i Australasien, bemærkede David Miscavige om dens betydning: ”Og hermed kommer vi til de sidste minutter før disse døre åbnes til evigheden. Som sådan er dette det perfekte øjeblik til at reflektere over, hvad det betyder at besidde en Ideel Avanceret Org, der virkelig er helt fantastisk. Så til ære for vores grundlæggers evige drøm indvier jeg hermed denne nye ideelle åndelige indgangsport i L. Ron Hubbards og den Fuldkomne Friheds navn.”


Indvielsen af den Ideelle Avancerede Organisation og Saint Hill for Australien, New Zealand og Asien fandt sted i en periode med kolossal ekspansion for religionen. Under David Miscaviges lederskab har Scientology Kirken slået dørene op til mere end 50 nye ideelle kirker i seks verdensdele. De seneste åbninger har fundet sted i Harlem, New York; Budapest, Ungarn; Atlanta, Georgia; Milano, Italien; Tokyo, Japan; Bogotá, Colombia; og Basel, Schweiz.

For nylig indviede Kirken også Scientology Media Productions, der er et fem hektar stort, teknologisk avanceret studie i Hollywood, Californien, hvor religionens budskab vil blive udsendt via tv- og radioudsendelser, internettet, de sociale medier og på alle andre medieplatforme.

Flere indvielser af Ideelle Orger er planlagt i det kommende år i kulturcentre i New Zealand, Europa, Latinamerika og Nordamerika.