CLEARWATER, FLORIDA

EN FØDSELSDAGSFEJRING FOR TIDERNE: SCIENTOLOGER FRA 70 LANDE SAMLES FOR AT ÆRE GRUNDLÆGGER L. RON HUBBARD

13. MARTS 2019

Den glædelige weekend med festligheder tiltrækker tusinder for en tidsrejsende, verdensrejsende hyldest til L. Ron Hubbards ekstraordinære liv og arv ved Scientologys åndelige hovedstad i Clearwater, Florida.

Projektørlysene. Folk på den røde løber. Fotograferne der fanger øjeblikket. Den begejstrede snak på en mangfoldighed af sprog. Aktiviteten og spændingen. Tusinder ankom fra 70 lande og samlede sig i Ruth Eckerd Hall i Clearwater, Florida. De var fuldt klædt på i aftenkjoler og smokinger og klar til at feste. Det var hovedeventen i en årlig weekendlang fødselsdagsfejring for religionens Grundlægger, L. Ron Hubbard (LRH). Og der var en hel masse at fejre, fra en historieskabende indvielse til en stribe af Kirke-succeser der strækker sig over hele kloden og et smugkig inden i Scientology Networks næste sæson – det hele understregede omfanget af Scientologys ekspansion.

Mr. Miscavige byder velkommen til deltagere til den årlige fejring i Ruth Eckerd Hall i Clearwater, Florida. Og der var en hel masse at fejre, fra en historieskabende indvielse til en stribe af Kirke-succeser der strækker sig over hele kloden og et smugkig inden i Scientology Networks næste sæson – det hele understregede omfanget af Scientologys ekspansion.

Aftenen begyndte med en virtuos musikalsk optræden der fik deltagerne på deres fødder og som signalerede at denne enestående aften ville byde på en masse eventyr. Det var faktisk introduktionen i verdensklasse til det øjeblik hvor den kirkelige leder af Scientology religionen, mr. David Miscavige, indtog scenen blandt tordnende bifald og en langvarig stående ovation.

”Velkommen til den aften hvor vi hædrer vores Grundlægger. Ikke at I aldrig har stiftet bekendtskab. Men siden dette er en aften for formaliteterne, lad os begynde med nogle få grundsten. Dette forløbne år så nye Scientology kirker i alle geografiske områder, nye faciliteter for fremadrettede fremskridt over hele kontinenter, for ikke at nævne et splinternyt år – 2019 – der aldrig vil blive glemt, selvom det kun lige er begyndt. Kort sagt, vores ekspansion er forbløffende, og selvfølgelig stammer det hele fra livet og arven fra en mand – L. Ron Hubbard.”

Og det liv og den arv har efterladt et uudsletteligt indtryk på verden. Han blev født den 13. marts 1911, og som hans levnedsskildrer, Dan Sherman, gjorde klart i sin præsentation, L. Ron Hubbard var en mand som erkendte medmenneskeligheden i hver person han mødte, fokuserede på dem på en måde der efterlod et varigt indtryk. Dan Sherman tog publikum ud på en rejse som strakte sig over fem årtier, for en række af dage i L. Ron Hubbards ekstraordinære liv, og flettede videointerviews ind med folk der for evigt var blevet forandret bare ved at krydse hans vej.

Præsentationen begyndte 90 meter over kornmarker i Midtvesten, hvor en 20-årig omrejsende pilot ved navn ”Flash” Hubbard viste lokale beboere, herunder en ni-årig model-fly-entusiast, hvad det betød at flyve. Den dreng – nu et voksent menneske – huskede hvordan, efter at han landede i en mark for køer, den unge pilot gav de nysgerrige beboere – én efter én – chancen for at flyve til vejrs over markerne. Det var en begivenhed der gjorde så stort et indtryk på byboerne at den blev fejret et halvt århundrede senere med L. Ron Hubbard-dag.

Hr. Sherman satte derefter scenen i en forfatters fristed på en bakketop over Port Orchard, Washington, hvor Hubbard skrev sin første roman, en historie om sortfodsindianerne. Publikum hørte fra et andet vidne til historie, en sortfodsrepræsentant der som en ung mand mødte L. Ron Hubbard i den cedertræsbeklædte hytte hvor han talte om sin roman ”og fik historien til at komme til live”. Det var, sagde han, ”en mindeværdig dag”.

Hr. Shermans øjebliksbilleder af livet og indsigterne fra L. Ron Hubbard inkluderede også historier fra en herre der var blevet inspireret til at forfølge en karriere i videnskab på grund af hans barndomssamtaler med manden der reddede ham fra en orkan i New Jersey og en anden der tydeligt genkaldte sig sine teenage-dage som afrydder, der kulminerede i en livslektion om vigtigheden ved uddannelse som han tog til hjertet, takket være en menneskekærlig kunde der gjorde ham til sin ven, ved navn mr. Hubbard. Sherman afsluttede sin præsentation i Californiens Gold Country i 1980’erne, og glædede publikum med et interview med en ung kvinde fra Sears Roebuck der mødte op for et salgsbesøg i mr. Hubbards hjem og oplevede en gylden eftermiddag som hun aldrig ville glemme: ”Når man møder nogen der er så vigtig, efterlader de et meget specielt indtryk på dig.”

Aftenen gik så hurtigt frem til 2019 og en prisuddeling der understregede stemningen ved aftenen – en fejring af ekspansion. For mere end 40 år siden blev LRH spurgt hvad han ønskede sig for sin fødselsdag. Hans svar var gaven i form af Scientology orger og missioner der blomstrer i navnet på levering af åndelig frihed. I årenes løb har Scientology kirker rundt om i verden gjort det til et spil, konkurreret i en af fire ligaer, og racet mod målstregen. I år opnåede championerne der trådte ind i vindercirklen alle rekordsættende præstationer. Det er Scientology Missionen for Ulm, Tyskland; Scientology Kirken Stuttgart, Tyskland; den Avancerede Organisation og Saint Hill Storbritannien og det Kontinentale Forbindelseskontor for Europa.

Alt ståhejen og begejstringen satte scenen for aftenens endelige hyldest af mr. Hubbards arv. ”Og dermed kommer vi til det kulminerende kapitel af dette Fødselsdagsspil 2019,” sagde mr. Miscavige. ”Så mens I utvivlsomt har hørt om det, og muligvis endda selv set det, er tiden nu kommet til at komme med kendsgerningerne.”

Og bare sådan præsenterede mr. Miscavige derefter den mest storslåede bedrift ved dette års ekspansion, åbningen af den første nye Avancerede Organisation i over 35 år. Den historiske indvielse af et majestætisk slot med udsigt over 9 hektar af højsletter gjorde Scientologys avancerede åndelige niveauer til rådighed for første gang på afrikansk jord og med det skete virkeliggørelsen af en drøm der første gang blev udtrykt af mr. Hubbard for over 50 år siden. Præsentationen berettede om en serie af historiske fejringer, fra den storslåede indvielse, som nationale dignitarer hyldede som en ”opvækkelse af vores dejlige Afrika”, til en storslået samling af stammeledere. Få dage efter indvielsen afholdte slottet en ”Summit of Thrones” (Topmøde for Troner)-sammenkaldelse for de 14 regenter fra fem nationer i Afrika. Eventens æresgæst Dronning Shebah III, kejserinde af de royale afrikanske kongeriger, anerkendte L. Ron Hubbard for at finde ”midlerne til at forene alle kongeriger og folkeslag fra Afrikas vugge”.

Til sidst vendte alle øjne sig mod den gigantiske tv-skærm for en spændende og underholdende præsentation der fokuserede på en æra af ekspansion der ændrede spillets gang, denne gang over æteren. For bare 12 måneder siden tændte religionen for knappen på Scientology Network, og bragte stemmen, historien og budskabet om Scientology til verden – ufiltreret, uforknyt, noget helt unikt på tv. Og industrien har bemærket det, og æret stationen med over 30 priser for fremragende programmer, de seneste fem anerkender L. Ron Hubbard, den selvbiografiske serie L. Ron Hubbard: in His Own Voice og L. Ron Hubbard Library Presents – hans banebrydende skrifter gengivet på film. I overensstemmelse hermed fangede mr. Miscavige alle deltagere med en audiovisuel forsmag på hvad der er i vente for Scientology Networks ”År To”.

Idet den imponerende fødselsdagsfest kom mod afslutningen (med et gigantisk kage, selvfølgelig), bevægede den muntre menneskemængde sig til Flag Landbasen hvor den fejrende atmosfære var i gang hele weekenden. Fra det historiske Fort Harrison til hotellerne The Oak Cove og Sandcastle, alle faciliteter var fyldt til randen med besøgende scientologer der deltog i planlagte og improviserede forsamlinger i de mange seminarer og konferencecentre på Flag.

Festlighederne kulminerede i det årlige Flag Patrons Ball, en International Forening af Scientologer-galla der anerkender de medlemmer hvis anstrengelser støttede Scientologys humanitære initiativer til gavn for millioner over hele verden.

Det var en weekend defineret af en fælles ånd af fejring og håb inspireret af mr. Hubbard om at menneskeheden kan virkeliggøre en iboende storhed og opfylde dens længe søgte drømme. Mr. Miscavige opsummerede den fælles ånd da han sagde:

”LRH siger at vi er kun så levende som vi stadig klynger os til drømme.

Og selvom vi ikke kan opfylde de drømme i et enkelt åndedrag, besidder vi ikke desto mindre teknologien for til sidst at gøre dem til virkelighed.

Dog ud over det, har vi midlerne til at opfylde hvert eneste åndelige væsens mest vedvarende drøm, som er fuldkommen åndelig frihed – og som både er vores begyndelse og vores ende.”

Og med det afslutter en 108. fødselsdagsfejring og endnu 12 måneder med inspiration begynder – og i betragtning af at påvirkningen og indflydelsen fra L. Ron Hubbard bliver ved med at vokse og vokse, er dette kommende år klar til at blive fyldt med ekstraordinær succes og eventyr.