JOHANNESBURG, SYDAFRIKA

ET MULTIKULTURELT SAMFUND BYDER VELKOMMEN TIL DET NYE LIVSFORBEDRINGSCENTER I JOHANNESBURG

26. MARTS 2010

Traditionel afrikansk musik indledte indvielsen af et nyt Scientology livsforbedringscenter den 26. marts 2010, og tusind universitetsstuderende, lokale og nationale ledere, kunstnere og lokale scientologer fyldte Station Street i Johannesburg ved denne lejlighed.

Lokale ledere og embedsmænd talte til de tusind tilstedeværende og bød det nye Scientology livsforbedringscenter velkommen til Braamfontein-distriktet i Johannesburg.

Centeret er placeret i nærheden af University of Witswatersrand (WITS) i Braamfontein-distriktet og betjener således et rigt varieret samfund, hvis fælles mål er udtrykt i distriktets motto: ”Det sted, hvor folk hæver sig til storhed.” I sin egenskab af konferencier lovede centerets leder, Edmund Dladlu, at samarbejde med lokalsamfundet for at virkeliggøre dette motto.

Blandt gæstetalerne, der afspejlede distriktets mangfoldighed, var den øverstbefalende for Hillbrow politi, Eddie Mboweni, der talte om partnerskabet mellem hans politistyrke og kirkens kampagner for information om stofmisbrug og menneskerettigheder. ”Centret er godt placeret her,” sagde inspektør Mboweni, ”og vi ser frem til at arbejde sammen med kirken om programmer til at bekæmpe kriminalitet og forbedre livskvaliteten for borgerne i området.”

Scientolog og musikproducer Robin Hogarth beskrev nu, hvordan Scientology har hjulpet ham i hans arbejde for at bringe musik fra Sydafrika ud til et bredere publikum, inklusive produktionen af Blessed og African Spirit med Soweto Gospel Choir, som begge fik en Grammy for ”bedste traditionelle verdensmusikalbum i 2007 og 2008. ”Det her er til jer,” sagde Robin Hogarth. ”Det er for alle – maler, konge, digter, arbejder, studerende, musiker, mand og kone. For Braamfontein, for Johannesburg, for Sydafrika og for Afrika selv. Og det er derfor, jeg er så stolt af at stå her ved denne betydningsfulde lejlighed. Dette livsforbedringscenter åbner døren til en ny fremtid, et bedre liv, en afrikansk renæssance.”

Efter snoren blev klippet gik ceremoniens deltagere rundt blandt livsforbedringscentrets interaktive displays, der giver et indtryk af Dianetics og Scientology principper og deres anvendelse i livet. Centret huser Scientology kirken i Johannesburgs opsøgende aktiviteter, der yder service til lokalsamfundet, og giver praktiske kurser, der henvender sig til en række forskellige situationer i livet, herunder problemer med forhold og personligt og arbejdsrelateret stress.
De, der besøger Scientologys livsforbedrings-center, tager individuelle ture i vores multimedia-displays, der illustrerer anskuelser og udøvelser i Scientology, grundlæggeren L. Ron Hubbards liv og arv samt kirkens globale humanitære og sociale programmer.

Selv Phumzile Zuma, der er datter af den sydafrikanske præsident, Jacob Zuma, talte til de tilstedeværende. ”Forestil jer en verden, hvor alle ved, hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert,” sagde hun. Forestil jer en verden, hvor man kan nå sine mål og formål og føle sig godt tilpas med sig selv og sine medmennesker. Ja, kære afrikanske venner og studerende, jeg har indset, at vi kan opnå dette med de redskaber, som dette nye livsforbedringscenter tilbyder vores område.”

Selv parlamentsmedlemmet Setlamorago Thobejane – generalsekretær for de traditionelle lederes kongres og formand for instituttet for afrikanske kongelige – indtog også scenen. ”Grundlæggeren af Dianetics og Scientology, L. Ron Hubbard, var en sand leder,” sagde Thobejane. ”Jeg lærte, at Dianetics blot var hans første trin på vejen til åndelig frihed, og at han har givet os alle de ting, vi behøver for at forbedre vores liv, uanset hvad der holder os tilbage. Utroligt nok for en person, hvis ord altid har vist sig at holde stik, sagde han, at den næste store civilisation på Jorden helt naturligt ville opstå i det sydlige Afrika.”

Ceremonien afsluttedes ifølge traditionen med at båndet blev klippet, og således var centeret nu officielt blevet indviet. Hundredvis strømmede ind for at studere informationscenteret, se film og multimedie-præsentationer, der beskriver Scientologyens tro og praksis, L. Ron Hubbards liv og gerning samt Scientology kirkens forskellige sociale programmer og opsøgende virksomhed, både i Afrika og i hele verden.