CARIBIEN

SCIENTOLOGY MOTORSKIBET FREEWINDS FEJRER 25 ÅR MED HUMANITÆRT BEREDSKAB

21. JUNI 2014

Lørdag den 14. juni om aftenen kunne man se fyrværkeri over St. Kitts Bay, da Scientology motorskibet Freewinds stævnede ud på sit 25-års jubilæumskrydstogt.

Ved fejringen af hendes 25 år til søs blev der afholdt et arrangement på en uge om bord på det religiøse fristed med over 200 scientologer på avancerede niveauer fra kirker rundt om i verden.

”Vi fejrer Freewinds’ 25-års jubilæum i kølvandet på en æra, der overgår alt andet. For blot seks måneder siden lancerede vi Techens Guldalder Fase II, og i dag er der flere scientologer end nogensinde, der går op ad Broen til åndelig frihed. Derfor er det kun passende, at vi er forsamlet om bord på Freewinds, som hver eneste scientolog har som sit endelige mål. Og det er endnu mere passende i betragtning af skibets større humanitære mission – nemlig at skabe en verden, hvor alle kan komme op til niveauer, de aldrig havde drømt om.” – David Miscavige, Bestyrelsesformand for Religious Technology Center

David Miscavige, Bestyrelsesformanden for Religious Technology Center og kirkelig leder af Scientology religionen, stod i spidsen for en række events, der gennemgik højdepunkter fra et år med den største ekspansion nogensinde.

Da han talte til de ombordværende scientologer, sagde Miscavige: ”Vi fejrer 25-års jubilæet for Freewinds i kølvandet på en æra, der overgår alt andet. For blot seks måneder siden lancerede vi Techens Guldalder Fase II, og i dag er der flere scientologer end nogensinde, der går op ad Broen til åndelig frihed. Derfor er det kun passende, at vi er forsamlet om bord på Freewinds, som hver eneste scientolog har som sit endelige mål. Og det er endnu mere passende i betragtning af skibets større humanitære mission – nemlig at skabe en verden, hvor alle kan komme op til niveauer, de aldrig havde drømt om.”

I løbet af jubilæumsrejsen gav Miscavige også en detaljeret redegørelse for et kvart århundrede med maritim og humanitær assistance ydet af Freewinds.

Freewinds er det eneste civile skib på noget hav, der er godkendt til officiel uddannelse af International Maritime Organization. I den egenskab har Freewinds leveret sikkerhedsuddannelse til over 100 caribiske havnemyndigheder, kystvagter og maritime organisationer.

Freewinds’ passagerer og besætning har bidraget til ti tusinder af timer med humanitært arbejde til de øer, de besøger, herunder organisering og afvikling af kulturelle programmer; sponsering af forebyggelse af stofmisbrug samt menneskerettigheder, uddannelse i moralbegreber til ungdommen på øerne og værtskab for lokale samfundsgrupper og velgørende organisationer.

Freewinds’ bredere sociale mission eksemplificeres af skibets partnerskab med nationale politi- og militærorganisationer for at bringe Vejen til Lykke, der er en vejledning til et bedre liv baseret på sund fornuft, ud til nationer i hele Caribien samt til både Syd- og Centralamerika.

Til dato er der uddelt over 11 millioner eksemplarer af hæftet i havnebyer på øerne og i hele Colombia, Ecuador, Mexico, Costa Rica, Guatemala og Den Dominikanske Republik. Hæftet er nu anerkendt som en bidragende faktor i forbindelse med at mindske kriminaliteten og hæve den moralske standard.

I anerkendelse af Freewinds’ bidrag har hun modtaget over 300 priser. Disse anerkender, at skibet dækker et helt spektrum af civile organisationer, offentlige myndigheder og ministerier tillige med premierministre og præsidenter.

Til minde om hendes 25-års jubilæum fik Freewinds overrakt yderligere anerkendelser, heriblandt:

  • Der blev officielt erklæret en ”Freewinds-dag” på 31 øer af den caribiske turistorganisation i anerkendelse af skibets berigelse af ”levestandarden og velværet” i hele den caribiske region

  • Et monument i Curacaos havneby Willemstad – Freewinds’ hjemstedshavn – blev afsløret af Premierministerens Kontor til ære for skibets faste kajplads på øen

  • Et monument ved havnen på Bonaire, bestilt af guvernøren i værdsættelse af skibets støtte gennem 25 år

  • Et monument ved havnen på St. Lucias for Freewinds’ bidrag til øens befolkning blev præsenteret på vegne af regeringen og folket

  • Et erindringsfrimærke med Freewinds fra øen Aruba.

_________________

Freewinds begyndte at levere service som et af Scientology kirkens avancerede religiøse fristeder i 1988. Det 135 m lange motorskib tilbyder et uforstyrret miljø, hvor kirkens medlemmer kan studere og opleve det højeste niveau af åndelig vejledning, der findes inden for Scientology religionen. Freewinds tjener yderligere som vært for internationale Scientology kongresser og events.