JOHANNESBURG, SYDAFRIKA

FORANDRINGENS VINDE:
SCIENTOLOGY HOVEDKVARTER FOR AFRIKA SPRINGER TIL LIVE PÅ MAJÆSTETISKE CASTLE KYALAMI

1. JANUAR, 2019

Under en betagende indvielsesceremoni og en uge fyldt med fejring, bringer den nye Avancerede Organisation og Saint Hill Afrika kontinentale Scientology hovedkvarterer og centre for samfundsforbedring til Regnbuelandet og hele Afrika.

På toppen af et plateau som zulu-stammefolk engang kaldte ”Stedet i Himlen”, blev den fjerne rytme fra djembe-trommer til en festlig symfoni af rytme der satte en uge værd af glorværdige festligheder i bevægelse. Mere end 4.000 gæster fra hele Afrika og alle verdenshjørner havde samlet sig på det pragtfuldt restaurerede Castle Kyalami til en historisk indvielsesceremoni. Det var en fejring fyldt med stolthed og lidenskab, en fejring af kontinentalt håb der var blevet opløftet, en fejring af åndelig frihed og endnu en milepæl i Scientology Kirkens historie – en ny Avanceret Organisation og Saint Hill for Afrika.

I umindelige tider har denne hellige bakketop i Midrand givet udsigt ud over de enorme og rige områder i Sydafrika, en udsigt der strækker sig endeløse kilometer i alle retninger. Nu tilbyder den en anderledes slags udsigt, en der strækker sig endnu længere end øjet kan se, ind i en ny åndelig verden.

Mere end 4.000 scientologer fra hele Afrika og verden hilser på mr. David Miscavige, Bestyrelsesformanden for Religious Technology Center, ved indvielsen af det nye åndelige hjem.

På nytårsdag, med betagende udsigter af højdedraget foran og den slående form af Castle Kyalami bagved, stod mr. David Miscavige, den kirkelige leder af Scientology religionen, foran de tusinder der samledes og talte om den monumentale natur af denne enestående indvielse.

”I dag bevidner I historie: Den første nye Avancerede Organisation i vores Guldalder, denne nation hvor der i første omgang opstod Scientology kirker for det nye årtusinde, denne affyringsrampe for at bringe vores hjælp alle andre steder hen. Hvis noget kan betegnes som ’hellig jord’, så er det her helt bestemt det. Og det er endnu mere helligt, siden det er også her de vil fortælle en at menneskeheden blev født og ’navlestrengen’ stadig ligger begravet under vores fødder. Men uanset hvad så står I ved knudepunktet af tre millioner år der er gået og en uendelig fremtid på vej.”

I anledning af den enestående fremtid, fyldte et kor på hundredvis, klædt på i traditionelt afrikansk tøj, slottet fra platform til brystværn – og dansede og sang ”Winds of Change” – en original sang skrevet specielt til lejligheden. Den optræden var inspireret af L. Ron Hubbard og hans drøm om ubegrænset åndelig frihed for Afrika og erobrede hjerterne hos alle der deltog. Dignitarer der repræsenterede det sydafrikanske politi og myndighederne sluttede sig sammen og hyldede kollektivt den historiske begivenhed som en ”ny opvågning for vores dejlige Afrika”.

I centrum af den himmelske bakketoppe, på 9 hektar land, står det 8.000 m² store Castle Kyalami som vidnesbyrd til religionens forpligtelse til at hjælpe med at skabe et Afrika der kan opfylde dets ubegrænsede potentiale. Slottets tilstedeværelse afspejler den magiske aura fra det sydafrikanske landskab idet det ser mod landets tvillingegiganter i Gauteng – Johannesburg mod syd og Pretoria mod nord. Panoramaudsigten fanger hurtigt de besøgende, og slottets 12 krenelerede tårne og 20 cm tykke vægge giver den en unik stemning. Det elegante interiør styrket af italienske marmorgulve, udgravet af det samme stenbrud der bruges af Michelangelo, gav dets egen specielle stemning til den imponerende indvielse.

Indvielsen af den Avancerede Organisation er indbegrebet af virkeliggørelsen af en drøm der første gang blev udtrykt i 1966 af L. Ron Hubbard, Grundlægger af Scientology religionen. Han søgte at bringe Scientologys budskaber om menneskerettigheder og samfundsforbedring til landet hvor apartheid herskede – hvor, på det tidspunkt, og i tre årtier efter, frihed kun var en drøm for millioner af afrikanere.

I løbet af dybderne af det brutale apartheid-regime var mr. Hubbard talsmand for og skrev en ny Bill of Rights og forfatning til Sydafrika under et ”én mand, én stemme”-forslag som udelukkende var designet til at emancipere alle sydafrikanere.

For at vise deres dedikering til den vision af frihed, har Scientology åbnet utallige kirker og missioner over hele kontinentet i de sidste 50 år. Nu, med etableringen af Castle Kyalami, er antallet af åndelige og humanitære muligheder vokset eksponentielt.

Her vil scientologer fra hele kontinentet finde Scientology tjenester der tillader medlemmer at bevæge sig fremad på deres åndelige rejse til de øvre niveauer af Broen til Fuldkommen Frihed og lige her på afrikansk jord. Den rummelige facilitet omfatter et Hubbard Vejledningscenter der strækker sig over en hel fløj helliget auditering (åndelig vejledning), et Akademi til uddannelse af auditorer for at tjene i Scientology organisationer i Afrika, såvel som en hel division til vejledning af medlemmer på de Avancerede Niveauer på Broen.

Udover Kirkens åndelige arbejde i den nye Avancerede Organisation bød denne dag også samtidig på indvielsen af et Kontinentalt Forbindelseskontor for kirkelige ledelse af Scientology i hele regionen. Dette er et skabelsespunkt der udgør en vital forbindelse mellem Kirken og religiøse, civile og sociale organisationer over hele det afrikanske kontinent. Herfra vil Kirken koordinere sociale og humanitære programmer for opsøgende arbejde der allerede når hundreder af millioner i navnet på en stoffri, moralsk og retfærdig verden uden kriminalitet. Faktisk, i kombination med Castle Kyalami, repræsenterer forbindelseskontoret et dynamisk centrum for humanitær hjælp der, udover dens initiativer i stor målestok, vil sørge for afholdelsen af seminarer og eventer der er fokuseret på at forene samfunds- og tværreligiøse styrker for at henvende sig til sociale onder der ofte ignoreres.

Indvielsesceremonien selv gravede sig ind i Kirkens dybe brønd af sociale partnerskaber i det sydlige Afrika. Dignitarer der bød velkommen til menneskemængden og hædrede Kirken omfattede Brigadegeneral Sthembiso Shobede-Nkosi fra Sydafrikas Nationalpoliti; Apostel Matome Modiba, Ledelsessekretær af National Interfaith Council of South Africa i Gauteng-provinsen; Michael Tshishonga, landets tidligere Vicegeneraldirektør for Justits, og Pastor Gift Moerane, Chef for Council of Churches i Gauteng og rådgiver for Sydafrikas Nationale Fredsaftale.

Brigadegeneral Sthembiso Shobede-Nkosi bød Scientology Kirken velkommen til dens nye hjem på vegne af den sydafrikanske politistyrke. Hun talte desuden om Kyalami som en bastion i landets kamp mod stoffer.

”Scientology Kirken har den unikke evne til at koordinere så mange og bringe dem sammen under et enkelt tag. I har allerede lagt grundlaget, og utallige andre har sluttet sig sammen med jer nu og sagt: ’Ja, vi er med.’ På den måde har I skabt en fælles vision som driver vores nation for evigt frem. Jeg beder om at vi sammen tager fat på den vision og gør dette Castle Kyalami til en fæstning hvorfra vores stoffri-kampagne når ud over horisonten. Og alt sammen så vi kan opnå den ultimative sejr og vinde slaget mod stoffer i al evighed.”

Apostel Matome Modiba fra National Interfaith Council of South Africa talte om styrken fra viden til at låse op for potentiale. Han sagde at han første gang blev klar over den viden der er i Scientology gennem Kirkens samspil med Interfaith Council.

”Fra begyndelsen af så jeg jeres lidenskab når I talte om L. Ron Hubbard og hans teknologi, som tilbyder så mange praktiske redskaber man har brug for i livet lige nu,” sagde han. ”Jeg begyndte åbent at lære om metoderne i Scientology og al den viden I har til rådighed. Og jeg indså hvordan vores folk har brug for denne teknologi, fordi den er praktisk. Den er utrolig kraftfuld.”

Sydafrikas tidligere vicegeneraldirektør for justits, Michael Tshishonga, fortalte den forsamlede menneskemængde at mr. Hubbards mod på vegne af Sydafrika aldrig vil blive glemt.

”Det er sandt, der er altid en begyndelse til regnbuen,” sagde han. ”Og for Sydafrika begyndte drømmen med de personer der var villige til at stå op for vores folks lykke.... I var stærke røster der var villige til at give genlyd ind i mørket der indhyllede vores nation og afsløre psykiatriske arbejdslejre hvor vores folk blev behandlet som kvæg.... Vi vil aldrig glemme hvad I gjorde for at stå op mod dem der holdt vores Madiba bag tremmer. Ja, mr. Hubbard og Scientology Kirken har kæmpet for os og blev således en med os.”

Pastor Gift Moerane, hvis arbejde som rådgiver for Sydafrikas Nationale Fredsaftale oprindeligt satte ham i kontakt med det humanitære arbejde fra Scientology religionen, sagde at han anser L. Ron Hubbards skrifter som en vejledning til bedre liv i Afrika.

”Når man læser L. Ron Hubbards bøger, indser man at vi forandrer verden hvis vi bliver de frivillige han havde forestillet sig,” fortalte han den forsamlede menneskemængde. ”Jeg kan godt lide at sige at Dianetics og Scientology symboliserer ånden af ubuntu: ’Jeg er fordi vi er.’ Det er den ånd som vores land så desperat har brug for. Så i dag, lad kanonerne skyde og trompeterne lyde. Lad løverne brøle, elefanterne strejfe omkring og leoparderne løbe, fordi Afrika kalder nu dette utrolige slot sit hjem. Og med det er en ny opvågning kommet til vores dejlige Afrika!”

Før mr. Miscavige klippede det enorme traditionelle røde bånd for at markere den formelle åbning af den Avancerede Organisation og Saint Hill Afrika, placerede han den allerede magiske dag i endnu større kontekst:

”Hvis det her er stedet hvor mennesker først gik oprejst, tja, det er her hvor I nu kan vise dem hvordan man flyver. Udover det – hvis der er mere end det – siges det at det sted man længes efter er det sted det er ment at man skal være. Tja, hvis det er Afrika, så er det Afrika.

”Og så, efter alle disse år, er I ankommet for at være vidne til både historie og skæbne – og alt sammen som vores Grundlægger erklærede fra det første klokkeslæt: ’Sydafrika vil fostre den næste store civilisation på denne planet.

Og med det indvier jeg nu denne Avancerede Organisation og Saint Hill Afrika i L. Ron Hubbards navn.”


Dette var en indvielse så storslået at den ikke kunne blive holdt på en dag.

1. JANUAR: RINGER NYTÅRET IND MED EN HISTORISK TONE

Indvielsen af den Avancerede Organisation var den allerstørste bedrift i en æra med global ekspansion og kickstarten til en uge med jublende fejring. Dag efter dag var der musik i luften, idet afrikanske sangere, trommespillere og dansere underholdte den globale samling af scientologer og lokale gæster på udendørsterrasser ud igennem den 9 hektar store ejendom. Internationale gæster blev givet en smagsprøve af den sydafrikanske kultur og deres retter med et afrikansk marked på stedet med håndlavede smykker og håndværk og traditionel braais (sydafrikansk barbecue). Og ugen tilbød en række af specielle begivenheder, der tiltrak stammeledere, humanitære fortalere samt lokale og internationale scientologer.

2. JANUAR: FORANDRINGENS VINDE BLÆSER

Begejstret efter den historiske indvielse og fyldt med energi til at bygge på dagens momentum, samledes scientologer fra hele Afrika for at planlægge for den fremtidige ekspansion gennem hele kontinentet, med nye kirker i horisonten i Port Elizabeth, Durban, Cape Town og også i Zimbabwe, i Harare og Bulawayo.

Den samme aften fyldte mere end 1.000 gæster – inklusive lokale dignitarer og repræsentanter fra stammer – det topmoderne storslåede Auditorium og spredte sig ud til tilstødende lokaler for en imponerende koncert. Nogle af Sydafrikas største musikalske talenter indtog scenen og fik taget til at løfte sig med en kuldegysene optræden af sange fra mindealbummet Africa: The Winds of Change. Repertoiret omfattede sange skrevet og komponeret af L. Ron Hubbard som en hyldest til Afrikas ukuelige ånd. Og den ånd blev fuldt fremvist idet de udøvende kunstnere og publikummet blev bevæget – bogstaveligt talt og i overført betydning – af rytmen og budskabet i musikken.

3. JANUAR: EN HYLDEST TIL SCIENTOLOGER I SYDAFRIKA

Sydafrikanske solide støtter af Den Internationale Forening af Scientologer (IAS) trådte ind i rampelyset for den første nogensinde sydafrikanske IAS Patrons Ball. Lokalet blev omdannet til gylden storhed med flimrende bagtæpper og protea-fyldte blomsterarrangementer for en formel galla. Mr. Miscavige hædrede over 100 IAS-medlemmer for at støtte kontinents massive humanitære opsøgende arbejde – og anerkendte deres motivation og engagement for at gøre denne indvielsesfejring til en succes. Stoltheden var mærkbar idet disse dedikerede scientologer accepterede deres priser. Efter en overdådig middag rockede musikalske stjerner lokalet. Den caribiske sensation Michele Henderson og Harlems egen hiphop-legende Doug E. Fresh satte stemningen for resten af aftenen idet Patrons slap sig selv løs på dansegulvet og festede natten lang.

4. JANUAR: DET NYE ÅR STRÅLER KLART FOR GAUTENG-PROVINSEN

Festlighederne fortsatte idet medlemmer fra en trio af kirker i Gauteng-provinsen fyldte slottets Auditorium for en fremvisning af Den Internationale Nytårsfejring. Til den store overraskelse og glæde for menneskemængden, indtog mr. Miscavige scenen i Auditoriet og gav publikum en uformel opsummering af ugens begivenheder. De var på deres fødder i vild jubel over at vide at denne indvielse ikke kun har åbnet dørene til åndelig frihed for scientologer, men giver løftet om håb og hjælp for hele Afrika.

5. JANUAR: FORSVARER AFRIKA

Afrikas Humanitære Kampagne-seminar, hvor hundredvis deltog, puttede fokus på Kirkens programmer for opsøgende arbejde i samfundet. Deltagerne blev informeret og inspireret af en serie af dybtgående briefinger der skitserede de grundlæggende elementer ved nogle af verdens mest langtrækkende sociale redningsinitiativer. Den kollektive fokus blev puttet på Afrika, der blev lagt planer for at tage fat på kontinentets mange samfundsproblemer, som tilbød håb for at hjælpe med at nå dets ultimative potentiale.

6. JANUAR: EN SØNDAGSSAMLING FORENER

Den ugelange fejring kulminerede med kirkens allerførste søndagssamling, som fik en begejstret begyndelse med lyden fra et a cappella-kor fra Soweto. Den bevægende tjeneste, som inkluderede en ordineringsceremoni, var et vidnesbyrd om L. Ron Hubbards vision for kontinentet, og bragte afrikanske kongeligheder, samfundsledere, lokale Gauteng-beboere og menigheden af scientologer sammen. Det var en passende afslutning på en historisk uge der var fyldt med ånden af håb og løftet om en lysere fremtid.


Indvielsen af den Avancerede Organisation og Saint Hill for Afrika understreger hvad der er en enorm periode med kolossal ekspansion for religionen i blot de sidste 15 år. Under mr. Miscaviges lederskab har Scientology Kirken slået dørene op for mere end 70 nye Scientology kirker ud igennem seks kontinenter. De seneste åbninger har fundet sted i Salt Lake City, Utah; Silicon Valley, Californien; Perth, Western Australia; Orlando, Florida; Stuttgart, Tyskland, og Detroit, Michigan.

Der er planlagt flere kirkeåbninger i det kommende år i globale byer i Nordamerika og Europa.