KØBENHAVN

ET NYT IDEELT HOVEDKVARTER ÅBNER DØRENE TIL NÆSTE AFGØRENDE FASE AF SCIENTOLOGYS EUROPÆISKE EKSPANSION

25. OKTOBER 2014

Hvis du tilfældigvis var i København om eftermiddagen den 25. oktober 2014, kunne du muligvis have set fremtiden for Scientology i Europa folde sig ud for øjnene af dig.

”I dag sætter vi en hjørnesten for Scientology i Europa, og dermed er der et solidt fundament, hvorfra vi i fremtiden kan udbrede vores Guldalder. Lad vores budskab om sandhed og udødelighed i Scientology blive hørt fra Skandinavien til Sibirien – og således få et visdommens imperium baseret på viden ud til hvert eneste hjørne af disse historiske lande.” – David Miscavige, Bestyrelsesformand i Religious Technology Center

Det må siges at være et historisk øjeblik i Scientology Kirkens ambitiøse, globale udvikling, da det Ideelle Kontinentale Forbindelseskontor for Europa – Continental Liaison Office, CLO EU – blev indviet. Det er også svært at overdrive vigtigheden af dette center med dets centrale rolle i formidlingen af inspiration til religionens overmåde store udvikling overalt i Europa for slet ikke at tale om resten af verden.

Indvielsen af det 9.100 kvadratmeter store kompleks blev en hjertevarmende festlighed. Det huser den kirkelige ledelse af alle de forskellige sektorer af Scientology aktiviteter i hele Europa. Det omfatter alle kirkerne og den avancerede organisation, der sørger for, at Broen i Scientology er til rådighed i missioner, grupper og for den enkelte scientolog overalt i Europa foruden de omfattende sociale programmer.

Tusindvis af scientologer fra hele Europa havde lagt vejen om for at deltage i festlighederne. At så mange kom og deltog, understreger, at kirken fortsat når længere og længere ud og nyder større og større respekt – fra England til Polen, fra Frankrig til Italien og fra Grækenland til Finland og alle områder derimellem.

”Det her er stedet, hvorfra vi tager initiativer for ekspansion rundt om i Europa,” sagde David Miscavige, bestyrelsesformand i Religious Technology Center, ved 30-års jubilæet for den Internationale Forening af Scientologer ugen før på Saint Hill i England. ”Det er et perfekt sted for den geografiske ekspansion i hele EU.”

Ved eventen på CLO EU fortalte David Miscavige gæsterne, at det nye center vil ”støbe et solidt fundament for udbredelsen af vores Guldalder i al fremtid”. Han udtrykte sin tillid til, at ”budskabet om sandhed og udødelighed, man finder i Scientology, vil blive hørt fra Skandinavien til Sibirien – og således bringe et imperium baseret på viden og visdom ud til hvert eneste hjørne af disse historiske lande.

Det nye Kontinentale Forbindelseskontor ligger på en 12.000 m² stor grund i Glostrup kommune ca. 20 minutters kørsel fra København og næsten dør om dør med New Era Publications’ trykkeri og forlag. Dets rolle i kirkesammenhæng er at tjene både som europæisk uddannelsessted for Scientology medarbejdere og som initiativpunkt for alle de sociale programmer og humanitære aktiviteter, som Kirken sponserer i Europa.

CLO EU er speciel sammenlignet med andre kontinentale Scientology centre, da det har ansvaret for oversættelsen af Dianetics og Scientology materialerne til de forskellige sprog i en del af verden, der strækker sig fra Norge til det indiske subkontinent og helt ned til Sydafrika. Der er tale om en voksende efterspørgsel efter Scientology materialer, som det københavnske hovedkvarter må tage sig af, og det rummer vores religions største oversættelsesenhed.

Miscavige tilføjede, at stedet er designet til at kunne forøge antallet af sprog og dialekter, så man kan formidle Techens Guldalders Fase II-materialer til over 80 procent af alle sprog og dialekter – fra albansk til bulgarsk og ukrainsk, serbisk, rumænsk og arabisk. En række topmoderne audiovisuelle studier vil forøge oversættelseskapaciteten fra 17 sprog og helt op til 50.

”Man vil være i stand til at indtale oversatte udgaver af L. Ron Hubbards foredrag på så fjerne tungemål som farsi, swahili, urdu, hindi og zulu tillige med alle de førnævnte sprog,” fremhævede Miscavige. ”Således gør vi Dianetics og Scientology tilgængelige for næsten fem milliarder mennesker i verden.”

Åbningen har til formål at sætte yderligere fart i det momentum, der er genereret af Scientologys eksplosive internationale vækst. Det begyndte med udbygningen af ideelle Scientology kirker på de forskellige kontinenter, hvor de hver især leverer alle religiøse servicer til deres medlemmer og alle de humanitære programmer i deres nærområder.

Det er blevet fulgt op af en ny æra med udgivelsen af Techens Guldalders Fase II, hvilket har resulteret i, at et hidtil uset antal scientologer kommer op ad Broen til Fuldkommen Frihed. Det førte få måneder senere til, at kirken ombyggede sine Avancerede Organisationer til Ideelle Organisationer og etablerede alle de tilhørende Ideelle Søorg-baser.

Dette Ideelle CLO Europa markerer det næste store skridt mod færdiggørelsen af den Ideelle Europæiske Base, der allerede inkluderer:

  • New Era Publications – det 100 % digitaliserede trykkeri der kan trykke oplag efter behov, og som producerer alle Scientology skrifter til vores kirker, missioner og grupper på hele kontinentet.
  • Et helt nyt boligområde for Søorganisationen på en 24.000 m² stor ejendom ud til vandet.
  • Den Ideelle Avancerede Organisation og Saint Hill for Europa (AOSH EU) åbnede i februar i år i hjertet af København.

De sidste elementer af den Ideelle Europæiske Base, der er ved at stå færdige, inkluderer:

  • Den nye Ideelle Organisation i Danmark i dens historiske bygning tæt på Københavns navnkundige gågade Strøget.
  • Og det fuldt ombyggede syv-etagers Hotel Nordland, et hotel med fuld service og over 80 gæsteværelser til at huse scientologer, der kommer for at få service, fra hele Europa.