BESTANDDELENE I FORSTÅELSE

AFFINITET, REALITET OG KOMMUNIKATION (ARC)

Et andet af de værktøjer, der har stor betydning i Scientology, og et som er en stor hjælp i forholdet mellem mennesker, er princippet om affinitet, realitet og kommunikation. Disse tre indbyrdes forbundne faktorer kan anskueliggøres med en trekant.

Det første hjørne i trekanten er affinitet, hvilket er graden af at holde af eller kærlighed eller mangel på samme. Det er følelsen af kærlighed til eller behag i nogen eller noget.

Det andet hjørne af ARC-trekanten kaldes realitet, hvilket kan defineres som ”det, der synes at være”. Realitet er grundlæggende set enighed. Det, vi er enige om er virkeligt, er virkeligt.

Det tredje hjørne af trekanten er kommunikation, defineret som udvekslingen af ideer eller ting mellem mennesker. I forholdet mellem mennesker er dette hjørne vigtigere end de to andre hjørner af trekanten.

Samspillet mellem trekantens hjørner viser sig med det samme, når man spørger: ”Har du nogen sinde forsøgt at tale med en vred mand?” Uden en vis grad af at holde af, og uden noget grundlag for enighed, er der ingen kommunikation. Uden kommunikation og et vist grundlag af følelsesmæssig respons kan der ikke være nogen realitet. Uden noget grundlag for enighed og kommunikation vil der ikke være affinitet.

Således danner disse tre ting en trekant. Uden de første to hjørner kan det tredje ikke eksistere. Ønsker man et hvilket som helst hjørne af trekanten, bliver man nødt til at tage de andre to med.