BOGOTÁ, COLOMBIA

COLOMBIA GIVER EN VARM VELKOMST TIL DEN FØRSTE
IDEELLE SCIENTOLOGY ORG I SYDAMERIKA

5. JULI 2015

Bogotás nye Ideelle kirke bliver hyldet som ”en af de største ting, der nogensinde er sket i Colombia” under en livlig, bemærkelsesværdig ceremoni.

I fortsættelse af det historiske momentum, der giver næring til en periode med meget stor ekspansion for religionen, klippede Scientology kirken snoren for en ny Ideel Organisation (Org) søndag den 5. juli i den travle by Bogotá, Colombia. Den første Ideelle Org, der er etableret på det sydamerikanske kontinent åbnede foran et begejstret publikum på omkring 2.500 scientologer og inspirerede colombianske stjerner, der i denne anledning var rejst til nationens hovedstad fra hele Sydamerika.

Beslutsomt engagement og et stort sammenhold gennemsyrede denne event, som demonstrerede en bevægende forpligtelse blandt et imponerende tværsnit af colombianske ledere, der ønskede at bruge Scientology til at fremme fred og skabe positive forandringer i såvel denne hårdt prøvede nation som i den øvrige verden.

David Miscavige, bestyrelsesformanden for Religious Technology Center, var til stede for at lede den storslåede ceremoni, idet han anerkendte øjeblikkets dybtgående indvirkning: ”Skulle nogen af jer undre jer over, hvordan det lykkedes os at nå frem til denne dag, tja, så led ikke længere end til jeres egen dybe omsorg for menneskeheden. For dette er et sted, hvor sjælens prægtighed endelig kan virkeliggøres. Når alt kommer til alt, så er dette en Scientology organisation. Og ja, dette er jeres første Ideelle Org i Sydamerika og dermed jeres evige indgangsport til uendeligheden.”

”Skulle nogen af jer undre jer over, hvordan det lykkedes os at nå frem til denne dag, tja, så led ikke længere end til jeres egen dybe omsorg for menneskeheden. For dette er et sted, hvor sjælens prægtighed endelig kan virkeliggøres. Når alt kommer til alt, så er dette en Scientology organisation. Og ja, dette er jeres første Ideelle Org i Sydamerika og dermed jeres evige indgangsport til uendeligheden.” – David Miscavige, bestyrelsesformand for Religious Technology Center

Bogotá, der ligger i over 2.600 meters højde over havets overflade på en højslette i skyggen af Andesbjergene, er en blomstrende storby med næsten 8 millioner indbyggere. Dens nye 8-etagers Ideelle Scientology Org ligger prominent på byens Calle 100 i det nordlige distrikt Usaquen. Den ultramoderne bygning omfatter 4.460 m² og ligger midt i distriktets pulserende handels- og underholdningscentrum.

De honoratiores, der var til stede ved ceremonien, omfattede bogstaveligt talt toppen af det colombianske militær og politi, der gennem deres deltagelse fremkaldte bred accept og begejstring. De brændte alle for at spille en hovedrolle i forankringen af Scientology teknologi, redskaber og idealer i selve strukturen af deres nation.

Sammen med medlemmer af Scientology kirken og kirkens ledere var oberstløjtnant Anstrongh Polania, chef for Forsvarsministeriets afdeling for samvirkende politimyndigheder; oberstløjtnant Carlos Peña, der er koordinator for oplysning om stoffer i Colombias narkobekæmpelsesenhed; kaptajn John Galindo, operationsleder i Colombias Circle of Aid Technicians (CINAT); oberstløjtnant Edgar Rojas, chef for Colombias nationale politis særlige operationer i landområderne og dr. Sandra Rincón, rådgiver for Bogotás departement for social integration.

”Denne Ideelle Organisation er en ledestjerne for fred og fornuft i et hav af forvirring,” bemærkede dr. Rincón i hendes velkomsttale. ”Arbejdet med jeres sociale aktiviteter er uvurderligt, og jeg må sige, at I er ankommet på det bedst mulige tidspunkt til denne by.”

Senere indrømmede dr. Rincón, at hun var blevet revet med af den rene og skære emotionelle energi, der blev skabt under denne event. ”Jeg blev ved med at få kuldegysninger og tårer i øjnene,” sagde hun. ”Jeg kan slet ikke udtrykke, hvor meget jeg påskønner at være en del af noget, der er så vigtigt for vores Colombia.”

Niveauet af livskraft, der gennemstrømmede denne søndags begivenheder, oversteg klart selv den typiske oplevelse af elektrisk udladning under indvielsen af en Ideel Org, som deltagerne har lært at kende. Dette blev sammenfattet af den store beundring, en medarbejder i Bogotás Ideelle Org gav udtryk for, da han skulle beskrive, hvad han følte: ”Dette var en strålende, uforglemmelig dag, der vil forandre Columbias historie.”

Idet han fremhævede den ekstraordinære indsats, scientologer har ydet for menneskerettighederne i hele landet, omtalte oberstløjtnant Polania indsatsen, som et program der ”når ned til selve grundpillen i vores institution: den colombianske soldat. Et program der på en klar og forståelig måde lærer os vigtigheden af at respektere menneskerettighederne. Gennem vores samarbejde har vi nået hele den colombianske hær på bare 12 måneder.”

Oberstløjtnant Polania tilføjede, at forekomsten af brud på menneskerettighederne for nylig var faldet med hele 98 procent inden for denne hær – til det laveste niveau nogensinde. Han sluttede således: ”På vegne af de 500.000 mænd, der udgør det colombianske militær, vil jeg gerne sige: Mange tak.”

Med indflydelsen fra Scientologys Frivillige Hjælpere i tankerne bemærkede kaptajn Galindo: ”Da jeg første gang så de Frivillige Hjælpere, blev jeg slået af deres dybe medmenneskelighed og deres store engagement i at fremme et stort mål – at bringe virkelig hjælp. Det var i dette øjeblik, jeg besluttede, at vi måtte arbejde sammen.”

”Vejen til lykke er et utroligt redskab,” erklærede oberstløjtnant Rojas. ”Jeg læste den igen og igen. Den forandrede den måde, jeg tænker på. Den holder mig hele tiden motiveret, og det ønsker jeg også for andre. L. Ron Hubbards visdom har vist mig vejen. Og tro mig, det er livets tjekliste. Selv når jeg er ude i junglen, holder Vejen til lykke mig nede på jorden.” Han kaldte også den nye Ideelle Org i Bogotá for ”en af de største ting, der nogensinde er sket i Colombia”.

Oberstløjtnant Peña opsummerede måske lejligheden bedst, da han til ære for Scientologys grundlægger L. Ron Hubbard bemærkede, at Hubbard ”gav menneskeheden alle mulige redskaber til at leve et komplet og lykkeligt liv. Ved at viderebringe os hans arv er I med til at gøre os til bedre mennesker og til at skabe et stærkere Bogotá og et mere storslået Colombia.”

_________________

Den nye Ideelle Org i Bogotá giver alle besøgende en introduktion til Dianetics og Scientology, og det begynder med informationscenteret. Dets udstilling med mere end 500 film viser Dianetics’ og Scientology religionens grundlæggende anskuelser og udøvelser og fortæller om L. Ron Hubbards liv og levned.

Informationscenteret giver også et detaljeret overblik over de mange humanitære programmer, Scientology sponserer. De omfatter et verdensomspændende initiativ for uddannelse i menneskerettighederne, et vidtrækkende narkouddannelses-, forebyggelses- og afvænningsprogram, et globalt netværk af læse- og indlæringscentre, samt programmet med Scientologys Frivillige Hjælpere, der nu udgør den største uafhængige nødhjælpsgruppe på Jorden.

Centeret er åbent fra morgen til aften for besøgende, som kan gå rundt på egen hånd og komme tilbage, så tit de vil.

Bogotás Ideelle Org har også en kirkesal, der vil blive brugt til alle former for Scientology forsamlinger, herunder søndagssamlinger, bryllupper og navngivningsceremonier samt en masse arrangementer for hele lokalsamfundet, der er åbne for medlemmer af enhver trosretning. Den nye Ideelle Org indeholder desuden adskillige seminarlokaler og kursuslokaler samt en hel etage, der er beregnet til Scientology auditering (åndelig vejledning).

_________________

Bogotás indvielse fortsætter en periode med eksplosiv vækst, hvor kirken efterhånden har åbnet mere end 40 Ideelle Orger på fem kontinenter – senest den Ideelle Org i Basel, Schweiz, for ca. to måneder siden.

Scientology har set større ekspansion i løbet af de sidste ti år end i de foregående 50 år tilsammen. Og mere er på vej med planlagte åbninger i det kommende år i kulturelle knudepunkter i Asien, Europa og Nordamerika.