CLEARWATER, FLORIDA

KIRKE FORVANDLER TO CLEARWATER-BYGNINGER TIL STORSLÅEDE VARTEGN

25. JUNI 2016

Scientology kirken i Clearwater fejrer indvielsen af nye faciliteter i den internationale spirituelle hovedstad – Flag.

Et par klassiske Clearwater-bygninger i centrum blev omdrejningspunktet, da 3.000 scientologer og deres gæster samledes i byen lørdag den 25. juni 2016 for at bevidne det nyeste kapitel i kirkens ekspansion.

Ved indvielsen af West Coast Building og Flag Crew Administration-bygningen sagde Scientology religionens kirkelige leder, David Miscavige: ”Dette er forbindelsesleddet og det administrative midtpunkt for vores internationale spirituelle hovedkvarter, Flag Landbasen. Fordi med over 50 forskellige lokaliteter i byen og 297.300 kvadratmeter er dette det synkroniserende punkt. Det er det, der holder hjulene i gang.”

Den store menneskemængde samledes, da to bånd faldt på samme tid for at fejre indvielsen af West Coast Building (WB) og Flag Crew Administration-bygningen, der tidligere var kendt som Lee Arnold Building.

Under indvielsesceremonien sagde Scientology religionens kirkelige leder, David Miscavige: ”Dette er forbindelsesleddet og det administrative midtpunkt for vores internationale spirituelle hovedkvarter, Flag Landbasen. Fordi med mere end 50 forskellige lokaliteter i byen og 297.300 kvadratmeter er dette det synkroniserende punkt. Det er det, der holder hjulene i gang.”

De to bygninger deler et stort område, som ligger på byens hovedstrøg, Fort Harrison Avenue, midt i centrum. Sammen udgør de nøglefaciliteter for ledelse og administration af Flag.

West Coast Building er hjemstedet for den lokale kirkelige ledelse, som planlægger og administrerer for at skabe fortsat ekspansion på hele Flag Landbasen. Faciliteten huser også koordinerende kontorer for kirkens sociale forbedringsaktiviteter, viede til at højne samfundet i Clearwater.

Det 1.633 kvadratmeter store WB, der blev bygget i 1927, blev oprindeligt kaldt West Coast Hotel – og det blev betragtet som et af de fineste mindre hoteller i Florida. Hotellet var vært for så forskelligartede begivenheder som Miss Florida-showet og Philadelphia Phillies under forårstræningen. Kirken købte det i 1981.

West Coast Buildings historiske komponenter er blevet omhyggeligt restaurerede lige fra dens karakteristiske facade og det dekorative støbejernsarbejde på blomsterkasserne, til dens traditionelle blyindfattede vinduer med 12 ruder, og fra de oprindelige terrazzogulve og loftsbjælker i mahogni i den elegante lobby, til det grønne terrakotta-tag og de udvendige markiser.

Flag Crew Administration-bygningen huser funktioner, der skaber, hvad der for medlemmerne, som kommer på besøg fra 60 lande, er blevet kendt som ”Flag-oplevelsen”. Det er alt fra vedligeholdelse af flere religiøse fristeder, inklusive det historiske Fort Harrison, Oak Cove og Sandcastle, til driften af et dusin restauranter og caféer for menighedsmedlemmer, der ledes af kokke, som har vundet kulinariske guldmedaljer, og planlægning af banketter og konferencer som beværter over 27.000 mennesker om året. Flag er ekspanderet fra to bygninger i 1975 – Fort Harrison og Clearwater Bank – til 55 bygninger. Og medarbejderne i Flag Crew Administration-bygningen holder alle disse bygninger funktionelle og vedligeholdt til Flag-standarder.

Den 1.950 kvadratmeter store Flag Crew Administration-bygning stammer fra 1958 og har været hjemsted for forskellige centrale virksomheder og organisationer, herunder Clearwater-biblioteket. Bygningsstrukturen blev forringet gennem årene – men Kirken, som købte bygningen i 2013, har restaureret den til dens oprindelige strømlinede særpræg.

12 MÅNEDERS EKSPANSION

For et år siden genindviede Kirken Clearwater Bank-bygningen efter en grundig renovering af en af de mest historiske bygninger i byen. Den huser nu et indbydende informationscenter, der byder besøgende på audiovisuelle displays om Scientology, Dianetics og Scientology religionens grundlægger, L. Ron Hubbard.

Samtidig har Kirken åbnet seks fuldstændigt renoverede bygninger langs Fort Harrison Avenue, hver især engageret i et enkelt globalt humanitært initiativ og viet til forbedring af Clearwater. De består af: Scientologys Frivillige Hjælpere, Medborgernes Menneskerettighedskommission, United for Menneskerettigheder, Stiftelsen for en Stoffri Verden, Vejen til lykke og Criminon. Ceremonien markerede også afsløringen af Osceola Courtyard – en grøn oase der forskønner hjørnet af Fort Harrison og Drew Street og er samlingsstedet for arrangementer i Clearwaters lokalsamfund.

Også for at tilgodese samfunds- og social forbedring åbnede det nye mønster Narconon Suncoast i november på tre hektar et par minutter nord for centrum. Rehabiliteringscenteret er et af et stigende antal faciliteter, der anvender Hubbards banebrydende teknologi.

Og i april i år åbnede det forvandlede Applied Scholastics undervisningscenter dets døre til byen. Det nye modelcenter for undervisning tilbyder læse- og skrivefærdighedsprogrammer baseret på forskning og skrifter af L. Ron Hubbard, og dets mål er videreuddannelse af alle beboere i Clearwater.


Igangværende ekspansion af Flag Landbasen i de seneste år, omfatter:

  • Indvielsen af den 35.000 kvadratmeter store Scientology katedral – Flag-bygningen;
  • Coachman Building – renoveret og ombygget som det religiøse uddannelses- og vejledningscenter for over 2.400 medlemmer, som udgør Kirkens medarbejdere på Flag. Bygningen indeholder populære vinduesudstillinger af historiske fotografier og artefakter fra Clearwaters fortid;
  • Færdiggørelsen af et projekt på en million arbejdstimer for at restaurere det 25.000 kvadratmeter store religiøse fristed Fort Harrison;
  • Indvielsen af den 3.500 kvadratmeter store Fort Harrison Park, en offentligt tilgængelig park der ligger ved siden af fristedet Fort Harrison;
  • Den store indvielse af det 16.000 kvadratmeter store Oak Cove, der er et religiøst fristed på 13 etager for besøgende medlemmer af kirken;
  • Den gennemgribende renovering af det 12.200 kvadratmeter store Sandcastle, der er et religiøst fristed for avancerede niveauer;
  • Renovering af det 4.000 kvadratmeter store religiøse fristed Osceola;
  • Opførelsen af et 13.000 kvadratmeter stort parkeringshus i tre etager, der tjener Flag-bygningen og det kommende L. Ron Hubbard forsamlingscenter;
  • Åbningen af et otte etager højt lejlighedskompleks med boliger til kirkens medarbejdere;
  • samt renovering af et boligkompleks på 15 bygninger, der også skal huse medarbejderne.


Scientology har oplevet større ekspansion i løbet af de sidste ti år end i de tidligere 50 år tilsammen. Antallet af nye Ideelle Scientology Kirke-organisationer ligger nu på 51 med en Ideel Organisation i Atlanta, Georgia, der blev indviet i april 2016. Flere nye kirker er planlagt til at åbne i løbet af de kommende uger og måneder i Budapest, Ungarn; Harlem, New York; Sydney, Australien; Auckland, New Zealand; og San Diego, Californien, blandt andre over hele USA.