CLEARWATER, FLORIDA 11. JULI 2015

NYT CRIMINON-CENTER I CLEARWATER ÅBNER SOM EN LØSNING PÅ GENTAGNE TILBAGEFALD I REHABILITERING AF KRIMINELLE

Et globalt reformprogram for kriminelle åbner et nyt hovedkvarter i Clearwater, Florida. Programmet tager direkte fat på årsagen til kriminalitet ved at genoprette selvrespekt, og det kan give en ny chance for lovovertrædere til at blive bidragende medlemmer af samfundet.

Tusinder af scientologer og deres gæster stod langs den historiske Fort Harrison Avenue i Clearwater, Florida, til den spændende indvielse af det nye Criminon Florida Center lørdag den 11. juli. Criminon, som betyder ”uden kriminalitet”, er baseret på Scientologys grundlægger L. Ron Hubbards opdagelse, at vejen til virkelig rehabilitering af lovovertrædere, er at hjælpe hinanden med at ”finde ud af, hvornår han mistede sin personlige stolthed. Rehabilitér dette ene punkt, og du har ikke længere en kriminel.”

Internationalt er der over 10,1 million mennesker i kriminalforsorgen, 2,2 millioner af dem alene i USA. Af de 100.000 indsatte i Floridas fængselssystem vil næsten en ud af tre være bag tremmer igen inden for tre år. Og Pinellas County er på andenpladsen i staten med hensyn til antal anholdelser af unge mennesker.

”Vi har som et samfund intet andet valg end at hjælpe med at rehabilitere kriminelle,” sagde David Miscavige, bestyrelsesformand for Religious Technology Center. ”Ingen borger kan sige, at ’det har ikke noget med mig at gøre’. Fordi den dag en af os er offer for en forbrydelse, vil det have alt at gøre med os. Ingen af os ønsker at vente på, at den dag kommer. Det vil være en endeløs cyklus med vaneforbrydere, der kommer ind og ud af fængslets svingdør, uden nogen faktisk rehabilitering af den kriminelle. Det er, hvad vores nye Criminon Floridas hovedkvarter står for: Det er dedikeret til at rehabilitere kriminelle, så de vender tilbage til vores samfund som produktive borgere. Vi er her for at hjælpe. Og ved at hjælpe en kriminel med at genoprette hans selvrespekt kan vi gøre en forskel.”

Procentdelen af vaneforbrydere er ofte over 75, men Criminon-programmet vender tendensen ved at rehabilitere lovovertrædere, og de vender tilbage til samfundet med kompetencer, der gør dem i stand til at føre produktive liv snarere end at spilde det bag tremmer.

I dag er Criminon aktiv i omkring 1.000 fængsler over hele verden, og næsten 13.000 indsatte er indskrevet på programmet.

Hvor end Criminon-programmet er blevet indført, i land efter land, har myndighederne og fængselspersonalet oplevet dramatiske fald i procentdelen af vaneforbrydere – selv blandt de mest hårdkogte kriminelle befolkningsgrupper.

  • I det maksimale sikkerhedsfængsel Leeuwkop Prison i Sydafrika faldt antallet af voldelige episoder fra 1.000 om året til bare én, efter indsatte havde deltaget i Criminon-programmet.
  • I Karachi, Pakistan, faldt procentdelen af vaneforbrydere blandt indsatte i byens centrale fængsel, der havde afsluttet Criminon-kurser, forbavsende nok til under en procent.
  • Et og et halvt år efter Criminon-kurser officielt blev del af Mexico Citys fængselssystem, faldt procentdelen af vaneforbrydere til en procent. Programmet er nu nået ud til over 14.000 lovovertrædere over hele landet.

Criminon Florida er dedikeret til programmet for rehabilitering af kriminelle, som blev indført for næsten fem årtier siden. Det har etableret programmer i otte fængselsinstitutioner og leverer korrespondancekurser til de indsatte i 100 institutioner over hele delstaten. Som del af at virkeliggøre sin mission har Criminon Florida fået omkring 20.000 indsatte gennem kurser, der er udformede til at hjælpe dem med at få en frisk start på livet som produktive medlemmer af samfundet. Criminon Florida har med sit nye hovedkvarter forpligtet sig til at forøge sit opsøgende arbejde yderligere for at rehabilitere endnu flere lovovertrædere og sætte en stopper for vaneforbrydelser og stoppe tilbagefaldene.

Informationdisplays i det nye hovedkvarter fremlægger programmets hovedpunkter og dets gennemførelse for de besøgende. Faciliteterne omfatter også et lokale til brug for seminarer og workshops om levering af Criminon, imens en hel fløj huser et center for korrespondancekurser.


Find ud af mere om Criminon, og hvad Scientology kirken gør for at bygge en verden uden kriminalitet.

Se denne video

Dette nye Criminon-center er et af seks nye faciliteter, hvor hver er dedikeret til at hjælpe med presserende spørgsmål, der påvirker Clearwater og Greater Tampa Bay-området. For eksempel:

  • Det nye hjem i centrum for kirkens Frivillige Hjælpere, som er del af en global bevægelse, der er aktiv i 120 lande – verdens største uafhængige nødhjælpsgruppe. Scientologer arbejder frivilligt over 200.000 timer om året alene i Tampa Bay-området, og de følger mottoet for de Frivillige Hjælpere, som er, at uanset udfordringen ”Der kan gøres noget ved det”.
  • Et museum og hovedkontor for Citizens Commission on Human Rights (Medborgernes Menneskerettighedskommission – MMK), som er en almennyttig vagthund for psykisk sundhed, der har bidraget siden 1969 til at få vedtaget over 181 love og lovregler, som beskytter enkeltpersoner mod misbrug eller psykiatriske tvangsbehandlinger. Dens informationscenter i Clearwater inkluderer museet Psykiatri: Skade og død.
  • Et nyt hjem for United for Menneskerettigheder, en global oplysningskampagne der arbejder på at lære folk at genkende og beskytte rettighederne for alle borgere i verden og nu hver eneste indbygger i Pinellas County – hvor overgreb mod menneskerettighederne og menneskehandel rangerer blandt de mest alvorlige i USA. Dette hovedkontor lover at gå i spidsen for kampen mod disse samvittighedsløse overgreb.
  • Det nye lokale center for Stiftelsen for en Stoffri Verden, hvis internationale Sandheden om stoffer-program har nået 260 millioner mennesker på verdensplan. Programmet koncentrerer sig om at udrydde stofmisbrug og oplyse unge mennesker om stoffer.
  • En bygning dedikeret til Vejen til lykke, som er en ikke-religiøs moralkodeks skrevet af L. Ron Hubbard. Hæftet er udgivet på 112 sprog, og dets 21 leveregler har bragt ro til samfund, som var splittede af uroligheder, bragt fred til områder, der var ødelagt af interne stridigheder, og bragt selvrespekt til millioner af mennesker. Det nye kontor i Clearwater vil tilbyde det moralske kompas til lokalt behov.