CARIBIEN

30-ÅRSDAGEN FOR FEJRINGEN AF FREEWINDS’ JOMFRUREJSE HYLDER MED STOR GLÆDE 365 DAGE MED MONUMENTALE SCIENTOLOGY BEDRIFTER

25. JUNI, 2018

Scientologer fra hele verden sætter i gang på motorskibet Freewinds et af Scientology Kirkens religiøse fristeder, for at planlægge vidererækkende ekspansion og fejre, hvad der var 12 måneder med ubrudt succes.

Gæsterne begyndte at ankomme til krydstogtskibets anløbshavn i Bridgetown, Barbados, fredag den 15. juni, hvor det skinnende hvide skib med ni dæk, og som er 130 meter langt, ventede. Kl. 18:00 den følgende eftermiddag stod mere end 250 af verdens mest engagerede scientologer på kajen eller var allerede om bord på skibet og stod ved gelænderet i øens brise. Atmosfæren var fuld af forventning, idet Barbados’ Kongelige Politis ståltrommer kunne høres gennem den herlige luft, og lokale dignitarer sendte alle godt på vej. Og da Freewinds vendte sin bov væk fra kajen og satte sin kurs ud mod havet, oplyste et imponerende fyrværkerishow Bridgetowns himmel i anledning af hendes 30-årsdag.

Ordet Caribien minder øjeblikkeligt en om de statelige krydstogtskibe, der i ro og mag rejser fra havn til havn med festglade folk på ferier, der nyder de tropiske øer, det smukke sceneri og calypsomusik. Men mens Freewinds helt bestemt deler funktioner med andre luksusskibe, inklusive et fem-stjernet køkken, smukt indrettede kahytter, klassiske krydstogtskibes elegance og passagerer, der uden tvivl nyder deres vestindiske udflugt, stopper enhver anden sammenligning her.

David Miscavige, den kirkelige leder af Scientology religionen, lancerer en uge pointeret med betagende aften-eventer og orienteringer, der omhandler arven af Freewinds’ bedrifter på hendes perleårsdag.
 
 

”Så I spørger, hvad det betyder at deltage i dette OT-topmøde 2018,” begyndte Mr. David Miscavige, den kirkelige leder af Scientology religionen. ”Og I spørger, hvad I ville have set, havde I sejlet på enhver Jomfrurejse i de sidste tredive år? Tja, der er en lang og en kort måde at fortælle det på. Men uanset hvad, så er svaret: alt.”

Og sådan lancerede David Miscavige en uge pointeret med betagende aften-eventer og orienteringer, der omhandler arven af Freewinds’ bedrifter ved hendes perleårsdag og så meget mere.

Den unikke uge, der finder sted hver juni på Freewinds, er en forsamling, hvor verdens mest engagerede scientologer mødes for at gennemgå, se tilbage på og fejre endnu et år med kæmpe vækst og bedrifter i Kirken; for ikke at nævne planlægge for fremtidig ekspansion og succes i månederne og årene fremover.

Og denne jomfrurejse var bestemt ikke skuffende.

HYLDER DEN 30-ÅRIGE ARV FOR ET HUMANITÆRT SKIB

Først var der en aften helliget til selve det royale Freewinds. Og på dette 30. år kan hendes mandskab bryste sig med en optegnelse, der er uforlignelig i Caribien, med over 5.000 år med sømandserfaring og alt i alt mere end 380.000 sømil – hvad der svarer til hele verden rundt næsten 18 gange.

Faktisk følger Freewinds 365 dage om året en kurs, der er drevet af en humanitær mission om at opløfte folket fra Caribien. Freewinds’ besætning sammen med scientologer og venner har bidraget med titusinder af timers humanitært arbejde på de øer, hvor hun lægger til. Det kan dreje sig om organisering og afvikling af kulturelle programmer, sponsering af misbrugsforebyggelse eller oplysning om menneskerettigheder, uddannelse i begreber som moral blandt ungdommen på øerne og ikke mindst til glæde for en række lokale samfundsgrupper og velgørende organisationer at være værter ved disses arrangementer.

Faktisk har 2018 set dignitarer fra et utal af ø-nationer i Vestindien og Caribiske Nederlandene udtrykke deres påskønnelse og respekt ved at afsløre fire mindemonumenter – hver eneste er lige ved deres øs hovedindgang til havnen og ses af op til 300.000 mennesker hver dag. Eventen fremviste yderligere elleve mindeplaketter for at fejre Freewinds– inklusive en, der blev præsenteret af det nationale politi på Colombias caribiske kyst i Cartagena. Filmede højdepunkter fra disse ceremonier var en særlig del af aftenpræsentation, ligesom de følgende udtalelser af tak:

”30 år er virkelig en milepæl, og det betyder, at de personer, der har passeret igennem Freewinds, og dem, der i øjeblikket tjener der, virkelig har helliget deres liv til målrettet at tjene menneskeheden,” sagde Domincas minister for uddannelse

”Faktum er, at I er her år ud og år ind,” tilføjede premierministeren i St. Lucia. ”Så I er blevet en vigtig del af vores samfund.”

Mens premierministeren for Dominica opsummerede det sådan her: ”Freewinds er nu synonymt med Caribien. På hver ø ... er I højt anset, og I er yderst værdsat, for hvad I har gjort i de sidste 30 år.”

Til dato har Freewinds’ endeløse velgørende indsats skaffet mere end 450 priser, anerkendelser og dybtfølte proklamationer fra alle hendes caribiske venner, inklusive hver af øerne og havnen hun rejser til: Antigua, Dominica, St. Martin, St. Kitts, Tortola, Virgin Gorda, St. Vincent, Barbados, Grenada, Aruba, Bonaire, Curaçao, Freeport og Nassau.

ET KIG INDENFOR PÅ SCIENTOLOGYS EKSPANSION

Hvert år modtager deltagere en briefing om alle detaljerne i religionens evigt voksende bevægelse, og dette års event viste sig at være den mest spændende nogensinde.

Eftermiddagsseminaret blev afholdt af repræsentanter fra Kirkens ledelse og blandt en vifte af spændende emner, der blev præsenteret, var der antallet af nye Ideelle Orger på vej. Den endeløse parade af kommende orger personificerede ånden af sejladsen, med nye kirker på vej til færdiggørelse og indvielser ud igennem flere kontinenter fra Port Elizabeth, Sydafrika til Newcastle, England og San Juan, Puerto Rico til Santa Barbara, Californien.

En energisk opsummering fejrede derefter den historiske lancering af Scientology Network i marts og gav et kig bag scenen på Scientology Media Productions. Faktisk opdagede deltagerne, hvordan det Kirke-ejede og -bemandede Hollywood studio genererer originalt indhold og administrerer de millioner og en detaljer, der er involveret i at broadcaste til hele verden på 17 sprog.

Til at afslutte præsentationen nød passagerne en gennemgang af, hvordan religionens hurtige ekspansion påvirker lokale Scientology kirker rundt om i verden, med antallet af folk, der går ind gennem deres døre, nu højest i religionens historie.

EN AFTEN HELLIGET TIL ARVEN FRA L. RON HUBBARD (LRH)

”I skal til at høre en redegørelse fra LRH, der forsvarede menneskerettigheder ... og husk, hvad der dengang var på linjen, er ikke mindre på linjen i dag,” sagde David Miscavige, idet han introducerede den længe ventede biografiske præsentation.

Dan Sherman, LRH’s levnedsskildrer, præsenterede så en oplysende historie om L. Ron Hubbards kamp for menneskerettigheder i det sydlige Afrika. Mere præcist fortæller den om Hubbards legendariske lovforslag om borgerrettigheder og forfatning for Rhodesia – et dokument, designet til at nedbryde mure af racefordomme, da apartheid var på dets højeste.

For at bringe præsentationen virkelig til live var der filmede interviews, der aldrig før er blevet set, af dem, der arbejdede med LRH, og dem, hvis liv han berørte under hans ophold i det sydlige Afrika – et sted med uendelige muligheder og hvor han gav masser af håb til dets folk.

EN AFTEN I ANLEDNING AF MENNESKEHEDEN

Den formelle aften dedikeret til den Internationale Forening af Scientologer (IAS) og dens mission for at fremme religionens samfundsforbedrende initiativer er en dynamisk del af hver fejring af Jomfrurejsen. IAS-støttede kampagner og initiativer anerkendt i dette års halvårsrapport omfattede:

  • Citizens Commission on Human Rights (CCHR), som afslørede og satte en stopper for psykiatriske overgreb op og ned af Danmarks sociale struktur, ud igennem det sorte Amerikas hovedstæder i USA og blandt indianer-befolkninger i Vancouver, British Columbia.
  • United for Menneskerettigheder og Unge for Menneskerettigheder, som satte gang i rettigheds-bevægelser ud igennem skoler i Guyana i Sydamerika, i narkokorridorer i det sydøstlige Florida og i gamle konfliktområder i det centrale Israel.
  • Stiftelsen for en Stoffri Verden, som satte sig for at bremse stofmisbruget i Cyperns festnabolager, lagde fundamentet for en stoffri ungdom i 19 delstater i Indien og rejste på kryds og tværs fra kyst til kyst, for et stoffrit Amerika.
  • Og endelig, gennem IAS-støttede programmer, som leverer social redning med Vejen til lykke, der bringer ro og moralsk genoplivning til Twin City’s gader, Narconon rehabilitering af stofmisbrugere, der formindsker forbruget i det østlige Taiwan, og Applied Scholastics, hvis antal af færdiggørelser steg i vejret gennem Nigerias uddannelseslandskab.

Ugen blev kronet med en pris, som har alt at gøre med Freewinds, og alligevel er imponerende i sig selv. Fordi i kølvandet på en opsøgende kampagne ført an af Freewinds, der genererede uddelingen af millioner af eksemplarer af Vejen til lykke, Sandheden om stoffer og Historien om menneskerettigheder ud igennem hele Colombia og som følge på indvielsen af en national Scientology kirke i Bogotá, faldt krænkelser af menneskerettighederne i Colombia 96 procent, og nationen vandt en historisk fredsaftale mellem FARC-tropper og den nationale regering, som afsluttede en 50 års borgerkrig. Således skete det, at det colombianske politi gav tilbage, med en medalje af højeste ære til den kirkelige leder af Scientology religionen, David Miscavige, for at ”redde menneskeheden fra vold, ondskab, terrorisme, narkohandel og alle de negative faktorer, der truer den”.

I en officiel præsentationsceremoni, afholdt ved affyringsrampen og den endelige destination for Jomfrurejsen i Bridgetown, Barbados, præsenterede general Carlos Ramiro Mena Bravo David Miscavige med Brigadier General Jaime Ramírez Gómez Inspector General Transparency Medaljen. Prisen er blandt de mest prestigefyldte i det nationale politi og repræsenterer ”mod, tapperhed og ærlighed” og en ”udvisning af de højeste idealer, moralbegreber og etiske normer”. Da general Mena præsenterede medaljen til David Miscavige, erklærede han: ”Der er mere end nok grunde til at give denne medalje til den person, der leder denne her store Scientology organisation. Det nationale politi roser, anerkender og materialiserer sin store taknemmelighed for al uddannelsen, motivationen og respekten David Miscavige har givet, ikke kun til hver politibetjent og colombianske militærofficer, men til hver borger, der har haft stort udbytte af L. Ron Hubbards teknologi og de humanitære kampagner, han inspirerede. Tak for din uvurderlige støtte i at hjælpe os med at bygge et nyt samfund og for at gøre os til en del af dit hold. Som Hubbard engang sagde: ’Vi frelser væsner ... vi arbejder for evigheden.’”


Og med det var ugen næsten forbi, og det altoverskyggende tema for yderligere ekspansion blev drevet ind i fuldt gear. Faktisk er Kirkens eksponentielle vækst i de sidste tre årtier siden disse møder ikke tilfældigt. Bare inden for det sidste år er der blevet åbnet nye kirker i Dublin, Irland; Birmingham, England; og Amsterdam, Holland i Europa; Johannesburg North i Sydafrika; og Salt Lake City, Utah og Silicon Valley i Californien i USA. I måneden lige før krydstogtet blev yderligere to juveler tilføjet til kronen af nye kirker: i Perth, Australien og Orlando, Florida, som gør det til næsten 70 større Scientology kirker, der står i globale byer på seks kontinenter verden over, og mange flere er på vej med ekspresfart.

Så idet delegerede tog afsted med nye planer for endnu et år med ekspansion og samfundsforbedring, gav David Miscavige det følgende sidste budskab:

”Mens dette måske er enden på vores 30-års jubilæum for Jomfrurejsen, er hver ende også en ny begyndelse ...

Og i dette tilfælde, hvad der begynder her og nu, vil og må fortsætte ind i evigheden!”

Alle tog afsted fyldt til sprækkerne med nye visioner for en frisk lys fremtid vel vidende, at de ville fortsætte med deres arbejde langt ud over den nærmere horisont.