CLEARWATER, FLORIDA 11. JULI 2015

SCIENTOLOGY KIRKEN INDVIER ET
DYNAMISK NYT INFORMATIONSCENTER
I CENTRUM FOR CLEARWATER OG TAMPA BAY

Kirkens seks globale humanitære initiativer er nu beliggende samme sted i Florida til gavn for alle borgere til at give et tiltrængt lokalt hjem til kirke-sponserede internationale programmer ved korsvejen af hjælp og håb.

Fire tusind scientologer og deres gæster samledes i Clearwaters centrum for at klippe snoren over og dermed fejre indvielsen af Scientology Kirkens nye informationscenter lørdag den 11. juli, som udvidede religionens berømte og humanitære programmer, der omspænder og indvirker på hele planeten. Centeret er centralt beliggende ved siden af religionens åndelige hovedkvarter, Flag Landbasen.

Bygningen i Clearwater og informationscenteret repræsenterer færdiggørelsen af Kirkens næste fase og inkluderer seks forskellige faciliteter, dedikerede til det lokale fremme af globale humanitære initiativer, der er tilknyttede Scientology. Det følger efter indvielsen af Flag-bygningen, kirkens internationale åndelige hovedkvarter i november 2013; åbningen af den historiske Coachman Bygning i 2014, med dens permanente udstilling, helliget Clearwaters historie; total-restaureringen og genindvielsen af bygningen Fort Harrison, forbundet med Flag-bygningen ved en gadebro, som spænder over Fort Harrison Avenue; og åbningen af Oak Cove refugiet.

Den bevaringsværdige Clearwater Building står foran og centralt i området ved Cleveland Street og Fort Harrison Avenue i den historiske Clearwater Building. Strukturen blev oprindeligt bygget i 1918, og er blevet smukt restaureret med dens store forhal omdannet til et Scientology informationscenter. Clearwater er kendt som det åndelige hovedkvarter for Scientology Kirken, og kirken åbner sine døre til dette informationscenter for at besvare spørgsmål om religionen fra fastboende og fra dem, der besøger byen.

”I dag er et vendepunkt for byen Clearwater, hjemsted for vores åndelige hovedkvarter. Vi har etableret internationalt fodfæste for at tage stofmisbrug, analfabetisme, amoralitet og menneskerettigheder op. Vi har arbejdet i verdens brændpunkter – de større byer på Jorden. Og ved at rejse rundt på planeten bruger frivillige medlemmer af vores åndelige hovedkvarter på Flag deres tid på at være fortrop for disse humanitære programmer. Så med den holdning i tankerne at det er det, der udspringer herfra, så bringer vi nu hele viften af vores programmer til denne by, byen hvori vi bor, byen som er vores hjem – Clearwater, Florida.”– David Miscavige, bestyrelsesformand for Religious Technology Center

”I dag er et vendepunkt for byen Clearwater, hjemsted for vores åndelige hovedkvarter,” erklærede David Miscavige, bestyrelsesformand for Religious Technology Center, i sin tale til den forsamlede skare.

”Efterhånden som Scientology ekspanderer ud over hele verden, bringer vi løsninger i vores kølvand til dem, der har et desperat behov. Vi har etableret internationalt fodfæste for at tage stofmisbrug, analfabetisme, amoralitet og menneskerettigheder op. Vi har arbejdet i verdens brændpunkter – de større byer på Jorden.

Og ved at rejse rundt på planeten bruger frivillige medlemmer af vores åndelige hovedkvarter på Flag deres tid på at være fortrop for disse humanitære programmer,” fortalte han. ”Så med den holdning i tankerne at det er det, der udspringer herfra, så bringer vi nu hele viften af vores programmer til denne by, byen hvori vi bor, byen som er vores hjem – Clearwater, Florida.”

Designet som et informations- og mødested til ubegrænset brug, byder dette informationscenter på en fuldstændig biografisk udstilling, der belyser det ekstraordinære liv og arven fra Scientologys grundlægger L. Ron Hubbard – fra hans barndom til hans karriere som forfatter før fremkomsten af Dianetics og Scientology, såvel som hans revolutionerende arbejde med at etablere og definere selve religionen.

Inde i centeret vil beboere og besøgende i byens centrum finde informations-udstillinger med omkring 300 dokumentarvideoer, som dækker:

  • Det grundlæggende om Dianetics og Scientology, inklusive kerneprincipper og overbevisninger;
  • Det bestandigt ekspanderende netværk af Scientology kirker og grupper samt det globale omfang af Scientology som en religiøs bevægelse;
  • Hele rækken af opbud af humanitære programmer, som nu er kendemærket for kirken over hele verden.

Nu har hver af disse humanitære programmer tilmed deres egen facilitet få skridt fra informationscenteret. Aldrig tidligere har så mange individuelle bygninger til at servicere kirke-sponserede humanitære initiativer været opstillet på det samme sted til at oplyse dem, der søger assistance og vejledning. De repræsenterer en hjælpende hånd til Clearwater og lokalsamfundene i Greater Tampa. Til det formål tager kirken fat på sin rolle med at arbejde hånd i hånd med de lokale lovhåndhævere og regeringsembedsfolk såvel som kirkelige og civile grupper og hele det almennyttige samfund for at gøre sin del i at hjælpe med at bygge en mere aktiv by.

Scientology Kirken ekspanderer som en verdensomspændende bevægelse udover 184 lande, og har været en nøglespiller og loyal beboer i Clearwater i næsten 40 år. Clearwater er det permanente hjem for en menighed på mere end 10.000 scientologer. Desuden rejser titusinder af scientologer fra overalt i verden til byen hvert år for at deltage i religiøse servicer ved Kirkens åndelige hjem. Kirken tager sit ansvar og sin interesse i fremtiden for området seriøst.

Indvielsen af centeret fulgte den samtidige indvielse af seks faciliteter langs et helt bygningskompleks på Fort Harrison Avenue, hvor hvert er engageret i et specifikt globalt humanitært initiativ og viet til forbedring af Clearwater og Tampa Bay-området.

Disse seks programmer omfatter:

  • Det nye hjem i byens centrum for kirkens Frivillige hjælpere, del af en global bevægelse, aktiv i 120 lande – verdens største uafhængige nødhjælpsstyrke. Scientologer arbejder frivilligt i mere end 200.000 timer om året alene i Tampa Bay og efter de frivillige hjælperes motto, at uanset udfordringen, ”der kan gøres noget ved det”.
  • Et museum og hovedkontor for Citizens Commission on Human Rights (Medborgernes Menneskerettighedskommission – MMK), en almennyttig vagthund for psykisk sundhed der har bidraget siden 1969 til at få vedtaget over 181 love og lovregler, som beskytter enkeltpersoner mod misbrug eller psykiatriske tvangsbehandlinger. Dets Clearwater informationscenter viser det virtuelle museum Psykiatri: Skade og død.
  • Et nyt hjem for United for Menneskerettigheder, et globalt uddannelsesinitiativ der arbejder for at lære folk at genkende og beskytte enhver verdensborgers rettigheder og nu enhver beboer i Pinellas County – hvor krænkelser af menneskerettigheder og menneskehandel rangerer blandt de mest voldsomme i USA. Dette hovedkvarter lover at gå foran i kampen imod disse urimelige krænkelser.
  • Det nye lokale center for Stiftelsen for en Stoffri Verden, hvis internationale program, Sandheden om stoffer, er nået ud til 260 millioner mennesker over hele verden. Programmet er engageret i at udrydde stofmisbrug og sørger for meningsfuld undervisning om stoffer til unge mennesker.
  • En bygning viet til Vejen til lykke, den ikke-religiøse moralkodeks, skrevet af L. Ron Hubbard. De 21 leveregler i dette hæfte er udkommet på 112 sprog, og de har bragt ro til samfund, som var splittede af uroligheder, bragt fred til områder, der var ødelagt af interne stridigheder, og bragt selvrespekt til millioner af mennesker. Det nye Clearwater-kontor vil tilvejebringe det moralkompas, der er behov for lokalt.
  • Florida-hovedkvarteret for Criminon står som et startpunkt til at udføre missionen om at tage årsagerne til kriminalitet op og at genopbygge lovovertræderes selvrespekt gennem effektive karakteropbyggende programmer.

Kirkens mål med de nye faciliteter til ubegrænset brug er at skaffe hjælp til enhver, som søger det, i Clearwater og Greater Tampa Bay-område.

Lørdagens indvielse fejrede også afsløringen af Osceola Courtyard, en grøn oase som er et holdepunkt for samfundet og forskønner byen på hjørnet af Fort Harrison Avenue og Drew Street. Den vil blive udstyret med farverige pavilloner under ferie-events for at gøre alle de kirkesponserede humanitære programmer tilgængelige. Parken vil også være hjem for Winter Wonderland, en populær familietradition stillet til rådighed for lokalsamfundet af scientologer gennem de sidste 25 år.

_________________

Scientology har haft større ekspansion i løbet af de sidste ti år end i de tidligere 50 år tilsammen. Det første halve år af 2015 har virkelig været markeret af historiske bedrifter for Scientology. De inkluderer denne weekends indvielse af Scientology informationscenteret i den restaurerede Clearwater Building, sammen med seks nye Clearwater hovedkvarterbygninger til at gøre kirke-sponserede humanitære programmer let tilgængelige for lokalsamfundet; indvielse af den majestætiske Ideelle Scientology Kirke i Bogotá, Colombia den 5. juli; og indvielsen for to måneder siden af en anden Ideel Scientology Kirke, hvor grænserne mellem Frankrig, Tyskland og Schweiz støder sammen: i Basel, Schweiz. Der er planlagt flere indvielser i Asien, Europa og Nordamerika i månederne fremover.