ARRESØ, DANMARK

Nyt Narconon-center for Europa bringer løsninger på stofmisbrug til Danmark – og resten af Europa

5. SEPTEMBER 2015

Rækken af indvielser af kontinentale Narconon-centre begyndte denne måned i Danmark. Bygningen er på 6.000 kvadratmeter og ligger i idylliske og fredelige omgivelser, der er ideelle for dem, der gerne vil ud af et ødelæggende misbrug af rusmidler. Åbningen blev muliggjort gennem generøse bidrag fra medlemmer af Den Internationale Forening af Scientologer.

Et skelsættende øjeblik for Narconon-bevægelsen, der arbejder med rehabilitering af stofmisbrugere, udfoldede sig lørdag den 5. september, da mere end 1.000 støtter og deres gæster samledes ved Arresø for at indvie det nye kontinentale Narconon-center for Europa, der ligger på 6 fantastisk smukke hektar med dansk natur midt i en landlig skov og med en utrolig udsigt over søen.

Det europæiske center er en 6.000 m² stor ejendom, der er ideelt udformet med uforstyrrede omgivelser til folk, der gerne vil ud af et ødelæggende misbrug af rusmidler. Det omfatter også et uddannelsescenter til rehabiliteringsspecialister, så de vil kunne stå i spidsen for fremtidige Narconon-centre, der kommer til aktivt at arbejde på at tackle den narkotikaepidemi, som inficerer alle 50 lande på det europæiske kontinent.

Narconon-støtter og deres gæster samledes på et afsidesliggende dansk naturområde den 5. september for at indvie Europas nye kontinentale Narconon-center på en 6 hektar ejendom ved Arresø.

 

Centret åbner i en periode med vækst uden sidestykke for det vidtstrakte netværk af Narconon-rehabiliteringscentre rundt om i verden, der tilbyder det effektive og banebrydende program baseret på opdagelser og værker af Scientologys grundlægger, L. Ron Hubbard.

Det er det første af fire nye centre, der åbner i de kommende uger. Det europæiske centers indvielse blev efterfulgt nogle timer senere af indvielsen af et kontinentalt Narconon rehabiliteringscenter på en landejendom i East Sussex, Storbritannien. Det kontinentale Narconon Latinamerika i Mexico er etableret til at betjene 21 lande i Latinamerika, og det er det næste, der vil blive indviet, efterfulgt af et Narconon-center på toppen af bjergene ved Ojai i det sydlige Californien, der er specielt beregnet til at yde service til kunstnere og samfundsledere, der har brug for rehabilitering fra et stofmisbrug.

Den ansvarshavende direktør for Association for Better Living and Education International (ABLE) var vært for åbningsceremonien, og hun talte til de forsamlede under indvielsen: ”ABLE arbejder for at forbedre samfundet. Derfor er indvielsen af dette nye Narconon-center så vigtig for os. Det er ikke blot endnu et rehabiliteringscenter. Dette er lanceringen af en bevægelse, der har til hensigt at gøre en ende på stoffernes hærgen i Europa – og derved i verden.”

Den ansvarshavende direktør for Narconon Europa, Jørgen Jørgensen, anerkendte de tilstedeværende, der hjalp med at gøre denne vigtige milepæl til en realitet. ”Narconon-centre i Europa har gennem de sidste mange år hjulpet mere end 18.000 mennesker til at leve sunde, produktive liv,” sagde han. ”Med dette nye center forestiller jeg mig hundredvis af nye Narconon-centre over hele Europa, der effektivt kan hjælpe narkomaner med at holde op med at bruge narkotika. Dette nye Narconon-center er vores bidrag til at overvinde de problemer med rusmidler, som vi alle står over for.

Disse problemer er virkelig enorme. Ifølge Det Europæiske Overvågningscenter for Narkotika og Narkotikamisbrug har ca. 1,4 millioner af kontinentets indbyggere problemer med opiater – især heroin. EMCDDA rapporterer også en forøgelse uden fortilfælde over de sidste fem år i antallet af forskellige psykoaktive stoffer i Europa og deres tilgængelighed samt en stigning i antallet af rapporter om efterfølgende sygdom og død.

Under åbningseventen den 5. september ved Arresø, Danmarks største sø, fortalte narkokonsulent Leif Carlsen, hvorfor han mener, at Narconon-programmet er væsentligt for samfundet.

”Narconon hjælper ikke kun mennesker til at blive stoffri, men uddanner også mennesker til at leve deres liv stoffrit i fremtiden,” sagde han. ”Hos Narconon hjælper de til at finde årsager til, hvorfor en person begyndte at tage stoffer fra begyndelsen af. Gennem studier, viden og uddannelse får de mennesker en ny chance for at håndtere deres problemer uden brugen af narkotika.”

Dr. Stig Cronberg, en internationalt anerkendt læge og ekspert i udbredelsen af infektionssygdomme, delte Leif Carlsens entusiasme for Narconon-programmet. Dr. Stig Cronberg er meget bekendt med Narconon-centret i det sydlige Sverige ved byen Esløv.

”Realiteten er, at folk faktisk kan blive fri af afhængighed. De bliver raske, og de kan være humane, være sig selv og være fri. Ja, folk kan gøre det gennem Narconon. Og det er grunden til, at jeg de sidste 14 år har været partner med jer som konsulterende læge for virkelig, varig rehabilitering. Narconon-programmet indgyder selvtillid i hver eneste studerende, så de tror på, at de vil klare den. Der er en gammel vending, der siger: ’Uden ild kan man ikke hvæsse øksen.’ Narconon er ilden.”

Den højærværdige dr. William McComish, emeritus dekan for Genèves St. Pierre Katedral, mener, at problemet med stoffer breder sig til mange områder i samfundet. ”Stofmisbrug er både et religiøst problem og et politisk problem,” sagde han. ”Statsmagten og religiøse organisationer må være mere beslutsomme og mere involverede i at bekæmpe dem, der søger at fremme stoffer og elendighed for andre. Derfor vil jeg gerne se andre religiøse organisationer modsætte sig narkomaniens onde med det samme engagement, som scientologer gør, når de støtter Narconon. Se på resultatet af den støtte i dag!”

Thøger Berg Nielsen, forhenværende politiinspektør og veteran fra mange fredsbevarende FN-missioner, var også en glødende stemme ved indvielsen af Narconon Europa. Han hyldede Narconon-programmets tilstedeværelse i Skandinavien.

”Da jeg først hørte om Narconon-programmet, troede jeg ikke, at man faktisk kunne rehabilitere hardcore narkomaner,” sagde Nielsen. ”Så jeg besluttede mig for at besøge Narconon for selv at finde ud af det. Når jeg talte med dem, der færdiggjorde programmet, og jeg så ind i deres øjne og hjerter, så jeg, at de havde ændret sig. Jeg lyttede til de historier, de fortalte mig, historier om at komme sig over deres afhængighed, og jeg var rørt til tårer over deres ærlighed og det liv, jeg så genoprettet for øjnene af mig. Det er grunden til, at jeg sluttede mig til jer for at bringe denne teknologi til at redde folk fra stoffer direkte til Danmark.”

Nielsen beskrev resultaterne af Narconon-programmet som ”forbløffende, men den dag, hvor enhver indser, hvilke ændringer Narconon gør mulige, er den dag, vores land ikke længere er offer for epidemien med stoffer. Og dette nye Narconon-center er det vigtigste springbræt til at opnå den drøm.”

Han afsluttede med at dedikere en pris til L. Ron Hubbard. ”Mit motto er ’Service above self,’ og jeg har aldrig set det så udbredt og kompetent demonstreret som af humanisten L. Ron Hubbard og de organisationer, han grundlagde. Han er en sand velgører for menneskeheden.”

Efter ceremonien bemærkede Leif Carlsen: ”Der er ganske enkelt ikke noget andet program, som kan sammenlignes med dette. Jeg har arbejdet i dette område i 25 år. Narconon erstatter ikke stoffer med andre stoffer, men hjælper faktisk folk med at komme af stoffer på en naturlig måde.”

McComish delte Carlsens begejstring og sagde om Narconon-programmet: ”Hvert trin er gennemtænkt – hver detalje. Jeg er virkelig imponeret og har stor tillid til, hvad I gør.”

Dr. Cronberg tilføjede efter indvielsen, at Narconon ”er det bedste program, jeg nogensinde er stødt på, og ærligt talt finder man ikke noget tilsvarende på hele planeten”.

Det er måske grunden til, at en ambassadør efter præsentationen sagde: ”Jeg er meget begejstret over at få andre med på at udbrede dette program. Problemet med stoffer er enormt, men hvad jeg så her i dag var virkelige løsninger, som andre bør tilslutte sig. Derfor tager jeg hjem med den hensigt at bringe andre hertil, så de også kan høre om det og bringe disse løsninger til deres lande.”

En grundlægger af centre for narkomaner i Frankrig var også virkelig imponeret over Narconon-programmet. Han forudså følgende: ”Hvad jeg har set i dag, og hvad I gør her, er løsningen til at håndtere situationen med stofmisbrug ikke bare i Frankrig, men i hele Europa.”

_________________

I næsten 50 år har Narconon reddet utallige mennesker, der ellers blev betragtet som fortabte på grund af deres stof- og alkoholmisbrug. Programmets mission er at stille en effektiv mulighed til rådighed for rehabilitering af misbrugere og at hjælpe samfundet med at forebygge den plage, som stofmisbrug udgør i verden.

Narconon tiltaler deltagere i programmet som ”studerende” snarere end ”misbrugere” eller ”ofre,” og deres eneste formål er at give folk redskaber til at leve et liv uden rusmidler. Alle detaljer er taget i betragtning for at kunne give de studerende den stabilitet og tryghed, de har brug for, så de kan frigøre sig fra afhængighed og genopbygge deres liv uden rusmidler.

Narconon-programmet starter med en medicinfri abstinensfase, der er lavet for at hjælpe personen med at komme af stoffer så hurtigt og så behageligt som muligt. Det efterfølges af en specifik metode til udrensning, der går ud på at hjælpe stofmisbrugere med at fjerne de stofrester, der stadig sidder i kroppen, og som skaber trangen, samtidig med at kroppen bliver hjulpet ved hjælp af kosttilskud. Det sidste element i programmet er en række kurser i livsfærdigheder, der giver de studerende de nødvendige redskaber til at leve uden rusmidler resten af deres liv.

Der er lavet 23 instruktionsfilm på 29 dialekter og sprog, som præsenterer de forskellige dele af Narconon-programmet. De fremvises audiovisuelt for at overkomme eventuelle indlæringsvanskeligheder og hjælpe på forståelsen.

Åbningen af dette nye supermoderne europæiske kontinentale Narconon-center i Danmark blev muliggjort gennem generøse bidrag fra medlemmer af Den Internationale Forening af Scientologer.

Der drives i dag Narconon-centre i 23 lande på seks kontinenter. For yderligere information gå ind på narconon.org.