VIGTIGHEDEN AF KOMMUNIKATION

I virkeligheden er kommunikation en af de mest fundamentale doktriner i Scientology og er grundlaget for religionens to centrale former for praksis: auditering og uddannelse. En væsentlig del af Scientologys skrifter er helliget forståelsen og anvendelsen af kommunikation, herunder bøger, foredrag på bånd og uddannelsesfilm. En auditor studerer kommunikation og praktiserer kommunikations-teknikker mange steder under uddannelsen, idet han hele tiden arbejder på at opnå at kunne anvende kommunikationsformlen perfekt.

Auditering kan kun foregå, når kommunikationsformlen anvendes. En person, der deltager i auditering (en ”præclear” i Scientology), skal rette sin opmærksomhed indad mod de dybeste afkroge af sit reaktive sind for at konfrontere okkluderede tidligere hændelser, herunder tidligere liv, for at finde svarene på auditeringsspørgsmålene, slette den skadelige energi, der er indeholdt i disse hændelsers mentale indtryksbilleder, og derved opleve frigørelse fra åndelige kvaler. Præclear er fuldt bevidst under en auditerings-session og bliver endda endnu mere bevidst, efterhånden som auditeringen fortsætter. Auditor og præclear arbejder sammen for at hjælpe præclear med at overvinde det reaktive sind. Auditering er ikke noget, en person passivt oplever, men derimod kræver den hans aktive deltagen for at øge hans selv-determinisme. Alene ved brug af kommunikation må auditor styre præclears opmærksomhed (med præclears enighed) til tidligere hændelser med smerte, ubevidsthed eller misemotion.

Når auditor følger den eksakte og forudsigelige kommunikationsformel, føler præclear sig tilstrækkeligt tryg til at lade auditor styre sin opmærksomhed og til at fortælle auditor om det, han finder.