EAST GRINSTEAD, ENGLAND

HEROISK HUMANISME: IAS’ 35-ÅRSDAG FEJRER STORE FREMSKRIDT FOR EN GLOBAL BEVÆGELSE

13. OKTOBER 2019

Den Internationale Forening af Scientologister (International Association of Scientologists – IAS) samles i East Grinstead i det sydlige England for at markere et år med uovertrufne bedrifter for at opløfte menneskeheden.

Betagende sækkepibemusik bryder stilheden i West Sussex’ skovområder i dette eventyrhjørne af East Grinstead, en by på kanten af den ældgamle Ashdown Forest. De rytmiske nedslag af hestehove og klapren af høje hæle skærer igennem den friske efterårsluft. En summen af forventning og blandingen af mere end et dusin sprog gav ekko gennem de store porte og snoede stier ved denne næsten 300 år gamle herregård.

David Miscavige, Bestyrelsesformanden for Religious Technology Center, åbner fredag aften IAS’ 35-årsdag foran en tilskuerskare, der repræsenterer mere end 65 nationer.

35-årsdagen for den Internationale Forening af Scientologister (IAS) var kommet til Saint Hill, hjem for Scientologys grundlægger L. Ron Hubbard og den hævdvundne baggrund for en fest over en weekend, der tiltrak Scientologister og gæster fra over 65 lande. Efterhånden som deltagerne gik inden for i det store telt, kunne man ikke undgå at synes, at noget specielt, hvis ikke magisk, var i gang.

I en sammenfatning af aftenen sagde David Miscavige, Scientology religionens åndelige leder: ”Præcis som vi forener, fremmer, støtter og beskytter Scientology, må vi også gøre det samme for hele menneskeheden. Fordi, og bogstavelig talt, hvis det ikke er aksiomatisk, når som helst en eller anden derude lider, så er vi mindre. Og omvendt, når som helst nogen får gavn af vores hjælp og lykkes, bliver bistået, assisteret, aflastet og oplyst, så er vi mere.”

Starten på IAS, der blev født i 1984, markerede det øjeblik da nogle modige få samledes på Saint Hill og lovede at forenes med urokkeligt engagement til gavn for folk af enhver trosretning og nation og således opnå Scientologys mål. Som bevis på det engagement præsenterede David Miscavige et år med IAS barmhjertighed og hjælp, hvor menneskeheden havde mest brug for det.

Aftenens første emne viste det frygtløse arbejde i Citizens Commission on Human Rights, som markerede sin 50-årsdag med at bekæmpe overgreb inden for den psykiske sundhedssektor. Blandt de mange skelsættende bedrifter var:

 • De nu obligatoriske FDA ”black box”-advarselsmærkater for alle anti-depressive lægemidler, hvorved de livstruende bivirkninger afsløres.
 • Den amerikanske lov om børnemedicinering der officielt forbød tvunget medicinering af skolebørn.
 • Det amerikanske sundhedsministeriums bestemmelser, der forbyder fysisk og kemisk fiksering.

For at fuldende de 50 år med bedrifter afslørede CCHR en dokumentarfilm i spillefilmslængde, der udgør den definitive afsløring af moderne tortur med elektrokonvulsiv terapi (ECT).

Aftenen fortsatte med et større og større overblik over humanitære bedrifter gennem initiativer sponseret af IAS: United for Menneskerettigheder, et undervisningsprogram, der er centreret om Verdenserklæringen om Menneskerettighederne og regeringers implementering af den over hele verden; Stiftelsen for en Stoffri Verden, verdens største ikke-statslige stofoplysningsprogram; og Vejen til lykke, L. Ron Hubbards ikke-religiøse moralkodeks, der består af 21 leveregler som en vejledning til et bedre liv baseret på sund fornuft.

Den årlige gennemgang viste sig at være mere lovende end nogen tidligere 12 måneder med bl.a. følgende højdepunkter:

 • Ved det 17. topmøde for vindere af Nobels fredspris blev Fredstopmødets medalje for social aktivisme overrakt til Unge for Menneskerettigheders internationale kontor og dets formand, Mary Shuttleworth. Prisen, der personligt blev uddelt af modtagere af Nobel Fredspris, repræsenterer et betydeligt bidrag til fred og menneskerettigheder.
 • Unge for Menneskerettigheder startede bevidstgørelse blandt unge borgere på Salomonøerne, hvor 10 procent af befolkningen blev nået på kun 2 uger, og Ministeriet for kvinder, børn og familieanliggender anbefaler programmet i hele landet.
 • United for Menneskerettigheder arrangerer møder og begivenheder over hele verden med topmøder om menneskerettighederne i Mexico, Nepal og Washington D.C., såvel som FN’s hovedkvarter i New York, som højdepunkter. Gennem mere end et årti med utrætteligt arbejde har kampagnen hjulpet med at drive den globale bevidsthed om menneskerettigheder fra elendige 4 procent til mere end 50 procent af verdens befolkning.
 • Vejen til lykke gennemtrænger områder med religiøse konflikter i Sri Lanka med mere end 40 civile og offentlige myndigheder og over 100.000 borgere, der tager de 21 leveregler til sig. Dette arbejde kulminerede i en tværreligiøs konference uden fortilfælde, hvor alle større religioner sluttede sig sammen med et løfte om at fremme fred og enhed gennem Vejen til lykke.
 • Stoffri Verden giver Sandheden om stoffer-materialer til taiwanske politidistrikter for at mætte 30 distrikter og 7 byer, hvilket har givet en nedgang på 42 procent i unges stofmisbrug. Inspireret af sådanne resultater har hver gren af det taiwanske militær nu også indgået partnerskab med kampagnen for at implementere Sandheden om stoffer-læseplanen med over 7.000 medarbejdere, der allerede er uddannet.
 • Stoffri Verdens distributionsmøder danner en international front mod stofmisbrug fra motorcykelture ved foden af de italienske Alper, til at politiet tilslutter sig på Filippinerne og et trommekorps fra kampagnen mod stoffer på Times Square. Alt i alt har stiftelsen iscenesat 9.000 arrangementer i mere end 100 lande og uddelt 22 millioner Sandheden om stoffer-hæfter bare på det sidste år.

Frivillige Scientology Hjælpere udgjorde endnu et episk kapitel den aften. Idet de ydede ubetinget hjælp ved både hverdagens kriser såvel som menneskeskabte ulykker og naturkatastrofer, var de Frivillige Hjælpere igen allestedsnærværende:

 • De gav hjælp og undsætning til katastrofeområder verden over, hvad enten det er jordskælv i Haiti, orkaner i Florida, brande i Californien, cykloner i Mozambique, voldsom regn og jordskred i Uganda, monsunregn i Nepal eller superstormen, der ødelagde øen Grand Bahamas.
 • I Indonesien, i kølvandet på tre naturkatastrofer (et jordskælv på 7,0, en tsunami og dette århundredes mest dødbringende vulkanudbrud), har Frivillige Scientology Hjælpere bragt forsyninger og ydet lindring af traumer til over 93.000 berørte borgere.
 • I Mumbai i Indien har Frivillige Hjælpere indgået partnerskab med delstatens leder af brandkorpset og har integreret Scientology Frivillig Hjælper-teknologi i brandmænds pensum for at forøge effektiviteten i at redde liv.
 • Alt i alt fra det vestlige Sibirien og Vestafrikas Guineakyst til Andesbjergene og de nordlige dele af Skandinavien har Frivillige Scientology Hjælpere rejst mere end 600.000 km for at give utvetydig hjælp og uddanne mere end 150.000 mennesker bare i løbet af det sidste år.

De individuelle historier om IAS Frihedsmedaljevindere for 2019 er betegnende for det, IAS står for:

 • I Ukraine har CCHR’s pionerer Anton Batalin og Anastasiia Vilinskaya ubønhørligt afsløret psykiatriske overgreb på tværs af deres land. De har skabt alliancer med Sundhedsministeriet, det nationale anti-korruptionskontor og verdens største mellemstatslige sikkerhedsorganisation, de vandt kendelser ved forfatningsdomstolen, som gav anledning til gennemgribende reformer af landets love om psykisk sundhed.
 • I Mexico har Rosalba og José Cordero brugt Vejen til lykke til rehabilitering af kriminelle, først ved at lede implementering af hæftet i hele Mexico City og delstaten Mexicos fængsler. Hvorefter antallet af ”svingdør”-vaneforbrydere faldt til bare 1 procent blandt indsatte, der havde afsluttet programmet. Efterfølgende bragte de de 21 leveregler til den nationale menneskerettighedskommission, hvilket gav indførelse af undervisningsplanen i alle de statslige og føderale fængsler i hele landet.
 • I Østafrika blev Daniel Okello sit lands første Frivillige Scientology Hjælper ved at bruge Scientology redskaber til at styrke den lokale forretningsverden, kirker, fængsler, skoler og grupper i hele det vestlige Kenya. Gennem mere end 600 seminarer har han uddannet mere end 50.000 fra det østlige Afrika i VM-teknologi og etableret det første netværk af Frivillig Hjælper-grupper fra Victoriasøen til det Indiske Ocean nogensinde.

Dernæst vistes den episke saga om den Avancerede Organisation og Saint Hill Afrika. Organisationen, der åbnede den 1. januar 2019 i Johannesburg med IAS-sponsering, har siden vist sig som et skabelsespunkt for lokale tiltag, som omfatter alle lag af samfundet: Et partnerskab med det sydafrikanske politi om at nå 400.000 med oplysning om stoffer og skabe en tværreligiøs loyalitet med præster fra 16 forskellige trosretninger for at bringe værdifulde redskaber til livet fra Håndbog i Scientology til mere end 100 menigheder. Efterfølgende er kirkegangen i disse kirker steget med mere end 60 procent. Opfyldelsen af en speciel anmodning om distribution af Vejen til lykke ved den første offentlige præsidentindsættelse siden slutningen på apartheid blev nævnt. Med hæfter i hænderne på hver deltager bidrog Vejen til lykke til en enestående indsættelse uden hændelser.

Til sidst, og for at fuldføre den betagende aftens eventyr, kom bekendtgørelsen om Scientology TV Networks nye sæson, der får premiere den 21. oktober. David Miscavige gav en forsmag på, hvad der snart vil komme i æteren og lover en skarp række nye episoder og helt nye serier, der vil tilfredsstille nysgerrigheden og give en dybere indsigt i den globale religion.


Lørdag aften var der en middag i kjole og hvidt, som anerkendte det urokkelige engagement hos dem, der giver energien til IAS-bevægelsen. Fra den ene dag til den anden var det store telt blevet omdannet til en storslået ramme for IAS Patrons Ball. I løbet af aftenen var der en anerkendelse af de førende Patrons, der var vidne til en international koncert med optrædener af stjerner fra Australien, Europa, Afrika og USA, med festligheder, der strakte sig til ud på natten.

Weekenden sluttede med Saint Hill velgørenhedskoncerten, hvor 1.500 lokale beboere deltog i denne meget omtalte årlige begivenhed. Et dynamisk udsnit af prisvindende kunstnere, der krydser flere genrer fra Broadway til jazz, var øverst på plakaten. En række førende velgørenhedsorganisationer fik gavn af bidragene, så de kan udvide deres aktiviteter for bedre at tjene deres lokalsamfund, hvilket er i overensstemmelse med den tradition, L. Ron Hubbard startede i løbet af de år, han havde Saint Hill som hjem.


IAS, den officielle medlemsorganisation for Scientology, er åben for Scientologister fra alle lande og blev grundlagt i 1984. Formålet med IAS er at forene, fremme, støtte og beskytte Scientology religionen og Scientologister overalt i verden med henblik på at opnå de mål, som L. Ron Hubbard har sat for Scientology: ”En civilisation uden vanvid, uden kriminelle og uden krig, hvor duelige mennesker kan trives, og hæderlige mennesker kan have rettigheder, og hvor mennesket har frihed til at hæve sig til større højder.”