FOKUS PÅ ANVENDELSE

Uddannelse er måden, hvorpå man tilegner sig teknologien i Scientology. Denne teknologi indebærer anvendelse. Der er et spring fra viden til anvendelsen af denne viden. Ved at blive uddannet bliver en person i stand til at bruge de sandheder, der findes i Scientology, til at forbedre forskellige forhold i livet.

Praktisering af Scientology lægger vægt på anvendelse. Hvad er det, man præcist skal gøre for at genforene en far og søn, hjælpe en efterladt ægtefælle med at komme over sin sorg eller redde et ægteskab? Andre religioner og retninger opfordrer til at være fast i troen, snakke ud om tingene og holde hovedet højt. Men vil sådanne råd, uanset hvor velmente de er, virkeligt hjælpe?

Når en scientolog melder sig til et Scientology kursus i, hvordan man forbedrer forholdet mellem mennesker, vil han faktisk få forståelse af emnet og – lige så vigtigt – opnå færdighed i at anvende sin nye viden.

Et eksempel

Lad os for eksempel tage en scientolog, som står i den situation, at en ven står over for en skilsmisse. En uddannet scientolog har lært om, hvorfor et ægteskab – et hvilket som helst ægteskab – forliser. Han forstår, hvorfor god kommunikation mellem ægtefæller ophører, og hvordan affiniteten formindskes. Med denne viden kan han gøre noget effektivt for at redde ægteskabet. Han ved, hvordan man genopretter kommunikationen mellem en fremmedgjort ægtemand og en bitter hustru, og han ved, hvordan man genopliver kærlighed, som næsten er slukket på grund af ægteskabelige forseelser.

Uddannelse i Scientology giver ham, hvad intet andet kan give ham, nemlig virkelige brugbare redskaber til at håndtere situationer i det virkelige liv. Et menneske, som kun er blevet auditeret som præclear, forstår måske en del af problemet i sit eget ægteskab, men han forstår ikke det hele, og han har slet ikke færdighederne til at hjælpe andre med at forstå deres.

Når man praktiserer Scientology, vil man uvægerligt også tilegne sig viden gennem en uddannelse i Scientology principper. Ved at studere emnet gør man Scientology filosofien til sin egen, og således kan man forbedre sit eget og andres liv.