CARIBIEN

UENDELIGE MULIGHEDER: FREEWINDS’ 31-ÅRS JUBILÆUM FOR JOMFRUREJSEN FEJRER ET ENESTÅENDE ÅR MED GLOBAL FREMGANG

24. JUNI 2019

En samling medlemmer på de højeste niveauer af Scientology, og som repræsenterer deres menigheder rundt om i verden, har sammenkaldt til en årlig rejse, hvor man fejrer et særligt år med fantastisk ekspansion af Kirken.

Kald det en fejring, kald det et møde med Scientologister fra 27 nationer – jubilæumseventen er en fejring fyldt med historie, anerkendelse og genoplivning.

Traditionen med det årlige krydstogt begyndte med fejringen af Freewinds og hendes oprindelige jomfrurejse i 1988. Og mens det azurblå vand, som det skærer igennem, indikerer noget andet, er dette ikke nogen standardmæssig sightseeing-ferie. Sejladsen, der er et ugelangt religiøst fristed til søs, er også en fejring af de højeste niveauer af Scientology, når de Scientologister fra hele verden, der har nået de niveauer, samles til en midtvejsrapport om deres bedrifter og derefter sætter kurs mod fremtidig ekspansion i retning af at skabe en bedre verden.

David Miscavige, Bestyrelsesformanden for Religious Technology Center og den kirkelige leder af Scientology religionen, begyndte en uge med fængslende events, der gennemgik højdepunkter i Scientologys fremskridt og resultater rundt om i verden.

Deltagerne er en delegation af ambassadører, der repræsenterer deres menigheder fra kirker på seks kontinenter. Tilsammen udgør de en dedikeret gruppe Scientologister, der er drivkraften i religionens ekspansion gennem stiftelsen af nye Scientology kirker i deres geografiske områder.

Så som en frisk brise, der kommer igennem Basseterre-havnen lørdag aften den 15. juni, og hundredvis af lokale og notabiliteter siger farvel til alle om bord, kaster Freewinds los for at begive sig ud på en uforglemmelig rejse.

”Ifølge al søfartstradition er dette vores orienteringsaften, hvor vi tager højden af en navigationsstjerne og sætter kursen for den kommende uge,” begyndte David Miscavige, Scientology religionens kirkelige leder. ”I løbet af denne uge vil I se en seismisk bølge af fremtidige Scientology kirker vælde frem for at bekendtgøre: Lad øerne blive havet.”

Større events og orienteringer under 31-års jubilæet for jomfrurejsen behandler en bred og spændende dagsorden – og det hele er i overensstemmelse med den forventningsfulde atmosfære af ekspansion.

ET HUMANITÆRT SKIB BLIVER HÆDRET

Første anløbshavn, mens vi fejrede jubilæet, var Freewinds selv. Det legendariske skib kombinerer kompetence og maritim dygtighed med en humanitær mission, og aftenen fremviste det i levende detaljer.

Til at begynde med blev skibet anerkendt for imponerende sømandskab med en besætning, der talte fremragende sømænd, der har styret det gennem over 700.000 kilometer. Dets omdømme er af en sådan art, at Den Internationale Søfartsorganisation (IMO) udpegede Freewinds som en uddannelsesplatform til at uddanne besætningsmedlemmer over hele Caribien i maritime standarder – en udmærkelse den har haft siden 2007. Dog er Freewinds bedst kendt som et fartøj, der er på en humanitær mission til hundrede tusinder af borgere i alle de caribiske øer og længere væk.

Som bevis på dette bød aftenen på Freewinds’ Religiøs Friheds- og Fredskongres for Latinamerika, hvor der var åndelige ledere til stede på vegne af katolske, muslimske, ortodokse, buddhistiske og jødiske religioner blandt de 15 forskellige trosretninger, der sjældent, om nogensinde, mødes.

Efter en velkomsttale fra Colombias leder af religiøse anliggender tog deltagerne hinanden i hånden i bøn, og kort tid derefter gik de sammen fra skibet ind i den gamle by i Cartagena og til San Pedro Claver Plaza, hvor de underskrev en historisk tværreligiøs fredserklæring.

Som følge deraf gik hver af repræsentanterne for disse trossamfund i gang med at levere foredrag og seminarer til deres respektive menigheder og lokalsamfund i hele Colombia baseret på initiativer sponseret af Scientology: Sandheden om stoffer, United for Menneskerettigheder og Vejen til lykke. Dette momentum fortsatte til den colombianske parlamentsbygning med et nationalt forum for religiøse organisationer, der samlede 400 forskellige ledere af trossamfund samt lovgivere og embedsmænd, der lavede et udkast til Colombias første nationale lovgivning om religionsfrihed, der garanterer alle religioner retten til at arbejde i samdrægtighed.

Dette var blot en enkelt sejltur for det humanitære skib, der bringer hjælp, hvor end det kaster anker. Dets arv blev igen og for nyligt erkendt af embedsmænd og notabiliteter, herunder:

  • Arubas havnemyndigheder der viser deres dybfølte påskønnelse: ”Vi vil altid være taknemmelige for Freewinds.”
  • Kulturministeriet for Barbados reflekterer over et gammelt partnerskab: ”Ingen kommer i nærheden af at matche Freewinds’ engagement i Barbados.”
  • Og vicepremierministeren fra St. Kitts og Nevis erklærede, at ”Freewinds skaber en bedre fremtid for os alle”.

Disse bemærkninger og anerkendelser gav genlyd hen over de øer og havne, Freewinds hyppigt besøger, fra Cartagena til Aruba, St. Kitts, Dominica, Barbados og dets hjem, Curaçao. Alt i alt har Freewinds til dato opnået over 500 priser, proklamationer og anerkendelser fra 52 anløbshavne for dets lange tradition med service til de caribiske nationer.

DER SKABES SCIENTOLOGY KIRKER RUNDT OM I VERDEN

I kølvandet på Freewinds’ anerkendelser gav David Miscavige en livlig beretning om kirkens medlemmers bedrifter i hvert geografisk område mht. at skabe nye Scientology kirker. Fremtidige Scientology kirker, der blev vist, og som er på vej, omfattede Chicago, Illinois; Ventura, Californien; Austin, Texas; Columbus, Ohio; og Kansas City, Missouri. Og midt i al deres hujen og råben var der suk af tilfredsstillelse, da drømmene om fremtiden kom til syne.

Passagerer mødtes dernæst i kontinentale hold og endda hold baseret på byer – der hver især havde det enestående formål for øje at bygge kirker på vegne af deres menighed og lokalsamfund. Det var en enestående mulighed, og en af passagererne beskrev det som ”fuldkommen fænomenalt, opløftende og inspirerende”. Eller som en anden bemærkede: ”Dette gjorde det meget klart, hvor vi skal hen. Det hjælper med at forene gruppen og få det gjort sammen.”

De overværede alle præsentationer, der viste forskellige kirker fra hele verden i aktion. Et kendetegn ved det nye årtusindes Scientology kirker er deres samarbejde med medborgere om de vigtige lokale behov, hvorved de bliver som et hjem for deres lokalsamfund. Eksempler inkluderede Scientology Kirken og Medborgercenteret i Dublin, Irland, hvor mere end 70.000 besøgende nu er kommet ind gennem dørene på knap 18 måneder; den Avancerede Organisation UK i East Grinstead, England, hvor Saint Hills ejendom på 26,5 hektar er hjemsted for yderst populære arrangementer herunder sommer-swingkoncerter, julefester og påskens æggejagt, hvor hele lokalsamfundet og de lokale myndigheder deltager; og Afrikas Avancerede Organisation i Johannesburg, Sydafrika, der åbnede som den første af sin art i 35 år nytårsdag 2019, og hvor Castle Kyalami nu er hellig jord og stedet for historiske stammemøder.

EN AFTEN DER FEJRER FORFATTEREN L. RON HUBBARD (LRH)

Næste aften fik gæsterne en fascinerende præsentation til ære for L. Ron Hubbard – forfatteren. Det var en aften, hvor Dan Sherman, LRH’s levnedsskildrer, underholdt publikum med uddrag af L. Ron Hubbards skriftlige refleksioner og personlige korrespondance med spirende forfattere gennem 1930’erne og ’40’erne.

Han fascinerede deltagerne yderligere med filmede interviews med litterære mestre, der havde været heldige nok til at krydse Hubbards vej eller var blevet berørt af hans litterære arv.

Åbningsafsnittet handlede om forfatteren og redaktøren Philip Klass, der fortalte om, hvordan L. Ron Hubbard på stående fod fortalte en redaktør om en idé til en historie, han lige havde fået, mens de spadserede hen til Manhattans Grand Central Station. Om bord på et tog på vej mod Los Angeles færdiggjorde Hubbard del et af Typewriter in the Sky før Chicago og del to, før han nåede Los Angeles. ”Der er ingen, der er i det mindste delvist menneskelig, som kunne skrive sådan. Hvornår pokker sover han? Hvornår pokker spiser han?” spurgte en redaktør vantro. Typewriter in the Sky forbliver blandt de mest berømte historier fra det 20. århundrede, og ”for den roman indtjente han sin andel af paradis,” erklærede Klass.

Sherman forberedte det næste indslag med en historie centreret omkring den ansete science fiction forfatter og kritiker Algis Budrys, der havde et uforglemmeligt møde med Hubbard på en forfatterkonference i New York, og som Budrys beskrev det: ”Han [LRH] ankom … og denne bølge af energi gik gennem lokalet og plaskede mod mig.” Budrys talte videre om L. Ron Hubbards skrivearbejde og dets indflydelse: ”Hvis jeg ikke havde læst Final Blackout, kunne jeg ikke have skrevet min første roman. Men man kan ikke imitere Hubbard. Han var for stor en personlighed. Han satte et fantastisk aftryk på fantasy og science fiction.… Han fór hen over himlen som en komet.”

Bill Widder, endnu en berømt forfatter hvis prosa blev formet af L. Ron Hubbard, talte desuden om et møde med LRH på trappen på Columbia University, der ændrede hans liv, og ”hvordan der var noget særligt ved ham. Og jeg havde følelsen af, at selvom vi var omgivet af 2.000 mennesker, var jeg den eneste person i hele universet.” Widder reflekterede yderligere over Hubbards evne til at strække menneskelig evne, dvs. ”visheden om at der næsten ikke er noget, måske er der ikke noget, der er udover menneskeligt potentiale”.

Den fjerde og sidste interviewede den aften var bestsellerforfatteren Dave Wolverton. Som tidligere vinder af og dommer i L. Ron Hubbards Writers of the Future-konkurrence, anerkendte Wolverton konkurrencens succes, ved det at tidligere vindere fortsætter med at sælge i alt 60 millioner eksemplarer skønlitteratur og derved fortsætter Hubbards vedvarende arv: ”Han [LRH] talte om, hvordan kunstneren virkelig inspirerer en generation. De er drømmerne, der ser på fremtiden og derfor hjælper med at skabe fremtiden. Og jeg tror, han ledte efter mere end bare gode forfattere,” sagde Wolverton. ”Jeg tror, han ledte efter folk, der i sidste ende vil gøre dette til en bedre verden.”

EN AFTEN I DEN VERDENSOMSPÆNDENDE REDNINGS NAVN

Passagerer om bord for Jomfrurejsen deltog også i en gallaevent, der hædrede Den Internationale Forening af Scientologister (IAS) og dens ufejlbarlige engagement for ikke kun at beskytte og støtte religionen, men at drive en række humanitære kampagner fremad, som er skabt for et enkelt formål – at accelerere forbedringen af menneskeheden. Disse omfatter:

  • Citizens Commission on Human Rights (CCHR) (Medborgernes Menneskerettighedskommission, MMK) der bekæmper og udsletter de systematiske psykiatriske overgreb i staten Washingtons hospitaler, bremser mishandlingen på transsylvanske børnehjem og med succes kører en kampagne for afskaffelse af tvangsmedicinering af elever i Chile.
  • United for Menneskerettigheder og Unge for Menneskerettigheder, der får rettigheder optaget og implementeret i ønationen Kap Verde, ansporer styrkelse af rettigheder hos ”udsatte borgere” i Washington, DC, og styrker ”stemmer i landet”, der kæmpede for og efterfølgende virkeliggjorde ligestilling hos den vestafrikanske nation Gambia.
  • Stiftelsen for en stoffri verden der fortsatte sin kampagne mod stofmisbrug og derigennem inspirerede til et påbud fra præsidenten mod personlig besiddelse og forbrug af narkotika i Colombia, i partnerskab med det nationale politi at levere seminarer med information om stoffer over hele Gauteng, Sydafrika, og køre en lynkampagne med uddannelse om at være stoffri til en halv million fans til Super Bowl 53 i Atlanta, Georgia.
  • Og til sidst, gennem IAS-støttede programmer rettet mod omfattende social støtte med Vejen til lykke, at genoprette en broderskabets ånd over hele Europas hovedstad i Bruxelles, Applied Scholastics udstrækker en livline til at kunne læse og skrive til landsbyer i Østtimor i det sydlige Stillehav, og Narconons rehabilitering af stofmisbrugere baner vejen for succes med rehabilitering fra stoffer over hele staten i Florida.

  • Og med det kom de til slutningen på en magisk uge, der var kendetegnet ved realiseringen af drømme og nye kortlagte for de nære horisonter, der hurtigt nærmer sig. Alt, hvad der var tilbage, var et ”kærligt farvel” og ”god rejse” fra David Miscavige til alle passagerer til et nyt år, der er fuldt af muligheder. Og så gik de i land med en fornyet følelse af formål, energiske fodtrin og en stolt viden om opnåelser i fortiden og nutiden og meget sikre på en grænseløs fremtid.