CARIBIEN

FREEWINDS’ ÅRSDAG FOR JOMFRUREJSEN HYLDES 12 UFORGLEMMELIGE MÅNEDER FOR SCIENTOLOGY

20. JUNI 2016

Erfarne scientologer går om bord på Freewinds for en uge i juni at deltage i planlægningen af kirkens ekspansion og fejringen af et forbløffende år med triumfer.

De begyndte at ankomme om fredagen i små grupper, og om lørdagen var de over 200 – dedikerede, beslutsomme landsmænd der i glade bølger strømmede gennem den travle Bridgetown, hovedstaden i den caribiske nation Barbados. Mens tropesolen varmede dem, og passatvinden kølede dem, strømmede gruppen mod et skib, der lå for anker i byens havn, et blændende hvidt fartøj, 134 meter langt og iklædt guirlander til festlighederne. De besøgende blev mødt af bands med olietønder, en festlig flok sympatisører og lokale notabiliteter, der opmuntrede de besøgende med ”bon voyage”.

David Miscavige, bestyrelsesformanden for Religious Technology Center, indledte den kommende uges fejring af årets bedrifter, der omfattede en bred vifte af events om Scientologys fremskridt og ekspansion samt gode nyheder og meget mere.

I Caribien er en lystig afsked med krydstogtskibe og deres søfarende turister almindelige. Men dette skib er ikke et lystfartøj, og deltagerne samledes ikke kun for at have det sjovt, selvom de virkelig nød det. Selvom motorskibet Freewinds på sin vis ligner et krydstogtskib med de klassiske linjer, stilfulde kahytter og et førsteklasses køkken som på en stor oceandamper – så er det et religiøst fristed for Scientology Kirken.

I 51 uger om året logger og kortlægger Freewinds eventyr, der bringer humanitære og uddannelsesmæssige programmer til Caribien og Latinamerika, og skibet er hjemsted for åndelige servicer til de scientologer, der har nået de mest avancerede niveauer.

Og årets sidste uge? Den er speciel. Meget speciel. Scientologer, der har opnået de højeste åndelige niveauer inden for religionen, samles i juni for at se tilbage på året, der gik, samt fejre Kirkens ekspansion og de store globale humanitære kampagners succes. Og hvad der er endnu vigtigere, så koordinerer de deres handlinger med henblik på endnu større bedrifter i de kommende måneder.

Den årlige ekspedition er en forsamling bestående af religionens mest avancerede scientologer. Jomfrurejsens deltagere er også en del af en målrettet gruppe, der har stået i spidsen for religionens ekspansion, især gennem skabelsen af ideelle kirker i deres geografiske områder.

”I står virkelig over for et panoramisk overblik over vores bevægelse”, sagde David Miscavige, den kirkelige leder af Scientology religionen, ved indledningen til årsdagen for skibets Jomfrurejse. ”Det er en bevægelse, der nu spænder over begge halvkugler i de Ideelle Organisationers navn: Fra Sydamerika og Mellemamerika til Storbritannien på den ene side og det centrale Europa på den anden – videre til Afrika og helt over til Australasien. Fordi vi, når alt kommer til alt, med en Ideel Organisation kan give alt, hvad vi har at yde i hjælpens navn til hvert eneste nabolag, ethvert lokalsamfund, overalt – og derved kan vi sammen gøre en bedre verden til virkelighed.”

Hver aften under Jomfrurejsens jubilæum var der store events og briefings, der fulgte en afvekslende og fængslende dagsorden.

ET HUMANITÆRT SKIB BLIVER HÆDRET

Første punkt på dagsordenen var Freewinds selv. Dette skib har en enestående humanitær mission, og det blev understreget med kampagner i Caribien og Latinamerika i det forløbne år. For eksempel hørte Jomfrurejsens deltagere om Ecuadors politikaptajn, Marcelo Montenegro, der aflagde et løfte om at bringe programmer sponseret af Scientology til sit land, anført af landets politi og kadetter. Der har allerede været et fald på 65 procent i den almindelige kriminalitet og mord, der hvor Sandheden om stoffer-programmet og L. Ron Hubbards moralkodeks baseret på sund fornuft, Vejen til lykke, var blevet anvendt.

Skibets humanitære mission blev desuden fremhævet af myndighederne og honoratiores fra de forskellige øer. For eksempel:

  • Generalsekretæren for UNESCO i St. Kitts overbringer skibet en ”dybtfølt tak” for skibets ”fortsatte partnerskab om menneskerettigheder og for at gøre verden til et bedre sted”.
  • I anerkendelse af, at næsten 250 betjente nu er uddannet i Vejen til lykke, afgav Kommissionen for Antiguas Kongelige Politi deres løfte om at anvende disse leveregler til at ”hæve moralen i [deres] ø-nation”.
  • Også den kongelige nederlandske flåde på Aruba hædrer Freewinds’ ”27 år i tjenesten”.

Disse tanker gav ekko gennem de øer, som Freewinds kalder sit hjem: Antigua, Dominica, St. Martin, St. Kitts, Tortola, Virgin Gorda, St. Lucia, St. Vincent, Barbados, Grenada, Aruba, Bonaire, Curaçao, Freeport og Nassau. Alt i alt har Freewinds vundet mere end 400 priser og æresbevisninger for den hjælp, hun har ydet i sine anløbshavne.

EN AFTEN VIET TIL L. RON HUBBARD

”Først og fremmest var LRH forfatter,” sagde David Miscavige, da han introducerede aftenens fortryllende præsentation i anledning af L. Ron Hubbards arv.

Dan Sherman, levnedsskildrer af Scientologys grundlægger L. Ron Hubbard, fortalte om LRH’s bedrifter som en af de førende forfattere i Guldalderen for Science Fiction i 1930’erne og ’40’erne – før han skrev Dianetics og etablerede Scientology. Sherman præsenterede interviews med berømtheder fra den litterære genre – herunder en legendarisk agent, en af genrens mest anerkendte illustratorer og en pioner inden for science fiction-genrens fankultur.

Hans fortælling førte gennem de kronologiske milepæle i Hubbards forfatterskab, og direkte frem til selve den bog han skrev for at fejre sit 50-års jubilæum som professionel forfatter – Battlefield Earth, en New York Times bestseller-roman, der nu blev udgivet i en udgave for det 21. århundrede.

EN AFTEN OM VERDENSOMSPÆNDENDE REDNING

De, der var om bord under Jomfrurejsen, deltog i en formel event, der hædrede Den Internationale Forening af Scientologer (IAS), hvis mission er at fremme religionens indsats for sociale forbedringer, at støtte og beskytte religionens mål og at ekspandere kirken. Blandt de IAS-støttede grupper, der blev fremhævet under eventen, var:

  • Citizens Commission on Human Rights (Medborgernes Menneskerettighedskommission) som i løbet af 2016 kæmpede for at bremse systematiske psykiatriske overgreb inden for Kasakhstans psykiatriske institutioner, på hospitaler i Peru og af plejebørn i Californien.
  • United for Menneskerettigheder og Unge for Menneskerettigheder der oprettede netværk for menneskerettigheder i Ukraine, i Papua Ny Guineas sydlige højland og i Washington D.C.
  • Stiftelsen for en Stoffri Verden, en gruppe der kørte en kampagne for at vende tendensen til stigende stofmisbrug i Sydafrikas townships, bragte budskabet om en Stoffri Verden ud til skoler i den Dominikanske Republik og gennemførte en ugelang kampagne mod stoffer under San Franciscos Super Bowl 50.
  • Til slut er der Vejen til lykke, der bragte ro og moralfølelse til området, da den ankom til Letland og blev uddelt på gaderne i Amsterdam og i byen Gomez Palacio i Mexicos delstat Durango.

Hvad der utvivlsomt var en storslået sejr for religionsfriheden, blev en anledning til fejring om bord på Freewinds. David Miscavige leverede prikken over i’et den aften med bekendtgørelsen af en banebrydende juridisk beslutning, der beskytter friheden til at praktisere ens egen religion i alle de 47 lande, der overholder den Europæiske Menneskerettighedskonvention. Det var en sejr over et groft eksempel på snæversynethed, en 670-siders rapport udgivet af Belgiens Parlamentariske Kommission i 1997 der brændemærkede 189 religioner og religiøse organisationer. Drevet af fordomme mod sekter fulgte en masse falske anklager imod kirken og dens medlemmer i det, domstolen beskrev som et overlagt forsøg på at retsforfølge en religion, dens læresætninger eller dens tro. Men efter 18 år og en høring, der varede i 7 uger, afviste en 173-siders kendelse alle anklager, gav oprejsning til alle anklagede og erklærede, at hele sagen var en ”alvorlig og ubodelig tilsidesættelse af retten til en fair retssag”. Afgørelsen blev en fuldstændig triumf for kirken og for religiøs frihed i Europa.


Et gennemgående tema var på mange måder tydeligt i løbet af den ugelange samling: Kirkens ekspansion. Mellem aftenarrangementerne samledes scientologer til planlægningsmøder i grupper, der repræsenterede forskellige kontinenter og geografiske områder. Dagsordenerne inkluderede omhyggelig udvælgelse af nye bygninger, som Kirken måtte ønske at erhverve sig, en gennemgang af plantegninger og designs og målsætninger for istandsættelse og indretning. Til stede var også repræsentanter for kirkens internationale Landlord-kontor, der er det operative hovedkvarter for bygningsprojekter over hele kloden.

Indtil videre har det resulteret i åbningen af 51 Ideelle Scientology Kirker (Ideelle Orger). Den nyeste åbning var i april i Atlanta, og de næste er berammede til Harlem, New York City, og Budapest i Ungarn. Desuden er der planer om at åbne yderligere 50 Ideelle Orger inden for de næste to år.


Det endelige budskab for den ugelange samling var ikke så meget et ”farvel”. David Miscavige afsluttede derimod med et energisk ”far-fremad,” da passagererne drog af sted, nu opfyldt af idéen om uforfærdet at kaste sig ud i fremtiden med opmærksomheden fæstnet mod horisonten og endnu et år med store, nye bedrifter.