EAST GRINSTEAD, STORBRITANNIEN

STORSLÅET FEJRING I WEEKENDEN FREMHÆVER ET ÅR MED MONUMENTALE IAS-BEDRIFTER

7. OKTOBER 2016

Der var fuldt spotlight på ekspansion og store bedrifter i denne weekend med festivitas og stort ståhej, som berettede om 12 måneder med verdensom­spændende indflydelse i Den Internationale Forening af Scientologers (IAS) navn.

I åbningsceremonien oplevede man en hyldest med sækkepibe mod en baggrund med solnedgang, mens medlemmer og gæster fra den Internationale Forening af Scientologer fra 65 lande ankom til det historiske Saint Hill, Scientologys grundlægger L. Ron Hubbards hjem, for en elektrificerende weekend, der markerede årsdagen for en arv – en der blev født for 32 år siden på Saint Hill, hvor IAS først blev dannet.

Den festlige begivenhed strakte sig over tre dage og aftener, og den var fuld af anerkendelser, genforeninger og fællesskab. Det var alt sammen til ære for IAS-arven, der blev skabt med ønsket om at tage kampen op for social retfærdighed, menneskerettigheder og en verden uden krig eller kriminalitet, og alt dette iblandet et engagement i at garantere, at menneskeheden kan opnå den fuldkomne frihed, den stræber efter. Deltagerne bestod af IAS-medlemmer, der kom fra seks kontinenter, som var forenede i en tro på, at det er muligt at styrke lokalsamfund, byer og hele befolkninger.

Mens efterårsvindene fejede henover det bakkede landskab, ankom velklædte deltagere fra hele verden til Saint Hill Manors indkørsel for at hilse på familie, venner og nye bekendtskaber. Kl. 19.00 fredag var tusinder samlet i det store telt til weekendens vigtigste begivenhed.

David Miscavige ledte den tre timer lange event foran et publikum fra 65 lande. Under hans lederskab har Kirken oplevet et år med uforlignelig ekspansion.

”Velkommen til IAS’s storhed,” sagde David Miscavige, den kirkelige leder af Scientology religionen. ”For den sags skyld byd velkommen til en storhed, der overgår enhver storhed, siden vi første gang forpligtede os overfor menneskeheden, og så for at fastholde denne tro som noget selvindlysende – at lige meget hvem der krænker rettighederne for en, krænker rettighederne for alle; at de, der stod bagerst, da menneskelighed blev uddelt, vil få alle til at vente ved døren til frihed; og at en undladelse af at hilse det laveste menneske er en undladelse af at hilse menneskeheden. Men i samme åndedrag forpligtede vi os også til at anerkende magien i alt levende og dermed IAS’ herlighed. Udover det skal det siges, at man ikke forpligter sig på den måde, med mindre man kan leve op til det, hvilket vi selvfølgelig kan. Og det vil I være helt sikre på, før denne aften er omme.”

I løbet af tre timer beskrev David Miscavige, bestyrelsesformand for Religious Technology Center, 12 måneders bedrifter og humanitære aktiviteter i detaljer.

Vigtigst blandt disse bedrifter er to enestående IAS-sponserede faciliteter, der åbnede deres døre i år: Scientology kirken og medborgercenteret i Harlem, New York, der afholdt en storslået åbningsceremoni i juli på Harlems legendariske 125th Street. Alt i alt er de to bygninger på 6.100 m2 og står som et lysende symbol for deres engagement i lokalsamfundet i East Harlem.

I september blev Kirkens år lange ekspansion kronet med et helt nyt åndeligt hovedkvarter for det asiatiske område ved Stillehavet i Sydney, Australien. Den betagende nye Avancerede Organisation på 13.500 m2 er Kirkens største åndelige center uden for USA, og det ligger midt i 365 tønder skov og det bare ti minutter fra Sydneys centrum. Deltagerne blev præsenteret for højdepunkterne fra indvielsesceremonierne for begge nye faciliteter, især både de lokale og nationale dignitarer der hædrede indvielsen med bevægende taler.

David Miscavige bekendtgjorde også den kommende historiske indvielse af Scientology kirkens kontor for nationale anliggender for Irland, der ligger på det ikoniske Merrion Square i Dublin ved byens centrum. Faciliteten er engageret i den uforbeholdne levering af Scientology støttede sociale programmer på Den Grønne Ø.

Fredag aftens event gennemgik det store opbud af humanitære bedrifter fra det forgangne år, og fokuserede på de berømte IAS-sponserede tiltag, begyndende med enestående fremstillinger af indsatsen for at udrydde overgreb inden for psykisk sundhed gennem Citizens Commission on Human Rights (CCHR) (Medborgernes Menneskerettighedskommission – MMK). Betagende historier dukkede op, som natten skred frem, der præsenterede Stoffri Verden og dens skarpe Sandheden om stoffer-undervisningsprogram; United for Menneskerettigheder pustede til ilden med Verdenserklæringen om Menneskerettigheder; Vejen til lykke der genopretter anstændighed og broderskab iblandt menneskeheden gennem de 21 almengyldige moralske leveregler; og råbet om hjælp der besvares af Scientology Frivillige Hjælpere, som hjalp til med situationer, der rangerer fra hverdagens stridigheder til ødelæggende naturkatastrofer. Hvert program blev fremstillet som en tour de force, der viser indvirkningen på individuelle liv, hvor end de finder sted, som er overalt.

For eksempel:

  • United for Menneskerettigheder afholdt informationsmøder og arrangementer i anledning af den Internationale Dag for Menneskerettigheder i mere end 100 byer.
  • Stoffri Verden gav oplysning om stoffer for at hjælpe mere end 125.000 af Amerikas drengespejdere til at opfylde kravene og opnå deres andenklasse rang.
  • Venezuelas ferieø Margarita oplevede styrken af Vejen til lykke, da det nationale politi antog hæftet med de 21 leveregler og derefter cirkulerede 180.000 eksemplarer, der bidrager til et 65 % fald i alvorlige forbrydelser.
  • Scientology Frivillige Hjælpere gav hjælp kollektivt til over tre millioner mennesker, herunder ofre direkte berørt af naturkatastrofer.

Som afslutning på aftenens festivitas var tre fremragende eksempler på scientologer, der udviser enestående humanitært engagement. Deres bedrifter blev anerkendt med 2016 IAS Frihedsmedaljen:

  • Shelley Wilkins fra Australien satte sig for at afsløre overtrædelser af menneskerettighederne inden for det psykiske sundhedsområde, som den nationale leder af CCHR. Ved brug af Australiens lov om aktindsigt skabte hun en mediestorm, der afslørede svindel, interessekonflikt og bivirkninger af medicin hos mindreårige. Hendes hårdnakkede stræben efter at finde forkerthederne, foranledigede reformer for at sikre fremtiden for ungdommen i Australien gennem et statsligt forbud mod sterilisering og elektrochok af børn.
  • Ben og Meghan Fialkoff, et far-datter-team fra New York, bragte Sandheden om stoffer-programmet til udsatte unge i netværket af forsamlingshuse og skoler. De skabte over et hundrede partnerskaber med grupper, herunder New Yorks Politis Sikkerhedspoliti, der hjalp med at skabe det første fald i stofmisbrug blandt teenagere i mere end et årti. Ben og Meghan udvidede deres forebyggende arbejde yderligere til den Dominikanske Republik, Haiti og El Salvador, hvorigennem handlere smugler stoffer ind i USA. I alt har de modtaget mere end 30 priser og anerkendelser.
  • Sandra og Felipe Poveda et colombiansk bror-søster-team, erkendte deres lands kamp med at stå over for sådanne grusomheder som terrorisme, kidnapning, afpresning og drab på uskyldige civile i landets borgerkrig. De gjorde det til deres mission at levere en United for Menneskerettigheder-kampagne til Colombias væbnede styrker. Den risikofyldte kampagne skabte workshops og seminarer for soldater og officerer i alle militære områder, hvilket resulterede i mere end 300.000 soldater, der omfattede de 30 artikler i Verdenserklæringen om Menneskerettighederne og hjalp med at ændre situationen med hensyn til menneskerettigheder i det land.


Fra den ene dag til den anden blev det store telt omdannet til IAS Patrons Ball. Det blændende aftenarrangement, hvor deltagerne er i selskabstøj, afholdes årligt i anerkendelse af de nyeste Patrons og deres engagement i at støtte humanitære aktiviteter og organisationer, der er kendetegnet for den Internationale Forening af Scientologer.

Den tredje og sidste aften kronede Saint Hill Velgørenhedskoncerten afslutningen på weekendens festligheder. Omkring 1.500 lokale beboere deltog i den årlige event, der stadig er en tradition, som L. Ron Hubbard selv begyndte til støtte for lokale organisationer i East Grinstead. Fire lokale velgørende organisationer blev hyldet denne aften med musik og dans og hjælp med deres arbejde i lokalsamfundet over det kommende år.


IAS, der blev grundlagt i 1984, er en medlemskabsorganisation, der er åben for scientologer fra alle lande. Formålet med IAS er at forene, fremme, støtte og beskytte Scientology og scientologer overalt i verden med henblik på at opnå Scientologys mål, der blev formuleret af L. Ron Hubbard. Disse mål er: ”En civilisation uden vanvid, uden kriminelle og uden krig, hvor duelige mennesker kan trives, og hæderlige mennesker kan have rettigheder, og hvor mennesket har frihed til at hæve sig til større højder.”