JOBURG NORTH, SYDAFRIKA

FESLIGT HUMØR: JOHANNESBURG BYDER VELKOMMEN TIL EN NY SCIENTOLOGY KIRKE MED EN LEVENDE FEJRING

23. DECEMBER 2017

Scientology Kirken afslutter en ekspansionssæson med en dynamisk indvielse i de nordlige bakker i ”Byen af Guld” – Johannesburg.

En ny generation rejser sig fra fortidens skygge, med deres egen stemme, og skaber et land som kendetegnes for dets ytringsfrihed og åndelig bevidsthed – et nyt Sydafrika.

Johannesburg (Joburg) er historisk anerkendt som menneskehedens vugge og er i dag kendt for dets aldrig svigtende, kraftfulde energi. Denne by, der plejede at være delt op, fortsætter med at stå i spidsen for en forenet forandring. Som en af de top 50 byer i verden, både hvad angår størrelse og handel, er denne panafrikanske hovedstad hjem til mange kreative og kulturelle kræfter – individer og organisationer er fast besluttet på at skære en bedre og klarere vej til samfundets succes.

Mr. David Miscavige, bestyrelsesformand for Religious Technology Center, der ledte indivelsescermonien, byder velkommen til alle de tilstedeværende ved den livlige fejring lørdag den 23. december.

Denne ånd af innovation og nyt håb var rungende på en varm lørdag eftermiddag i Johannesburg North, idet over 1.500 scientologer og gæster samledes for at indvie byens enestående Scientology kirke på bakkerne i Randburg.

I anledning af denne begivenhed bød mr. David Miscavige, den kirkelige leder af Scientology religionen, velkommen til de tilstedeværende i lyset af ønskerne fra Scientologys grundlægger L. Ron Hubbard (LRH), for mere end 50 år siden, om at indgyde et segregeret Sydafrika med fornuft og vejledning : ”Hvis nogen spørger, hvad det vil sige at følge en LRH drøm fra ’én mand, én stemme, til én nation, ét formål og fra afrikansk magt til afrikansk stolthed og Afrika for evigt til Afrika i live, tja, alt hvad du skal gøre, er at overveje disse ord ’evig Afrika’ og ’uendelig Afrika’, fordi her ligger vores port til Uendelighedens dør.”

Åbningsceremonien blev fremhævet af kreativitet og levende udtryk, der blev ført an af de magiske lyde fra djembe trommer blandet med traditionelle dansere og melodierne fra det lokale kor. Festlighederne udviklede sig hurtigt til et hold af dignitarer fra Johannesburg og Gauteng – der bød velkommen til Kirken og så frem til en gunstig fremtid, idet det gigantiske røde bånd blev klippet.

Det er trods alt en fremtid, der blev skabt på baggrund af en humanitær arv, som Kirken står i spidsen for i Gauteng-provinsen. Faktisk har den Scientology sponsorerede United for Menneskerettigheder-kampagne inspireret en Gauteng rettighedsbevægelse, med mere end 40.000, der nu kender deres rettigheder. Der er også et Stoffri Verden-program, med mere end 300.000 Sandheden om stoffer-hæfter uddelt i Joburg, hvilket bidrager til et fald i narkotikarelateret kriminalitet på tværs af højrisiko-zoner – det første i over et årti.

Den nye kirke er skabt til både at fremme et blomstrende Scientology samfund og fortsætte den fascinerende humanitære arv. Den er beliggende på hjørnet af Bram Fischer Drive og Hunter Street i Randburg, og den sprudlende 6.500 km² store ejendom strækker sig over en 8.000 km² stor grund og ligger på toppen af en bakke med udsigt udover Joburg – byen, som den blev specielt skabt for at tjene.

Den forpligtelse til tjeneste definerede den røde tråd, der var til stede blandt embedsmænd fra byen og provinsen, der mødte op for at byde velkommen til den nye ejendom, herunder: høvding Fanie, fra Zalisidinga afrikansk traditionelt råd; Martin Mande, rådgiver for FN’s Flygtningehøjkommissariat, Sydafrika; Amy Fakude, taler emeritus, Gauteng-parlamentet for kvinder; og Pastor Errol Jacobs fra Eldorado præstegerninger. De talte hver i sær om deres heldige samarbejde med medlemmer og frivillige, der deltager i Kirkens programmer.

Høvding Fanie, fra Zalisidinga afrikansk traditionelt råd, fortalte menneskemængden om sine oplevelser med LRH teknologi: ”Jeg stødte første gang på jeres teknologi, da jeg var på arbejde i provinserne rundt om Johannesburg. Trods deres enkelhed, bragte disse værktøjer tillid, anstændighed og respekt til disse mennesker … det var helt magisk. Derfor begyndte jeg mine egne klasser og trin for trin, lærte I mig denne ’magi’. Og kort tid efter var jeg sikker på, at jeg havde magten til at hjælpe mit folk, fordi efter at have studeret alle 19 kurser – er jeg blevet høvdingen med svarene på alt.”

Martin Mande, rådgiver for FN’s Flygtningehøjkommissariat, Sydafrika, talte om Kirken og dens rolle i at udtænke nye realiteter for Gauteng-folket: ”Hvor andre er statiske i deres tankegang, er I visionære revolutionære. I opløfter sjæle i retning mod menneskerettighederne. Vi må nu etablerer rettighedsklubber over det hele, på skoler, i organisationer og kirker i alle samfund. Og så, på den måde, fra hovedet til hjertet, kan Afrika være levende og fri med en fremtid med menneskerettigheder.”

Taler emeritus i Gauteng-parlamentet for kvinder, Amy Fakude, fremhævede L. Ron Hubbards Vejen til lykke og dens evne til at styrke en generation: ”Før i tiden blev piger ned til 12 års alderen gravide … Nu er de beskyttet af deres nyfundne integritet. Og hvor unge mænd troede, at tyveri var okay, fordi ”de tog det tilbage, som oprindeligt var deres”, så tager de nu deres selvrespekt tilbage. Jeg fortæller jer, med Vejen til Lykke – giver vi menneskeheden dets menneskelighed tilbage.”

Og endelig er der Pastor Jacobs, som sagde, at han er en af de syv religiøse mænd i hans familie, som hver har oplevet et tilbagefald i moral og godhed: ”Vi prædiker, og vi underviser, blot for at se verden forsvinde under vores fødder. Forældre, skoler, rektorer, de kommer til mig og siger: ’Pastor, jeg har brug for din hjælp.’ Men hvem henviser jeg dem til? Tja, for bare et par år siden kunne jeg ikke have fortalt dig hvor eller til hvem, men nu ved jeg det, og det er en velsignelse. For jeg opdagede Dianetics og Scientology Kirken, og alt hvad I bringer til verden.”


Den nye Scientology Kirke i Johannesburg tilbyder alle besøgende en introduktion til Dianetics og Scientology, og det begynder med et informationscenter for publikum. Dets udstilling, der indeholder over 500 film, viser Scientology religionens anskuelser og udøvelser og fortæller om L. Ron Hubbards liv og arv.

Informationscentret giver også information om de mange humanitære programmer, Kirken støtter. Herunder et verdensomspændende initiativ for uddannelse i menneskerettighederne, et vidtrækkende narkouddannelses-, forebyggelses- og afvænningsprogram, et globalt netværk med læse- og indlæringscentre og programmet Scientologys Frivillige Hjælpere, der nu udgør den største uafhængige nødhjælpsgruppe på Jorden.

Johannesburgs kirkesal er stedet, hvor Scientologys menighedsforsamlinger foregår, som blandt andet inkluderer søndagssamlinger, bryllupper og navngivningsceremonier. Den vil også være vært for samfundsrelaterede arrangementer, hvor folk fra alle trosretninger er velkomne. Bygningen rummer desuden adskillige seminar- og kursuslokaler samt en hel fløj, der er afsat til Scientology auditering (åndelig vejledning).


Åbningen af den nye Scientology Kirke i Johannesburg sker under en periode med stor ekspansion for religionen med 60 nye kirker fra Los Angeles til Tampa, London til Milano, Tel Aviv til Tokyo og Kaohsiung til Bogotá. Sådanne åbninger har i det sidste årti drevet en verdensomspændende ekspansion for religionen op i en hastighed, der overgår de forudgående 50 år tilsammen.

I 2017 har indvielser af nye Scientology Kirker fundet sted i Auckland i New Zealand, San Fernando Valley i Californien, Miami i Florida, København i Danmark, Dublin i Irland, Birmingham i Storbritannien og Amsterdam i Holland.

Flere kirkeåbninger er planlagt i 2018 i kulturelle epicentre i Europa, Latinamerika, Nordamerika og Afrika.