CASE-STUDIE

STUDIETEKNOLOGI
I DET TIDLIGERE SOVJETUNIONEN

Med Sovjetunionens opløsning i 1991 fulgte social uro og oprør i Tjekkiet, hvor landets 10,1 millioner store befolkning kæmpede for at slå sig selv fast som en kulturel og økonomisk medspiller på de europæiske og internationale scener.

Landet sloges med en forældet infrastruktur og havde brug for hurtigt at tilpasse sig for at kunne klare sig i konkurrencen efter Sovjets fald.

En scientolog, der blev klar over, at landets succes afhang af, i hvor høj grad borgerne mestrede deres sprog og kunne kommunikere, etablerede i 1997 det første Applied Scholastics-center i Prag for at bringe L. Ron Hubbards studieteknologi til Tjekkiet.

Programmet hedder Life Improvement Through Education (LITE) og tilbyder den teknik, der lærer én, hvordan man tilegner sig et hvilket som helst emne. Centret voksede hurtigt, og kort efter blev der åbnet yderligere to LITE-centre. Snart åbnede man et Applied Scholastics-kontor, som hjælper centre i både Tjekkiet og Slovakiet.

EN
MILLION
TIMERS
UDDANNELSE
LEVERET TIL
21
TUSIND
ELEVER

Et hold medarbejdere fra Applied Scholastics rejste fra Prag til Applied Scholastics’ hovedkvarter ved Spanish Lake i Missouri for at tage en højere uddannelse, og således udstyret kan de nu hjælpe endnu flere mennesker i deres hjemland.

Der blev snart åbnet 13 LITE-centre i byer over hele Tjekkiet efterfulgt af afdelinger i Slovakiet, Indien, Tyskland og Spanien. Indtil nu har LITE leveret over 1 million timers undervisning til 21.000 elever.

For at imødekomme den voksende efterspørgsel efter studieteknologi blev der også startet BASIC-vejledningscentre, som har den mission at hjælpe folk med at øge deres evne til at studere og tage lærdom til sig samt at forbedre deres læse- og skrivefærdigheder. Indtil nu er der åbnet 22 BASIC-centre i Tjekkiet og Slovakiet, hvor over 3.500 elever er tilmeldt; heriblandt er der også børn med specielle behov, der har haft stor glæde af studieteknologien, hvor andre undervisningsformer har fejlet.

I 2010 åbnede gruppen den første Applied Scholastics-grundskole i landet. I 2011 anerkendte det tjekkiske udenrigsministerium studieteknologiens effektivitet, da Applied Scholastics’ mest centrale lærebog, den Grundlæggende studiehåndbog, blev officielt anerkendt til uddannelsen af landets lærere.