SYDNEY, AUSTRALIEN

DEN NYE IDEELLE ORGANISATION MIDT I AUSTRALIENS HAVNEBY

3. MAJ 2014

Den 3. maj om aftenen fyldte 2.500 scientologer fra hele Australien Castlereagh Street for at indvie Scientology kirkens nye Ideelle Organisation (Ideelle Org) i havnebyen.

I anledning af den historiske begivenhed rejste den kirkelige leder af Scientology religionen og Bestyrelsesformanden for Religious Technology Center, David Miscavige, til Sydney for at lede indvielsesceremonien.

”Der er et nyt tegn på den sydlige stjernehimmel, og det viser vej til noget, der aldrig før er set – jeres Ideelle Org i Sydney. At den åbner direkte i kølvandet på, hvad der er en helt ny Scientology verden, gør det endnu mere spektakulært. Og idet vi anerkender al den hjælp, I indtil nu har ydet til millioner af mennesker, så har I nu midlerne – her i vores gyldne tidsalder – til at hjælpe denne by og denne nation med Scientologys ubetingede frihed.” – David Miscavige, Bestyrelsesformand for Religious Technology Center

Kirkens hjem, en historisk bygning, der oprindeligt blev opført i 1908, har udsyn over Hyde Park og står blandt flere andre af byens mest værdsatte vartegn – heriblandt rådhuset, Queen Victoria-bygningen og Sydney Tower. Kirken har restaureret bygningens historiske træk til mindste detalje, hvilket navnlig bemærkes ved murstens-pilastrene og den bronzebelagte glasfacade.

Kirken har også afsluttet en modernisering af hele bygningsstrukturen i det 21. århundredes stil og har desuden tilføjet to etager. Som en Ideel Organisation rummer bygningen nu kirkens stadigt voksende menighed og tjener som et samlingspunkt for folk fra alle trosretninger og kulturer i hele New South Wales.

I sin historiske tale til de flere end 2.500 scientologer, der var til stede, sagde David Miscavige: ”Der er et nyt tegn på den sydlige stjernehimmel, og det viser vej til noget, der aldrig før er set – jeres Ideelle Org i Sydney. At den åbner direkte i kølvandet på, hvad der er en helt ny Scientology verden, gør det endnu mere spektakulært. Og idet vi anerkender al den hjælp, I indtil nu har ydet til millioner af mennesker, så har I nu midlerne – her i vores gyldne tidsalder – til at hjælpe denne by og denne nation med Scientologys ubetingede frihed.”

Højstående embedsmænd fra såvel nationen som delstaten bød velkommen til den nye kirke, heriblandt et medlem af det nationale parlament, Julie Owens; formanden for Australiens Menneskerettighedsråd for Uddannelse, Dr. Sev Ozdowski, der også er dekoreret med Order of Australia-medaljen; projektleder i Young Offenders Support Service, Kalisi Bese; samt aboriginer-overhovedet for dunghutti-folket, Bill Allen.

I sin velkomsttale sagde parlamentsmedlemmet Julie Owens: ”Vi har et Australien, der er rigt på forskellige trosretninger og kulturer. Og I er et levende nyt element i helheden i det 21. århundrede. Når vi ser jeres nye hjem funkle midt i denne by, er det indlysende, at det vil passe fint ind i vores moderne Australien.”

Formanden for Australiens Menneskerettighedsråd for Uddannelse, Dr. Sev Ozdowski OAM, talte varmt for det arbejde, australske scientologer har udført på menneskerettighedsområdet: ”Menneskerettigheder kræver en konstant årvågenhed for at bevare dem og en forståelse af, hvad det er, man bevarer. Man er nødt til at forstå noget, før man kan gøre det, og først da kan vi gøre menneskerettigheder virkelige for andre mennesker. Det er derfor, I har helliget jer dette område i de sidste 60 år. Og lad således dette blive et storslået center for jeres vigtige arbejde for menneskerettigheder i hele Australien.”

Projektleder i Young Offender Support Service, Kalisi Bese, anerkendte alle de tilstedeværende for deres sociale engagement: ”I de år, hvor vi har arbejdet sammen, har vi været partnere i forbindelse med arrangementer, fokusgrupper, fora, møder, uddannelse og workshops, som dækker alle områder af jeres sociale programmer. Livet forandres på dramatisk vis for dem, vi når ud til. Deres historier er forskellige, men temaet er det samme. De er taknemmelige over, at vore veje krydsedes, da de havde behov for det – og endnu et liv er reddet.”

Aboriginer-overhovedet for dunghutti-folket, Bill Allen, talte om sine erfaringer med at arbejde sammen med kirken: ”Vi lærte første gang hinanden at kende i 2008. Jeg var forbløffet over den venlighed, jeg mødte, og hvor godt folk arbejdede sammen. Jeg deltog i et topmøde sammen med jer, hvor der var maorier, aboriginere og scientologer. Vi stod sammen, og I var dem, der skabte samhørigheden og viste en universel respekt såvel for vores traditioner som for vores kulturer. Og for det har I vundet min største respekt.”

_________________

Den nye Ideelle Org i havnebyen giver alle besøgende en introduktion til Dianetik og Scientology, og det begynder med et informationscenter. Dets udstilling med mere end 500 film viser Dianetiks og Scientologys grundlæggende anskuelser og udøvelser og fortæller om L. Ron Hubbards liv og levned. Informationscenteret giver også et detaljeret overblik over de mange humanitære programmer, Kirken sponserer, herunder et verdensomspændende menneskerettighedsinitiativ; et ligeså vidtrækkende narkouddannelses- og afvænningsprogram; et globalt netværk med læse- og indlæringscentre samt programmet med Scientologys Frivillige Hjælpere, der nu udgør den største uafhængige nødhjælpsgruppe på Jorden. Centeret er åbent fra morgen til aften for besøgende, som kan gå rundt på egen hånd og komme tilbage så tit de vil.

Kirkesalen vil blive brugt til alle former for Scientology forsamlinger, inklusive søndagssamlinger, bryllupper, navngivningsceremonier samt en masse arrangementer på tværs af lokalsamfundet for medlemmer af enhver trosretning. Den nye Ideelle Org indeholder desuden adskillige seminarlokaler og klasselokaler samt en hel etage, der er beregnet til Scientology auditering (åndelig vejledning).

_________________

Indvielsen kommer efter en periode, hvor religionen har ekspanderet kolossalt. Faktisk har vi inden for de sidste seks måneder set: