CARIBIEN

FREEWINDS ER DET 27. GANG, MAN HAR FEJRET ÅRSDAGEN FOR JOMFRUREJSEN OG IGEN MED EN UGELANG ARBEJDSUGE OMKRING SCIENTOLOGY KIRKENS EKSPANSION

22. JUNI 2015

Det er sket hver juni måned siden 1988.

200 af de mest engagerede scientologer fra hele verden satte hinanden stævne på de smukke øer i Caribien for at gå om bord på et nyrenoveret krydstogtskib som starten på festligholdelse af et fantastisk år og spirituelle oplevelser igennem en hel uge. Og i år, som er den 27. gang, man fejrer den oprindelige jomfrurejse om bord på Freewinds, scientologernes refugium, halede man trosserne lørdag den 13. juni på Aruba med en hel speciel sejlplan.

Under åbningstalen gennemgik David Miscavige, formand for bestyrelsen i Religious Technology Center, den vækst, som er uden sidestykke i Scientology kirkens historie, og som i sig selv er en selvforstærkende drivkraft.

”I dag kan vi fejre en virkelig milepæl, mens vi er her om bord på Freewinds,” forklarede David Miscavige, bestyrelsesformanden for Religious Technology Center. ”Dette tiår udviser en ekspansionshastighed, som overgår alle de forudgående 50 år tilsammen. Og det er samtidig med, at vi fortsætter med at udvide grænserne til fremme af vores overordnede humanitære mission – at inspirere befolkningen, så menneskeheden kan hæve sig til sit højeste potentiale.”

”I dag fejrer vi endnu en milepæl, nu hvor vi er samlet om bord på Freewinds,” sagde David Miscavige. ”Dette tiår udviser en ekspansionshastighed, som overgår alle de forudgående 50 år tilsammen. Og samtidig med at vi fortsætter med at udvide grænserne til fremme af vores overordnede humanitære mission – at inspirere befolkningen, så menneskeheden kan hæve sig til sit højeste potentiale.”

I denne Kirkens halvårsberetning var alle nyhederne en række strålende historier om den udvikling, der finder sted.

Med de nye, der er kommet til de sidste 12 måneder, skinner lyset nu ud ad vinduerne på over 40 Ideelle Organisationer fordelt på fem kontinenter. Det kan tilføjes, at disse kirker er en del af Scientology evolutionen med fordobling, tredobling, firdobling og endog femdobling af tidligere opnåede mål. Og hertil kunne nævnes de mere end 2.000 organisationer inden for stat og kommune, der nu har partnerskaber med Scientology kirkens Ideelle Organisationer verden over.

Disse kirker er siden sidste år blevet anerkendt med en stribe æresbevisninger, som blandt andet siger noget om deres ønske om at gøre noget godt for de byer, de ligger i. En af dem er en religiøs fortjenstmedalje fra byen Kaohsiung i Taiwan; en anden er en anerkendelse fra den russiske Duma i Kreml som en påskønnelse af 20 års kirkelige tjenester; eller en anbefaling fra House of Lords i London, der retter lyset mod Scientology kirkens arbejde med at gøre verden til et bedre sted; en kommunal erklæring i San Francisco takker for fremme af tolerance og lighed; og hædersbevisninger fra USA’s Kongres i Washington D.C., til støtte for Kirkens hjælp til andre uden forskelsbehandling.

Samtidig har Freewinds’ passagerer og besætning bidraget med titusinder af timers humanitært arbejde på de øer, hvor man lægger til. Det kan dreje sig om organisering og afvikling af kulturelle programmer, sponsering af misbrugsforebyggelse eller oplysning om menneskerettigheder, uddannelse i begreber som moral og sund fornuft blandt ungdommen på øerne og ikke mindst til glæde for en række lokale samfundsgrupper og velgørende organisationer at være værter ved disses arrangementer.

Denne uges fejring af Freewinds’ jomfrurejse for 27 år siden har yderligere til formål at belyse nogle af de seneste humanitære tiltag og skibets bredere sociale mission med at servicere dets mange anløbshavne overalt i Caribien.

Andre anerkendelser:

  • Curaçaos justitsminister har rost Sandheden om stoffer-kampagnen for, at man er nået ud til 30 bydele i øens hovedstad, Willemstad, og han bemærkede, at Scientologys grundlægger L. Ron Hubbards fingeraftryk stadig er synlige den dag i dag.
  • I en anerkendelse af Kirkens arbejde med at uddanne øen St. Kitts’ forsvarsstyrker i menneskerettigheder nævnes det, at ”Unge for Menneskerettigheder gør en verden til forskel”.
  • Erklæringen fra justitsministeren på Aruba siger, at ”Freewinds gør en reel forskel i menneskers liv” med dens undervisning i moral og sund fornuft og med Kirkens Vejen til lykke-kampagne, der har udsendt de 21 leveregler til mere end 85 % af øens indbyggere via Tele-Aruba.
  • Justitsministeriet i Bonaire lovpriser Unge for Menneskerettigheder med sin anerkendelse: ”Vi er taknemlige for, at vores ø nu er en del af jeres menneskerettighedsbevægelse.”

Sådan gik det fra ø til ø i det område, Freewinds betegner som sit hjem, heri medregnet Barbados, St. Lucia, St. Vincent, Dominica og Antigua. Omkring 80 tjenester og styrelser har givet skibet og dets mandskab tæt ved 400 priser gennem det seneste kvarte århundrede for at efterleve sin filantropiske mission på de store have.

De ombordværende under Jomfrurejsens jubilæumsrejse 2015 deltog også i en aften, der udelukkende var arrangeret til ære for den Internationale Forening af Scientologer (IAS). De verdensomspændende bestræbelser, som denne forening står bag, er uden sidestykke, hvad angår at få henledt opmærksomhed på – og yde hjælp til at skaffe løsninger på – nogle af de uhyggeligste problemer, menneskeheden står over for.

I løbet af aftenen blev der vel fortalt omkring et dusin medrivende historier fra hele verden om Scientology sponserede sociale programmer, der har båret frugt. For eksempel:

  • Der var beretninger om, hvordan der i voldshærgede hjørner af Mexico, i Sydafrika og i Frankrig var skabt ro og håb baseret på Vejen til lykke, hvor programmet havde medvirket til at skabe fornuft og orden.
  • Eller hvordan der var skabt bevidsthed om Verdenserklæringen om Menneskerettighederne, så den var blevet taget i brug – med hjælp fra United for Menneskerettigheder og Unge for Menneskerettigheder – i forskellige områder i Bangladesh, Danmark og Guatemala.
  • Stiftelsen for en Stoffri Verden har engageret sig i problemerne med stofmisbrug i Honduras, Indonesien og New York, og der var historier om, hvordan de gjorde det.
  • Det kom frem, at Medborgernes Menneskerettighedskommission (MMK) havde vundet forskellige juridiske slag ved at gå i clinch med myndighederne i Italien, Australien og New Mexico for at redde tusinder af børn, der var ofre for psykiatriske overgreb og kriminalitet.

Og således gik det til, at de forsamlede scientologer, der fejrede Jomfrurejsens jubilæum, ved afslutningen af ugens årsfest sad tilbage begejstrede og tilfredse – og opildnede til at møde spændende udfordringer i det kommende år.