CLEARWATER, FLORIDA

INDVIELSEN AF NARCONON SUNCOAST INDVARSLER EN DYNAMISK NY TIDSALDER FOR REHABILITERING AF MISBRUGERE I FLORIDA

7. NOVEMBER 2015

Det nye mønster-Narconon er føjet til en voksende liste af centre, som bruger den bemærkelsesværdige rehabiliteringsteknologi udviklet af L. Ron Hubbard, og står som et værdifuldt aktiv for beboere i Greater Tampa Bay-området. Faciliteten blev muliggjort gennem generøse bidrag fra medlemmer af Den Internationale Forening af Scientologer (IAS).

Mens ca. 3.000 entusiastiske støtter så til, blev mønster-Narconon Suncoast budt velkommen til den voksende familie af rehabiliteringscentre, som anvender den banebrydende teknologi til rehabilitering af misbrugere, udviklet af L. Ron Hubbard, under en gribende indvielsesceremoni i Clearwater, Florida, lørdag den 7. november.

Narconon-ledere fik følgeskab af fremtrædende repræsentanter for Pinellas County og delstaten Florida til at klippe snoren over på det nye Narconon Suncoast.
 

Arrangementet følger indvielsen af seks nye centre, der blev indviet i Clearwaters centrum i juli måned, hver især engageret i et enkelt globalt humanitært initiativ og viet til forbedring af Clearwater og Greater Tampa Bay-området. Det nye rehabiliteringscenter, der ligger kun få minutter fra bymidten, afspejler det fortsatte engagement i Scientology menigheden for at højne byen, der fungerer som religionens åndelige hovedkvarter.

Narconon Suncoast fungerer som en ideelt indrettet, uforstyrret ramme for dem, der forsøger at overvinde stof- og alkoholmisbrug og leve et stoffrit liv – det består af fire bygninger på mere end 3.200 m2 på en tre hektar fredfyldt skovejendom.

Det åbner i en tid med en enorm vækst for Narconon-rehabiliteringsnetværket rundt om i verden. Timingen for indvielsen er heldig, eftersom delstaten Florida har konstateret, at den er tynget af en eskalerende krise angående stofmisbrug.

Mere end 8.500 mennesker døde som et resultat af stofmisbrug i Florida sidste år. Alene i Pinellas County bukker en eller anden under for et narkotika-relateret problem hver 32. time. Delstaten erhvervede sig et renommé som Amerikas ”hovedstad for pillefabrikker”, og på trods af en stramning af denne praksis i de seneste år er dødsfald på grund af misbrug af receptpligtig medicin stadigt stigende. I mellemtiden har heroin udfyldt tomrummet, hvor heroin-relaterede dødsfald i delstaten er steget med 124 procent. Antallet af babyer, der er født afhængige af stoffer i Florida, er tidoblet i de seneste 20 år, og i et amt i det sydvestlige Florida steg antallet af nyfødte, der var afhængige af smertestillende midler, i 2014 med 24 procent over året før.

Bag disse statistikker er virkelige mennesker, hvis liv og familier bliver flået i stykker af narkomani. Som følge deraf er der nu mere end nogensinde før behov for en Narconon-løsning. Narconon Suncoast er nu til rådighed til at besvare råbet om hjælp fra en delstat i akut behov for virkelige løsninger til en afhængighedskatastrofe.

Ved indvielsesceremonien for Narconon Suncoast var det den administrerende direktør for Association for Better Living og Education International (ABLE), som bød velkommen til gæsterne: ”Ligesom mange andre områder over hele landet har Florida bestemt oplevet sin andel af familier, der er blevet ødelagt på grund af afhængighedens fælde. Nu om stunder er det svært at finde nogen, som ikke på en eller anden måde er forbundet med eller påvirket af afhængighed af stoffer. Narconon er i dag førende på et globalt plan inden for rehabilitering af narkotika- og alkoholmisbrug, og dets eneste formål er at hjælpe folk til at føre en stoffri tilværelse. Og her på Narconon Suncoast har vi kun én ting for øje: at hjælpe folk til at overvinde deres afhængighed – en gang for alle.”

Ved indvielsen af mønster-Narconon Suncoast indtog de følgende notabiliteter scenen for Pinellas County og Florida State, Jay Polglaze, viceborgmester i Clearwater; Kathleen Peters, statsrepræsentant for Florida; Chris Latvala, statsrepræsentant for Florida; og Bob Dillinger, beskikket forsvarsadvokat for Floridas Sjette Retsdistrikt.

Viceborgmester Polglaze bød velkommen til det nye Narconon Suncoast: ”Jeg takker jer oprigtigt for at bringe dette Narconon hertil. Desuden er jeg spændt på at se, hvordan Narconon Suncoast vil gøre denne by til et endnu bedre sted at bo og arbejde i, og jeg ønsker jer al mulig succes med at hjælpe os med at gøre Clearwater stoffri.”

Statsrepræsentant Peters berørte Narconons rolle i narkotikakrisen, som påvirker hele delstaten Florida som helhed: ”Jeg har besøgt vores detentioner, vores fængsler, vores hospitaler for psykisk sundhed og vores afgiftningsfaciliteter. Jeg har talt med dommere, sheriffer og beskikkede advokater. Og jeg har derigennem set tusinder og atter tusinder, der både havde brug for hjælp og ønskede hjælp. Naturligvis har jeg også set programmer, der ikke bidrager til virkelige resultater. Så da jeg besøgte Narconon, var det meget oplivende. Her var et sted, der helt sikkert henvendte sig til enkeltpersonen, og som arbejdede engageret på at opnå resultater. Her er der en gruppe, som vi gerne vil have på vores hold.

Jeg har haft mulighed for at tale med folk, der har afsluttet Narconon-programmet,” sagde statsrepræsentant Latvala i sin refleksion over den virkning, Narconon har på individet. ”De fortæller, at de nu er færdige med at være afhængige af stoffer for altid, og de vender tilbage til deres familier som stoffri og hele mennesker igen. Og jeg ser frem til at deltage i jeres Narconon afslutningsceremonier og at se nyt liv og håb, der vil komme ud gennem disse døre. Vores samfund har brug for dette, og det er derfor, at jeg er så glad for, at Narconon Suncoast er her.”

Og beskikket forsvarsadvokat Dillinger, som hele tiden arbejder på at standse svingdøren for stofmisbrug og kriminalitet, sagde: ”Jeg har set folk, som har gået igennem Narconon-programmet, og som nu har fået deres liv vendt rundt og er blevet sig selv igen. Og det giver mig håb om, at der er en måde, hvorpå man kan vende den eskalerende tendens, som gør, at flere og flere bliver arresteret for narkoforbrydelser, og som resulterer i en tidlig død. Så jeg er meget glad for, at denne Narconon-facilitet bliver åbnet, for den vil hjælpe mig med at få folk væk fra gaderne og ud af fængslerne og gøre dem til hele mennesker igen. Og ja, det her er en historisk dag for Pinellas County.”

_________________

I næsten 50 år har Narconon reddet utallige mennesker, der ellers blev betragtet som fortabte for altid på grund af deres stof- og alkoholmisbrug. Deres mission er at stille en effektiv mulighed til rådighed, som kan rehabilitere misbrugere, og at hjælpe samfundet med at gøre en ende på den verdensomspændende plage, som stoffer udgør.

Narconon tiltaler deltagerne i programmet som ”studerende” snarere end ”misbrugere” eller ”ofre,” og deres eneste formål er at give folk redskaberne til at leve et liv uden rusmidler nogensinde igen. Alle detaljer er taget i betragtning for at kunne give de studerende den stabilitet og tryghed, de har brug for, så de kan frigøre sig fra afhængighed og genopbygge deres fremtidige liv uden rusmidler.

Narconon-programmet starter med en medicinfri abstinensfase, der er lavet for at hjælpe personen med at komme af stoffer så hurtigt og så behageligt som muligt. Det efterfølges af en specifik metode til udrensning, der går ud på at hjælpe stofmisbrugere med at fjerne de stofrester, der stadig sidder i kroppen, og som skaber trangen, samtidig med at kroppen bliver hjulpet ved hjælp af kosttilskud. Det sidste element i programmet er en række Kurser i livsfærdigheder, der giver de studerende de nødvendige redskaber til at leve uden rusmidler resten af deres liv.

Der er lavet 23 instruktionsfilm på 29 dialekter og sprog, som præsenterer alle dele af Narconon-programmet. De fremvises audiovisuelt for at omgå eventuelle indlæringsvanskeligheder og hjælpe på forståelsen.

Åbningen af det nye Narconon Suncoast blev muliggjort gennem generøse bidrag fra medlemmer af Den Internationale Forening af Scientologer (IAS). Som det femte af sådanne mønster-centre, der er blevet åbnet i de sidste to måneder, følger det indvielsen af det kontinentale Narconon Europa ved den idylliske sø, Arresø i Danmark, den 5. september; mønster-Narconon United Kingdom på en landejendom i East Sussex, den 5. september; det kontinentale Narconon for Latinamerika på en hacienda i Villa Victoria, Mexico, den 12. september; og et Narconon til at betjene kunstnere og samfundsledere på toppen af et bjerg i Ojai, Californien, den 13. september.

Der drives i dag Narconon-centre i 23 lande på seks kontinenter. For yderligere information kan du besøge narconon.org.