EAST GRINSTEAD, STORBRITANNIEN

DEN INTERNATIONALE FORENING AF SCIENTOLOGER MARKERER ET ÅR MED ENESTÅENDE GLOBAL GENNEMSLAGSKRAFT

23. OKTOBER 2015

Under IAS’ 31-årsdag på Saint Hill i England skinner der et strålende lys over Scientologys formidable ekspansion og enestående rækkevidde som kulminationen på 12 måneders ekstraordinære resultater verden over.

Over 7.500 scientologer samledes på Saint Hill i Storbritannien for at fejre 31 år med omfattende resultater og iøjnefaldende triumfer for Den Internationale Forening af Scientologer (IAS) fredag den 23. oktober, og samtidig hyldede man Scientology religionens fortsatte vækst og indflydelse som en verdensomspændende kraft, der opløfter menneskeånden og bidrager til sociale forbedringer.

Faktisk har det seneste år vist sig at være det måske mest omfattende og succesfulde i Scientologys historie – en periode kendetegnet ved store sejre både med hensyn til vækst for Kirken og dens utrættelige arbejde i kampen mod stofmisbrug og overtrædelser af menneskerettighederne, herunder inden for det psykiske sundhedsområde, samt dens støtte til arbejdet med at hæve den moralske standard og levere frihed fra møje og besvær for dem, der lider i kølvandet på en katastrofe.

Da IAS blev grundlagt i 1984, fandtes Scientology i 39 lande verden over. I dag kommer foreningens medlemmer fra mere end 130 lande på seks kontinenter – og det sikrer Kirkens fremtrædende position som den eneste verdensreligion, der er dukket op i det 20. århundrede, som bliver ved med at ekspandere, udvikle sig og trives 15 år inde i det 21. århundrede.

David Miscavige, bestyrelsesformanden for Religious Technology Center, opregnede de uovertrufne bedrifter fra det forløbne år.

Fejringen blev ledet af David Miscavige, bestyrelsesformanden for Religious Technology Center, og han opregnede de uovertrufne præstationer fra det forløbne år. David Miscavige introducerede også tre heroiske Frihedsmedaljevindere, der fremstår som eksempler på mod og engagement i at skabe en bedre verden, og han fremhævede alle aspekter af religionens ekspansion siden sidste oktober.

”Mens vi denne aften spænder over 31 år med IAS på dette prægtige oprindelsessted for Scientologys historie, fejrer vi samtidig en 12-måneders periode, der er kendetegnet ved eksponentiel ekspansion, der har vist sig at være ideel i enhver forstand,” sagde David Miscavige. ”Nu har vi Ideelle Orger i kulturhovedstæder overalt i verden og nye Ideelle Søorg-baser, der driver den kontinentale ekspansion frem på begge halvkugler. Og med sidste uges indvielse af den Ideelle Avancerede Organisation og Saint Hill i Storbritannien har vi afrundet hele cirklen for Saint Hill. Det demonstrerer endegyldigt de måder, hvorpå Scientology hæver sig som en verden med evige begyndelser og ubegrænsede muligheder – en verden i forandring der endelig er oprundet.”

Blandt de mest betydningsfulde bedrifter, der fandt sted i det forløbne år, var indvielsen af to IAS-sponserede Ideelle Scientology kirker. I juli blev snoren klippet ved indvielsen af den første Ideelle Scientology Organisation i Sydamerika – i den hurtigt ekspanderende colombianske hovedstad Bogotá – og i august var det den betagende første Ideelle Org i Japan, der åbnede sine døre midt i Tokyos bankende hjerte. I løbet af fredagens event blev nationale ledere fra begge nationer set og hørt, mens de hyldede øjeblikket som nøglen til deres fremtid.

Blandt indvielserne i de sidste 12 måneder var også tre spektakulære kontinentale Narconon-centre – i Storbritannien, i Danmark og i Mexico – såvel som det fjerde mønster-center på en betagende bakketop i Ojai, Californien (som vil servicere kunstnere og samfundsledere). Disse IAS-sponserede centre anvender den berømte rehabiliteringsteknologi fra Scientologys grundlægger L. Ron Hubbard i kampen mod stofmisbrug. De dynamiske faciliteter ekspanderer Narconon-programmets rækkevidde og slagkraft over hele Europa og Latinamerika.

Den omfattende liste over Scientologys bedrifter i 2015 udfyldte faktisk den næsten tre timer lange event, som begyndte med de uforlignelige anstrengelser fra Citizens Commission on Human Rights (CCHR, MMK) for at udrydde psykiatriske overgreb mod menneskerettighederne rundt om i verden samt straks bringe de skyldige for retten og give oprejsning til dens ofre. Denne CCHR (MMK)-kampagne for at tvinge psykiatrien til at overholde loven fortsatte med uformindsket styrke i det forløbne år.

Det var også i løbet af 2015, at de permanente centre for humanitære og sociale kampagner blev etableret sideløbende med et Scientology informationscenter i Clearwater, Florida – Scientology religionens åndelige hovedkvarter. Disse centre tjener som modeller til at løfte hele lokalsamfund med disse yderst effektive kampagner.

De programmer, der er repræsenteret, er: Sandheden om stoffer, et undervisningsprogram om stoffer der er beregnet til at eliminere det udbredte stofmisbrug på verdensplan; United for Menneskerettigheder der oplyser hele befolkninger om Verdenserklæringen om Menneskerettighederne; Vejen til lykke hvis 21 universelle moralske leveregler bidrager til at genoprette menneskehedens samhørighed og fundamentale værdighed; samt Scientologys Frivillige Hjælpere der i katastrofesituationer yder nødhjælp til de nedbrudte og traumatiserede og bringer lindring ved katastrofer, både de akutte og de dagligdags.

Eksempler på gennemslagskraften af de initiativer, der blev nævnt under gennemgangen, omfattede:

  • Sandheden om stoffer-kampagnen når en potentiel bruger hvert 5. sekund i områder med store misbrugsproblemer i 58 lande.

  • Over 70.000 børn på 40 skoler i Togo blev uddannet i deres umistelige menneskerettigheder.

  • Vejen til lykke er nu et permanent element i Vestbreddens samfund i Mellemøsten med det formål at bringe ro til en ustabil region, og det palæstinensiske selvstyre anerkender den fuldt ud som en velgørende organisation.

  • Frivillige Hjælpere tilbagelagde 480.000 km for at undervise mere end 50.000 mennesker verden over i, hvordan man bruger VM-redskaberne.

Frivillige Hjælpere kom i år godt gennem en af deres største udfordringer efter det store ødelæggende jordskælv på styrke 7,8 i Nepal i april. Rystelsen resulterede i mere end 9.000 dødsfald og 23.000 tilskadekomne og efterlod ca. 2 millioner hjemløse. Men inden for 24 timer havde det internationale kontor for de Frivillige Hjælpere sendt og mobiliseret Mexicos berømte Los Topos og CINAT (National Circle of Aid Technicians) fra Colombia. VM’ere fra Pakistan, Indien og Thailand deltog i eftersøgnings- og redningshold sammen med store hold fra Colombia, Australien, Europa og USA.

David Miscavige erklærede følgende under IAS-eventen: ”Der er blevet etableret et fast VM-hovedkvarter i Nepal som en målrettet foranstaltning mod alle kommende oversvømmelser, tørker, cykloner og jordskælv. I kølvandet på 420.000 timers nødhjælp, hvor over 2 millioner blev hjulpet og bistået, da de havde allermest brug for det, er der nu etableret 70 VM-grupper, som er solidt forankrede i denne nations struktur.”

Aftenens højdepunkt var IAS Frihedsmedaljevinderne, hvis præsentationer blev flettet ind i den øvrige event. Medaljen gives til scientologer, der fremmer IAS’ formål ved at hjælpe deres medmennesker, og dette års prismodtagere var:

  • Steve Green, der er hjemmehørende i Auckland, New Zealand, og gennem længere tid har været ansvarshavende direktør for landets afdeling af Citizens Commission on Human Rights (MMK), der har afsløret sådanne psykiatriske overgreb mod menneskerettighederne i sit land som ”Dyb søvn-terapi” (hvor patienter bliver medicineret ind i koma mod deres vilje og udsat for elektrochokbehandlinger). Steve opsporede ubønhørligt tidligere ofre over hele landet og skabte en mediestorm, der fordømte denne praksis, samtidig med at han opnåede oprejsning for hver af de overlevende. Hans anstrengelser afslørede også forbrydelserne på adskillige berygtede psykiatriske hospitaler – inklusive det afskyelige Lake Alice – som førte til deres permanente lukning.

  • Mario Chirinos fra Venezuela voksede op nær den colombianske grænse og mistede to fætre til de uhyggelige narkokarteller, der har fået et stadig større fodfæste i hans eget land. Mario, der var bekymret over manglen på information om stoffer, især til unge mennesker, og var fast besluttet på at gøre en forskel, meldte sig som leder af Stoffri Verden Venezuela og blev en én-mands undervisningsmaskine. Han startede en Sig Nej til Stoffer-bevægelse i sin hjemby Maracaibo og bragte den videre til klasselokaler, politidistrikter, militæret og medierne i hele Venezuela. Hans anstrengelser førte til en ny lov, som gjorde oplysning om narkotika obligatorisk i alle skoler over hele landet.

  • Rohit Sharma, der er bosat i New Delhi, Indien, opdagede Scientology gennem en Frivillig Hjælper goodwill-turné i 2007 og gjorde det til sin mission at slås mod korruption, nydelsessyge og vestlig materialisme i sit land. Han erkendte, at Vejen til lykke var midlet, der kunne sætte en stopper for hans nations moralske forfald. Da han havde etableret Indiens første Vejen til lykke-stiftelse, bragte Rohit programmets 21 leveregler baseret på sund fornuft ind i skolerne for at informere først de studerende og så lærerne om, hvordan man træffer de rigtige valg i livet. Derefter kontaktede hans bevægelse politiets afdelinger, idet de reformerede dem, der var plaget af uhæderlighed, og til sidst nåede de ud til 70 millioner indere med Vejen til lykke.

_________________

IAS-sponserede projekter i horisonten omfatter:

  • Indvielsen af tre nye IAS-sponserede Ideelle Orger, hvoraf den første, der vil åbne, ligger i hjertet af Harlem, New York;

  • endnu en flåde på fem Ideelle Narconon-centre der er berammet til at åbne i det kommende år;

  • åbningen af tre Ideelle Avancerede Orger: den ene i Sydney, Australien, med udsigt over Lane Cove National Park, der skal betjene scientologer fra Australien, New Zealand, Oceanien og Asien; en anden i Sydafrikas Kyalami Castle, der betjener hele det afrikanske kontinent, og yderligere en i Mexico City, Mexico, for hele Latinamerika.

_________________

Den følgende aften, den 24. oktober, var over 2.000 scientologer samlet til vores IAS Patrons Ball, et elegant arrangement hvor deltagerne var i selskabstøj i det store telt, og hvor de nyeste patrons blev anerkendt for deres store indsats for at fremme IAS’ humanitære bevægelse, mens de arbejder på at opnå Scientologys mål og dermed skabe en bedre verden.

_________________

Den Internationale Forening af Scientologer (IAS) er en medlemsorganisation, der blev grundlagt i 1984 og er åben for scientologer fra alle nationer. Formålet med IAS er at forene, fremme, støtte og beskytte Scientology og scientologer overalt i verden med henblik på at opnå de mål, som L. Ron Hubbard har sat for Scientology: ”En civilisation uden vanvid, uden kriminelle og uden krig, hvor duelige mennesker kan trives, og hæderlige mennesker kan have rettigheder, og hvor mennesket har frihed til at hæve sig til større højder.”