AMSTERDAM, HOLLAND

A ER FOR AMSTERDAM – EN NY SCIENTOLOGY KIRKE SKINNER I EN VERDENSBY

28. OKTOBER 2017

En hovedstad i verdensklasse og et ikon for kultur og tolerance byder Scientology Kirken velkommen til dets nye hjem.

Følg de fortryllende kanaler og buede broer i Amsterdams bycentrum og vandre så mod øst til den hurtigt voksende, trendy og boglige Knowledge Mile, og du vil nå overhalingsbanen i en af Europas kreative hovedstæder. The Knowledge Mile repræsenterer avantgarden for Amsterdams udvikling og et symbol på indlæring og ekspansion i denne by, der er midt i en spændende fornyelse.

Faktisk var indvielsen af Amsterdams nye Scientology kirke en sprudlende fejring af viden, både i moderne og åndelig forstand. Og så skete det, lørdag den 28. oktober samledes omkring 1.300 scientologer og gæster i Amsterdams centrum for at fejre åbningen af et slående nyt vartegn i områdets centrale knudepunkt – den travle gade Wibautstraat.

David Miscavige, den kirkelige leder af Scientology religionen, står i spidsen for den sprudlende fejring af Amsterdams nye Scientology kirke ved byens Knowledge Mile.

I anerkendelse af dagen erklærede David Miscavige, den kirkelige leder af Scientology religionen, at: ”Før båndet falder, lad os tage et øjeblik og overveje jeres plads i hollandsk historie – for ikke at nævne mytologi. For I sejler ikke længere mod søs og mod vinden, og I rejser ikke længere hjemad langs forbjergene. Tværtimod er jeres kurs udadgående mod selve evigheden.”

Festlighederne ved indvielsen ramte næsten hver node af byens kulturelle spektrum, fra den klassiske rytme fra ”Aan de Amsterdamse grachten” (En ode til Amsterdams kanaler) til Suriname-trommer og en elektronisk fremførelse, der fremhævede byens sted i det nye årtusindes musiktraditioner. Det var også en dag, der varslede om forskellighed og partnerskab, ført an af prominente dignitarer, der repræsenterede den kollektive tro på et stærkere Amsterdam som et mere forbundet Amsterdam.

Den første Scientology kirke har været aktiv med samfundsopbyggende initiativer, siden den åbnede sine døre i Amsterdam i 1974, hvilket afspejler de samfundsforbedrende og tværreligiøse traditioner i byen. Et eksempel er afdelingen for Citizens Commission on Human Rights, som har været en vigtig styrke i at beskytte menneskerettighederne for hollandske børn. Deres præsentation vedrørende overmedicineringen af landets børn til FN’s komite for børns rettigheder resulterede i en national bemyndigelse til at undersøge roden af symptomerne på ADHD.

Scientologer kæmpede også imod stofmisbruget i byen gennem uddeling af over 25.000 Sandheden om stoffer-materialer, mens L. Ron Hubbards Vejen til lykke med universelle moralske leveregler er blevet uddelt til 150.000. Kirken er også en aktiv røst i tværreligiøse aktiviteter, hvor den støtter op om dialog som måden til at bygge bro mellem forskelle og forøge forståelse.

Den slående nye 7.300 m² store bygning er med til at udvide kirkens aftryk i byen og tilbyder et udgangspunkt til at udvide deres humanitære aktiviteter fra deres perfekte beliggenhed, kun få minutter fra byens centrum med metro, cykel eller bil. Denne bygning på 5 etager er i sig selv et blændende nyt vartegn for håb og samarbejde for mere end 70.000 pendlere, der dagligt passerer forbi på gaden Wibautstraat.

Lokale dignitarer var til stede for at støtte op om centrets budskab om partnerskab og til at byde kirken velkommen til dens nye hjem, herunder: Maarten Lubbers, formand for Together One Amsterdam, Michael van Gils, (fhv.) regional overordnet politimand, Hollands politi, Sheela Vyas, formand for Amsterdams kvinderåd, og Ari van Buuren, formand for United Religion’s Initiative i Holland.

Maarten Lubbers, formand for Together One Amsterdam, talte om kirken som et nyt medlem til at forbedre undervisningsinstitutioner, firmaer og organisationer på ”den klogeste gade” i Holland: ”Alle har brug for et fristed, der tilbyder afklarethed og et sted, hvor man kan være uforstyrret med sig selv og sin familie og venner. Folk oplever tab og tragedier i deres liv og ønsker, og har brug for, at reflektere. Og jeres nye hjem er som en udvidelse af gaden, dørene er åbne, og folk er imødekommende. Og jeg mener, at det her er et sted, hvor alle vil blive mødt med medfølelse og blive budt velkommen med åbne arme – fordi dette er et center, der virkelig er helliget til at inspirere og opløfte vores hollandske samfund.”

Michael van Gils, pensioneret regional politimand og medicinsk ekspert, talte om CCHR’s bevægelse og dens arv med at forsvare børns rettigheder: ”Med CCHR fandt jeg mig selv blandt et korstog af millioner af mennesker. Her var en partner, som ikke blot ville sige noget, de ville gøre noget ved det. Og det gjorde I, på vegne af os alle. I tog til det nationale parlament for at fortælle dem, ’vores børn fortjener bedre’. I har nået mere end 2.000 læger, undervisere og politiske ledere med jeres budskab og kendsgerningerne ... Takket være CCHR, skal børnelæger advare mod ordineringen af ADHD-medicin – og et er en permanent forandring.”

Sheela Vyas, formand for kvinderådet i Amsterdam, understregede Amsterdams lyse fremtid, der blev markeret af festlighederne og Vejen til lykke: ”Denne lille bog er et meget nyttigt redskab til at gøre folk i stand til at tage ansvar for deres eget liv og andres liv rundt omkring dem. Det inspirerer dem til at blive ansvarlige og omsorgsfulde borgere. Og således skaber den et fundament, hvorpå man kan bygge anstændige samfund. I dette øjeblik, hvor moralske standarder er begyndt at forsvinde i Holland og andre steder, har folk brug for effektive redskaber til at uddanne sig selv ... Fordi ægte uddannelse er ikke at få certifikater, men at have et moralsk kompas til at styrke sig selv med.”

Til at afrunde følelsen af en ny begyndelse som denne dag fejrede, talte Ari van Buuren, formand for United Religion’s Initiative i Holland, om det stærke forhold mellem Scientology og åndelighed. ”Der er et gammelt hollandsk ordsprog, som lyder: ’Forbedre verden og begynd med dig selv’... Vi har brug for en åndelig modbevægelse, for at undslippe ensomhed og isolation. Og jeres forvandling og uddannelsestræning bidrager utroligt. Det handler alt sammen om at opnå viden om sig selv og åndelig bevidsthed. I tilbyder et vigtigt bidrag til åndelig bevidsthed og frihed. I den vestlige kultur er rationel tankegang og åndelighed blevet adskilt – og Scientology forbinder dem sammen igen.”


Den nye kirke tilbyder alle besøgende en introduktion til Dianetics og Scientology, og det begynder med et informationscenter for publikum. Dets udstilling med over 500 film præsenterer anskuelserne og udøvelserne i Scientology religionen samt fortæller om grundlæggeren L. Ron Hubbards liv og arv.

Informationscentret omfatter også et væld af data om de mange humanitære programmer, som Scientology støtter. Disse inkluderer et verdensomspændende initiativ for uddannelse i menneskerettighederne; et vidtrækkende narkouddannelses-, forebyggelses- og afvænningsprogram; et globalt netværk med læse- og indlæringscentre samt programmet med Scientologys Frivillige Hjælpere, der nu er den største uafhængige nødhjælpsgruppe på Jorden.

Amsterdams kirkesal er stedet, hvor Scientologys menighedsforsamlinger foregår, som blandt andet inkluderer søndagssamlinger, bryllupper og navngivningsceremonier. Den vil også være vært for samfundsrelaterede arrangementer, hvor folk fra alle trosretninger er velkomne. Bygningen rummer desuden adskillige seminar- og kursuslokaler samt en hel fløj, der er afsat til Scientology auditering (åndelig vejledning).


Åbningen af den nye Scientology Kirke Amsterdam sker under en periode med stor ekspansion for religionen med 60 nye kirker fra Los Angeles til Tampa, London til Milano, Johannesburg til Tokyo og Tel Aviv til Kaohsiung. Sådanne åbninger har i det sidste årti drevet en verdensomspændende ekspansion for religionen op i en hastighed, der overgår de forudgående 50 år tilsammen.

Indvielser af nye Scientology kirker har i 2017 fundet sted i Auckland i New Zealand, San Fernando Valley i Californien, Miami i Florida, København i Danmark, og to i blot de sidste to uger, i Birmingham i Storbritannien og Dublin i Irland.

Flere kirkeåbninger er planlagt i løbet af de næste 12 måneder i kulturelle epicentre i Europa, Latinamerika, Nordamerika og Afrika.