EAST GRINSTEAD, ENGLAND

FORBLØFFENDE BEDRIFTER: HUMANITÆR SUCCES FEJRET FOR EN STORSLÅET IAS-WEEKEND

7. OKTOBER 2018

Den 34. årlige fejring af den Internationale Forening af Scientologer (IAS) passer et år med historiske højder ind i tre glædelige dage i det sydlige England.

Byen East Grinstead ser ud som noget fra en eventyrbog, et middelalderligt marked i det nordøstlige hjørne af West Sussex – syd for London, nord for Brighton, frodigt med landbrugsjord, træer og botaniske haver. Det er trods alt en by hvis navn betyder ”grønt sted” og som grænser op til et nationalt anerkendt Område af Naturlig Skønhed (engelsk: Area of Outstanding Natural Beauty – AONB) som omfatter Ashdown Forest fra de gamle overleveringer.

Destinationen er væk fra alfarvejen akkurat nok til at være lyksaligt roligt men stadig inden for en afstand til at kunne tage til Piccadilly Circus. Sådan skete det at en række af lys gennemstrømmede de snoende landeveje og ankom til de store porte hvor det strømmede frem med bølge efter bølge af deltagere fulde af forventning.

Dette er Saint Hill Manor L. Ron Hubbards hjem og endnu engang hovedscenen for den årlige forsamling af Den Internationale Forening af Scientologer. Gallaen der strækker sig gennem hele weekenden er en mulighed for medlemmer fra alle hjørner af England og mere end 65 lande verden over til at fejre humanitære formål og bedrifter. Og idet den knasende lyd fra sten og grus under støvler og høje hæle gav genlyd ned ad indkørslen, blev skumringen til aften, og en vidunderlig aften var klar til at begynde.

Mr. Miscavige står for den årlige sammenkomst på Saint Hill for at hylde IAS’ arv – en arv med det blivende formål: ”At forene, fremme, støtte og beskytte Scientology religionen og scientologer i alle dele af verden med det formål at opnå Scientologys mål som er fremsat af L. Ron Hubbard.”

”Som det er tradition, er det i aften at vi rejser gennem 38.600 km af vores IAS-land og derigennem følger hver vektor for global redning, ” begyndte David Miscavige, den kirkelige leder af Scientology religionen. ”Vores bud på at frigøre verden fra stofmisbrug, vores menneskerettighedsmandat og det samme igen for moral som udbredes gennem de 21 leveregler fra Vejen til lykke. Pointen er: Tror du ærligt talt at historie altid skal rime med elendighed? Og at konflikt og uretfærdighed er uundgåelige? Tja, det mente L. Ron Hubbard aldrig, og det gør IAS heller ikke.”

Faktisk begyndte IAS i 1984 og blev grundlagt på Saint Hill for at forene, fremme, støtte og beskytte scientologer og Scientology religionen for at opnå Scientologys mål. I anledning af den tradition skitserede mr. Miscavige i år et år med enestående succeser, drevet af en ukuelig styrke hvor al fremgang er rettet mod humanitær redning og ekspansion.

Vigtigst blandt disse succeser var den historiske indvielse af en imponerende ny Scientology kirke i Stuttgart, Tyskland. I begyndelsen af september blev båndet klippet på den 7.200 m² store facilitet i midten af den industrielle hovedstad. Deltagerne ved fredag aftens jubilæum i East Grinstead blev præsenteret for højdepunkterne fra indvielsesceremonien der bød på fængslende taler fra dignitarer som hædrede begivenheden som monumental for fortiden, nutiden og fremtiden, ikke kun for Tyskland men for hele Europa.

Aftenen fortsatte i en opadgående kurs der steg op over et landskab fyldt med humanitære bedrifter gennem de sidste 12 måneder og på vegne af de legendariske IAS-sponserede initiativer. Det hele begyndte med livsvigtige anstrengelser for at udrydde overgreb inden for psykisk sundhed gennem Citizens Commission on Human Rights.

Mirakuløse beretninger om hjælp, støtte og menneskeligt broderskab fremviste yderligere Stiftelsen for en Stoffri Verden og dens uophørlige fremdrift for at levere Sandheden om stoffer; United for Menneskerettigheder, der kæmper for den kendsgerning at alle mennesker, kvinder og børn er beskyttet af Verdenserklæringen om Menneskerettigheder; Vejen til lykke, det verdensomspændende fænomen der indeholder det ikke-religiøse moralkodeks skrevet af L. Ron Hubbard som genopretter grundlæggende anstændighed og tillid til menneskeheden; og den ustoppelige bølge af støtte fra Scientologys Frivillige Hjælpere, der gav hjælp ved 19 forskellige uheldssvangre lokaliteter i det forløbne år.

Hver kampagne opnåede enestående niveauer af bedrifter og nåede ud til nye steder og gav hjælp til tusinder af mennesker over hele verden. David Miscaviges detaljerede gennemgang af de sidste 12 måneder inkluderede:

 • United for Menneskerettigheder, der iscenesatte møder og arrangementer på steder over hele verden herunder Mexico, Gambia, Indien, Taiwan, Washington, D.C. og ved FN’s hovedkvarter i New York City – som repræsenterede en global bevægelse helliget til at bygge ”en retfærdig og fri verden”.
 • I Costa Rica, hvor Unge for Menneskerettigheder-hæftet blev en officiel udgivelse fra landets VM-fodboldhold som skabte en bevægelse gennem alle 82 distrikter og nåede ud til 2 millioner mennesker i alt.
 • Vejen til lykke i Nepal, der styrkede over 100.000 studerende med de 21 leveregler og skabte et signifikant fald i mobning i skolen og resulterede i et regeringssamarbejde med landets skoler.
 • Stoffri Verden i Malaysia, der tog på turne under en Punk Rock-sang ”Lav Musik, Tag Ikke Stoffer” med genafspilninger til tusindvis af lokale studerende og 1,2 millioner borgere som alt sammen inspirerende et fald i narkorelateret kriminalitet.
 • Stoffri Verden-marcher og -arrangementer i Sydafrika og ud igennem hele kontinentet der uddelte næsten 140.000 Sandheden om stoffer-hæfter; underskriftsindsamlinger for et stoffrit løfte med 50.000 underskrifter i Colombia; Stoffri Verden-hold der dækkede Super Bowl 52 i Minnesota, USA, med 230.000 hæfter; og ved FIFA VM i fodbold i Rusland hvor der blev spredt over en halv million hæfter fra Sortehavet til Den Røde Plads; alt i alt blev der dissemineret mere end 15 millioner Sandheden om stoffer-hæfter gennem 19 tidszoner på Jorden i det forløbne år.
 • Scientologys Frivillige Hjælpere, der hjalp til ved katastrofer rundt om i verden herunder ved jordskælv i Taiwan, monsuner i Nepal, tyfoner i Japan og brande i Grækenland såvel som ud igennem Californien.
 • I Puerto Rico, efter den dødelige orkan Maria ramte lige plet på øen, ankom Frivillige Hjælpere øjeblikkeligt for at levere mere end 150.000 vigtige forsyninger og drev efterfølgende en ”gør-det-selv”-solenergibevægelse for at oplyse omkring 300.000 hjem.
 • Efter et jordskælv på 7,5 rystede Papua Ny Guinea, kom Frivillige Hjælpere flyvende med et eftersøgnings- og genoprettelses-program og landede med fem tons af madvarer og forsyninger og hjalp 18.000 øboere i 19 redningscentre.
 • Og i kølvandet på udbruddet af Guatemalas ”Mor af Vulkaner” uddelte Frivillige Hjælpere mere end 10 tons af tøj, mad, hygiejnesæt og medicinske forsyninger til dens base, byggede næsten 200 huse og uddannede lokalt katastrofe-personale for at genopbygge deres region.
 • Alt i alt rejste Scientologys Frivillige Hjælpere 1.030.000 km for at bringe hjælp til over 5 millioner mennesker ramt af naturlige og menneskeskabte katastrofer.

Årets modtagere af de tre IAS Frihedsmedaljer stod med løftet pande og understregede aftenens tema om ubøjelig dedikation mod opnåelsen af fred, uddannelse, anstændighed, social retfærdighed og en stoffri og kriminalitetsfri tilværelse på hele planeten. David Miscavige introducerede hver af dem individuelt og en videopræsentation pointerede deres usvigelige dedikation til menneskeheden:

 • I Austin kørte Frihedsmedaljevinder og ansvarshavende direktør for CCHR Texas Lee Spiller en endeløs kampagne for at stoppe psykiatriske overgreb inden for statens psykiske sundhedssektor. Lee zoomede ind på flere hændelser med tortur og umenneskelig behandling af plejebørn og ældre der efterfølgende afslørede en kæmpe plan med tilskud for at fylde lægers lommer. Han havde i sidste ende sørget for lukningen af 172 kriminelle psykiatriske faciliteter og vedtagelsen af 43 nye love der beskytter enkeltpersoner – alt sammen for at håndhæve menneskerettighederne.
 • I Filippinerne introducerede Jorge Perez de Tagle Davaos politichef til de 21 leveregler fra Vejen til lykke og kørte så et pilotprojekt med betjente der bankede på døre og gav hæftet til formodede narkohandlere som inspirerede et signifikant fald i antallet af mord. Jorge bragte efterfølgende programmet til Manila og underviste personligt i levereglerne til yderligere tusinder af politibetjente. Hvorefter han fortsatte videre for at bringe hans budskab om moralsk uddannelse til Det Nationale Militær. Alt i alt skabte de Tagle en bevægelse der nåede ud til millioner gennem hele hans nation og hjalp med at opnå et 38 % fald i kriminaliteten på Filippinerne.
 • Og i Mexico hvor tvillingebrødrene Dan og Ari Agami arbejdede for at forandre en alarmerende national frafaldsprocent ved at indføre L. Ron Hubbards studieteknologi i lokale skoler. Den øjeblikkelige indflydelse resulterede i uddannede lærere på 600 skoler – med en mexicansk stat der steg til toppen på den nationale undervisningsrangliste. De kanaliserede deres fremdrift til at producere 21 undervisningsfilm til studerende fra 17 lande. Alt i alt uddannede Dan og Ari 33.000 personer, berigede 60.000 lærere og banede permanent vejen til en ny fremtid for over 1,6 millioner elever.

Hvorefter en aften proppet med formål og lidenskab nåede sit højeste idet David Miscavige gav en forsmag på Scientology Networks nye dristige kapitel med bekendtgørelsen af Efterårssæsonens premiere mandag den 8. oktober. Dusinvis af nye episoder vil fremvise ethvert aspekt af verdens yngste større religion og dens globale humanitære mission i de kommende måneder. Faktisk er Scientology Network siden lanceringen den 12. marts 2018 blevet set ud igennem 237 lande og territorier verden over på 17 sprog.


Ånden fra den første aftens festligheder rullede lige over i lørdag aften da det store telt blev omdannet til det årlige IAS Patrons Ball. Den traditionelle gallafest i form af en formel middag og underholdning anerkendte det evigt voksende antal af medlemmer der støtter årets humanitære triumfer idet festglade gæster fyldte dansegulvet til langt ud på aften.

Weekenden sluttede med den årlige Charity Concert, en glædesfyldt musikalsk begivenhed der bød velkommen til omkring 1.500 lokale beboere. Koncerten bød på TV- og pladeudgivende stjerner, internationalt kendte kunstnere og forskellige musikgenrer fra swing til jazz. Men aftenens sande superstjerner var de fem lokale velgørenhedsorganisationer der blev givet donationer for at styrke deres lokale aktiviteter i overensstemmelse med traditionen der først blev sat i gang af L. Ron Hubbard her i hans hjem.


IAS der er den officielle medlemsorganisation for Scientology der er åben for scientologer fra alle lande blev grundlagt i 1984. Formålet med IAS er at forene, fremme, støtte og beskytte Scientology religionen og scientologer overalt i verden med henblik på at opnå de mål som L. Ron Hubbard har sat for Scientology: ”En civilisation uden vanvid, uden kriminelle og uden krig, hvor duelige mennesker kan trives, og hæderlige mennesker kan have rettigheder, og hvor mennesket har frihed til at hæve sig til større højder.”