CARIBIEN

UBEGRÆNSEDE HORISONTER: FREEWINDS’ JUBILÆUM FOR JOMFRUREJSEN SAMMENFATTER 12 ENESTÅENDE MÅNEDER FOR SCIENTOLOGY

20. JUNI 2017

Verdens mest engagerede scientologer kaster los for et ugelangt krydstogt for at fejre succeser og sætte dagsordenen for et år med ekspansion på de syv have.

Saint Lucia – en øst-caribisk ø-nation berømt for sit par af dramatiske tilspidsede bjerge, vulkanske strande, revdyknings-områder, fiskerlandsbyer og en indre regnskov der fører til vandfald fra klippekanter – var den postkort-perfekte scene for sammenkomsten af adskillige hundrede af verdens mest dedikerede scientologer. De samledes til et ugelangt møde ombord på det legendariske 134 meter lange motorskib Freewinds, et religiøst fristed for Scientology Kirken, i anledning af 29-års jubilæet for skibets jomfrurejse.

Dette var ikke noget almindeligt krydstogt, faktisk udgør passagerne ombord en fremragende gruppe, der sammen har stået i spidsen for Kirkens ekspansion gennem skabelsen af nye Scientology kirker i deres respektive områder.

Yderligere stod religionens kirkelige leder David Miscavige i spidsen for denne ugelange forsamling, så som sagt, det er ikke noget almindeligt sejlads.

Ugen begyndte med at David Miscavige opsummerede bare nogle af højdepunkterne fra årets fremgang:

David Miscavige, den kirkelige leder af Scientology religionen, modtages med entusiasme af et publikum af lidenskabelige scientologer, idet han går på scenen til åbningsaftenens præsentation.

”Siden sidste møde, omfatter vores solsystem af kirker nu: Budapest i Ungarn, Harlem i New York, San Diego i Californien og udkanten af vores jordiske verden i Auckland i New Zealand,” sagde han, før han gik videre til at fortælle om de seneste kirke-indvielser i San Fernando Valley i Californien, Miami i Florida og København i Danmark.

Men sammenkomsten drejer sig ikke bare om at se tilbage, sagde David Miscavige til de forsamlede. Dette er den uge, der sætter dagsordenen for scientologer rundt om i verden til at fortsætte denne rekordbrydende ekspansion, der har gjort religionen til et blomstrende, opadgående verdensomspændende fænomen.

Gennem resten af året er Freewinds et ekstraordinært skib med et filantropisk formål, idet det logger og kortlægger eventyr, der bringer humanitære og uddannelsesmæssige programmer til Caribien og Latinamerika, og skibet tilbyder også åndelige servicer hele året rundt til de scientologer, der har nået de mest avancerede niveauer.

Men gennem denne uge vil gæsterne på det årlige krydstogt ikke kun fejre deres eget gode arbejde på vegne af Kirken, men vil sætte mål, planlægge og sætte gang i fremtidig ekspansion, mens de deltager i ekstraordinære aftenarrangementer, som hver fokuserer på noget enestående og bemærkelsesværdigt.

ET HUMANITÆRT SKIB BLIVER HÆDRET

Da David Miscavige bød velkommen til publikum den første aften, gav han også en hyldest til Freewinds, hvis besætning – inklusive 5 skibsførere og 133 overlevelseseksperter – sammenlagt har 5.000 år med erfaring til søs. Skibet, sagde han, er praktisk talt blevet genopbygget siden hendes jomfrurejse, hvilket gør hende til ”det sikreste skib på de syv have”.

Men hendes sikkerhed er ikke hendes eneste kendetegn, og ikke det man kender hende bedst for. Det er faktisk hendes vedvarende mission for menneskeheden, mens hun besejler de azurblå caribiske farvande.

Fra menneskerettighedskampagner der når ø-indbyggere udover Windward Islands i Saint Vincent, til oplysning om stoffer udover TV og radio på Bonaire for at modvirke endemisk stofmisbrug og undervisning i moralværdier med Vejen til lykke, som fik overstrømmende ros fra Arubas justitsministerium.

Faktisk blev værdien af Freewinds mission gentagne gange anerkendt i vidnesbyrd fra taknemmelige embedsmænd fra øen, der personligt har set fordelene.

Samspillet mellem Freewinds og hendes besætning med samfundet viser at de ”ikke bare giver en hjælpende hånd, eller gør nogen en tjeneste, men de viser et socialt ansvar,” sagde Saint Lucias minister for infrastruktur og havne i en videohyldest. ”Den passion er af kærlighed, af oprigtighed, af sandt venskab og lykke.”

En lærd fra Barbados tilføjede: ”Freewinds kommer ikke bare og tager så afsted. Freewinds leder efter områder, hvor de kan hjælpe. Det er ikke økonomisk hjælp. Det handler om at hjælpe med at finde løsninger på ting, bekymringer, problemer.”

Mens til sidst erklærede en repræsentant fra turistministeriet for St. Kitts og Nevis: ”Selvom vi ikke siger det ofte nok, eller højt nok, så husk blot på at Caribien sætter stor pris på Freewinds.”

EN AFTEN I ANERKENDELSE AF GRUNDLÆGGER L. RON HUBBARD

Næste aften blev gæsterne givet en biografisk præsentation til ære for L. Ron Hubbard (LRH). Det var en aften der informerede og forbløffede deltagerne med utallige historier om Hubbards arv, der tidligere aldrig var blevet fortalt. Historierne blev præsenteret af LRH’s levnedsskildrer, Dan Sherman, der talte om både Hubbards venlighed og hans vision.

I hjertet af denne aften var der filmede interviews, med livagtige personlige beretninger fra folk der havde mødt L. Ron Hubbard og var for evigt forandret.

Der var den spanske kabine steward, der gik videre til at blive en ”bedre person med mine medmennesker, og det er alt sammen takket være Ron”. På samme måde talte den portugisiske entreprenør om ”kraften” fra LRH ”der gjorde mit liv til den, jeg er i dag”. Efterfulgt af Caribiens synagogepræsident, der talte om at Hubbard ”fanger stemningen og atmosfæren” i Den Nye Verdens ældste synagoge i deres højt skattede fotojournal. Det afsluttede med ø-beboeren der er en radiopersonlighed og arkitekt, som genkaldte en kaptajn L. Ron Hubbard der opfordrede hans caribiske klassekammerater til at styrke sig selv gennem uddannelse, og derfor kaldte han ham ”en kaptajn ikke kun for et skib, for mig er han en kaptajn, der hjælper os med at styre gennem livet”.

Sherman konkluderede sin præsentation med et budskab: ”Hvad end du gør – efterlign L. Ron Hubbard. Hans kompetence og dygtighed der er tilstrækkelig til at skabe et emotionelt indtryk – efterlign det. Og derved spred hans medfølelse og venlighed gennem de liv, også du støder på.”

EN AFTEN FOR AT FEJRE HUMANITÆRE AKTIVITETER

Passagerer om bord for Jomfrurejsen deltog også i en formel event, der hædrede Den Internationale Forening af Scientologer (IAS) og dens enestående engagement for ikke kun at beskytte og støtte religionen, men accelerere forbedringen af menneskeheden gennem de utallige internationale humanitære kampagner. Disse omfatter:

  • Citizens Commission on Human Rights som afslørede og bremsede psykiatriske overgreb på Tokyos hospitaler, udover Syd Afrikas største stammerige og på gaderne i det sydlige Florida.
  • United for Menneskerettigheder og Unge for Menneskerettigheder, der udløste en menneskerettighedsbevægelse i Toronto – den mest etnisk forskelligartede by på Jorden, i Afrikas mest befolkede land Nigeria og i Sri Lanka – hvor hinduer, buddhister, kristne og muslimer arbejdede sammen for at sprede Verdenserklæringen om menneskerettigheder.
  • Stoffri Verden, der udførte deres kampagner med Sandheden om Stoffer gennem Athens nabolag, gennem Bajas berygtede narkohandelsrute og op og ned ad spilleområder ved Europamesterskaberne i fodbold.
  • Og til sidst gennem arbejdet fra IAS-støttede programmer for samfundsforbedring, hvor Vejen til lykke skabte en moralsk genopblomstring gennem cubanske byer og landsbyer, studieteknologi antændte en uddannelsesrevolution i Mongoliet og Narconon rehabilitering af stofmisbrugere ramte kernen af Nepals afhængighedskultur.

Mens bekendtgørelser af bedrifter kom til en afslutning, blev en monumental begivenhed afsløret. Og den kom direkte i kølvandet på Freewinds i forbindelse med IAS-støtte. For ved at arbejde med frivillige, politi og scientologer, blev der bogstaveligt talt uddelt millioner af eksemplarer af Vejen til lykke, Sandheden om Stoffer og Historien om menneskerettigheder i større byer og landsbyer i junglen over hele Colombia.

Som et resultat, hvad der engang var anerkendt som verdenshovedstaden for stoffer og et land FN klassificerede som ”den værste humanitære krise på den vestlige halvkugle”, blev snart til det ”colombianske mirakel” med et utroligt 96 % fald i militærets overtrædelser af menneskerettighederne.

Direkte i hælene på det var der åbningen af Colombias IAS-sponserede nationale Scientology kirke, hvor de utrætteligt fortsatte arbejdet med at give løsninger til at genoprette menneskelighed. Kort tid efter fulgte den forbløffende fredsaftale mellem Colombias regering og FARC-tropper, hvorefter 8.500 politibetjente blev uddannet personligt af Freewinds’ medarbejdere i vitale livsfærdigheder til brug i at genintegrere FARC-tropper i samfundet.

Men selv det er ikke slutningen på historien. For mindre end ti år efter Freewinds først lagde til kaj i Cartagena, bekendtgjorde David Miscavige den næste storslåede bedrift: at den 5. maj 2017 blev Colombia givet fuld religiøs anerkendelse af Scientology Kirken.


Det var endnu et eksempel på at kombinationen af Freewinds, scientologer, folk der skaber en global forandring og inspirationen fra L. Ron Hubbards teknologi for at leve bliver ved med at føre til forbedring af menneskeheden.

Så mens passagererne forberedte sig på at forlade skibet, er de og tusind andre fast besluttet på at genoptage deres årlange arbejde for at opløfte samfundet og forbedre humanitære forhold over hele verden, en nation, faktisk en port ad gangen, i de næste 51 uger.

Ved at sætte målet om at åbne endnu 50 kirker, er der stadig masser af sejlads i vente, da Kirken søger at nå ud til alle mennesker i alle lande. Med kursen sat efter kort fra Orions Bælte til Mælkevejen, er de på vej ud på havet for at opdage, hvad der ligger forude. Og således gav David Miscavige alle passagerer dette afsluttende budskab:

”Jeg takker jer for at I kom ...

Jeg takker jer for alt, I har opnået indtil nu ...

Og alt det jeg ved, I vil opnå i det kommende år ...

Held og lykke og god rejse!”